Cure samo da prijavom da je kod mene negativana beta😐 sretno drugim curama što cekaju🤞🍀😘
Ja 35, mm 40
2017.vanmaternična trudnoća
2018. 2x Op endometrioze
2019.prvi ICSI, AMH 0.36 ng /ml, Puregon 350 +Orgalutran, štoperica Ovitrelle, 4 folikula, nakon punkcije 1 zrela stanica, oplođena i 5.dan vraćena, beta 0
11/20 OP polipa u maternici
03/21 2.ICSi, AMH 0.3 ng /ml, 2 antralca, 300-350 gonal, Klomifen,Orgalutran, Ovitrelle. 2 folikula punktirana, 1 prazan, 1 jajna - oplođena i 3.dan vraćena (5.stanični),biokemijska
23.4.sljedeće konzultacije
Cure samo da prijavom da je kod mene negativana beta😐 sretno drugim curama što cekaju🤞🍀😘
A žao mi je 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 jako 😞😞. Drž se draga 🤗
❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️
Pozdrav drage moje, ne stignem vas na žalost baš pratiti. No htjedoh vam samo poslati puno pozdrava i puno pozitivnih misli… 😍😍😍
Lijepo što si navratila... 😉
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Nymeria, bilo bi lijepo da jesam jedna od tih, al nikad nisam bila i sumnjam da sam baš sad postala. To kaj si rekla o jajnim stanicama, to ti i mene muči, i ja si to mislim, al da u pet godina niti jedna jedina nije dobra, pa nekak si mislim da je to nemoguće,
BAlonka, bris endometrija nisam radila, radila sam obične briseve di je ispalo da imam beta hemolitički sreptokok, a sad dal je on mogel utjecati kobno, e to ne znam,
Luca, vitamin d mi nikada nije nitko dao da vadim i stalno si razmišljam kak to moram i kad sam briseve radila pitam ja svoju socijalnu gin da mi da uputnicu za to, a ona me bljedo gleda ko da nikad nije čula i kaže da idem svojoj dr. opće prakse. Autoimune bolesti jesam nešto, al se sad više nemrem sjjetiti, moram baš doma pogledati.
Grizli, ovaj put nisam bila na decortinu niti na ničem do pozitivne bete, nakon toga mi je dr rekao samo utrogestan i heparin, al mislim nekako da meni ni taj decortin ničem ne pomaže jer sam ga u svakom postupku uzimala i svejedno nije na dobro izašlo. NK stanice sam radila i sve ok, a za te autoimune moram baš pogledat koje sam radila. A ovo za rijetka oboljenja moram malo proučiti, nikad nisam čula za to...
skoljka hvala na savjetu, ja se sam nada da ću uspjeti nažicati te pretrage.
jer iskreno kad velim škvorcu on mi veli, ma ne, ma to još nije potrebno, i sam idem dalje i dalje i eto već četvrti put spontani, iako naravno oni broje samo tri, jer prva trudnoća nije potvrđena ne...
moja socijalna isto tako, ja tražim pretragu, a ona me gleda ko da ja sad nešto pametna njoj solim pamet i ne znam kaj.
Pa jesam mlada, imam 28 godina, al zar moram bit do kraja osakaćena s tim konstantnim struganjima dok se oni ne sjete nekaj poduzeti.
Neki razlog tim sranjima kaj mi se događaju mora biti, ja samo želim nać nekog tko će otkriti kaj. I da mi taj netko kaže, e ovak, to i to ti je, nećeš moć iznijeti trudnoću i prestani, ok, idem u posvajanje, bar znam razlog zakaj, ovo me ubija, sva sreća kaj sam u sve krenula mlada jer su mi godine prošle samo tak, a ja se doslovno nisam pomaknula s mrtve točke...ljuta sam, ogorčena i ne znam kam da idem i kaj da radim da mi netko jebeno pomogne.
[/url
Isabela tocno te razumijem sto govoris i sama sam imala 4 spontana i da nisam isla okolo i zicala uputnice i moljakala i placala pretrage neke poludila bi. Zapravo nis pametno nisam otkrila u svim tim nalazima jer sve su kao sitnice bile smrdane i ne valjuju i nista zapravo ne utjece na spontane, al meni je doslovno uspjelo da trudnoca hvala Bogu traje onaj postupak kad sam imala FET blastice u ciklusu koji je od pocetka bio savrseno sloze. Blastice su rezultat postupka prije kojeg sam se ja nakrcala vit D jer mi je bilo ga manjka i to ne nesto alarmantno, maticnom mlijeci, a pred sam taj dobiti FET sam se krcala ciklom i ananasom na entu da mi se sad gade. Cak sam dan prije FET-a pive pila jer sam procitala da je dobro. Uveli mi decortin, crinone i andol(poslije ga zamjenili sa fragmin). Ovulacija taj ciklus tocno na 15 dan ujutro tokom folikulometrije. Poslusla savjet jedne gin iz Svedske da obavezno imamo odnos vecer prije FET-a jer to stimulira maternicu. Dakle vidis i sama da hrpu toga smo probali i iskreno nemam pojma sto je od toga ucinilo da uspije, al nesto ocito jeste. Pored toga od prvog dana ciklusa mene je pucala takva pozitiva i samouvjerenost da sam ja trudna ova postupak i da cu roditi u sijecnju 2020. I sama sam izvrnula nebo i zemlju od pretraga i moja mpo je odmahivala rukom kao ne treba jos dalje pretrage al ja bila vec luda, tako da shvacam te skroz. I ako nista za svoj mir uzicaj sve moguce pretrage pa ako nis znat ces da bar je to u redu iako uzrok neces znat. Jesi vadila kortizol, vitamin B12, folnu kiselinu, adenostendion, ogtt, inzulinsku rezistenciju? Memi to sve dala dr opce upitnicu.
Grizli, imam ja zamrznute blastice, al tko zna kakve su kvalitete, s obzirom da nemam pojma kakav mi je vitamin d i dal mi kaj fali. NIsam bila uzimala ništa za kvalitetu, to je moja greška, jer sam si uvijek smatrala pa da trebam nekaj sigurno bi mi doktor rekel.
Ovo za odnos prije fet-a je dobar savjet i idući put kad bude, tak ćemo napraviti.
I sjećam se kako si pisala da si pozitivna, da se uopće ne sekiraš i da se baš dobro osjećaš :)
Izvadit ću doma sve papire pa ću napisat kaj sam sve radila, a i istražit još kaj bi moglo biti, ako mi škvorc i moja gin ili dr opće prakse to ne budu htjeli dati, idem po drugo, treće, peto mišljenje ako treba.Jer da nikome nije alarmantno kaj se događa i da nitko ne želi istražit uzrok, to je meni neshvatljivo.
Od ovog svega kaj si navela, samo ogtt, ništa drugo
[/url
Draga Isabela,
Za vitamin D mnoga istraživanja pokazuju da itekako ima veze sa reprodukcijom. E sad, očito u ginekologiji postoje dvije struje, jedna se s tim slaže, druga zanemaruje. Kako sam po struci to što jesam imala sam priliku sudjelovati na dosta ginekoloških kongresa i razgovarati s puno ginekologa. Moj ginić ne vjeruje u vitamin D, pa sam ga sama išla izvaditi. I gle čuda, bio je katastrofalno nizak i to mjesec dana nakon što sam na svoju ruku pila onaj od 400 IU koji se može kupiti u slobodnoj prodaji. Tad sam hitno uzela jednu dozu onoga od 25000 IU ( nisam više imala vremena jer mi je FET bio zakazan za 7 dana), išla na sunce svaki dan po sat-dva bez ikakvih kremica, tražila da mi vrate najlošiju mrvicu jer nisam stigla popraviti nalaze i BINGO! Nakon 3 godine borbe i idiopatske neplodnosti.
Kontroliraj ga makar sama, privatno košta oko 200kn, to je hormon kojeg je zapravo jako jednostavno nadomjestiti. Kažu da za ostvarenje trudnoće bi trebao biti najmanje oko 120. Moj je bio 35! Vitaminom ga zovu zbog povijesnih razloga, to je zapravo hormon!
Grizli, ako sam dobro upućena humana u Ri počinje od ponedjeljka 26.og s radom :-)
Da, odnos prije FET-a smo mi također imali. Kako sam ja imala i povišena antitijela na štitnjaču izbacila sam iz prehrane gluten, šećer i laktozu. A zbog moje mutacije dobila sam i fragmin. Neznam ni ja sad uprijeti prstom što je bilo presudno, ali evo vrlo slična situacija kao i kod Grizli. A ponavljam, ova moja mrvica je bila lošije ocijenjena
Sortiraj odgovore
Najstariji