Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    24. Listopad 2020. 17:29

anaid

*.Women_name.*

anaid

Cure, help, trebam vase misljenje.
    Dosli mi nalazi trombofilije: V i II - normalan tip, pai-heterozitot 4g/5g i mhfr-heterozigot. Po svemu do sad citanom sam kandidta za heparin.
    I estradiol referentne vrijednosti za 3 dc su od 0-900, a meni na nalazu pise >88. Rekli mi u labosu da se manje od toga nemoze izmjerit i da mi je preniski.
    Jel imala koja slucaj sa jako niskim estradiolom ?

Ja ti imam manjak estradiola, ali moja doktorica kaže da nije optimalno svim ženama vadit 3 dc. Kao oni vide po ultrazvuku jel se dobro to sve zadebljava, inače ti daju estrofem. Kao u smislu da nemoze bit ženi od 28 dana ciklusa i meni od 38, na isti dan ista vrijednost, a estradiol kad počne naglo raste. 🤷‍♀️

Hvala ti puno. Idem u cet na 21dc jos vadit prigesteron i onda planiram sa svim nalazima (cekam kariogram) nekamo "dalje". Imam dvije kolegice koje su kod Skvorca u Samoboru, pa razmisljam da bi isli k njemu.
    Nova sam na ovoj temi,pola pojmova ne kuzim kaj znace al bojim se da bum morala :/

Ja sam tu vec dosta pa i dalje pola toga ne kuzim 😂😂 ali cure su super i sve sta ti treba, pitaj i uvijek ce ti netko objasnit sta i kako... 😊

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    24. Listopad 2020. 17:30

Bozma

Tanja79

Bozma

Tanja79

6,5 e test, deranje kože…. Navodno, extra osetljiv
    A beta 5e….

i? šta ćeš? ima li nekih manje osjetljivih, po drogerijama, i ovi koji kao nisu osjetljivi pokažu crtu ako ičega ima

Kupila sam, to je bio pocetni šok 🤣

amo sad na onaj drugi, pozitivni šok. Mi čekamo

Bas! Cekamo da nam javis, a sliku test pogotovo! 😀😀😀

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

24. Listopad 2020. 17:34

Lucyinthesky

LioraLiora

Hvala Ruška, a aad mi reci kako označavaš isobu, da bude crno podebljano lol

To ja pokušavam od kad sam se registrirala i moj mobitel očito sabotira tu opciju, ne ide nikako 🤦‍♀️🙄

Ajme ja tek sad otkrila kako se bolda.. Hahaha satrat cu sad s tim 😁

darliv
    24. Listopad 2020. 17:35

MTB zao mi je zbog ostalih mrvica, ali sada nam preostaje najglasnije navijati za jednu malenu mrvu koja ce uskoro razveseliti mamu i tatu 💓
    Tockicaa uzasno mi je zao 😕 znam da nemas neki izbor osim ici u Zg, ali cure su stvarno predlozile super mogućnosti i nadam se da ces donijeti odluku koja ce prije svega vama odgovarati ❤️
    Nina92 čestitam trudnice, beta je odlična 🤩🎉🥰
    Leptirica krenula siiii 🎉 sretnooo 🍀🤞🏻❤️
    Bozma drago mi je da su na potencijalnom poslu dali opciju i za kasnije ukoliko se odlucis, i od srca drzim fige da te sljedeći postupak ugodno iznenadi, i nemoj si zasad razbijati glavu donacijama ako nisi sigurna sto posto u to, posveti se sebi i pripremi za korak koji slijedi ❤️
    Nikitta ❤️❤️ mi smo ovdje svi jedni za druge, i najpotrebnije smo si kad je najteže, zato pisi ako ti to imalo olaksava danasnje psihicko stanje. Sigurna sam da je na svu bol koju prozivljavas ovaj nokat bio kap koja je prelila casu, i zato si dopusti ovakav dan, sutra ces biti jača. Svakako ne bih zeljela da odustanes od operacije koja ce podatiri novi zivot, no sto god odlucila znas da cemo ti biti virtualna podrska 💞

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

24. Listopad 2020. 17:37

Danas sam si davala bocku i umjesto da stiscem samo onaj kraj da tece lijek u mene ja sve skupa gurala u trbuh hahhaa pa me malo bolilo poslje jer ja guran a igla vec do kraja u meni 😆😆

Mom To Be kako sii? Jel odmaras? Nadam se da gledas neke smjesne serije i gustas i da mislis samo kako je maloj mrvici lipo u tebi ❤️❤️😘

• *.Women_name.*
    24. Listopad 2020. 17:41

anaid

*.Women_name.*

anaid

Dosli mi nalazi trombofilije: V i II - normalan tip, pai-heterozitot 4g/5g i mhfr-heterozigot. Po svemu do sad citanom sam kandidta za heparin.
    I estradiol referentne vrijednosti za 3 dc su od 0-900, a meni na nalazu pise >88. Rekli mi u labosu da se manje od toga nemoze izmjerit i da mi je preniski.

Ja ti imam manjak estradiola, ali moja doktorica kaže da nije optimalno svim ženama vadit 3 dc. Kao oni vide po ultrazvuku jel se dobro to sve zadebljava, inače ti daju estrofem. Kao u smislu da nemoze bit ženi od 28 dana ciklusa i meni od 38, na isti dan ista vrijednost, a estradiol kad počne naglo raste. 🤷‍♀️

Hvala ti puno. Idem u cet na 21dc jos vadit prigesteron i onda planiram sa svim nalazima (cekam kariogram) nekamo "dalje". Imam dvije kolegice koje su kod Skvorca u Samoboru, pa razmisljam da bi isli k njemu.
    Nova sam na ovoj temi,pola pojmova ne kuzim kaj znace al bojim se da bum morala :/

Ništaa, samo pitaj. Ja sam ti kod Škvorca isto

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• anaid
    24. Listopad 2020. 17:55

*.Women_name.*

anaid

*.Women_name.*

anaid

Jesi zadovoljna s njim ? Gledala sam i Ivf polikliniku, ali dok vidim di je, da nema parkinga, odmah odustajem 🤣 

JA - 31, MM 34
    Radimo na bebi od 6/2019
    Prvi spontani: 7 TT bez kiretaže - 21.07.19.
    Drugi spontani: 9 TT, kiretaža - 09.07.20.

• *.Women_name.*
    24. Listopad 2020. 18:16

anaid

*.Women_name.*

anaid

*.Women_name.*

anaid

Jesi zadovoljna s njim ? Gledala sam i Ivf polikliniku, ali dok vidim di je, da nema parkinga, odmah odustajem 🤣

Uvijek su bili ljubazni, drže do tog da ti je ugodno, dobila sam uvijek odgovore na pitanja..Kroz postupak su me vodili doktorica Zlodi i Škvorc. Kad nju vidim sam jako sretna jer je ful nježna, nekak me sve to manje boli kad ona obavlja. Sad o stručnosti neznam jer ni ja baš nemam puno iskustva. Dvije godine smo pokušavali, onda smo dobili nalaz lošeg spermiograma pa kako  inače živim jako blizu njega,  moja socijalna ginekologica navela njega i Vinogradsku zbog blizine. A i primaju prek hzzoa.  Ona mi je tad rekla da po uspješnosti statistika je to sve tu negdje. Nisam išla ni u stimulaciju, ja sam  čisti prirodnjak praćenja folikula i stoperica, punkcija jedne stanice.  Ako imaš frendice koje su prošle stimulacije i više toga možda ti one mogu više toga rec.  Ja sam oba puta ostvarila trudnoću, prvi puta je bio spontani, sad drugi puta čekam ultrazvuk da čujemo hoće se vidjet srceko i plod. Sretno 😘😘🥰 Što se tiče IVF kažu da su i tamo jako dobri

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    24. Listopad 2020. 18:45

Bok svima. Ne morate brinuti za mene, do sad sam se oprostila od svojih bebica i pomirila da nisu bile suđene.  Izracionalizirala sam si da onda vjerojatno ne bi uspjele ni ovako ni onako, pa bi samo produžila agoniju i sebi i njima da smo ih zaledili ranije. Bila u pravu ili u krivu, meni je sad lakše.
    Odmaram cijeli dan, pazim na sebe, gledam opuštajuće serije i baš si lijepo punim baterije. Ne znam kako će biti s vremenom, kako se bude približavala beta, ali za sad su mi ova dva dana od transfera lakša nego ono vrijeme prije. Nekako, sad je sve gotovo, bit će kako bude, smirena sam. Ne znam objasniti.
    Imam danas dosta zanimljive simptome, da li su od trudnoće ili utrića, pojma nemam.
    Boli me donji dio leđa, cijeli taj dio (donji dio leđa i donji dio stomaka i sa strane, kao pojas) je dosta osjetljiv.
    Otkad uzimam utriće (od aspiracije) sam pospanko, ali danas sam još umornija i pospanija i baš mi paše biti jaaako jaaaako usporena.
    I neugodna stvar - imam pojačane vjetrove (ovo imam od kad sam počela uzimati hormone, ali danas je to najjače do sad) koje više ne mogu ni kontrolirati - kad dođe, dođe i izađe. 

💔💔💔

• LucyLou
    24. Listopad 2020. 18:48

Nikitta draga, ova godina je sama po sebi zbog korone svima teska, a nama koje se nosimo s dodatnim dijagnozama jos vise. Neizvijesnost i strah vladaju svima, ali moramo ostati jake i ici dan za danom. Nadam se da znas da u svemu ovome nisi sama, da smo uvijek tu za tebe, da navijamo prije svega za tvoje ozdravljenje, a onda i za ostvarenje majcinstva. Skupa cemo prebroditi i one najteze izazove, moze? Saljem ti puno virtualnih zagrljaja 😘
    Ruska, mene su isto pitali za vitamin D - kad sam vadila prije godinu dana, bio je nizak ali od tada ga uzimam ili u tekucoj formi ili kao sprej, pa se nadam da se i popravio...nisam ga ponovo vadila jer se navodno treba prestati uzimati mjesec dana prije vadenja krvi, a ja nisam htjela jer sam znala da planiramo FET...
    anaid, ja sam takodjer u poliklinici IVF i samo da znas, parking imas ispred samog ulaza (zona 1) i u garazi zgrade ili u onoj na Kvatricu i ja za sada nisam imala nikada problem s pronalaslom, tako da te to ne treba kociti u odabiru ☺️

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.