Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    AuroraB
    24. Listopad 2020. 07:27

Bozma ako možete izdržati da ne radiš, ja te skroz podržavam da ne ideš na takvo radno vrijeme, od 08-18h... Mogla nih sad napisati čuda na tu temu, ali ostavimo to za kavicu kad budemo imale trbuh do zuba🤩

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Teja09
    24. Listopad 2020. 07:47

Dobro jutro svim budućim mamicama! Citam vas svaki dan, no zapravo nemam sto pametno dodati posto ja čekam sljedeću M, pa na HSG. 
    Šaljem pozitivnu vibru svima, a posebno MTB! Svima nam dižeš moral, a posebno nama cekalicama u neizvjesnosti. 💕 

👩‍🦱 28 - PCO, anovulacija
    🧔 31 - sve u redu
    Pokušavamo od 09/2019.
    12/2020. TO - Betaplus, Letrozol
    18.12.2020. B-HCG 303,6

Lucyinthesky
    24. Listopad 2020. 08:01

točkicaa

Jutro curke!
    Mene zanima kad ste vi imale aspiraciju, na koji dc?

2x14 dc, 1x15 dc i 1x12dc
    Btw jutro cure i sretno svima koji danas nešto očekuju 😊

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

24. Listopad 2020. 08:01

NadimakMTB, ma cini mi se super posao, ali dogovor je da ja malo radim, volontiram da oni vide odgovaram li ja njima i oni meni. Ali ako idemo opet u postupak ne mogu sad u mjesecu u kojem se dokazujem izlazit 3 puta u tjednu i ostajat po par sati. Da sam mladja prihvatila bi pa poslije ganjala bebu(to me i dovelo do ovoga 🙈) ali ovako do 42 godine nemam bas nesto vremena, ne znam uopce ni koliku ce mi placu ponudit kad odraditm to dokazivanje i da li cu si moc priustit privatne postupke opet, ali sve i da mogu sumnjam da bi imala kad ici na UZV sa radnim vremenom od 8-18, a po potrebi i vise. Onako sma mislila ako odemo na donaciju....taman dok stigne rjesenje od zdravstvenog bi valjda stekla pravo na neki godisnji pa bi tada uzela tjedan i otisla na donaciju. Ali ako sam ja u postupcima sa svojim stanicama, pogotovo prirodnjacima...sumnjam da bi mi to u pocetku tolerirali. Nisam spavala jer sam citavu noc razmisljala. Pa da probam ovo pa da probam ono....pa sad da radi nekog posla za koji nisam sigurna uopce kakav je, ni hoce li me uopce zaposlit i dat placu nakon sto odradim dokazivanje otkazem postupke sad kad se netko voljan potrudit, a s druge strane vec sam sve rekla prosli put, sve sam stavila na cekanje radi ganjanja bebe koja ne postoji. Bas se lomim, da bar mogu manje razmisljat 😁
    Nikitta spomenula je spanjolsku kao dobru opciju zbog svih pretraga koje rade donoricama, pa sam to malo sinoc gledala. Sumnjam da bi mi tu ista pokrili, ali i ta opcija je jos otvorena, nisam jos odustala od nje, nego je sad idemo vrtit prirodnjake dok se ceka rjesenje i dok se ne smiri situacija sa koronom
     Sad znam i da je vrlo moguce da me odbiju, ali tko ih jebe, iskombinirali smo se za sve pa cemo i za to 😂

• more2309
    24. Listopad 2020. 08:26

Dobro jutro cure 😘😘😘! Jucer me ubila juzina, pa nisam tipkala, uglavnom svim curama koje su nam donjele lijepe vijesti cestitam 🎉🎉🎊🎊😘😘😘! Cekalicama bete drzim fige da se bebice lijepo gnijezde 🤞🤞🙏🙏🍀🍀! Curama u koje cekaju postupak i koje su u postupku saljem veliki zagrljaj i drzim fige da dobiju sto vise lijepih i kvalitetnih j.s.
    Vidjela sam da ste pisale o vitaminu D, to mene jako muci, meni je dosta nizak, kada sam isla kod dr.L. na ultrazvuke prije FET-a pokazala sam mu nalaze i pitala ga jel bi trebala nesto uzimat, on mi je rekao da on ne bi, nakon njega sam isla kod endokrinologa i njega pitala on je isto rekao da ne bi, tek mozda u 11.mj. Na kraju je FET bio uspjesan, unatoc vitaminu D, ali me to sad jako muci, da li bi trebala u trudnoci, tu i tamo uzmem od Solgara na svoju ruku. Kaj vi mislite jel bi trebala trazit doktoricu da mi prepise nesto jace? 

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

Teja1408
    24. Listopad 2020. 08:28

Hvala MTB 🥰
    Ja danas krecem s bockanjem 🥳💉

• *.Women_name.*
    24. Listopad 2020. 08:32

točkicaa

Jutro curke!
    Mene zanima kad ste vi imale aspiraciju, na koji dc?

Prvi puta 19 DC, drugi puta 21 DC. 

I dobro jutro curke 😍😍

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

24. Listopad 2020. 08:32

Bozma

NadimakMTB, ma cini mi se super posao, ali dogovor je da ja malo radim, volontiram da oni vide odgovaram li ja njima i oni meni. Ali ako idemo opet u postupak ne mogu sad u mjesecu u kojem se dokazujem izlazit 3 puta u tjednu i ostajat po par sati. Da sam mladja prihvatila bi pa poslije ganjala bebu(to me i dovelo do ovoga 🙈) ali ovako do 42 godine nemam bas nesto vremena, ne znam uopce 

Bozma.. ja te skroz razumijem ovo oko posla...Ja imam ugovor još dva mjeseca... meni su ovdje 2x zaposljavali.. nakon isteka naprave pauzu koji mjesec pa me zovu natrag.. Sve se bojim da ce tako bit i ovaj put... sve samo da ne radim u kontinuitetu i da ne dobijem UG na neodredjeno ...
    Ja san bila luda pocetkom godine kad sam krenula planirat postupak..stalno sam mislila na posao kako cu i sta cu.. Onda sam pocela radit i sefica na poslu mi je odlicna.. pricale smo o ovoj temi zato jer je ona 10 godina (10 heeeej!!) isla na potpomognutu dok nije uspila.I sama mi je rekla ovako: nemoj cekat, nemoj prilagodjavat zivot poslu..posla ima i uvijek ce se nesto naci. Ona je propustila neke stvari s poslovne strane jer je ostajala na ovom radnom mjestu. 
    Tako da sam ja krenula sad u postupak 2 miseca prije prekida ugovora.. i stalno sam u nekom razmisljanju a mozda mi produze, a ne bi na bolovanje, ako uzmem bolovanje oko aspiracije nece mi mozda produzit radi toga.. Nisam nikom rekla za ovo ne zato jer kao tajim radi posla.. nego tajim to na poslu radi sebe jer ce sve pripisivat tome..evo nervozna od hormona, evo spora od ovoga , evo ovo evo ono.. i naaravno bit ce mi pritisak ako ce iscekivat ishod kad i ja i radit ce mi to stres.. 
    Jedva cekam ostat T sljedeci mjesec i ne mislit vise o poslu i sta ce bit s ugovorom.. nakon porodiljnog naci ce mene neki dobar poslic :D Ili druga beba xD

• more2309
    24. Listopad 2020. 08:34

Bozma ti imas veliku dilemu. Tesko je donjeti takvu odluku pogotovo u danasnje vrijeme. Ne znam puno o tome poslu, ali po pitanju radnog vremena je katastrofa, stvarno zivis da bi radila, a i dosta je nesiguran s obzirom da bi najprije volontirala kod njih i tko zna sto bi na kraju bilo. S takvim poslom bi tesko uskladila odlaske na pregled, pogotovo kad si nova i moras se dokazivat. Moje misljenje je da ako mozete financijski to izdrzat, ja bi odustala od tog posla i krenula u postupak 😊. Nekako mi se cini da posao sa takvim radnim vremenom mozes naci i kasnije, ne cini mi se bas kao zivotna prilika jer da i nejdes u postupak, ti od dana stvarno ne bi imala nista...

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

24. Listopad 2020. 08:45

NADIMAK MTB  AHHAHA  tako sam i ja mjesec dana na pocetku foruma zapela bila na idiotskom imenu haha nigdje ne upozori da se ne moze minjat mjesec dana.. bezveze :D al bar nisi napisala blabla ili jos gore nes hahah

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.