Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bjanka🍀
    22. Kolovoz 2019. 16:39

Nikitta ne osjećam se baš nešto snazno.Ali sad pogotovo se ne dam ,nekako sa mužem sve prolazim skupa pa je lakše.Kao da se ono od prije briše polako😁 1. put sam se udala sa 20 godina i bila u braku 8g

,počeli već koji mjesec prije braka raditi na bebi.tj.ne čuvati se i tu sam mjesec prije vjenčanja imala taj "prehodani" spontani i onda opet nakon 2g. kad mi je baka umrla.I onda smo kao godinu kasnije krenuli kod dr.da vidimo šta nije ok i završili na preporuku kod Podobnika.I tu bla bla,kao sve ok...I nestalo para jer sam samo ja radila a bome i volje.Tad je već krenulo sve nizbrdo al eto drzala nas ja još do 8.g.u braku...I onda se rastali i ja odlučila nikad se više udavati,vezati sa nekim ili pomišljati na djecu( klasika😁) i bila solo 2g.i upoznam moje sve 😊 i sad smo 3g. skupa,od toga 3g.skupa živimo i 2g.u braku(😁 sve išlo turbo) sa tim da sam mu.odmah prvih dana kad smo krenuli komunicirati rekla da ja vjerovatno ne mogu imati djecu a on rekao još ćemo mi to vidjeti 😁 i zbog endometrioze pila kontracepcijske,i kad sam prestala piti nakon 2-3 mj.ostanem trudna,al nažalost vanmaternicna,ajme koja sreća kad sam vidjela plus na testu...al nakon par dana me bolovi kući uhvatili ,jedva živa ostala,jer je bila već oko 8-9 tj.trudnoca,a pošto ja imam neredovite menge ,nekad i po 2-4 mj.nisam znala dobiti, nisam ništa sumnjala.Mada sad sve simptome koje sam očekivala poslije transfera sam imala tada,al et..puno posla bilo i stresa u to vrijeme,sve novo,druga država,tada dečko i zajednički život na koji smo se prilagodavali pa nisam niti posumnjala na trudnoću.Tako da mi zapravo od prvog dana radimo na bebi,osim ta prva 3 mj.kad sam pila kontracepcijske. Nije to čak niti dugo,al vrijeme leti.Glupa endometrioza ovdje u Njemačkoj dijagnosticirana i to prilikom op.vanmaternicne,pa još 2 op.poslije toga.,pa period kad kao čekaš da ćeš ostati trudna,jer sad je sve ok,istina jedan jajovod manje,al ono bit će.Medutim sad prije koji mjesec dr.moja je rekla nemamo šta cekati,idemo dalje..I eto od endometrioze ,a sama znaš kakvo je zlo pa sad do dijagnoze,da je zaliha jajnih gotovo nula,vitamin D u tragovima,željezo nisko.. Mada ja mislim da nije to sve tako crno😁 

Ja 35, mm 40
    2017.vanmaternična trudnoća
    2018. 2x Op endometrioze
    2019.prvi ICSI, AMH 0.36 ng /ml, Puregon 350 +Orgalutran, štoperica Ovitrelle, 4 folikula, nakon punkcije 1 zrela stanica, oplođena i 5.dan vraćena, beta 0
    11/20 OP polipa u maternici
    03/21 2.ICSi, AMH 0.3 ng /ml, 2 antralca, 300-350 gonal, Klomifen,Orgalutran, Ovitrelle. 2 folikula punktirana, 1 prazan, 1 jajna - oplođena i 3.dan vraćena (5.stanični),biokemijska
    23.4.sljedeće konzultacije

Bjanka🍀
    22. Kolovoz 2019. 16:44

Pokušat ću sada poraditi na sebi,prvo ću dat otkaz gdje sad trenutno radim i naći nešto sa manje stresa i da nije tako fizički teško,krenut opet u teretanu i pokušat dodjerat kg donekle u red(nažalost tu sam aljkavac teški,krenulo dolje početkom godine i krenem na novom poslu raditi i ništ ne stignem,živim na sendvicima i slatkišima 😏,neugodno mi to uopće spominjati,al eto..) Iskreno dosta mi je stalno nekih razloga ,eto tako to mora biti i tezih puteva,al to su one krize sto svaka od nas ima.A i kad pogledam oko sebe svakoga nesta muci i svoju borbu ima,pa štaš nego gurat naprijed.Eto sad sam skoro od rođenja do dana danasnjeg napisala😲😁😂 

Ja 35, mm 40
    2018. 2x Op endometrioze
    2019.prvi ICSI, AMH 0.36 ng /ml, Puregon 350 +Orgalutran, štoperica Ovitrelle, 4 folikula, nakon punkcije 1 zrela stanica, oplođena i 5.dan vraćena, beta 0
    03/21 2.ICSi, AMH 0.3 ng /ml, 2 antralca, 300-350 gonal, Klomifen,Orgalutran, Ovitrelle. 2 folikula punktirana, 1 prazan, 1 jajna - oplođena i 3.dan vraćena (5.stanični),biokemijska

Lilypie
    22. Kolovoz 2019. 17:09

Bjanka draga, bas je tužno pročitati tvoju priču 😢 Nadam se da ćete sto prije uspjeti.
    Isabela jesi li razmišljala da promijeniš kliniku?
    Ja sam danas bila na kontroli. Bebice su dobro 😍 Sad smo već veliki 24 i 23 mm. Kaže ginekolog školski 😁 Komplikacije su mi otvorili. Sutra idem vaditi te krvne pretrage. Danas nismo radili briseve, kaže da stignemo još. Srce mi je na mjestu 😍

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

Grizli
    22. Kolovoz 2019. 17:42

Isabela ja sam isto 0+, a muz je B- i nakon svega moja mpo je nasla neki rad pa sam i ja prkeopala svu znanstvenu literaturu i nasla isto da u nekim onako malim postocima ako je majka 0+, a otac A ili B - dolazi do odbacivanja ploda u ranoj trudnoci. To je rijetkost jer vecinom ipak plod se izbori, al kod nekih ne uspjeva jer je imuno majke prejak. Tako da zbog toga su meni dali decortin bili prije FET-a sam ga pocela piti da mi smanje imunitet i evo ga uspjelo. Al ti si rekla da si bila na decortinu, koju dozu si imala? I jesi bila na decortinu u postupcima kad je trudnoca ostvarena ili kad nije? A vezano za histero i meni je mpo rekla ne treba jos vidit cemo kroz par mjeseci, meni dopizd* cekat i ja izmedju 2 postupka otisla privatno. Platila ne bas malo, nalaz bio uredan, al ja sam barem bila mirna da je s te strane sve ok. I samoj sebi rekla maternica ti si u redu i nemoj vise zajebavat. 3 mj poslije zatrudnila. I jako je vazno da je histero napravljena u drugom dijelu ciklusa tu dobe vise info za nas u ivf vodama, a u prvom dijelu ciklusa je ako se sumnja na nesto. Ja sam doduse bila u prvom dijelu, pa mi je poslije mpo objasnila da bi bolje bilo u drugom da je radjeno jer imaju i te neke parametre rasta u vrijeme implantacije. 
    Bjanka zao mi ke da si sve to prosla, al sad ti od srca zelim jednu urednu trudnocu nakon sto kako si rekla sebe dovedes u red. E pa zelim ti to jaaako brzo. 
    Malagarava hvala na cestitkama! Zelim ti to isto uskoro! Zapravo svim curama ovdje to zelim da dozive sto prije, a koliko se sjecam imamo puuuno postupaka sad u 9, jedva cekam krenut citat o vasim plusicima i ❤️! 
    Nikita e zo ti zaista ne znam za pilule i histero, mozda da probas poslat mail u neku od klinika pa pitas misljenje. 

skoljka
    22. Kolovoz 2019. 18:12

Cure sta ste rekle od koga je najbolja maticna, nemogu se sjetiti a treba mi taj podatak 😊

Bjanka🍀
    22. Kolovoz 2019. 18:15

Hvala cure na lijepim riječima i podršci..🤗Danas i jučer sam se više otvorila i pojadala vama nego prijateljicama,samo sam im javila i više nisam odgovarala na poruke.Mada me poznaju jako dobro i neće zamjeriti,znaju da mi treba dan -dva da "sama to proradim ". Joj Nikitta baš ti jako jako jaaako želim jednu ogromnu pluscinu u skoroj buducnosti🤞🤗 na bolove smo već navikle,pa kad već boli nek to budu bolovi od leđa,otecenih nogu u trudnoći i slicno😁  bit će,samo teško je ono "strpljen spašen".Nekad se pitam jel ima gdje tog strpljenja za kupiti....

Ja 35, mm 40
    2018. 2x Op endometrioze

Grizli
    22. Kolovoz 2019. 18:17

Skoljka meni ej super bila od plecarstvo veber, a cure su jos spominjale radosevic ako se ne varam

Bjanka🍀
    22. Kolovoz 2019. 18:27

Grizli tebe sv hoću pitati jel osjetis već bebu da se miče ili je još rano? 😀 a i druge cure,kakav vam je osjećaj ako ste već osjetile bebu? 😊

Ja 35, mm 40
    2018. 2x Op endometrioze

Vaki
    22. Kolovoz 2019. 18:40

Nikitta - ja isto mislim da je bolje bez pilula pa da se vidi kako tvoji hormoni utjeću na endometrij i sl. 
    Ne znam što bih pametno rekla drugim curama, a da to već nisu čule... Šaljem zagrljaj! 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

Vaki
    22. Kolovoz 2019. 19:03

Lemon - kako si nam ti? Mučnine te ubijaju? 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.