Supergirl cestitam na plusu i zelim urednu i bezbriznu trudnocu!
Samo Sanja 👍👍👍 beta! Sretno dalje i isto bezbrizno iducih 9 mj!
Cure sto se psihe tice vjerjte sve smo prosle tu fazu tokom ivf putovanja. To je normalno, očekujemo jako puno od sebe i od tih postupaka, nazalost treba se puuuno toga poklopiti za konačan uspjeh, a neuspjeh boli jako. Ma koliko god jake bile svakoj se desi da tresne ju to sve na psihu. Dopustite sebi i loše dane, nadjite nekoga ili nesto sto ce u tom momentu biti slamka spasa. Meni je ispusni ventil bilo tusiranje i plakala sam pod tušem stotinu puta, al dozvolila sam si to uvijek. U pocetku sam se obazirala na komentare, a poslije stav fuck off. Zadnji postupak osim muza i sestre nitko nije znao i bilo je puuno lakse. Vjerujte sebi i svom tijelu, ako ste umorne uzmite pauzu od svega i svih. Ja se mjesecima nisam druzila sa prijateljima koji su imali djecu, neki su zamjerili al jebi ga meni je u tom trenutnku trebao zdrav razum a gledajuci tudju djencu nisam mogla ga imati. Drzite se, sve mi to mozemo. Ja sad dok gledam moju curicu ne zalim ni jedan dan, ni jedne suze, muke, boli, aspiracija bez ansetezije, putovanja ne znak koliko puta po 200 km sve bi za nju ponovila. I dvostruko ako treba. Vjerujte samo da na kraju price postoji neprocjenjiva nagrada.
avama ja imam slicnu situaciju jedino sto sam za MTHFR mutirani homozigot i imala sam jos i protein S snizen. Za mene je protokol heparin cijelu stimulaciju, cijelu trudnocu i postpartalno.
Aspirin ne pijem jer koliko znam nije dokazano da ima ucinka u primarnoj prevenciji (ako ti nista prije nije bilo ne pokazuje zastitu da ti nece po prvi put nesto biti), nije mi ga nitko niti preporucivao. Kao dok nema posebnih situacija - nista, kad je rizicna situacija (operacije, imobilizacija, trudnoca) - odmah heparin
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Grizli ovo mi je trebalo cuti danas🥰
Avama ja bi na tvom mjestu ipak otisla i kod hematologa. Po meni bi ti trebala bar andol uzimat od transfera ili cak i prije njega poceti. Koliko sam upoznata V leiden faktor homozigot je visokorizicni faktor i tu svakako ide heparin. Sretno i da ipak beta pokaze pozitivan ishod!
Avama ja bi na tvom mjestu ipak otisla i kod hematologa. Po meni bi ti trebala bar andol uzimat od transfera ili cak i prije njega poceti. Koliko sam upoznata V leiden faktor homozigot je visokorizicni faktor i tu svakako ide heparin. Sretno i da ipak beta pokaze pozitivan ishod!
Ona je homozigot divljeg tipa, znaci da ima normalne gene u obje kopije;) Dakle mutiran joj je protrombin sto je veca greska i PAI sto nije takva drama. Ja osobno bih stavila heparin odmah zbog tog protrombina, andol nece pomoci
Ja imam Mthfr T/T mutirani homozigot
Pai1 5G/4G heteozigot..
Ostalo mi je ok..rekla mi je hematologinja na Rebru,nema indikacije za heparin..jedino da imam pobacaje onda..
Ja 84.,on 81.
1.Ivf 11.mj. Petrova - 4 blastociste,2 vracene- beta0
Fet 1.mj.2020. 2 blastociste - beta0
3mj...odgođeno zbog korone
Ja imam Mthfr T/T mutirani homozigot
Pai1 5G/4G heteozigot..
Ostalo mi je ok..rekla mi je hematologinja na Rebru,nema indikacije za heparin..jedino da imam pobacaje onda..
Da, jer su to oboje niskorizicne mutacije. Al tebi je bitno uzimati aktivne folate, a ne folnu kiselinu
Ma da i ja si sev gledam da ostebem doma, imam pravo na naknadu za zavoda pa zato ne to iskoristiti, doduše nije kao plaća ali bolje išta nego ništa. Uvijek je tu strah od financija jer love uvijek treba, sve skupo u pm ali opet gledam nemamo kredit ili tako nešto pa valjda ćemo se upijeti pokriti. Samo da krenem više. Nikako dočekati. Hvala vam
Uzimam novalac,jel to ok?
Ja 84.,on 81.
1.Ivf 11.mj. Petrova - 4 blastociste,2 vracene- beta0
Fet 1.mj.2020. 2 blastociste - beta0
3mj...odgođeno zbog korone
Meni je sada u terapiju dao fragmin i decortin uz utrogestan, takoder sam primila brevatcid i jos jedan sutra moram, a nisam ni radila pretrage za trmbofiliju... nisu mi nista objasnili zbog cega... srecom postoji google... uglavnom, sa svim su me nafilali... imam povremeno neku vrtoglavicu kratkotrajnu, prepostavljam od silnih ljekova tih...
Sortiraj odgovore
Najstariji