Potpomognuta oplodnja vol. 3

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Ruska1986

Broj poruka: 5086

Prijavi adminu

Ivanaxx

Ruska1986

Ivanaxx

Cure ja tako imam osjećaj da nisam trudna haha, boli me jednom ili dvaput u danu kao da ću dobit, između toga ništa, i baš nmg virovat da ću eto baš ja i baš sad u gledat tu fakin crtu šta me proganja u snovima. Jedva čekam popišat test i saznat pa ako nisam prestat jest više ciklu i ananas koje nmg ni nacrtane nakon ovoga vidit 😂😂😂
    A ako jesam isto ću ih prestat jest hahah
    Joj, Ivana 😂😂 prerano ti je za bilo kakve simptome! To sta osjecas kao da ces dobit je normalno! Rekla sam, ja u skoro 12 tt svaki dan imam trenutaka kad mi je bas ona bol kao da cu dobit… Nemoj se obazirat ni na sise ni na nista, svaka od nas je drukcije simptome.. A i upitno je dal su to simptomi ili samo utjecaj sbih tableta i utrica koje koristimo. E, da, s ananasom bi mozda trebala prestat! Ja sam i cula i procitala da nije dobar u trudnoci… Sad, istina ili ne 🤷‍♀️
    Prestajem svakako hahah jer mi je izaša na uši. I jezik me peče od njega 😂
    Znam da je rano, al nez koji je ovo put po redu da očekujem menstr i nadam se da neće doć, a isti bolovi su svaki put. Ovako 5 6 dana prije se javi malo i onda jača do tog dana. Nadala sam se da će bar piinku drugačije sad bit pa da mislim ma evo ovo je nešto novo. Ma nema veze ni da ne uspije, prvi je put doslovno, a žene se muče i godinama. Nego je nemoguće ne nadat seee haha

Ma naravno, pa sve isto zelimo i sve to prolazimo. Ali ti hocu rec samo da se ne lovis za to "kao kad trebam dobit" jer je to stvarno osjecaj kod svih, bio uspjesan postupak ili neuspjesan. To ignoriraj!evo, ja pijem kavu i grcevi kao da cu sutra dobit 🤷‍♀️ i svaki put na wcu provjeravam 😂😂 i pogotovo se za bol u sisama nemoj lovit jer se ona stvarno nije pokazala kao super simptom, mene boljele ko lude( a nisam bila trudna), a ovaj put skroz malo, skoro nista, a trudna 🤷‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

iris_iris

Broj poruka: 500

Prijavi adminu

Ivanaxx

Cure ja tako imam osjećaj da nisam trudna haha, boli me jednom ili dvaput u danu kao da ću dobit, između toga ništa, i baš nmg virovat da ću eto baš ja i baš sad u gledat tu fakin crtu šta me proganja u snovima. Jedva čekam popišat test i saznat pa ako nisam prestat jest više ciklu i ananas koje nmg ni nacrtane nakon ovoga vidit 😂😂😂

Hehehe ja baš imam neki dobar feeling za tebe!!! 

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

Amaranta

Broj poruka: 69

Prijavi adminu

Ruska1986

Amaranta

30.9. će na forumu ostati upamćen kao dan velikih beta! Čestitam još jednom svima 🎉🎉🎉
    Bella nadam se da si jutros bolje, što kaže dr?
    Darlivne mogu vjerovati, baš me ljuti kako odlučuju umjesto nas. Ja se isto jako bojim višeplodne trudnoće, ne toliko zbog sebe koliko zbog rizika koje sa sobom nosi. Mislim da nije mala stvar odlučiti umjesto tebe koliko zametka želiš vratiti, strašno…
    Nikitta sretno! Možda ti bude ok sa tabletama, a ako i ne bude to je samo kratak period, izdržat ćeš ti to 😘
    Ja sam u početku bila psihički loše kad sam počela s kontracepcijom, ali sad sam se navikla i super mi je. Endometrioza je pod kontrolom, ciste su mi se povukle, m ni ne znam da imam, ništa ne boli i kratko traje. Još sam dobila i malo sisa 😉. Utješila sam se da je to sve idealno za provesti bezbrižno ljeto, iskupala sam se i nauživala bez tih odvratnih bolova 😉
    Ali sta nije da ti biras koliko ces zametaka vratit? Tako su meni rekli i morala sam popunit koliko zelim da mi ih vrate…

Da, ali ako su zamrznuta 2 zajedno, nemaš baš izbora, naravno da ćeš vratiti oba kad ih odmrznu... 

Ja 84.,endometrioza, loše stanice;
    M. M. 77., 193 cm, ali asthenozoospermia
    Pokušavamo 9 god., nikad ništa.
    3/17. AIH, 5/17. AIH;
    10/17. LPSC (endometrioza), 3/18. HYSC (polip, septum + LPSC);
    9./18. AIH, 11./18. AIH;
    9./19. ICSI-bhcg 0;
    2./20. ICSI-bhcg 0.
    10./20. IVF prirodni - otkazan (CIN)

Broj poruka: 347

Prijavi adminu

iris_iris

Ivanaxx

Hehehe ja baš imam neki dobar feeling za tebe!!!

Iz tvojih usta u Božje uši hahah
    Imat ću sigurno joj bapskih uzrečica, tek je jutro 😂😂

Ruska1986

Broj poruka: 5086

Prijavi adminu

Amaranta

Ruska1986

Amaranta

30.9. će na forumu ostati upamćen kao dan velikih beta! Čestitam još jednom svima 🎉🎉🎉
    Bella nadam se da si jutros bolje, što kaže dr?
    Darlivne mogu vjerovati, baš me ljuti kako odlučuju umjesto nas. Ja se isto jako bojim višeplodne trudnoće, ne toliko zbog sebe koliko zbog rizika koje sa sobom nosi. Mislim da nije mala stvar odlučiti umjesto tebe koliko zametka želiš vratiti, strašno…
    Nikitta sretno! Možda ti bude ok sa tabletama, a ako i ne bude to je samo kratak period, izdržat ćeš ti to 😘
    Ja sam u početku bila psihički loše kad sam počela s kontracepcijom, ali sad sam se navikla i super mi je. Endometrioza je pod kontrolom, ciste su mi se povukle, m ni ne znam da imam, ništa ne boli i kratko traje. Još sam dobila i malo sisa 😉. Utješila sam se da je to sve idealno za provesti bezbrižno ljeto, iskupala sam se i nauživala bez tih odvratnih bolova 😉
    Ali sta nije da ti biras koliko ces zametaka vratit? Tako su meni rekli i morala sam popunit koliko zelim da mi ih vrate…
    Da, ali ako su zamrznuta 2 zajedno, nemaš baš izbora, naravno da ćeš vratiti oba kad ih odmrznu…

Boze, svasta! Pa sta ih ne zamrzavaju odvojeno onda? Bas glupost...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Broj poruka: 347

Prijavi adminu

Ruska1986

Ivanaxx

Ruska1986

Ivanaxx

Joj, Ivana 😂😂 prerano ti je za bilo kakve simptome! To sta osjecas kao da ces dobit je normalno! Rekla sam, ja u skoro 12 tt svaki dan imam trenutaka kad mi je bas ona bol kao da cu dobit… Nemoj se obazirat ni na sise ni na nista, svaka od nas je drukcije simptome.. A i upitno je dal su to simptomi ili samo utjecaj sbih tableta i utrica koje koristimo. E, da, s ananasom bi mozda trebala prestat! Ja sam i cula i procitala da nije dobar u trudnoci… Sad, istina ili ne 🤷‍♀️
    Prestajem svakako hahah jer mi je izaša na uši. I jezik me peče od njega 😂
    Znam da je rano, al nez koji je ovo put po redu da očekujem menstr i nadam se da neće doć, a isti bolovi su svaki put. Ovako 5 6 dana prije se javi malo i onda jača do tog dana. Nadala sam se da će bar piinku drugačije sad bit pa da mislim ma evo ovo je nešto novo. Ma nema veze ni da ne uspije, prvi je put doslovno, a žene se muče i godinama. Nego je nemoguće ne nadat seee haha
    Ma naravno, pa sve isto zelimo i sve to prolazimo. Ali ti hocu rec samo da se ne lovis za to "kao kad trebam dobit" jer je to stvarno osjecaj kod svih, bio uspjesan postupak ili neuspjesan. To ignoriraj!evo, ja pijem kavu i grcevi kao da cu sutra dobit 🤷‍♀️ i svaki put na wcu provjeravam 😂😂 i pogotovo se za bol u sisama nemoj lovit jer se ona stvarno nije pokazala kao super simptom, mene boljele ko lude( a nisam bila trudna), a ovaj put skroz malo, skoro nista, a trudna 🤷‍♀️

Na od ovih naših lijekova i hormona imamo sve moguće simptome, tako da se ne triba po tome ravnat sigurno.
    Mislim da ću odgledat sezonu prijatelja danas i spavat da vrime brže prolazi. I tamo negdi od nedilje počet piškat testove pa vam ih slat 😂

Broj poruka: 2592

Prijavi adminu

Ruska1986

Bozma

Stalno me kopka je li malo jedan Brevactide od 5000IU kad ima vise folikula? U Sparca 1 daju samo za prorodnjake, a kad bi bilo 5-6 folikula uvijek bi isla dva. Vidim i da vani daju 10000IU, a i Ovitrelle koju neki daju pise da je jednako ucinkovito kao 10000IU.
    Sta mislite je li 5000IU malo kad ima puno folikula?
    Bas gledam kod sebe: ja sam primilaBrevactid 5000, 13 dc, a imala sam hrpu folikula…

Ma malo sam čitala i gledala na youtube nekog doktora i njegove protokole, tvrdi da osim loše stimulacije i premalo štoperice daje loše stanice, jer u prirodnom ciklusu folikuli sazriju zbog porasta LH pred ovulaciju, a u stimulaciji se to ne događa zbog Cetrotide ili Orgalutrana, pa da je ispravno 10000IU pogotovo kod starijih. Možda vama sa višim AMH daju manje zbog hiperstimulacije, ali on tvrdi da će i tada stanice bit loše.
    Amaranta, kako samo 1500? meni su te od 1500 davali nakon transfera

iris_iris

Prijavi adminu

Ruska1986 koliko sam ja skužila, koliko ih stave u slamčicu smrznuti, toliko vraćaju.. odmrzavaju se zajedno..

MPO od 7/20
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    iris676.iris@gmail.com

iris_iris

Prijavi adminu

Bozma ja sam dobila 10000 IU na 5-6 folikula, u konačnici 5 JS

MPO od 7/20
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    iris676.iris@gmail.com

Amaranta

Broj poruka: 69

Prijavi adminu

Bozma

Ruska1986

Bozma

Stalno me kopka je li malo jedan Brevactide od 5000IU kad ima vise folikula? U Sparca 1 daju samo za prorodnjake, a kad bi bilo 5-6 folikula uvijek bi isla dva. Vidim i da vani daju 10000IU, a i Ovitrelle koju neki daju pise da je jednako ucinkovito kao 10000IU.
    Sta mislite je li 5000IU malo kad ima puno folikula?
    Bas gledam kod sebe: ja sam primilaBrevactid 5000, 13 dc, a imala sam hrpu folikula…
    Ma malo sam čitala i gledala na youtube nekog doktora i njegove protokole, tvrdi da osim loše stimulacije i premalo štoperice daje loše stanice, jer u prirodnom ciklusu folikuli sazriju zbog porasta LH pred ovulaciju, a u stimulaciji se to ne događa zbog Cetrotide ili Orgalutrana, pa da je ispravno 10000IU pogotovo kod starijih. Možda vama sa višim AMH daju manje zbog hiperstimulacije, ali on tvrdi da će i tada stanice bit loše.
    Amaranta, kako samo 1500? meni su te od 1500 davali nakon transfera

A nemam pojma, baš sam zato išla provjeriti jer sam bila uvjerena da je na kutiji pisalo 5000, pa da ti napišem da su mi dodali još decapeptyl... Kad ono piše 1500 (a na prvom protokolu samo Brevactid, bez jedinica). Sad si mi dala mislit... 

Ja 84.,endometrioza, loše stanice;
    M. M. 77., 193 cm, ali asthenozoospermia
    Pokušavamo 9 god., nikad ništa.
    3/17. AIH, 5/17. AIH;
    10/17. LPSC (endometrioza), 3/18. HYSC (polip, septum + LPSC);
    9./18. AIH, 11./18. AIH;
    9./19. ICSI-bhcg 0;
    2./20. ICSI-bhcg 0.
    10./20. IVF prirodni - otkazan (CIN)

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.