Balonka meni se to čini okej, obični pregled uzv s vaginalnom sondom, samo imaju bolji uređaj (2.3,4D i color doppler) + obave HSG odnosno provjere prohodnost jajovoda. To mi se čini dobro za one cure koje su na početku obrade neplodnosti, za mene to recimo mislim da nije, i da ne bih mogla fizički izdržati tu bol. Mene boli obični uzv koji traje nekoliko minuta. Razmišljaš o tome da to obaviš? Misliš da su ti neprohodni jajovodi?
Ja nisam nikad radila prohodnost jajovoda zbog lošeg spermiograma. Mislila sam to obaviti, mada skoro 95% sam sigurna da su neprohodni od endometrioze. Ja sam ju kasno poćela lječiti tak da se bila proširila na sve strane. Išla bi kod njih radi endometrioze pa sam naišla na tu pretragu. Činila mi se ok. Prošli put u prirodnjaku mi nisu htjeli radit inseminaciju jer nije bila napravljena prohodnost. Za svaki slučaj ak se odlučimo na prirodni ciklus.
Ako budeš išla u Betu traži dr Bračun
Nju sam i mislila. Hvala na preporuci. Za nju sam čula da je jako dobra. Mislim da sutra zovem!
NikittaBalonka meni je Vrčić na prvoj operaciji ispitivao prohodnost jajovoda s onom plavom tekućinom (kontrast) i to je kapalo još danima iz mene. Što je znak prohodnosti. Oba su bila uredno prohodna. To je bilo 2009.
Kad me je opet operirao 2013. nije ništa kapalo iz mene poslije operacije, a ni u otpusnom pismu nije spomenuo da je radio ispitivanje prohodnosti. Koma! Ono - planiram 2013. trudnoću nakon laparo i lik ne ispita jajovode, a 2009. ne planiram i ispita prohodnost. 😩 Tako da ja uopće ne znam kakva je sada situacija. Vjerujem da su začepljeni, a ako se odlučim na zahvat u Villachu - obavezno ću tražit da mi prilikom toga ispita prohodnost jajovoda. Misliš to za slučaj da fulate ovulaciju, pa da se barem inseminacija odradi? Da, to je mudro.
Skoljka ove brojke ne kužim uopće, vjerojatno su to nekakve vjerojatnosti da je nešto loše? Ja sam mislila da sa sigurnošću se dobije neki rezultat, a ne vjerojatnosti? Pojasni please 😃 Uglavnom čestitam, drago mi je da je sve ok 💕
Da, nek bude za svaki slučaj. Znam da je šansa minimalna, ali nek se nađe. Ak nam već ovulacija pobjegne, barem budem znala da ionak nismo mogli niš ako nisu prohodni! Danas sam si naručila čaj i kapi pa da vidim dal će djelovat na endometriozu!
Skoljka Nemaju zapravo nikakvu realnu i točnu pretragu koja dektira iz krvi, samo takve okvire? Onda ako to bude loše, predlažu amnio? Moja mama nije nikad radila nikakva testiranja kad je bila trudna s mojim malim bracom (imala je 33 godine), nudili su joj amnio, odbila je. Brat zdrav ko dren! Ja ne volim omjere i statistike. Samo se nasekiraš čekajući nalaze! Super da je to sad iza tebe. Sad opet uživanje u trudnoći. 😍
Sad smo malo offtopic 😅
Imaju naravno kad se ide na Prenatalne testove tipa Harmony, Nifty ali u konacnici kod nekih i oni znaju dati gresku i laznu izbunu. Tako da smo mm i ja odlucili da necemo raditi taj test jer kakav god da bude rezultat iznijet cu trudnocu i ne zelim ni pomisljati na pobacaj tako da mi je bezveze to radititi i operecivati se i razmisljati cu pozitivno i nemisliti o belestinama. Ovaj danas test me je jos ohrabrio jer pokazuje da su vrlo male sanse za bilo cim losim.
Nikitta jesi čula možda za ove tablete...pije se 6-8 kom dnevno https://hr.iherb.com/pr/Source-Naturals-Serrapeptase-60-Capsules/7935?rcode=TAN3445 meni prijateljica preporucila,ona osobno nije pila al je dosta cura koje imaju problema sa endometriozom.Ja planiram od polovice 9.mj.uz sve silne suplemente i to naručit iz SAD-a .Jer sad kad smo bili na kontroli nakon ovoj neuspjelog ICSI-a planiramo opet krajem 11.ili polovicom 12.opet pokušat ,iako smo planirali napraviti dužu pauzu,dr.nas požuruje,kaže da endometrioza i ovak i onak niska zaliha js čine svoje i da ona i tim ne preporučuju preveliku pauzu 😏
Ja 35, mm 40
2017.vanmaternična trudnoća
2018. 2x Op endometrioze
2019.prvi ICSI, AMH 0.36 ng /ml, Puregon 350 +Orgalutran, štoperica Ovitrelle, 4 folikula, nakon punkcije 1 zrela stanica, oplođena i 5.dan vraćena, beta 0
11/20 OP polipa u maternici
03/21 2.ICSi, AMH 0.3 ng /ml, 2 antralca, 300-350 gonal, Klomifen,Orgalutran, Ovitrelle. 2 folikula punktirana, 1 prazan, 1 jajna - oplođena i 3.dan vraćena (5.stanični),biokemijska
23.4.sljedeće konzultacije
Malo proucavam i svagdje piše po 1 dnevno, našla sam neki forum gdje su cure pile.po 6-8 kom dnevno i sad ne mogu opet pronaci. Malo ću tražiti pa kad nađem kopiram ti link...
Ja 35, mm 40
2017.vanmaternična trudnoća
2018. 2x Op endometrioze
2019.prvi ICSI, AMH 0.36 ng /ml, Puregon 350 +Orgalutran, štoperica Ovitrelle, 4 folikula, nakon punkcije 1 zrela stanica, oplođena i 5.dan vraćena, beta 0
11/20 OP polipa u maternici
03/21 2.ICSi, AMH 0.3 ng /ml, 2 antralca, 300-350 gonal, Klomifen,Orgalutran, Ovitrelle. 2 folikula punktirana, 1 prazan, 1 jajna - oplođena i 3.dan vraćena (5.stanični),biokemijska
23.4.sljedeće konzultacije
Cure moje...
Imam u subotu embriotransfer,puno toga me zanima..kakav je treba biti endom,koji je dan embrija najbolji,sve sto mi.mozete reci pišite mii :)
Trema mw.vec puca,strah me od neuspjeha …kako,sta paziti..
Danas mi rekla doktorica, kao imam 31 god ali je izneadilo da mi nisu kvalitetne stanice kad je bila punkcija..ali su kasnije krenule rasti,sto se i to iznenadila..sad me bas puca strah,jel to nesto znaci..bile su na 3.dan zaleđeni..pa cw ih odmrznuti u četvrt da dodju do blastociste u subotu za tranafer..pls recite mi nešto
Nikita nadam se d ace konzultacije u Austriji biti uspjesne i da ces rijesiti nakon njih svoj problem ako nista sa bolovima.
Isabela to sto nemas simptome ne mora nista znacito. Meni su naglo nestali negdje u 7-10 tt nista bas nista nisam osjecala, i to me jako plasilo. Al vidi sad sve napreduje super, a moj krizanac gliste i skocimisa skace mi po trbuhu ko da nema sutra. Znam da je tesko ostat pribran al pokusaj sto vise mozes.
Ladyluu nema ti nekog recepta za uspjeh. To što mozda stanice nisu bile kvalitetne ne mora znaciti uspjeh. Cure su uspjevale i sa jako losim embrijima, dok neke sa savraenim nisu puno puta uspjele. Endo mora biti dobre debljine, a s obzirom da imas dogovoren FET vjerojatno je on u redu. Najbolji dan ze embrij ne postoji, ako vam je sudjeno spojit cete se. To je moja teorija. Vazno je da pogodite implantacijski prozor, endo da je dovoljno debel i da se opustis. Pokisaj biti sto pozotivnija. Nakon transfera nema nekih posebnih uputa osim da naravno ne dizes bas tesko i da sad ne ides skakat bungee ili nalokavat se negdje a vjerujem da to nece bi i tako radila sada. Normalan zivot vodi nakon transfera. Dobro djeluje kretanje jer je onda bolja cirkulacija, odrzavaj toplinu nogu, nije dobro ako su hlade. Sretno i da bude uspjesno!
Nikita nadam se d ace konzultacije u Austriji biti uspjesne i da ces rijesiti nakon njih svoj problem ako nista sa bolovima.
Isabela to sto nemas simptome ne mora nista znacito. Meni su naglo nestali negdje u 7-10 tt nista bas nista nisam osjecala, i to me jako plasilo. Al vidi sad sve napreduje super, a moj krizanac gliste i skocimisa skace mi po trbuhu ko da nema sutra. Znam da je tesko ostat pribran al pokusaj sto vise mozes.
Ladyluu nema ti nekog recepta za uspjeh. To što mozda stanice nisu bile kvalitetne ne mora znaciti uspjeh. Cure su uspjevale i sa jako losim embrijima, dok neke sa savraenim nisu puno puta uspjele. Endo mora biti dobre debljine, a s obzirom da imas dogovoren FET vjerojatno je on u redu. Najbolji dan ze embrij ne postoji, ako vam je sudjeno spojit cete se. To je moja teorija. Vazno je da pogodite implantacijski prozor, endo da je dovoljno debel i da se opustis. Pokisaj biti sto pozotivnija. Nakon transfera nema nekih posebnih uputa osim da naravno ne dizes bas tesko i da sad ne ides skakat bungee ili nalokavat se negdje a vjerujem da to nece bi i tako radila sada. Normalan zivot vodi nakon transfera. Dobro djeluje kretanje jer je onda bolja cirkulacija, odrzavaj toplinu nogu, nije dobro ako su hlade. Sretno i da bude uspjesno!
Jel to znaci da js nemaju sad nikakve veze s tom kvalitetom kad imam embrije,ili jos mogu imati utjecaj?
Mouda stvarno postavljam glupa pitanja 🙈 endom.je dans bio 13.1 ,do subote ce biti bojim.se velik,ima.li.to kakve veze? Pose mi da treba.za 10 dana dobiti a meni transfer..
Ladyluu to je super endo ne brini nece on sad vise puno rasti jer sad prezali u fazu kad moze se u njega usaditi embrij. Naravno kvaliteta js utjece na kvalitetu embrija al nije nuzno da on se nece dalje normalno i super razvijat. Kazem ti evo bilo je cura na temi ba skojima su embriolozi rekli da su embriji tako tako, losi i nikakvi i da se ne nadaju previse pa zavraile s urednim trudnocama. Tako da ne zamaraj se sad a time. Tu si nemocna, al mozes biti vrlo mocna ako pozotovno razmisljas, umiris se i pocnes vjerovati svojim embrijim. Vracas 1 ili 2? I prije koliko si imala ovulaciju ili aspiraciju? Pretpostavljam da si na progesteronu. Ti imas transfer u subotu, a dobiti bi trebala z dana kasnije ako sam dobro izracunala. Ja sam isto jednom prilikom ludila da mi je transfet prekasno, al nisam na kraju dobila mengu dok god sam uzimala progesteron.
Ladyluu to je super endo ne brini nece on sad vise puno rasti jer sad prezali u fazu kad moze se u njega usaditi embrij. Naravno kvaliteta js utjece na kvalitetu embrija al nije nuzno da on se nece dalje normalno i super razvijat. Kazem ti evo bilo je cura na temi ba skojima su embriolozi rekli da su embriji tako tako, losi i nikakvi i da se ne nadaju previse pa zavraile s urednim trudnocama. Tako da ne zamaraj se sad a time. Tu si nemocna, al mozes biti vrlo mocna ako pozotovno razmisljas, umiris se i pocnes vjerovati svojim embrijim. Vracas 1 ili 2? I prije koliko si imala ovulaciju ili aspiraciju? Pretpostavljam da si na progesteronu. Ti imas transfer u subotu, a dobiti bi trebala z dana kasnije ako sam dobro izracunala. Ja sam isto jednom prilikom ludila da mi je transfet prekasno, al nisam na kraju dobila mengu dok god sam uzimala progesteron.
Daaaa :) samo pozitivno razmišljati,nemam.druge :)
Trebam dobiti 12.9 a transfer je 7.9.. bas zbunjuje ovo? 🙈
Pijem estofem,utrogestan vaginalno ,jel to too?
Sortiraj odgovore
Najstariji