Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Iskra💞
    29. Rujan 2019. 12:36

Grizli

Meto znam da ti nije lako kad je seka u pitanju. Najvaznije je da su pod kontrolom, da nesto krene krivo oni ce odmah reagirat ne brini, sad je zbilja bolje da jos cekaju da se bebi pluca razviju i da dodje na svijet kad je spremna. Drzim fige da budu super dobro. I da se ti umiris! Sretno
    Iskra a cuj malo toga sad mozes. Ako ne pijes mozes uzet Mg, vitamin C. Pij puno tekućine, kretanje i to je to. Drzim 🤞🤞🤞 za plusic! Planiras raditi test uskoro ici ces cekat betu?
    Nela sve to sto uzimas je dobra priprema za kvalitetu jajnih stanica to je prvo najvaznije sto ti treba jer ako su one lose onda ti niti embriji nece biti dobri. Nakon aspiracije je vazno da se ne bilda imunitet ili prije recimo da se ne nakrca imunitet sa matičnom napirmjer. Meni su nakon ovulacije u FET-u zbog toga uveli decortin npr. Ne brini sve sto uzimas je jako vazno, a po onom sto sam citala vase krvne grupe nisu kontraindikacija uspijehu.
    Betty mogu potvrditi da je svaka trudnoca drukčija u nekima nisam imala ni 1 jedini simptom nisam ni znala da sam trudna, a u nekima imala 200 simptoma. Ne zamaraj se s njima. U ovom ppstupku par dana iza FET-a krenulo bockanje i tooople noge (inace ko santa leda su mi). I to je bilo sve od "simptoma" do negdje 6-7tt. Tako da sve moze i ne mora biti. Posebno vi koje ste bile i u stimulaciji sad sve je jos iziritirano i osjetljivo, nakrcano hormonima.

Mg i vit.c svejedno koji ili ima neki po preporuci? Pa slušaj nisam neka nestrpljiva sad trenutno sam razmišljanja da čekam betu pa što bude,ako me ne "opere" neko drugo mišljenje😂,iskreno strah me pišnut test🙈.

🧒 sve ok. 1986
    👩 1986. bez jajovoda ( neprohodni uklonuti LPSC)
    1.IVF SO 2019 -pozitivan ishod 2020 rođen 👶( dječak )
    2. FET ( 5. dan blastocista), 2.11.
    HCG - 579 ( 12.dan od Feta )
    HCG - 1869 ( 14.dan od Feta)
    🤞💜🙏

• Gelica
    29. Rujan 2019. 12:40

Meto vec su ti svi sve rekli, znam kako ti je jer sam bila u sličnoj situaciji sa sestrom kada je bila trudna..nemaš ništa od toga da sebe krivi, samo ćeš si gore napraviti. Budi uz nju i bebu u mislima ili fizički, kako god možeš i sve će biti u redu. Moj nećak sada ima 16 godina i obožavamo se! :) 

Grizli
    29. Rujan 2019. 13:20

Gelica kod nas u RH pgd i pgs nisu dozvoljeni, ko to treba mora u belgiju ili Češku najcesce.
    Iskra mozes koji hoćeš, doduše za probavu je najlaksi mg oksid ili citrat. Ako uzmes mg citrat onda unosis i vit C pa ne trebas dodatno i vit c. Nije losa ni kombinacija od yasenke mg plus unutra ima vit c i b6, ja sam tog pila 1 navecer i sad to pijem i probava super. 

• ruška
    29. Rujan 2019. 13:23

Nikitta

Jutro curke, probudila sam se s jakom grloboljom, jebem mu miša. Muž me zarazio ipak. No, to nije sad neki bed, ali ono što me muči je to da sam se vratila s poslovnog puta sinoć i legla. Sve normalno. I odjednom desno dolje oko jajnika prema kosti od boka, takva tupa bol da nisam mogla ležat na boku, okrenem se na leđa, oštra bol se slijeva od bubrega prema trbuhu, ajme. Ne znam kako sam uopće zaspala. I sad me jutros opet boli. Imala sam aspiraciju u srijedu. 1 folikul, prirodnjak, ne znam do čega je sad ovo? Inače imam dijagnosticiranu cistu na desnom bubregu i 3 mala kamena na lijevom, pa jedino da je cista pukla? Uopće ne znam kako funkcioniraju ciste na bubrezima. Pošto još nisam pila ništa za bol, mislim da ću sad morati jer me noć satrala. Penny for your thoughts? 🤷🏻‍♀️
    Babylove neće doći do toga jer si ti sad trudna i točka! 💕 Kako se osjećaš?
    Meto to si pisala iskustvo iz CITA?
    Nela1990 neki dan je Grizli detaljno o krvnim grupama ovdje pisala. Ako se ne javi, čekiraj zadnjih 20-30 str. 🙈

Si popila kakvu tabletu?mozda ti je sve to od punkcije,uz to pad imuniteta

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

Iskra💞
    29. Rujan 2019. 13:38

Grizli

Gelica kod nas u RH pgd i pgs nisu dozvoljeni, ko to treba mora u belgiju ili Češku najcesce.
    Iskramozes koji hoćeš, doduše za probavu je najlaksi mg oksid ili citrat. Ako uzmes mg citrat onda unosis i vit C pa ne trebas dodatno i vit c. Nije losa ni kombinacija od yasenke mg plus unutra ima vit c i b6, ja sam tog pila 1 navecer i sad to pijem i probava super.

Okiii.tnx budem to kupila i ja,☺️

🧒 sve ok. 1986
    👩 1986. bez jajovoda ( neprohodni uklonuti LPSC)
    1.IVF SO 2019 -pozitivan ishod 2020 rođen 👶( dječak )
    2. FET ( 5. dan blastocista), 2.11.
    HCG - 579 ( 12.dan od Feta )
    HCG - 1869 ( 14.dan od Feta)
    🤞💜🙏

• Gelica
    29. Rujan 2019. 14:12

Grizli

Iskramozes koji hoćeš, doduše za probavu je najlaksi mg oksid ili citrat. Ako uzmes mg citrat onda unosis i vit C pa ne trebas dodatno i vit c. Nije losa ni kombinacija od yasenke mg plus unutra ima vit c i b6, ja sam tog pila 1 navecer i sad to pijem i probava super.

Ne znam da li trebam, tek sam sad čula za to kad je Nikitta napisala pa sam isla malo citat... obzirom na godine vjerojatno bi mi bilo dobro i to napraviti ali ne znam.. ako se mora ići van negdje to je još puno veći trošak nego što smo planirali..A luda sam već od razmišljanja kojem dr. privatno, a sad još i ovo otkrila 😃

• thinkpink1
    29. Rujan 2019. 15:21

PGD i PGS metode se rade isključivo iz blastica. Ukoliko se dolazi samo do trodnevnih embrija, nema mogućnosti za tim pretragama. Nikitta, to mi nasa profa bas objasnjavala i doslovce crtala na papiric, kak to zgleda, kaj se radi i kak...

• Mathaja23
    29. Rujan 2019. 15:49

Cure meni će biti danas 6 injekcija bemfola 300 ja nemam nikakvih zasada simptoma ni nuspojava sutra mi je Uzv ima li netko takvih iskustava 🙏💚🍀

• Mathaja23
    29. Rujan 2019. 16:31

Nikitta

Thinkpink1 zato velim, nisam ni razmišljala o toj opciji. A i nemamo genetskih bolesti niti spontanih. Inače do šestog dana su pustili embrije od ovog para s YT kojeg sam spomenula i tek onda ih testirali. Sve su detaljno objasnili, tako da znam proceduru i rizike. A možda jednom i ja, uz bolji protokol, dođem do blastice, you never know. Ako ikad dođem, sigurna sam da će se primiti, neće biti potrebe za PGD ili PGS opcijom. 🙈😅
    Mathaja23 to je super da nemaš, nisam ni ja imala prva 3 stimulirana, ama baš nikakvih nuspojava, a odaziv dobar.

Ma da ajde super hvala ti na odgovoru baš me zanima šta će bit dalje inače imam nizak amh i muž ne baš bajan spermiogram Al nek ide sve svojim tokom🙏🍀

• Gelica
    29. Rujan 2019. 16:55

Nikitta

Ruska nisam, ali morat ću.. inače ne volim uzimat ništa dok stvarno ne izludim, ali morat ću uskoro drmut nešto, tipa Aspirin C - pošto me i prehlada uvatila. 🙈
    Gelica ne radi se kod nas, a u Americi pod normalno u nekim klinikama. Skupo je, ali da je dobra opcija za parove koji imaju ponavljajuće spontane - to svakako. Ja nisam ugledala nikad ni plus ni biokemijsku, tako da o toj opciji ni ne razmišljam..

Nikitta znam da si već pisala koji je problem kod vas ali ne uspijem zapamtiti, puno nas je tu..ako možeš ponoviti :) I molim te, vidim da stvarno puno znaš o svemu tome, da li ima neka pretraga koju mogu dodatno još napraviti a da nije od onih obaveznih. Znači sve imamo šta se traži, dodatno sam napravila molekularnu analizu trombofilnih faktora, prošireni koagulogram. Tu na forumu su se spominjale NK stanice i kariogram. Da ii uopće mogu dobiti uputnicu za to samo tako jer želim? Da li imaš još nešto za preporučiti od pretraga? Imam dojam da doktori kad čuju godine nisu baš više zainteresirani za traženjem uzroka neuspjeha, već sve svaljuju na godine. Kao da zadnjih 10 godina nisam bila mlađa i opet ništa osim te 2 biokemijske. Zatrpala sam te pitanjima, sorry , ali puno se više sazna od vas žena tu na forumu koje ste to prošle, nego čitajući na internetu. :) 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.