Iskramozes popiti lupocet ili lekadol. 🙂
Super tnx😀
🧒 sve ok. 1986
👩 1986. bez jajovoda ( neprohodni uklonuti LPSC)
1.IVF SO 2019 -pozitivan ishod 2020 rođen 👶( dječak )
2. FET ( 5. dan blastocista), 2.11.
HCG - 579 ( 12.dan od Feta )
HCG - 1869 ( 14.dan od Feta)
🤞💜🙏
Iskra imaš li nekih drugih simptomčića osim dosadne glavobolje (što je možda i do promjene vremena)?
Ženo ništa posebno osim glavobolje( tome sam inače sklona),i zubno meso mi upaljeno skros ima dva-tri dana.
Inače drugo nešto ništa baš značajno🙈
🧒 sve ok. 1986
🤞💜🙏
Yvette ne brini za bolove dok nisu jaki. Posebno kod blagog hipera to je normalno. Beba sad jos ne radi mjesta jer je sicusna, al maternica se prilagodjava i opusta, rasteze misice za kasnije. Popij magnezij mozes cak i vecu docu 2x400 mg na dan da ti maternica se skroz opusti. Ako te jace bude bolilo onda znaju dat gin cak i lupocet ili normabele da popusti. U pocetku zna biti dosta tih brolova i pritisaka da se ne uplasis.
Iskra za bolove mozes lupocet/lekadol ostalo se ne preporuca. Max 1000 mg dnevno.
Nela postoje istrazivanja prema kojima u nekih 2-3% slucajeva kad je zena 0+ njeno tijelo odbije embrij. To ne sprijecava zacece vec nakon implantacije sprijecava daljni razvoj ploda. Stvar je u tome sto svi koji su krvna grupa 0+ mogu primit transfuzijom krv samo 0+ ili 0- i nista vise sve ostalo za te osobe je pogubno. Kad se embriji spoji i ako preuzme krvnu grubu oca B ili A rh - imas prisutno nepovopjnu krvnu grupu i rh faktor naspram majke. Implantacija vec u prvim tjednima dolazi do pocetka mjesanja krvi embrija i majke, otprilike kad bi trebalo krenut kucat srce embrija. Ako majka imam jak imuno sustav dolazi do otpustanja nk stanica u njenom tijelu kako bi doslovno riješilo se tog negativno tijela koje ne raspoznaje kao bebu, nego kao nametnika. Isto dijelovanje ima nas imuno kad su u pitanju paraziti npr gljivice ili nekakve bakterija tipa listerija. To je jako rijetka pojava, posebno zato je embrij moze dobiti i 0+ krvnu grupu pa da je sve ok ili ako zenin imunitet nije jak isto sve prodje super. Onih 2-3 % je udio u broju zena sa ponavljajucim pobacajima ne ukupna populacija trudnica. Tako da to na broj zena u svijetu je mozda u promilima, al eto kod nekih neutvrdjenih gubitaka ako je takva situacija pocinje se sumnjat na to i to se rijesava na nacin da se zeni srusi imunitet najmanje do 12tt nekon toga tijelo zene pocne prihvacat plod i raditi za njega bez obzira na krvnu grupu.
Jutro cure,nemojte zamjeriti,ali ne stignem puno pratiti,a ni savjetovati jer mi je ovo prvi postupak,sve mi je novo...u srijedu je bio transfer,jel normalno da osjećam pritisak,da me probada,pika?samo kad legnem na leđa osjećam olaksanje...mislila sam biti skulirana,ali svakim danom sam sve luđa😬
25.9.2019 transfer...
2 blastice zamrznute
9.10.2019beta 703.9
12.10.2019 beta 2710
5.11.2019blighted ovum
30.10.2021 Fet
8.11.2021. +
11.11.2021 beta 281.6
13.11.2021 beta 705
19.11.2021 beta 6154
30.12.2021 😢
Yvette ne brini za bolove dok nisu jaki. Posebno kod blagog hipera to je normalno. Beba sad jos ne radi mjesta jer je sicusna, al maternica se prilagodjava i opusta, rasteze misice za kasnije. Popij magnezij mozes cak i vecu docu 2x400 mg na dan da ti maternica se skroz opusti. Ako te jace bude bolilo onda znaju dat gin cak i lupocet ili normabele da popusti. U pocetku zna biti dosta tih brolova i pritisaka da se ne uplasis.
Iskra za bolove mozes lupocet/lekadol ostalo se ne preporuca. Max 1000 mg dnevno.
Nela postoje istrazivanja prema kojima u nekih 2-3% slucajeva kad je zena 0+ njeno tijelo odbije embrij. To ne sprijecava zacece vec nakon implantacije sprijecava daljni razvoj ploda. Stvar je u tome sto svi koji su krvna grupa 0+ mogu primit transfuzijom krv samo 0+ ili 0- i nista vise sve ostalo za te osobe je pogubno. Kad se embriji spoji i ako preuzme krvnu grubu oca B ili A rh - imas prisutno nepovopjnu krvnu grupu i rh faktor naspram majke. Implantacija vec u prvim tjednima dolazi do pocetka mjesanja krvi embrija i majke, otprilike kad bi trebalo krenut kucat srce embrija. Ako majka imam jak imuno sustav dolazi do otpustanja nk stanica u njenom tijelu kako bi doslovno riješilo se tog negativno tijela koje ne raspoznaje kao bebu, nego kao nametnika. Isto dijelovanje ima nas imuno kad su u pitanju paraziti npr gljivice ili nekakve bakterija tipa listerija. To je jako rijetka pojava, posebno zato je embrij moze dobiti i 0+ krvnu grupu pa da je sve ok ili ako zenin imunitet nije jak isto sve prodje super. Onih 2-3 % je udio u broju zena sa ponavljajucim pobacajima ne ukupna populacija trudnica. Tako da to na broj zena u svijetu je mozda u promilima, al eto kod nekih neutvrdjenih gubitaka ako je takva situacija pocinje se sumnjat na to i to se rijesava na nacin da se zeni srusi imunitet najmanje do 12tt nekon toga tijelo zene pocne prihvacat plod i raditi za njega bez obzira na krvnu grupu.
Super hvala ti draga,a reci mi dali je dobro još što uzimati kao npr.ja pijem inofolic i ništa više,?
🧒 sve ok. 1986
🤞💜🙏
Betty sve je to normalno. Ako pika cak i dobar znak. 😊 Mene su nakon transfera znali jajnici boliti ko dan prije punkcije. Tako da sve je to u redu. Opusteno cekanje plusica ti zelim.
Iskra oprosti al ne mogu popamtit ave pa da ne fulam u kojoj si fazi sada
Nikitta ne mogu ti pomoci, nemam ( hvala Bogu) iskustva s tim. . Uzasno mi je krivo sto te tako svasta muci. . Je, za Cito sam pisala.
Pitam se jel mi placamo za necije grijehe u proslosti, jel mi podnosimo teske stvari zato jer to mozemo. . Uf, cijelo jutro sam grintava, sestra mi u rodilistu, imala nocas krvarenje i tlak visok, ctg nije bio nesto uredan. Sad je, a oni joj ne bi inducirali porod jer je zatvorena ( usla je u 9mj) a tako me strah jer je moja mala sestrica i ne zelim da se nesto dogodi ni bebi ni njoj i samo se nadam da ce sve proci u redu i da se nece patiti.
Cijelu njenu trudnocu nisam dotakla njen trbuh i po skrivecki sam zurila u slicice s uzv-a, molila se za bebu da fino raste ali sad se osjecam ko govno 😓😬
Oprostite sto spamam, hodam po kuci ko Baltazar i najradije bi bila s njom u bolnici i nezz zasto se ja uopce sad krivim. . O Boze. .
👩🦳'90 🙋♂️'85
👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
ET 🌻-neuspjesan
Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
ET 🌻🌻-biokemijska
FET🐧🐧- biokemijska
FET🐧🐧- neuspjesan
3. postupak- 02/21
ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
5+6tt imamo ❤️
Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸
Jutro curke, probudila sam se s jakom grloboljom, jebem mu miša. Muž me zarazio ipak. No, to nije sad neki bed, ali ono što me muči je to da sam se vratila s poslovnog puta sinoć i legla. Sve normalno. I odjednom desno dolje oko jajnika prema kosti od boka, takva tupa bol da nisam mogla ležat na boku, okrenem se na leđa, oštra bol se slijeva od bubrega prema trbuhu, ajme. Ne znam kako sam uopće zaspala. I sad me jutros opet boli. Imala sam aspiraciju u srijedu. 1 folikul, prirodnjak, ne znam do čega je sad ovo? Inače imam dijagnosticiranu cistu na desnom bubregu i 3 mala kamena na lijevom, pa jedino da je cista pukla? Uopće ne znam kako funkcioniraju ciste na bubrezima. Pošto još nisam pila ništa za bol, mislim da ću sad morati jer me noć satrala. Penny for your thoughts? 🤷🏻♀️
Babylove neće doći do toga jer si ti sad trudna i točka! 💕 Kako se osjećaš?
Meto to si pisala iskustvo iz CITA?
Nela1990 neki dan je Grizli detaljno o krvnim grupama ovdje pisala. Ako se ne javi, čekiraj zadnjih 20-30 str. 🙈
Ja se iskreno nadam i vjerujem da je tako... Mislim i ponasam se tako.. Skroz pricam sa svojom bebama i mazim trbuh... A sad osjecam se okej.. Napuhana sam i dalje ko balon.. Nekad jace nekad ne ovisi.. Ali uglavnom izgledam kao u 4 mj trudnoce... Imam problema malo sa zatvorom ali isto kako koji dan... Danas mi je 3dt... Ne guglam ne trazim simptome jer sve ovo sto tu i tamo osjetim je i prerano, ili je od utrica i jos uvijek od aspiracije... Kad se vise krecem osjetim neko zatezanje kad sjednem ili legnem okej je.. Ali kazem jajnici su mi jos uvijek uvecani pa vjerojatno zato... Pijem magnezij sumeci 2 puta dnevno pa je ok.. Folat 400 od solgara... Novalac i dalje, aspirin i utrici 3x2 vag.... Dolje je jos sve mekano i flafasto 😂😂 i sise me rastruaju al to jos od gonala traje..
Nikitta i zao mi je da opet prolazis bolove. Moguce da je od bubrega.. Moja sestricna ima problema skroz za time i ima takve napadaje.... Lezi i popij neki caj.. Ako ne prode odi kod doktora..
Meto nemoj se bedirati biti ce sve okej... Nemas se sto kriviti.. Drzite se i pripremajte za dolazak mrve ❤️
Betty sve je to normalno. Ako pika cak i dobar znak. 😊 Mene su nakon transfera znali jajnici boliti ko dan prije punkcije. Tako da sve je to u redu. Opusteno cekanje plusica ti zelim.
Iskra oprosti al ne mogu popamtit ave pa da ne fulam u kojoj si fazi sada
Danas mi je četvrti dan od transfera( blastocista)
🧒 sve ok. 1986
🤞💜🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji