Angrybird mislim da vam to nema nikakve veze ..uspijevale su trudnoce i sa losijim stanicama i s boljim..nema tu pravila .tako se vama potrefilo pa zato tako mislite...
Nazalost sto se bemfole ili menopura tice nemam pravo birat ,sto mi doktor da to prihvatim...
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
Drage dame🥰 Da vam se pridruži još jedna mpo ribica pa da plivam s vama u tim vodama.
Ukratko, u studenom nas čeka prvi IVF. U ovih 6 godina koliko se trudimo bez uspjeha prosli smo jednu inseminaciju, pri tom popravili spermio sa oligoastheno… na normo…trebalo je godinu dana do tako odlicnog nalaza, ali i u te 3 godine nista se ne desava. Pa ipak je vrijeme da krenemo. Ja imam 36, MM 39, meni tek sad u 7 mjesecu dijagnosticiran PCOS u Škvorcu, do tad nitko ništa, sve je u redu… a ipak naravno da nije. Blago povišen AMH sto itekako upucuje na pcos. I doktorica je odmah upozorila na mogucnost hipera, ali nadam se da ce znati kako ga sprijeciti ili barem da ne pređe u teži oblik. I tek sad mi je djelomično jasno zasto se ništa ni nije događalo. Ciklusi uredni, ali druga faza ciklusa defintivno prekratka. I mislim i da je tu problem. Progesteron na donjoj granici, ali u referentoj vrijednosti.
Nalaze smo sve napravili, ostao mi je jedino urin i sad cekam 10 ak dana da stigne M i zovem kliniku i krecemo. Naravno pomiješani i uzbuđenje i strah istovremeno. 😊
I ja sam u Škvorc, sretno 😘
I ja novootkriveni Pcos, a spermiogram se vrti od oligoasthenonecrozospermie do normospermie.
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
*. Women_name. * i Deoria dobrodošle, bome nas je sve više 💪😊
Ako vam se da, na koji način ste popravili spermio? Kod nas slično,varirajuće, pa da usporedim.
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Ja odavno nisam pitala nista ovakvo 😂 je li ikad itko imao 8 stanicni na drugi dan, ili treci dan vise od 8 stanica i da je uspjelo? U mene rijetko kad da je normalno, ili su brzi ili spori 😂
Ja odavno nisam pitala nista ovakvo 😂 je li ikad itko imao 8 stanicni na drugi dan, ili treci dan vise od 8 stanica i da je uspjelo? U mene rijetko kad da je normalno, ili su brzi ili spori 😂
Meni je 3.dan vracen 8-stanicni i uspjelo je! !
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
*. Women_name. * i Deoria dobrodošle, bome nas je sve više 💪😊
Ako vam se da, na koji način ste popravili spermio? Kod nas slično,varirajuće, pa da usporedim.
Mi iskreno nikako, ja mislim da je kod supruga vezano za posao jer radi sa otovnim supstancama. Štite se jako dobro ali 💁♀️ Točnije u vrijeme kad je bio na godišnjem spermiogram je bio normalan. Sada u postupku je radio, nije bio jako loš ali su bili sporiji. Prošli put je išlo sve kao po špagi, prirodna ovulacija, folikul super rasta, spermiogram odličan. Primilo se ali u 6 tj otišlo sve bez kiretaze. Kažu zbog ureaplazme 💁♀️. Trebalo mi je onda poslije spontanog dugo da tsh spustim. Sad evo za kojih tjedan dana trebam vadit betu. Al sumnjam da od ovog puta ista po tim bolovima 😏😏 na kraju krajeva mislim da kod mog supruga u tome veliku ulogu igra stres i te supstance.
Poliklinika Škvorc
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Mi iskreno nikako, ja mislim da je kod supruga vezano za posao jer radi sa otovnim supstancama. Štite se jako dobro ali 💁♀️ Točnije u vrijeme kad je bio na godišnjem spermiogram je bio normalan. Sada u postupku je radio, nije bio jako loš ali su bili sporiji. Prošli put je išlo sve kao po špagi, prirodna ovulacija, folikul super rasta, spermiogram odličan. Primilo se ali u 6 tj otišlo sve bez kiretaze. Kažu zbog ureaplazme 💁♀️. Trebalo mi je onda poslije spontanog dugo da tsh spustim. Sad evo za kojih tjedan dana trebam vadit betu. Al sumnjam da od ovog puta ista po tim bolovima 😏😏 na kraju krajeva mislim da kod mog supruga u tome veliku ulogu igra stres i te supstance.
Zbilja vam želim sreću ovaj put 🤞🤞🤞
Nisam znala da ureaplasma može dovesti do pobačaja.
Ti spermiji su zbilja podložni svemu i svačemu, a kada je netko sklon varirajućem, to je uglavnom uvijek tako. Nama su rekli da oni kod kojih se pokaže da se može popraviti su ustvari u prednosti jer nažalost postoje i oni kod kojih ne može, ni uz suplemente, uredan način života, manje stresa i ostalo...
Da li koristite neke suplemente?
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
Cure jedno pitanje za sve koje ste imale pozitivne testove ili bete, a stavljale ste utriće:
Je li istina da se, ako je došlo do trudnoće, kod guranja utrića čim dublje, više ne može osjetiti grlić pod prstima (jer omekša i povuče se skroz gore)? Ili to bude kasnije tek u kasnijim tjednima trudnoće?
Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
MM 86. - sve ok,
VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)
Zbilja vam želim sreću ovaj put 🤞🤞🤞
Nisam znala da ureaplasma može dovesti do pobačaja.
Ti spermiji su zbilja podložni svemu i svačemu, a kada je netko sklon varirajućem, to je uglavnom uvijek tako. Nama su rekli da oni kod kojih se pokaže da se može popraviti su ustvari u prednosti jer nažalost postoje i oni kod kojih ne može, ni uz suplemente, uredan način života, manje stresa i ostalo…
Da li koristite neke suplemente?
Suprug nije. Ja sam samo prenatal koristila i pila ciklu. Ali mi je doktorica rekla da koristim samo ono što mi ona prepiše pa sam onda poslije transfera prestala sa svim. Više ni sama neznam, netko kaže bildaj imunitet, netko kaže da je to kontraefekt da treba piti tek kad dođe do trudnoće. Nisu rekli da je bakterija stopostotni uzrok, ali je od vodećih uzroka ranih pobačaja a izolirani mi je prvi put a nakon tog spontanog pa pretpostavljaju. Da nažalost što se tiče spermija to je istina. Hvala ti puno, i ja vama želim puno sreće 😘
Poliklinika Škvorc
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Suprug nije. Ja sam samo prenatal koristila i pila ciklu. Ali mi je doktorica rekla da koristim samo ono što mi ona prepiše pa sam onda poslije transfera prestala sa svim. Više ni sama neznam, netko kaže bildaj imunitet, netko kaže da je to kontraefekt da treba piti tek kad dođe do trudnoće. Nisu rekli da je bakterija stopostotni uzrok, ali je od vodećih uzroka ranih pobačaja a izolirani mi je prvi put a nakon tog spontanog pa pretpostavljaju. Da nažalost što se tiče spermija to je istina. Hvala ti puno, i ja vama želim puno sreće 😘
Ja svojeg pak "šopam" sa svim i svačim i uvjeravam se da kada se popravi, da je to sve zaslužno, trudim se vjerovat🤦♀️
Hvala ti, valjda budemo svi nekako uspjeli 🤞
🧍♂️42-od astheno-normo
Sortiraj odgovore
Najstariji