Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Listopad 2020. 22:37

Imala sam i ja ureu, i srećom sam je izliječila. Ali su mi u vrijeme kad sam je liječila više ginekologa reklo ovo što sam napisala, a svelo se na - mi često ne znamo zašto je do spontanog došlo, pa ako ima neka bakterija "okrivimo" nju. Ima puno urednih trudnoća na koje urea uopće ne djeluje. Sve je to još u povojima, pa često nagađaju.

Naravno, bolje je izliječiti kad je imaš prije postupka, zašto riskirati? Hoću reći da i ako se tako nešto nađe tokom trudnoće, trebamo biti (koliko je moguće) smirene i samo navijati za svoju mrvu da se održi sa mamom.

💔💔💔

• *.Women_name.*
    09. Listopad 2020. 22:50

Deoria

MTB

ericaa i Deoria, dobrodošle nam!!!

Što se tiče spontanog sa ureaplasmom, meni je više stručnjaka (uključivši i Lučingera) reklo da oni zapravo ne znaju je li ureaplasma uzrokuje pobačaje, ali kad žena ima pobačaj i ureaplasmu da im je najlakše to napisati kao dijagnozu.

Hvala 🙂
    Ja sam evo prije godinu dana dobila nalaz briseva, ureaplasma, pao mi mrak na oči i bas sam bila splasnula entuzijazmom ( jer sam se dugo borila s kandidom i zbog nje mi se skroz promijenio nacin zivota, ali to je neka druga prica) jer sam znala da me ceka antibiotik. I prva tura od 3 tablete mi nije pomogla da ju rijesim, ali druga udarna od 2 tjedna je.. Probala sam i prirodno oleokapsulama ali tvrda je to beštija.
    Ali i meni je rekao jedan ginekolog da ona moze itekako biti uzrok pobacaja, e sad vjerujem i da je njima to najlakse napisati i ne baviti se previse time kad je vec sve na zalost gotovo.

Ja sam se riješila nakon 2 tjedna doksiciklina. Suprug je nikad nema u brisu, a ja taj jedan put. E sad do kada... 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• alex2102
    09. Listopad 2020. 22:59

Sanjich🤞🤰

alex2102

miss1502

Maja555 bila sam danas kod Mršića! Idem iduci mjesec u postupak, tocnije za 20 ak dana..trebam dobiti 1.11 ,mozda cak i koji dan prije ..dobila sam vec inekcije danas ( ista terapija kao i prosli put bemfola,cetrotide i stoperica brevactid) danas sam mu morala vadit vitamin d i feritin da vidimo jel se to sta povecalo i 2.dan ciklusa ostale hormone
    Nisam ga bas skuzila zasto ali da mi je da do menstruacije pijem siofor 500 , nesto je spominjao inzulin , policistocne blazi oblik…ugl nisam bas skuzila za sta je to pa ako je netko to uzimao mozda zna pojasniti laicki
    Ugl,bas san nekako uzbudena i jedva cekam iduci postupaejjj

ejjj miss i meni su dali da pijem sifor 500, pijem ga vec vise od godinu dana jer imam policsticvne jajnike a to je drugi stupanj diabetesa pa se zato pije sifor, , on ti uglavnom sluzi da prozvodi vise iznulina koji je potreban tvom organizmu jer vjerovatno je i kod tebe policisticni oblik te je potrebna inzulinska rezonanca, nije nista strasno uglavnom ne brini se …jedini problem sa sioforom je malo neugodno kada tek krenes piti ga jer kostatno imas stolicu i nije bas ugodna , malo da izbacim detalje nisu bas lipi :)

alex, malo me zbunjuje sto si napisala da je to 2 stupanj dijabetesa jer nije.. pcos nema veze s tim, nego najcesce uz pcos ide i iznuliznska rezistencija..ali i nemora. Također, inzulinska rezistencija nije isto sto i dijabetes tipa 2. To je ajmo najblize reci predstanje koje moze dovesti do dijabetesa tipa 2. I dr Mršić to prepisuje najčešće kako bi malo ispravio inverziju fsh i lh.

a ne znam draga, meni je poljak tako opisao moje policisticne jajnike.. i meni je maqlo to sve cudno ali eto ja ga pijemiako nema nikakve koristi od njega, bar za sada

ja 38 god.suprug 38 god.
    1.stim.proces 28 folikua- 2 blastice vracene
    2.postupak 18 folikula,8 blasticista,vracene sa 4 feta i svi negativni
    3.postupak 37 folikula,dobili 7 blastocista .dvije vracenje ,5 zaledjenih
    AMH 32
    svi nalazi uredni, glukoza povecana na 5.8 konzumiram siofor 2000 mg

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Listopad 2020. 23:12

Nikitta

MTBSamo mit da natrij iz slanih krumpirića iz McD doprinosi implantaciji, Amerikanke zabrijale, mi ih kopiramo. 🤷🏼‍♀️😁 Low responder su osobe koje ne reagiraju dobro na stimulaciju, čak ni na onu jaču, svejedno dobijemo jedva par js. Ima dosta veze s niskim AMH, ali nije pravilo.

Nikita, puno ti hvala. Dakle, jedem slane krumpiriće nakon transfera (kojeg će, naravno, biti, i bit će implantacije). Hvala ti!!! Ima li još nečega?  Veseli me imati neki ritual, nekako djeluje umirujuće.
    Hvala i za objašnjenje za low respondere. Onda ću nakon prve stimulacije znati jesam li tu ili ne.

💔💔💔

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    09. Listopad 2020. 23:34

Dobro vece cure
    Eto i mene uvece kad se slegnu utisci.
     Snimim voice recorder doktora, pa kasnije preslusavam 😁🤦
    Kaze, brzo sam odreagovala na stimulaciju ali je ocekivao vise jajnih stanica. Imam ih 6
    Subota zadnje bockanje, ujutro Citrotid a uvece 2 Ovitrelle.
     U Ned. Nista u 
    Pon.aspiracija
    Zanimljivo mi je citati vase price i svakodnevna desavanja. Od vas sam naucila da NEMA ODUSTAJANJA. 
    Danas je bilo bas puno, nisam sve uspela da ispratim. A i moj odlazak do bolnice potraje citav dan
    Zelim puno srece svima ❤️🙏👶👶💞

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

Lucyinthesky
    10. Listopad 2020. 07:53

Nikitta

Lucyinthesky ma tuse sve smije reklamirati, nema moderatora, ovdje je totalni raspashow🤣

Oooo hvala ti na info 😊
    Deoria eto, dobili smo zeleno svjetlo za stavit broj, pa ako ti nije bed... 🤞
    Ja sam našla neki sa neke prastare stranice foruma, ali tko zna da li je to to.
    Pa ono,da uz sve ostalo probamo i to.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

10. Listopad 2020. 07:55

Lucyinthesky

Nikitta

Lucyinthesky ma tuse sve smije reklamirati, nema moderatora, ovdje je totalni raspashow🤣

Oooo hvala ti na info 😊
    Deoria eto, dobili smo zeleno svjetlo za stavit broj, pa ako ti nije bed… 🤞
    Ja sam našla neki sa neke prastare stranice foruma, ali tko zna da li je to to.
    Pa ono,da uz sve ostalo probamo i to.

Lucy jesam se sad ismijala..došla na posao otvorila forum nema naše teme.. listala sam do 6strane i odustala.. na kraju si ti očito digla temu natrag u isto vrijeme dok sam ja tražila :D već sam mislila da sam prolupala, nema pa nema :D

10. Listopad 2020. 08:00

alex2102

Sanjich🤞🤰

alex2102

miss1502

Maja555 bila sam danas kod Mršića! Idem iduci mjesec u postupak, tocnije za 20 ak dana..trebam dobiti 1.11 ,mozda cak i koji dan prije ..dobila sam vec inekcije danas ( ista terapija kao i prosli put bemfola,cetrotide i stoperica brevactid) danas sam mu morala vadit vitamin d i feritin da vidimo jel se to sta povecalo i 2.dan ciklusa ostale hormone
    Nisam ga bas skuzila zasto ali da mi je da do menstruacije pijem siofor 500 , nesto je spominjao inzulin , policistocne blazi oblik…ugl nisam bas skuzila za sta je to pa ako je netko to uzimao mozda zna pojasniti laicki
    Ugl,bas san nekako uzbudena i jedva cekam iduci postupaejjj

ejjj miss i meni su dali da pijem sifor 500, pijem ga vec vise od godinu dana jer imam policsticvne jajnike a to je drugi stupanj diabetesa pa se zato pije sifor, , on ti uglavnom sluzi da prozvodi vise iznulina koji je potreban tvom organizmu jer vjerovatno je i kod tebe policisticni oblik te je potrebna inzulinska rezonanca, nije nista strasno uglavnom ne brini se …jedini problem sa sioforom je malo neugodno kada tek krenes piti ga jer kostatno imas stolicu i nije bas ugodna , malo da izbacim detalje nisu bas lipi :)

alex, malo me zbunjuje sto si napisala da je to 2 stupanj dijabetesa jer nije.. pcos nema veze s tim, nego najcesce uz pcos ide i iznuliznska rezistencija..ali i nemora. Također, inzulinska rezistencija nije isto sto i dijabetes tipa 2. To je ajmo najblize reci predstanje koje moze dovesti do dijabetesa tipa 2. I dr Mršić to prepisuje najčešće kako bi malo ispravio inverziju fsh i lh.

a ne znam draga, meni je poljak tako opisao moje policisticne jajnike.. i meni je maqlo to sve cudno ali eto ja ga pijemiako nema nikakve koristi od njega, bar za sada

vjerovatno si u tom svom ludilu krivo povezala, pitaj ga da ti objasni kad budes sljedeci put.. Meni npr kad je dao siofor ja sam odma pitala zasto i za nuspojave i kako sta... nije bas da sam samo uzela i krenula pit...Bolje da ti objasni jer i ovo sto mi znamo sve je minimalno, on sigurno ima razlog zasto ti je dao..

Lucyinthesky
    10. Listopad 2020. 08:12

Sanjich

Lucy jesam se sad ismijala..došla na posao otvorila forum nema naše teme.. listala sam do 6strane i odustala.. na kraju si ti očito digla temu natrag u isto vrijeme dok sam ja tražila :D već sam mislila da sam prolupala, nema pa nema :D

Pa baš čudno, ali bitno da se tema opet ukazala! Nema na čemu i drugi put 😁💪

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Nina92
    10. Listopad 2020. 08:17

Cure mene jos boli od aspiracija, nije strašno ali boli, jel i vas tako? Ja se uopce nemogu sjetit kako mi je bilo prva 2 puta ko da sam to izbrisala iz mozga

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.