Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • alokiti
    09. Listopad 2019. 13:47

avama

Alokiti
    Ma narzcena sam zubaru na osttak vadjenja zivca. Nadam se da bece biti bas taj dan. Koji dan si ti imala aspiraciju?

13.dan ( moj ciklus traje 26 dana). Pa reci zubaru za punkciju, pa da to uradi koji dan prije ili poslije.

Vrapčić123
    09. Listopad 2019. 13:47

Nikitta

MalaM22zato što sve same moramo istraživati, zato ti nitko nije spominjao. Vit D je važan za mnoge procese u tijelu, a posebno u folikulogenezi i diobi js.Luca87sad si me iznenadila, uzela si odjednom toliku dozu? Pod nadzorom liječnika? Ili si krivo napisala? Inače se uzima 2.500 i.j., ne 25.000 i.j.? Toliko mislim da nije ni za konje ni za ljude 😂 koji si to brand uzimala i kako? Sprej?
    MilMil ja sam svog taj dan natjerala da ne bude 9 dana, pauza, misleći da će aspiracija biti za dva dana, a na kraju punkcija bila već sutradan, pa je apstinencija bila ni 24 sata, a plivači super 😂

Nikitta i ja pijem 25000 iu ali jednom tjedno. To mi je dr propisao. I to pijem vec jako dugo, zadnji put mi je vitamin d bio 83 i opet nije bio bas zadovoljan, dr mi je rekao da bi za ivf bio idealan oko 120,a ispod 90 se ni ne ide u postupak. 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

• thinkpink1
    09. Listopad 2019. 13:49

Iskra idessss🎉🎉🎉🎉
    Blacky super za smrzlice!!!
    Betty cestitam na lijepoj brojcici🎉🎉🎉
    Sunshine sad samo smireno do pozitivne bete!!!!🙏❤
    Ako sam nekog zaboravila, ne zamjerite, trudnicka zaboravnost...🙈😂
    Al svejedno svima zelim sreću od ❤ i potpis cim cim prije
    🥰🥰🥰🥰🥰

Meg_026
    09. Listopad 2019. 13:59

alokiti

Drage žene koje ste imale iskustva s hiperom….

Moje iskustvo s hiperom..
    Vec na folikulometriji me doktorica upozorila da mozemo ocekivati hiper i da ce mi vjerojatno transfer biti odgođen.
    U petak punkcija, izvađeno 13 j.s. (AMH 134 - nije greska, troznamenkasti broj) taj dan sam bila jos ok, malo napuhnuta. Za vikend mi je trbuh postao veci (sad sam trudna s blizancima 4,5mj i imam manji trbuh nego tad), nisam mogla sjedit uspravno niti lezati ravno jer me tad jako boljelo, a kod lezanja nisam mogla udahnuti tako da sam cijeli vikend bila u nekom polulezecem polozaju. Lezanje na boku nije dolazilo u obzir, osjecala sam bol kao da mi se organi sudaraju, a i piskila sam pridrzavajuci trbuh da manje boli.
    S obzirom da smo ocekivali hiper, u ponedjeljak sam narucena na uzv i odmah su me ostavili u bolnici na promatranju. Jedva su mi izvadili krv, bila je crna i gusta (sva je voda otisla gdje ne treba). Dvije noci sam bila u bolnici, morala sam pratiti koliko mokrim i dobila sam nesto za razrjeđivanje krvi. Transfer je bio nakon tri ciklusa kad su se jajnici vratili u prvobitno stanje i bio je uspjesan (kazu da je u slucaju i blagog hipera bolje odgoditi pa na FET kad se organizam odmori).

Prema ovome sto pises, vjerojatno je rijec o blazem obliku hipera. Napuhnutost je ocekivana, ali prati koliko mokris (tj jesi li izmokrila ono sto si popila). Imas nesto o tome u brosuri o neplodnosti: http://www.roda.hr/media/attachments/udruga/dokumenti/brosure_leci/Neplodnost_A5_2016.pdf
    Sretno!

• alokiti
    09. Listopad 2019. 14:14

Meg026

alokiti

Drage žene koje ste imale iskustva s hiperom….

Moje iskustvo s hiperom..
    Vec na folikulometriji me doktorica upozorila da mozemo ocekivati hiper i da ce mi vjerojatno transfer biti odgođen.
    U petak punkcija, izvađeno 13 j.s. (AMH 134 - nije greska, troznamenkasti broj) taj dan sam bila jos ok, malo napuhnuta. Za vikend mi je trbuh postao veci (sad sam trudna s blizancima 4,5mj i imam manji trbuh nego tad), nisam mogla sjedit uspravno niti lezati ravno jer me tad jako boljelo, a kod lezanja nisam mogla udahnuti tako da sam cijeli vikend bila u nekom polulezecem polozaju. Lezanje na boku nije dolazilo u obzir, osjecala sam bol kao da mi se organi sudaraju, a i piskila sam pridrzavajuci trbuh da manje boli.
    S obzirom da smo ocekivali hiper, u ponedjeljak sam narucena na uzv i odmah su me ostavili u bolnici na promatranju. Jedva su mi izvadili krv, bila je crna i gusta (sva je voda otisla gdje ne treba). Dvije noci sam bila u bolnici, morala sam pratiti koliko mokrim i dobila sam nesto za razrjeđivanje krvi. Transfer je bio nakon tri ciklusa kad su se jajnici vratili u prvobitno stanje i bio je uspjesan (kazu da je u slucaju i blagog hipera bolje odgoditi pa na FET kad se organizam odmori).

Prema ovome sto pises, vjerojatno je rijec o blazem obliku hipera. Napuhnutost je ocekivana, ali prati koliko mokris (tj jesi li izmokrila ono sto si popila). Imas nesto o tome u brosuri o neplodnosti: http://www.roda.hr/media/attachments/udruga/dokumenti/brosure_leci/Neplodnost_A5_2016.pdf
    Sretno!

Puno ti hvala na dijeljenju! Pa nadam se da će doktorica u petak prije transfera dobro odlučiti da li idemo u transfer ili odgađamo. Ne ide mi se prije toga na hitnu jer je bol izdrživa. Nalijevam se tekućinama, nisam pratila al moguće je da ne izmokrim to sve, od sad ću popratit. Trbuh mi je velik (al tako mi zna često bit od napuhanosti) i boli najviše kad stojim i hodam. Jao strah me svega toga i nadam se da će proći samo od sebe.. 🙈 Puno hvala Meg još jednom i čestitke na lijepoj trudnoći, neka sve prođe super 🍒😍♥️♥️

09. Listopad 2019. 14:21

Betty cestitaaaaam na beti! 😃🤰🏻
    Mi dosli sa ultrazvuka,kod nas je jedna beba unatoc visoj beti👶🏼 imamo i otkucaje srca😃❤️

• hope1234
    09. Listopad 2019. 14:24

Vezano za pijenje cikle🤣🤣🤣,ovih dana će mi na nos izaći.Meni danas zadnji dan bio uzv,fet će biti u utorak.Da li ciklu pijem svo to vrijeme ili da imam pauzu.? 

1. stimulirani postupak 4/17, ICSI.Poliklinika Škvorc-11oocita aspirirano,treći dan transfer dva osmostanična, beta 0.Ništa za smrznuti
    2.stimulirani postupak 11/17, poliklinika Škvorc ,aspirirano 8 oocita,oplodili 4 ,ništa za zamrznuti.Transfer 3i dan,beta 0
    3.postupak.Petrova 8/2018. 11 oocita,oplođeno 8,transfer 5i dan,dvije blastociste beta 0
    4.postupak.Petrova 5/19.11 oocita,10 oplođeno,transfer odgođen,freez all(2 slamke sa po 2 blastociste.
    5. 10/19 Fet u prirodnom ciklusu...čekamo

09. Listopad 2019. 14:31

Sunshine 😃🤞🏼 sad samo laganini
    Blacky super za smrzlice 😊😊

• Snjeska
    09. Listopad 2019. 14:35

Gelica

Snjeska A znam, teško je opustiti se i ne razmišljati o tome…Nadam se plusiću🤞:)
    Sunshine25 sretnooooo! Neka ovaj transfer bude dobitni!! 🤞🙏🤰
    Nikitta opadanje kose ti je od niskog željeza?

Hvala draga  nadam se neznam dal je ovo zadnji put financijski mislim  mada imam jos 3  ivf na hzzo   al nevjerujem im..cutkw svima drzim fige✊✊😆😊😍

Betty
    09. Listopad 2019. 14:41

MojeSve

Betty cestitaaaaam na beti! 😃🤰🏻
    Mi dosli sa ultrazvuka,kod nas je jedna beba unatoc visoj beti👶🏼 imamo i otkucaje srca😃❤️

😍😍 Lijepo...to je prvi ultrazvuk?koji  dan nakon transfera?

25.9.2019 transfer...
    2 blastice zamrznute
    9.10.2019beta 703.9
    12.10.2019 beta 2710
    5.11.2019blighted ovum
    30.10.2021 Fet
    8.11.2021. +
    11.11.2021 beta 281.6
    13.11.2021 beta 705
    19.11.2021 beta 6154
    30.12.2021 😢

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.