Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LucyLou
    06. Listopad 2020. 13:18

Nina92

Cure evo ja sa ultrazvuk sada imam 18 folikula sve se lijepo prate sad su otprilike 17-16 kako koji, sutra jos pregled, stoperica i u petak aspiracija, kaze doktor da sve lijepo izgleda

Bravo Nina, to su sjajne vijesti! Kod kojeg doktora si? Za aspiraciju ne brini, dobijes super koktel intravenozno, ja nisam nista osjetila, poslije toga posteno odspavala i doma otisla kao da nista nije bilo. 😉Drzim fige na najjace da ih se sto vise oplodi 🤞🏻🥰

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

• marinami
    06. Listopad 2020. 13:21

Pozdrav cure! Javila sam ne prije kojih mjesec, dva.. i mi krećemo u mpo vode po bebu no2. Ako ima koja voljna prokomentirati moj nalaz hormona, bila bih zahvalna. Na humanu idem tek za mjesec dana s nalozom, gužve su kod nas.. inače imam 38 godina. S obzirom na moj ranije ustanovljeni PCOS, izvanmaterničnu trudnoću i izvađen jajovod te godine doktor je rekao da idemo na pripremu za IVF. AMH mi je visok, ali i FSH. Nalaz je
    AMH 70 pmol/l, LH 16.2 mu/ml, FSH 10.3 mu/ml. I inzulin mi je 107 pmol/l, tu mi stoji da je visoko. Ostale hormone neću sada pisati. Što mogu očekivati?? Hvalaa 

iris_iris
    06. Listopad 2020. 13:22

Bozma

Hvala Vam ženske, ne znam šta bi bez vas tu

Sretno, Bozma, mora ova pozitiva ovdje nečim dobrim uroditi! Držimo fige! 

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

iris_iris
    06. Listopad 2020. 13:24

VM super, hvala na info, baš ću se raspitati pa možda uhvatim par tretmana prije aspiracije 🤞 vrijedi pokušati

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

🍀🐞MISS🐞🍀
    06. Listopad 2020. 13:25

Bozma ❤️❤️❤️ drzi se i nemoj klonuti, nikad se ne zna! Samo pozitiva i glava gore ❤️

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Lucyinthesky
    06. Listopad 2020. 13:26

Sanjich🤞🤰

Ljudi aj napišite neka lijepa iskustva s aspiracije :D ja sam pročitala ovo jučer i u teškoj sam drami jer me ovaj mjesec čeka prva aspiracija ikad.. a inace znam imat problem s napadima straha i slicno.. sad mi je teska drama kad sam vidila ova iskustva..

Evo Sanjich, ja, sam jedna od onih sa ok iskustvom.
    Imala sam 4 aspiracije, od toga dvije u općoj anesteziji kada je bilo više stanica i dvije skroz "na živo" u prirodnom ciklusu kada je bio po jedan folikul.
    Nakon anestezije se naravno ničega ne sjećam i kasnije sam ok, nije me ništa specijalno bolilo, drugi dan sam normalno radila i sve, mislim da sam taj dan doma popila neki brufen ili tako nešto.
    Ove u prirodnom sam odradila bez ičega, iako su mi nudili opet opću, ali mi je bilo glupo da me se uspavljuje radi jedne stanice. Stisnula zube i to je to, onak, zaboli i izdrži se, kratko traje.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• more2309
    06. Listopad 2020. 13:57

Bozma nemoj gubiti nadu, ako ce biti transfer znaci da postoji sansa, znam da te je to dotuklu i sve strepimo od toga, ali kao sto su cure napisale, bilo je ovdje slucajeva gdje se savrsena blastica nije primila, a neki sa puno losijim prognozama su se primili i rezultirali lijepom trudnocom ❤. Kao sto sam vec napisala, u medicini 2+2 nije uvijek 4. Glavu gore i koliko god da ti je sad tesko, skupi svu snagu i vjeruj u svoju mrvicu ❤❤❤, nemoj je otpisati !
    Sto se tice aspiracije, ja sam imala dosta folikula (nisu mi htjeli reci koliko tocno, samo su rekli dosta), popila sam 2 ketonala i jedan normabel prije, nije ugodno, ja sam imala srecu sto su bili jedni do drugih, pa je jednim ubodom usisao vise komada. 2-3 puta me je bas jako zabolilo, ali to je kratka i ostra bol, koja prođe za sekundu, u svakom slucaju da se izdrzat. 

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

Nina92
    06. Listopad 2020. 14:21

Lucyinthesky

Nina92

Cure evo ja sa ultrazvuk sada imam 18 folikula sve se lijepo prate sad su otprilike 17-16 kako koji, sutra jos pregled, stoperica i u petak aspiracija, kaze doktor da sve lijepo izgleda

Supet, imam dobar feeling i držim fige 🤞
    Kod kojeg dr si u Ivf? Ja idući mjesec krećem sa folikulometrijama 😁

Ja sam ti kod dr. Maričića i prprezadovoljna sam, stvarno me saslusa, kaze mi sve, rekao je da ce mi dati blazu stopericu sad neznam kaj to znaci da ne padnem u hiper ali ja sam preprezadovoljna kod njih, jesu u nekim stvarima skuplji ali meni je bitniji taj odnos nego cijena 

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

Nina92
    06. Listopad 2020. 14:26

LucyLou

Nina92

Bravo Nina, to su sjajne vijesti! Kod kojeg doktora si? Za aspiraciju ne brini, dobijes super koktel intravenozno, ja nisam nista osjetila, poslije toga posteno odspavala i doma otisla kao da nista nije bilo. 😉Drzim fige na najjace da ih se sto vise oplodi 🤞🏻🥰

Hvala ti kod doktora Maričića ❤️❤️ nadam se da je ovaj dobitni

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

AuroraB
    06. Listopad 2020. 14:52

Nina92, baš me zanima koliko ćeš onda točno štoperice dobiti i kakvi će biti rezultati! 
    I sama čekam konzultacije kod njih, pa me to dodatno zanima. 
    Novije kliničke studije pokazuju da se treba ići sa duplim štopericama kako bi se izbjegle nezrele stanice, pa čak i kad je broj folikula povećan iz razloga što bi se njihov broj trebao regulirati početnom terapijom/stimulacijom, a ne štopericom... 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.