Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LucyLou
    25. Listopad 2020. 12:56

Tanja, jako mi je zao i suosjecam s tobom. Tesko je izaci sam sa sobom na kraj, a kamoli jos tjesiti i muza. Ja sam nakon zadnjeg neuspjeha pitala doktora gdje sam pogrijesila i rekla da krivim sebe nakon sto se on sav raznjezio i rekao mi da nisam kriva ja, i da ako trebam kriviti nekoga, neka onda krivim njega. Hocu ti reci, vrijedis jako puno i ne daj sebe ni za sto!!! Ovo je jedan slozen proces, kao sto i cure kazu, maraton, i nekima od nas jednostavno treba vise vremena da dodjemo do cilja. Sada trebas staviti sebe na prvo mjesto i raditi sve sto ti pruza utjehu, a poslije, kada dodjes k sebi, ces kovati planove za dalje. Samo polako i hrabro naprijed! Sve smo tu za tebe i zajedno mozemo sve! 😘
    Nina, razumijem da te strah, pogotovo nakon svega sto si prosla, ali gle koliko daleko si dosla, i zasto ne bi nastavila u istom smjeru? Bit ce sve dobro, vidjet ces, samo polako, dan za danom 😉
    Tockicaa, drago mi je da si postupila onako kako mislis da je najbolje za tebe. I nikad ne znas, mozda zaista budes jedna od onih sretnica koja je uspjela prirodnim putem. Ja ti drzim fige na najjace 😊🤞🏻
    Nirvana, slobodno stavi utrogestan vaginalno prije transfera. Ja sam svaki put tako radila i nikada mi nije receno da ne bih trebala. Doktori uklone visak, tako da nista ne brini. Sretno sutra - od srca ti zelim da sve prodje u najboljem redu ☺️🙏🏻
    Mara234, odmaraj, pij puno tekucine, iso sports ili sl., i jedi slanu hranu. To bi trebalo pomoci da izmokris visak tekucine koji se skuplja...drzim ti fige da transfer bude sutra i da sve prodje dobro 😊🤞🏻

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    25. Listopad 2020. 13:10

Drage žene baš ste divne. Ne znam ko osim vas moze da razume sve ovo i ovaj grozan osecaj.
    Hvala vam puno
    Idemo dalje korak po korak. U cetvrtak beta pa cemo videti sta dalje 

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

Samara
    25. Listopad 2020. 14:03

Tanja79

Ja se stvarno trudim i pokusavam da se ponasam normalno al reakcija mm je katastrofa. Ja sam mu samo rekla da me ne bole grudi i da nisam imala implantacijsko krv.kao druge zene. Cisto da ga pripremim malo na betu u cetvrtak.
    Sad ispada da ja njega treba da tesim. Sav je razocaran, googla opcije sve moguce, sta smo mi pogresno uradili, da li sam pila previse kafe, mozda nismo trebali ivi u setnju…. Mozda nama beba nije sudjena. Užas. Em sam ovde sama i jos mi on staje na muku umesto da kaze da ce bito sve OK

Mnoge zene nemaju implatacijsko, a mene cak ni sad u 8 tt ne bole grudi bas tako da to ama bas nista ne znaci. Nemoj se bedirati zbog toga, rađe izvadi betu da budes sigurna

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

• more2309
    25. Listopad 2020. 14:13

Tanja79

Ja se stvarno trudim i pokusavam da se ponasam normalno al reakcija mm je katastrofa. Ja sam mu samo rekla da me ne bole grudi i da nisam imala implantacijsko krv.kao druge zene. Cisto da ga pripremim malo na betu u cetvrtak.
    Sad ispada da ja njega treba da tesim. Sav je razocaran, googla opcije sve moguce, sta smo mi pogresno uradili, da li sam pila previse kafe, mozda nismo trebali ivi u setnju…. Mozda nama beba nije sudjena. Užas. Em sam ovde sama i jos mi on staje na muku umesto da kaze da ce bito sve OK

Najgore sto sad mozete napraviti je to da trazite krivca jer niste krivi. Pravila nema, neke su nakon transfera lezale od 0-24, pa se je primilo, neke su od prvog dana bile u punom pogonu i primilo se. Sigurno na ovakav rezultat nije utjecala ni kava, niti to sto nisi cijelo vrijeme mirovali. Muskarci koliko god se trude, ne mogu u potpunosti shvatiti ovaj proces i da jednostavno u ovim vodama je malo toga u nasim rukama, pogotovo nakon transfera. On se od tuge brani na nacin, da proucava i trazi razloge koji su kao mogli utjecat na rezultat, pa da ih eliminirate iduci put, probaj sjest s njim i objasni mu da ti na taj nacin stvara pritisak i izaziva osjecaj krivnje. Probaj mu dat do znanja kakva ti podrska treba od njega jer to je najbitnije, da budete oslonac jedan drugom.

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

25. Listopad 2020. 14:13

Tanja79, je li ti ovo prvi put? Imate li ista za FET? Ti jos imas i dobar AMH, bit ce. Meni znaju rec da svima orije ili kasnije upali, pa valjda ce i nama.
    MTBkad ces ti test? Malac je bio napredan tako da se on sigurno vec dobro udomacio

25. Listopad 2020. 14:29

Ja sam malo bas smotana kod tih injekcija... Jucer san zabola ko divljak i upiren u drob.. A danas kao lagano sve ok, stiscem da izlaz lijek, ne prebrzo.. I cujem neki skljoc i ja ka izvadin to je to.. I nakon minutu gledam pola nije izaslo... Nw znam cemu taj skljoc al nisam znala sta bi pa sam ubola jos jednom i dovrsila. Al  sam se malo sad nazivcirala jer sam nesposobna ocito... 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    25. Listopad 2020. 14:34

*.Women_name.*, hvala 
    Bozma, ma tek mi je 2dnt. Neću sigurno do idućeg vikenda, hoću uživati u trudnoći 
    Evo, danas muž skuhao ručak i uslužio me, u dućanu sve nosi umjesto mene, pere suđe, brine o meni... nisam luda to skratiti nekim tamo negativnim testovima 
    Inače, danas mi je baš dobar dan. Uživam, usporena sam. I dalje imam nuspojave utrića, ali navikavam se. Čak sam si danas imala priliku i opet dati injekciju, baš mi je to falilo. Naime, Prolutex mi inače daju u klinici svaki dan, ali danas ne rade pa su mi rekli da si sama dam u stomak.
    Dobra vijest je i da je sva suvišna kilaža koju sam dobila otkad sam se krenula bockati sa današnjim danom otišla. I dalje imam izbočeni stomak (što mi ne smeta), ali kilaža je čak sitno manja nego prije postupka. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    25. Listopad 2020. 14:35

Sanjich🤞🤰

Ja sam malo bas smotana kod tih injekcija… Jucer san zabola ko divljak i upiren u drob.. A danas kao lagano sve ok, stiscem da izlaz lijek, ne prebrzo.. I cujem neki skljoc i ja ka izvadin to je to.. I nakon minutu gledam pola nije izaslo… Nw znam cemu taj skljoc al nisam znala sta bi pa sam ubola jos jednom i dovrsila. Al sam se malo sad nazivcirala jer sam nesposobna ocito…

Sanjich, nije problem ako se opet bocneš da isprazniš dozu do kraja. Događa se, bitno da nisi ostavila dozu u injekciji i bacila je.
    I nisi nesposobna, nego ti ovo nije struka i treba vremena da se navikneš.

💔💔💔

25. Listopad 2020. 14:55

NadimakMTB

Sanjich🤞🤰

Ja sam malo bas smotana kod tih injekcija… Jucer san zabola ko divljak i upiren u drob.. A danas kao lagano sve ok, stiscem da izlaz lijek, ne prebrzo.. I cujem neki skljoc i ja ka izvadin to je to.. I nakon minutu gledam pola nije izaslo… Nw znam cemu taj skljoc al nisam znala sta bi pa sam ubola jos jednom i dovrsila. Al sam se malo sad nazivcirala jer sam nesposobna ocito…

Sanjich, nije problem ako se opet bocneš da isprazniš dozu do kraja. Događa se, bitno da nisi ostavila dozu u injekciji i bacila je.
    I nisi nesposobna, nego ti ovo nije struka i treba vremena da se navikneš.

Ma stvara mi to stres kolko god se pravim da ne.. Ne bojin se uboda i igle samo da nes ne sjebem.. Al dobro manje lijeka je manja steta nego vise lijeka hahha

Nina92
    25. Listopad 2020. 14:56

Mara234

Joj hvala ti sad mi je puno lakše. Već sam si umislila da mi nije nešto sa želudcem. Sutra mi ke transfer. Uopće nemrem zamislit da mi sad netko na mjehur uzv prisloni a vidjet ćemo sutra. Rekli su da će me prvo pregledat pa odlučit bude ili ne bude odmah transfer. Hvala Nina92.

Ja sam mislila da necu imat transfer ali sve se nekako smirio i onda sam poslije transfera mirovala i sad je okej 

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.