Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    24. Listopad 2020. 16:30

Bozma

A to sto za njega kazu da je caknut 😂 valjda je bas stvar toga da ti je netko sjeo ili ne, meni je on kao doktor skroz simpatican.
    Mislim da su morezamrznuli nesto treci, nesto peti dan, a ona je u Lucingera? Ako nisam nesto pobrkala.

Da, vec sam pisala to da sa isla kod njega dok sam bila mlađa i nevezano za ivf i da mi jednostavno paše taj njegov nastup i humor koji nije bas svakome drag.

Ruska1986
    24. Listopad 2020. 16:35

LioraLiora

Ruska1986

LioraLiora

Hvala Ruška, a aad mi reci kako označavaš isobu, da bude crno podebljano lol

Samo stisnes B(bold) iznad! I kad ne zelis vise, opet ga stisnes… 🙂
    Ruška1986ajmee 🤦‍♀️ sve ispred nosa, hvala tiii 😁

No frks! 😉 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• more2309
    24. Listopad 2020. 16:36

U pravu si Bozma meni su ove odlicne zamrznuli 3.dan iz toga razloga sto je majcino tijelo bolji medij nego labos, a ovi sto su malo kaskali njih su pustili da vide sto ce biti s njima, na kraju su dosli do 5.dana, pa su ih zamrznuli. Bas mi je dr. Lucinger sad na zadnjem pregledu rekao, da to ovisi i o zeninim godinama i dijagnozi kod zena.

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

Lucyinthesky
    24. Listopad 2020. 16:43

NadimakMTB

Od mene tužne vijesti, moje bebe nisu došle do smrzlića, prestale su s razvojem
    Mi sad malo tugujemo, a onda ćemo ljubav za sva 4 usmjeriti ovome koji je u buši

Draga MTB ovo mi je zbilja žao pročitati, ali sigurna sam da će ova bebica koju su odabrali biti dobitna 🤩🤞Držite se!
    Meni se u prvom postupku dogodila skoro ista stvar, kad smo zvali dan nakon aspiracije, rečeno nam je da imamo 5 oplođenih, da sve izgleda ok, imat ćemo i smrzliće, a transfer je peti dan. Bili smo skroz sretni i opušteni, da bi peti dan došli na transfer i kažu nam da su 4 embrija stala s razvojem treći dan i da je ostao taj jedan.
    Nama to nitko nije javio, što je meni bio ogroman šok.Moguće da različiti biolozi imaju različita mišljenja, a naš tadašnji je rekao da ako stanu s razvojem treći dan(kao ti naši), da je tada uloga spermija, a ako se ne oplodi zrela stanica ili se stanu razvijat kasnije, da je do jajne stanice obično, ali tko će znati.
    Nina92 ovo je divna beta i nemaš pojma kako mi je jako drago radi tebe, samo neka se dupla, a bude 🤞😊
    točkica mogu si mislit šta prolaziš, nema tu puno utjehe kad se čovijek jako uzruja, ali cure su ti dale hrpu super savjeta, a ja bi također pokušala kako god, nastavit sa postupkom negdje u Zg. Nadam se da ćeš pronaći neko riješenje 🤞
    Nikitta tvoja snaga je fascinantna, ali vjerujem da unatoč njoj ponekad "pukneš". Vjerujem da će bit mrvu lakše kad ti prst zacijeli(nadam se uskoro),a vezano za operaciju, mislim da će ti biti žao ako sada odustaneš kada si se napokon odlučila. Kako god, uz tebe smo sve, znaš to jel da 😊
    Bozma čitam i ovaj tvoj preokret situacije i ne mogu vjerovat, zbilja teške dvojbe. Dok čekaš neko riješenje vezano za tu donaciju, čini mi se skroz ok i dalje ne odustati od svojih stanica, a godine, one su samo broj, moramo u to vjerovati 🤞
    U vezi d vitamina, ja ga nisam nikad ranije vadila niti pila baš čisti(pijem već dugo omegu, ali ne znam koliko se iz nje toga izvuče). Uglavnom, prvi put sam ga vadiča u sklopu tih svih vađenja novih nalaza nakon zadnjeg neuspješnog postupka i bio je 123.
    Dr na konzultacijama u Ivf-u mi je rekao da već dugo nije vidio tako dobar d vitamin i da je on dosta bitan(doduše nije mi rekao za što točno) i pitao je da li sam ga ranije pila 🤷‍♀️

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Ruska1986
    24. Listopad 2020. 16:49

Lucyinthesky, bas su te u IVFu pitali za vitamin d? Boze, ja se ne sjecam ni da sam ga vadila ni nist, al su mi ga onda isto trazili, ako su i tebi.. idem prekopat nalaze, bas me zanima 🤔

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Lucyinthesky
    24. Listopad 2020. 16:50

LioraLiora

Hvala Ruška, a aad mi reci kako označavaš isobu, da bude crno podebljano lol

To ja pokušavam od kad sam se registrirala i moj mobitel očito sabotira tu opciju, ne ide nikako 🤦‍♀️🙄

🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧

Lucyinthesky
    24. Listopad 2020. 16:53

Ruska1986

Lucyinthesky, bas su te u IVFu pitali za vitamin d? Boze, ja se ne sjecam ni da sam ga vadila ni nist, al su mi ga onda isto trazili, ako su i tebi.. idem prekopat nalaze, bas me zanima 🤔

Ne, nisu me tražili, ja kad sam se kod njih naručila, imala sam taman friško povađene sve nalaze koje me bio uputio vaditi dr iz bivše klinike, a mi se u međuvremenu odlučili da je vrijeme da okušamo sreću negdje drugdje.
    Dr u Ivf-u je gledajući nalaze naletio i na taj pa ga prokomentirao.
    Oni me nisu slali ništa vaditi jer sve imam, jedino ponoviti neke stvari npr markere koji nam istječu uskoro. Ć

🧍‍♂️42-od astheno-normo

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    24. Listopad 2020. 16:59

6,5 e test, deranje kože.... Navodno, extra osetljiv
    A beta 5e.... 

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

24. Listopad 2020. 16:59

Nikitta, prvi put cujem za ovo. Ali moram priznat da mi je bas on ovih dana prosao kroz glavu,  ako bi isli privatno da bi on bio dobar izbor za mene. Iz vise razloga....jednostavno tu svi vrte iste protokole svima, a druga stvar to da bi se malo makli, a kad si u drugom gradu kao da si na godisnjem, nista ne moras. A ovo za drzavne, ja uvijek progooglam kandidate i uvijek u startu znam tko je sretni dobitnik. I sto je najzalosnije, svaki put do sad sam bila u pravu 😂
    Lucy nisam jos cula da netko ima toliki vitamin D bez da je uzimao dodatke. Valjda i on utjece na kvalitetu stanica

Ruska1986
    24. Listopad 2020. 17:00

Lucyinthesky

Ruska1986

Ne, nisu me tražili, ja kad sam se kod njih naručila, imala sam taman friško povađene sve nalaze koje me bio uputio vaditi dr iz bivše klinike, a mi se u međuvremenu odlučili da je vrijeme da okušamo sreću negdje drugdje.
    Dr u Ivf-u je gledajući nalaze naletio i na taj pa ga prokomentirao.
    Oni me nisu slali ništa vaditi jer sve imam, jedino ponoviti neke stvari npr markere koji nam istječu uskoro. Ć

Aaaa..  Jer nisam uopce nasla nalaz i ocito ga nisam ni vadila.

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.