Tockicaa, jako mi je zao, i mogu misliti koliko si ljuta i razocarana. Slazem se s drugim curama - mozda najbolje da nazoves Petrovu i vidis s njima postoji li neko drugo rjesenje, da dodjes u Zagreb i obavis aspiraciju ovdje...jer nekako sumnjam da ce sve bolnice obustaviti postupke.
MTB, a joj, bas mi je zao, i iskreno, nisam uopce ni pomislila na to da bi se preostala tri malca mogla prestati razvijati. Ali kao sto i sama velis, jedan je u maminoj busi i vjerujemo da ce tu i ostati 😊
Ruska, ja isto bas ne kuzim zasto je nekada malo smrzlica ili uopce ne. Ja sam u prvom postupku imala 6 blastica, a u ovom drugom cak vise js, vise oplodjeno, navodno sve kvalitetne i na kraju samo 3 blastice, od koje je jedna zmrznuta, a dvije odmah vracene. Pitala sam doktora zasto je tako velika rezlika izmedju prve i druge oplodnje i on ni sam nije imao odgovor, ni on ni embriolog...
Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~
MTB
Bas mi je zao za male heroje 😕
Mazi ovog malca i pricaj mu za četvoro, nece on nigde, zna da mu je tu najbolje
😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
👽 48
Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
Greece
# 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
Monural, Cetrotide, Ovitrelle
Beta = 0
# 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
# 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)
Tockicaa, jako mi je zao, i mogu misliti koliko si ljuta i razocarana. Slazem se s drugim curama - mozda najbolje da nazoves Petrovu i vidis s njima postoji li neko drugo rjesenje, da dodjes u Zagreb i obavis aspiraciju ovdje…jer nekako sumnjam da ce sve bolnice obustaviti postupke.
MTB, a joj, bas mi je zao, i iskreno, nisam uopce ni pomislila na to da bi se preostala tri malca mogla prestati razvijati. Ali kao sto i sama velis, jedan je u maminoj busi i vjerujemo da ce tu i ostati😊
Ruska, ja isto bas ne kuzim zasto je nekada malo smrzlica ili uopce ne. Ja sam u prvom postupku imala 6 blastica, a u ovom drugom cak vise js, vise oplodjeno, navodno sve kvalitetne i na kraju samo 3 blastice, od koje je jedna zmrznuta, a dvijeodmah vracene. Pitala sam doktora zasto je tako velika rezlika izmedju prve i druge oplodnje i on ni sam nije imao odgovor, ni on ni embriolog…
Da, stvarno mi nije jasno.. Ako postoji mogucnost da ih zamrznu 3 dan i da bude sve ok, zast onda to ne rade? Kazem, mozda pricam gluposti i stvarno se slabije kuzim, al eto 🤷♀️
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Ruska1986, uvijek postoji šansa. Pa imamo slučajeve kad su vraćali dvodnevne loše kvalitete i postali su bebe. I kad su vraćali savršene blastice, i ništa. Ali u pravilu, veću šansu imaju oni koji su kvalitetni i koji su dalje dospjeli sa razvojem.
Ovo nije egzaktna znanost.
Moram priznati da ne znam u kojem stanju su bili ovi trodnevni koje je smrznula prijateljica, možda su bili u fazi kompaktacije pa su ih zato smrznuli. Da su moji drugi bili slični kao ovaj kojeg su vratili, mislim da bi ih smrznuli bez problema. Baš kao što su i ova dva malo naprednija mislili smrznuti danas, četvrti dan, iako u pravilu smrzavaju peti dan.
Ja sam OK. Žao mi je, stvarno sam htjela odmah "riješiti" i brace/seke. Sad već kujem planove za dalje. Za početak, posvećujem se svojoj bebi u buši. A nakon testa ću planirati što dalje.
Ovo je maraton, a ne sprint.
💔💔💔
Tockicaa, jako mi je zao, i mogu misliti koliko si ljuta i razocarana. Slazem se s drugim curama - mozda najbolje da nazoves Petrovu i vidis s njima postoji li neko drugo rjesenje, da dodjes u Zagreb i obavis aspiraciju ovdje…jer nekako sumnjam da ce sve bolnice obustaviti postupke.
MTB, a joj, bas mi je zao, i iskreno, nisam uopce ni pomislila na to da bi se preostala tri malca mogla prestati razvijati. Ali kao sto i sama velis, jedan je u maminoj busi i vjerujemo da ce tu i ostati😊
Ruska, ja isto bas ne kuzim zasto je nekada malo smrzlica ili uopce ne. Ja sam u prvom postupku imala 6 blastica, a u ovom drugom cak vise js, vise oplodjeno, navodno sve kvalitetne i na kraju samo 3 blastice, od koje je jedna zmrznuta, a dvijeodmah vracene. Pitala sam doktora zasto je tako velika rezlika izmedju prve i druge oplodnje i on ni sam nije imao odgovor, ni on ni embriolog…
Da, stvarno mi nije jasno.. Ako postoji mogucnost da ih zamrznu 3 dan i da bude sve ok, zast onda to ne rade? Kazem, mozda pricam gluposti i stvarno se slabije kuzim, al eto 🤷♀️
Moja bivša kolegica ima blizance trodnevnog FETa.
MTB
I meni je žao i mama ih i dalje voli.
Ovog malca volim i pazim, pričam mu o bracama, sekama koji su trčali zajedno s njim do sad da bi ga podržali.
I još mi je dirljivije kako je malac bio požurio, kao da je znam da se mora dokopati mame pa je vikao "Pick me, pick me, pick me"
Sad se on mora potruditi držati i dalje, a mama će ga paziti i maziti, i brinuti se o sebi i svom tijelu. Ja činim svoje, a on svoje.
A kad se rodi, onda ćemo zajedno s malcem dalje planirati brace i seke.
💔💔💔
Od mene tužne vijesti, moje bebe nisu došle do smrzlića, prestale su s razvojem
Mi sad malo tugujemo, a onda ćemo ljubav za sva 4 usmjeriti ovome koji je u buši
🙁🙁🙁🙁 a joooj… Ali ova u trbuhu je ionako tu tako da 🥰🥰🥰 Znaci, ni jedan od ta tri nije opstao?
Ne, sunca mala mamina su stala s razvojem.
Danas ćemo ih oplakivati, i tješiti bebicu u stomaku. Volimo sad tu bebicu četverostruko.
Sutra idemo dalje.
Bez obzira na svu moju pozitivu, ja sam uvijek poluspremna na sve ishode i imam isplanirano po sedam koraka za svaki ishod. Zanimljivo da mi je šah totalno dosadna igra, ali u životu se ponašam kao šahist.
Ma tako i treba 🥰🥰 ja se stvarno slabo kuzim u sve ali mi je cudno da rijetko ko ima smrzlice… Mojih je 9 bilo vrlo dobrih i savrsenih i nista za zamrznut. Nije mi jasno! Ta dva su valjda bila vrh, koja su mi na kraju i vratili… Al i ovi ostali su bili super 🤷♀️
Koliko sam shvatila, taj četvrti dan je kritičan. I onda ih dosta propadne.
Moja prijateljica je uspjela da joj zamrznu trodnevne i svi su na kraju postali djeca.
Bila sam sretna što su ih meni pristali zamrznuti nakon 4 dana i navijala sam za svoje bebače, ali očito im nije bilo suđeno. Sunca mamina.
Znaci, da su ih recimo zamrznuli 3 dan, postoji mogucnost da bi prezivjeli odmrzavanje i mogli prezivjet dalje?
Ni ja se ne razumem uopšte, polako se uhodavam. Mislim, mozda ih ostave jos koji dan da vide, da li oni imaju potencijala za dalje, pa koji opstane taj je snazan i moze da prezivi sve sto bi ga kasnije eventualno cekalo,odmrzavanje,transfer...
Možda 🤷♀️
😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
👽 48
Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
Greece
# 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
Monural, Cetrotide, Ovitrelle
Beta = 0
# 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
# 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)
točkicaa evo ja sam sada ljuta skupa sa tobom definitivno sjedni doslovno na telefon i iskopaj sve moguće brojeve i zovi, traži,moli...pogotovo jer si stigla pred sama vrata i oni su ti ih doslovno zalupili pred nosom. Ako imaš mogućnosti, zovi i privatne klinike, možda ti netko tamo može pomoći ,a pošto imaš sve nalaze (nadam se i kod sebe),možda te neće previše koštati. Znam da nemaju svi jednake mogućnosti , ali ako možeš ,pokušaj i ja ti želim od srca da uspiješ, pogotovo jer si tooooliko blizu svega i još ako te hormoni peru ajme ....
Moja mama radi u jednoj privatnoj klinici, kaže joj šefica da je bila na nekom sastanku i da su rekli da većeg lockdowna što se bolnica tiče neće biti, ali da će se stvari koje "mogu čekati" odgoditi, ali pobogu pa dajte odradite žene koje su u procesu...boli njih briga za sve ,j vjerojatno će tu patiti državne bolnice
MTB žao mi je zbog tvojih bebica ,ali drži se i budi i dalje onako pozitivna zbog te jedne koju imaš u buši...nedaj da ona osjeti tvoju tugu. Znam da jesi tužna, ali glavu gore, imaš jedan ogromaaaan razlog koji te treba držati u svemu ovome i mi svi skupa sa tobom navijamo
endometrioza
MTB
I meni je žao i mama ih i dalje voli.
Ovog malca volim i pazim, pričam mu o bracama, sekama koji su trčali zajedno s njim do sad da bi ga podržali.
I još mi je dirljivije kako je malac bio požurio, kao da je znam da se mora dokopati mame pa je vikao "Pick me, pick me, pick me"
Sad se on mora potruditi držati i dalje, a mama će ga paziti i maziti, i brinuti se o sebi i svom tijelu. Ja činim svoje, a on svoje.
A kad se rodi, onda ćemo zajedno s malcem dalje planirati brace i seke.
Tako je! 💪🏻 bice to sve ok! 🥰🥰🥰
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
MTB bas mi je zao... ali to se sve,nazalost,moze dogoditi. Imate jednu bebicu vracenu i na nju usmjerite svoju ljubav...
Tockicaa ja sam sad ispsovala sve redom... ne da nije fer nego nemam vise rijeci. Uzeli su nam godinu dana. Mi koji nikako da stignemo do postupka,zar opet cemo biti odgodeni??? Pa do kad?? Vi koji ste u postupku,terapiji,zar je moguce da blokiraju??? Mislim,ima testova,maske,sve moguce mjere,zasto opet zatvaraju... nadam se da ces uspjeti otici do zg ili negdje i zavrsiti ovaj proces. A moguce je sta cure kazu da je neki doktor pozitivan a ne da ce na razini drzave biti stopirano. Ne znam stvarno vise sto bih rekla osim da sam ljuta zbog svega....znam da su prioritet oni u postupku i to mi je razumno i sama sam bila rekla da obave njih a da ja mogu sacekat kad nisam ni krenula ono na ljeto. Ali i nas ste stalno pomice i ne mozemo doci do sanse za postupak. Zaista se nadam da nece biti lockdowna
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji