Potpomognuta oplodnja vol. 3

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Gabylola

Broj poruka: 79

Prijavi adminu

Prošla sam razne klinike u 10 godina MPO (imam dijete od 9 godina iz Maribora), zaista od naših klinika IVF mogu samo pohvaliti - ne zato što sam tu uspjela, nego jer su zaista stručni, posvete ti vrijeme, određuju stimulaciju ne "po traci" nego zaista prilagode tvo problemu. Da ne kažem da je uređenje, vrijeme čekanja, pristup pacijentu nemjerljiv s državnim klinkama!
    Ja imam 40. kod mene sve o.k., mm je 43 - jako loš spermiogram, cryptozoospermia. Išli smo na stimulaciju Elonva, menopur, cetrotide. Moj AMH je 9,6 - za godine u redu. Dobili smo 10 folikula, 8 js, 5 se oplodilo - 3. dan su mi vratili 2 odlične (prema savjetu biologice). Jedna je još bila dobra, ali nije došla do faze blastice pa ju nisu zamrzli. Ostale 2 su propale i bile jako loše-fragmentirane, nepravilno se dijelile. Jako rano (9.dnt) vadim betu, bila je 61, zatim 11.dan 192 i 13.dan 422.
    Na prvi UZV sam išla u IVF polikliniku sa 6+2 tt., srce je kucalo, sve je uredno rekao je dr. Šimunić.
    Inače dr. Maričić mi je odredio stimulaciju, obavio prvi pregled i konzultacije te transfer, dr. Šimunić sve folikulometrije, dr. Grbavac aspiraciju. Sva 3 su vrlo stručni i ljubazni.

Gabylola

Broj poruka: 79

Prijavi adminu

Ovaj iznad komentar sam pisala kao odgovor na Lucyinthesky ali nije mi uhvatio "citat" 

Ruska1986

Broj poruka: 5086

Prijavi adminu

Gabylola

Prošla sam razne klinike u 10 godina MPO (imam dijete od 9 godina iz Maribora), zaista od naših klinika IVF mogu samo pohvaliti - ne zato što sam tu uspjela, nego jer su zaista stručni, posvete ti vrijeme, određuju stimulaciju ne "po traci" nego zaista prilagode tvo problemu. Da ne kažem da je uređenje, vrijeme čekanja, pristup pacijentu nemjerljiv s državnim klinkama!
    Ja imam 40. kod mene sve o.k., mm je 43 - jako loš spermiogram, cryptozoospermia. Išli smo na stimulaciju Elonva, menopur, cetrotide. Moj AMH je 9,6 - za godine u redu. Dobili smo 10 folikula, 8 js, 5 se oplodilo - 3. dan su mi vratili 2 odlične (prema savjetu biologice). Jedna je još bila dobra, ali nije došla do faze blastice pa ju nisu zamrzli. Ostale 2 su propale i bile jako loše-fragmentirane, nepravilno se dijelile. Jako rano (9.dnt) vadim betu, bila je 61, zatim 11.dan 192 i 13.dan 422.
    Na prvi UZV sam išla u IVF polikliniku sa 6+2 tt., srce je kucalo, sve je uredno rekao je dr. Šimunić.
    Inače dr. Maričić mi je odredio stimulaciju, obavio prvi pregled i konzultacije te transfer, dr. Šimunić sve folikulometrije, dr. Grbavac aspiraciju. Sva 3 su vrlo stručni i ljubazni.

Daj mi reci, jesi cijelu trudnocu vodila kod njih ili ? 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986

Prijavi adminu

Ruska1986

Gabylola

Daj mi reci, jesi cijelu trudnocu vodila kod njih ili ?

Tj.hoces li cijelu trudnocu vodit kod njih? 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

AuroraB

Broj poruka: 1592

Prijavi adminu

Čovječe... ako je to istina za štopericu što pišete, onda ja kao da je nisam ni dobila! Na 18 folikula jedan Ovitrelle 250mikrograma. 
    Onda nije ni čudo što su tolike bile nezrele! 
    Sve mi je sumnjivo koliko se hvali poliklinika IVF, da nisu neke krtice na forumu P.S. Morala sam odgoditi konzultacije u Betiplus! Vjerojatno ću i skroz od njih odustati!

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Lucyinthesky

Broj poruka: 1649

Prijavi adminu

Gabylola hvala puno na detaljnom opisu, baš me sad zanima tko će meni biti na konzultacijama i koji plan će smislit 😁
    Ruska1986 vezano za blizance, to bi nekako i išlo možda, iako znam da je i to rizik, ali uvijek si onda zamislim, šta ako se i jedan od ta dva podijeli (znam da je mala šansa, ali 🤔...).

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Ruska1986

Prijavi adminu

AuroraB

Čovječe… ako je to istina za štopericu što pišete, onda ja kao da je nisam ni dobila! Na 18 folikula jedan Ovitrelle 250mikrograma.
    Onda nije ni čudo što su tolike bile nezrele!
    Sve mi je sumnjivo koliko se hvali poliklinika IVF, da nisu neke krtice na forumuP.S. Morala sam odgoditi konzultacije u Betiplus! Vjerojatno ću i skroz od njih odustati!

🦦  nije krtica al ono 😂😂 a gle, ja nisam ni bila nigdje drugdje da bi mogla usporedjivat! 🤷‍♀️ al sve sta procitam, cini mi se da sam imala kraljevski tretman! Uostalom, ako odes, vidit ces 🙂🙂🤗

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

Ruska1986

Prijavi adminu

Lucyinthesky

Gabylola hvala puno na detaljnom opisu, baš me sad zanima tko će meni biti na konzultacijama i koji plan će smislit 😁
    Ruska1986 vezano za blizance, to bi nekako i išlo možda, iako znam da je i to rizik, ali uvijek si onda zamislim, šta ako se i jedan od ta dva podijeli (znam da je mala šansa, ali 🤔…).

Ma nisu trojke bas tako ceste... Ali nije da ne postoji mogucnost, naravno! Ne znam, ja iskreno nisam ni razmisljala sto cu i kako cu, isla sam na sve il nista.. A opet kazem, i bolje jer sad ne bi bila trudna...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

Lucyinthesky

Broj poruka: 1649

Prijavi adminu

Ja previše analiziram sve, već sam na trojkama, a, samo jednom do sad došla do transfera 🤦‍♀️🤣
    I ja sam imala kraljevski tretman, ali nažalost niš od toga...

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Broj poruka: 347

Prijavi adminu

Ja sam isto bila samo u Šparca i zadovoljna sam. Od ovoga šta pišete, ja sam imala folikulometriju svaki drugi dan, znači 4 pregleda, štopericu duplu dozu, punkcija s lokalnim anestetikom i dormicumom, bol 2/5, da su obe blastice dospile do transfera birala bi hoću li jednu ili dvi. A inače odnos pristojan i sestre drage. Jedino šta sam se sastala u gaće doslovno oko tog ustajanja jer sam stekla dojam po njihovim licima da misle koji debil ne može ni ležat, a očekuje od nas čuda. Al sam posli pročitala 207 članaka di se ležanje ne preporuča odnosno svejedno je. Plus vaši komentari ode di nijedna trudnica nije ležala. I to me utješilo. A mimo toga sam prezadovoljna. Tj ne mimo toga nego i s tim, jer razumim da ne može imat nasmijano i srdačno lice dok svakoj od nas pojedinačno objašnjava definiciju punog mjehura i istovremeno se nada da ga nijedna neće popišat. Ja sam čak u jednom trenu pitala 'ako mi sad malo pobigne oću li bit prva koja se osramotila tako', a odg je bia 'na moju žalost nećete' hahahah tako da je, iz te perspektive gledano, vrlo tolerantan 😂😂😂😂
    Ugl evo ja nez jel mi uspjelo, al je ili nije stvarno će bit do faktora x, a ne do doktora. 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.