Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tiinaa
    23. Listopad 2020. 22:09

Imam 32 godine, a betu vadim 03.11
    Cure jeste nakon transfera strogo mirovale il se mogu obavljat uobicajni kucanski poslovi ?

Ja 32g, muz 31g
    Kod mene sve u redu, kod muza asthenoteratozaspermija
    23.10.20 prvi IVF/ICSI nazalost missed Ab...
    17.3.2021 FET transfer ... biokemijska
    FET 23.4.2021 🤩
    Uzv 》26.05.2021 imamo ❤
    Sljedeci uzv》 13.12.2021

AuroraB
    23. Listopad 2020. 22:11

Ne znam, da je prava biokemijska vjerojatno bi duže bio pozitivan test. Očito je neki malac pokušao, ali odustao. Betu nisam vadila jer mi je došla M nakon 4 dana, a dr. Maričić iz IVF-a mi je na konzultacijama rekao da sam trebala izvaditi betu.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    23. Listopad 2020. 22:13

Tiinaa

Cure jeste nakon transfera strogo mirovale il se mogu obavljat uobicajni kucanski poslovi ?

Tiinaa, onda ti i ja zajedno slavimo naše divne, velike bete  Stavljena si na popis!
    Što se ponašanja nakon transfera tiče, meni je doktorica rekla ovako:
    - ne dizati teške terete ili raditi teže kućanske poslove (tipa pranje prozora, guranje namještaja i slično). Ja sam MM najavila da ja ne radim kućne poslove uopće, teško mi palo  Ali možeš normalno kuhati, brisati prašinu, prati suđe... izbjegavaj nošenje punih velikih lonaca i puno sagibanja, dizanja
    - ne vježbati, ne trčati, da hodati - dapače, hodanje pomaže implantaciji, ali nemoj ni tu pretjerati
    - voditi normalan život s umjerenim aktivnostima, ne ležati
    - činiti sve što možemo da budemo opuštene

💔💔💔

AuroraB
    23. Listopad 2020. 22:14

Tiinaa

Gledala sam neki video na youtube-u gdje je jedna MPO doktorica rekla da se emrbij ili primi odmah ili ne primi!! I da nema apsolutno nikakve potrebe mirovati, da vani žene idu odmah na posao iza transfera...ali da oni ostavljaju žene da se odmore, samo zbog psihičkog djelovanja i jer je u našim krajevima tako uobičajeno...

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    23. Listopad 2020. 22:14

Tanja79, nemoj mene isključivati iz kluba, i ja sam generacija '79, baš kao i ti i Bozma. 
    To je bila izvrsna berba! 

💔💔💔

manemoj
    23. Listopad 2020. 22:18

MTB

Bozma, da sjećam se tog horora koji si prošla. I bolje da je doktorica čula, neće ponoviti tu situaciju da je nema, a da ne da detaljne upute što i kako!
    Inače, koliko god smo nestrpljive, mislim da je dobro i za nas i za naša tijela da napravimo pauzu između stimulacija i pripremimo tijela za bebicu.
    I razumijem da si malo opterećena godinama, pogotovo s tvojim lošim iskustvom. Ali stvarno, vjerojatnost u našim godinama je visokih 20%, nisi još za otpis, uz svoju vjeru i našu potporu čuda se mogu dogoditi! Baš kao što će se dogoditi i meni.miss1502, držmo ti fige!!! Slobodno kupi i Mullerove, pa testiraj više puta. Nakon postupka, pogotovo nakon biokemijske, tijelo nam je pripremljenije za trudnoću i može se dogoditi.
    Čula sam glasinice o lockdownu, ali mislim da, ako ga i bude, neće biti totalni kao na proljeće nego će samo ograničiti neke stvari. Naši postupci bi se trebali nastaviti. Kao i uvijek, brijemo na pozitivu i nećemo vjerovati u odgode dok nas ne lupe njima u glavu. A neće! Na proljeće nisu znali s čim barataju i reagirali su iz panike. Sad smo svi pripremljeniji, puno više znamo. Možda će malo prorijediti dolaske, ili uvesti više testiranja, ali ne vjerujem u totalno stop.

manemoj, slažem se s tobom oko Bozminih godina. 40 godina, pa to je beba! Baš kao i ja!
    I nemoj se nabrijavati na loše vijesti, neće te nitko odgoditi, ti 2.11. ideš "rađati" svoje bebe da se upoznaju sa tatinim dijelom.

MTB ti kao nas psihoterapeut.. kad pomisliš da je loše dodje MTB i obaspe pozitivom. 
    I sve ostale, ovaj forum je takva pozitiva da je to nevjerojatno 🥰

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

🍀🐞MISS🐞🍀
    23. Listopad 2020. 22:19

Tnx cure , ujutro cu napeaviti testic pa cemo vidjeti! Bude li blijed kao snijeg necu se ufilmavati i dalje ni kupovat testove nego cekat M i bockanje !!! I to me veseli 
    Nema mjesta negativi😀😀😀 samo pozitivno,stopama nase mtb ❤️
    Aurora da,vjerojatno je tako bilo ..ne mogu vjerovat da se i takve stvari dogadaju ..
    Tiinaaaa ja sam se skroz normalno ponasala osim tezih fizickih aktivnosti ( treninzi i podizanje iceg teskog) umjerena setnja,dapace , preporuca se 
    Cak sam se i kupala u moru, di je bilo cisto ! Tako da relax ! 

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    23. Listopad 2020. 22:21

Btw, jednu stvar nisam podijelila s vama.
    Dakle, nakon transfera, iako sam racionalno ljudsko biće i znam svu teoriju, bilo me tako strah da će malac samo ispasti iz mene, da idućih 4h nisam išla na wc 
    Pomoglo je to što nisam morala biti na puni mjehur. Ali ja inače idem puuuno češće na wc. 

💔💔💔

• LucyLou
    23. Listopad 2020. 22:22

Nikkita, zao mi je sto sve to prolazis ali mislim dazje bitno da si pocela rjesavati korak po korak i da znas da sve sto prolazis, znaci da si korak blize svom cilju😉Tebe tvoja sreca ceka u Novoj godini, sigurna sam! Drzim fige za ponedjeljak i nadam se da ce uskoro prestati bolovi🤞🏻💪🏻 i hvala ti puno na lijepim zeljama 😘
    Miss, ja znam nekoliko parova koji su isli u IVF, nisu uspjeli i na kraju ostali trudni prirodnim putem tako da je sve moguce! 😉

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

23. Listopad 2020. 22:40

MTB

Tanja79, nemoj mene isključivati iz kluba, i ja sam generacija '79, baš kao i ti i Bozma.
    To je bila izvrsna berba!

Ima nas jos, mislim da je i Tidevly ( nikako da zapamtim nick). Nikad vise gerijatrije tu nije bilo 😜

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.