Razumijem. Možda da nazoveš doktora/sestru i pitaš za savjeti?
Kad sam čitala stare postove, čini mi se da su neke cure pisale o bolovima - koliko sam shvatila, ipak se jajnici malo "rane" dok se izvlače js, mislim da je netko čak bio rekao da se na sljedećem UZV točno vidjelo gdje su js prije bile.
💔💔💔
MTBSamo mit da natrij iz slanih krumpirića iz McD doprinosi implantaciji, Amerikanke zabrijale, mi ih kopiramo. 🤷🏼♀️😁 Low responder su osobe koje ne reagiraju dobro na stimulaciju, čak ni na onu jaču, svejedno dobijemo jedva par js. Ima dosta veze s niskim AMH, ali nije pravilo.
Ja sam isto malo citala o tom McD ali kazu kako bi vam hrana mogla biti upravo hamburgeri i krumpirici, meni je to nepojmljivo 🙈
Uglavnom, dobro je uzimati puno proteina, vodu sa elektrolitima, dobra je i kokosova voda ili npr.neko izotonično piće, samo je lose ako je PCOS zbog secera i treba dosta soli jer sol veze vodu i odvlaci je iz jajnika. Tako da ja ako dođem do tog stadija necu jesti przene krumpirice, ali cu uvesti vise proteina i slaniju hranu. I odmarat cu svakako, ja se bas bojim tog hipera zbog povisenog AMH, jer me doktorica vec na to upozorila.
Što nam je saTanja79 iTiredIvy?
Ja sam juce malo odmarala, šetala, čitala ovde vas 😄 ali uglavnom pokušavala da se malo opustim. Danas, 14. dan ciklusa imam ultrazvuk da vidimo šta se dešava sa ta moja tri folikula. Ja se nadam da su rasli. Držite mi fige da su borci!
👩44, low AMH 🤵44, azo
2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️
TiredIvy, super, treba se malo posvetiti sebi
I naravno da su borci, na mamu su!!!!
💔💔💔
Drage dame,
je li netko išao u skorije vrijeme na COVID testiranje? Jeste uspjele dobiti na vrijeme rezultate (ako sam dobro shvatila, treba mi za aspiraciju)? Uputnicu A3 mi daje lijecnik opće prakse, ili ginić?
Jeste uzimale za aspiraciju anesteziju? I ako da, kako je djelovala?
Kad je aspiracija, dolazimo s mužem/partnerom.. moj će možda morati otići na posao čim prije, ako će biti taj datum koji ne bismo htjeli. Treba li mi pratnja nakon aspiracije, ako njega slučajno ne bude? Pitam zbog anestezije, da ne bi bilo nuspojava i ja završim u Dubravi umjesto na Črnomercu 😅
I još pitanje, sorry što dosađujem.. planiramo potpisati za smrzavanje zametaka.. Što to točno znači? Hvala svima na odgovoru.
MTB, hvala sto nas sve ovako pratis 😇
Općenito, cure, zakon ste 😊 žensko zajedništvo je ipak nešto posebno i iako vas ne poznajem, suosjećam sa svakim minusom ili gubitkom, teškom dijagnozom i radujem se plusićima i čudima, pratim koliko stignem i od srca svima želim puno sreće 🤗🤗
ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
1. IVF 10/20 Petrova
2. Ana rođena 7/21
3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
Beta 24.5. 🚫
9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen
Nisam ga bas skuzila zasto ali da mi je da do menstruacije pijem siofor 500 , nesto je spominjao inzulin , policistocne blazi oblik…ugl nisam bas skuzila za sta je to pa ako je netko to uzimao mozda zna pojasniti laicki
Ugl,bas san nekako uzbudena i jedva cekam iduci postupaejjj
ejjj miss i meni su dali da pijem sifor 500, pijem ga vec vise od godinu dana jer imam policsticvne jajnike a to je drugi stupanj diabetesa pa se zato pije sifor, , on ti uglavnom sluzi da prozvodi vise iznulina koji je potreban tvom organizmu jer vjerovatno je i kod tebe policisticni oblik te je potrebna inzulinska rezonanca, nije nista strasno uglavnom ne brini se …jedini problem sa sioforom je malo neugodno kada tek krenes piti ga jer kostatno imas stolicu i nije bas ugodna , malo da izbacim detalje nisu bas lipi :)
alex, malo me zbunjuje sto si napisala da je to 2 stupanj dijabetesa jer nije.. pcos nema veze s tim, nego najcesce uz pcos ide i iznuliznska rezistencija..ali i nemora. Također, inzulinska rezistencija nije isto sto i dijabetes tipa 2. To je ajmo najblize reci predstanje koje moze dovesti do dijabetesa tipa 2. I dr Mršić to prepisuje najčešće kako bi malo ispravio inverziju fsh i lh.
vjerovatno si u tom svom ludilu krivo povezala, pitaj ga da ti objasni kad budes sljedeci put.. Meni npr kad je dao siofor ja sam odma pitala zasto i za nuspojave i kako sta… nije bas da sam samo uzela i krenula pit…Bolje da ti objasni jer i ovo sto mi znamo sve je minimalno, on sigurno ima razlog zasto ti je dao..
Tako je, PCOS nije dijabetes tipa 2. Nego bas kako Alex kaze, moze biti prisutna inzulinska rezistencija. Zato bi bilo dobro jesti hranu nizeg GI, jesti vise proteina, bez glutena, mliječnog, ali to je cijela nauka. Ja sam trenutno na nekom takvom režimu, ali vidjet cemo. S tim da kod mene nema inzul. rezist. i pravilan mi je omjer LH i FSH, ali zato pak AMH malo iznad gornje granice.
Nirvana, ova pitanja kao da sam ja postavila 😀 Meni je doktorica rekla da ce mi opća anestezija trajati kojih 15-ak minuta i onda cu ostati jos sat-dva ležati. Jesi li ikad u zivotu bila u opcoj anesteziji?
Nisam bila na testiranju za covid, ali znam da je nalaz gotov za dva dana, samo to je kad je u pitanju temperatura da iskljuce koronu. E sad ovako za iskljuciti mogucnost covida ne znam, ali cula sam do tjedan dana ako naravno nije hitno. Nemoj me drzati za rijec.
Ovo zadnje je bilo za Nina92, izbrisalo mi quote.
A neznam budem jos mirovala pa cu vidjeti, cekam i poziv da mi jave kakav je party u labosu
2016 laparaskopija endometrioza
2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
2020. Poliklinika Ivf 🤞
10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
11. mjesec-histeroskopija
29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
22.11.2021. rođena curica 👧
Nirvana2020, super pitanje, i meni će trebati za tjedan dana (ovo oko covida i aspiracije). I u pravu si za ovo oko ženskog zajedništva. Baš mi je to trebalo, i super je imati ovako divnu mrežu žena kao što je ovdje.
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji