👋👋 citam vas redovno ali kako sad tek se spremamo za postupak povremeno uletim sa kojim pitanjem jer sam jos "mala" u mpo vodama 😂 cure sto se tice bolovanja, kako daju,na koliko imamo pravo? Ja pokusavam nesto iskombinirati sa godisnjim jer iz Istre cemo u postupak u Zg, ne znam kako ce to biti sve, meni u biti treba slobodno cak i za folikulometrije i sve, vec puno prije transfera (ako ga bude😢). Ima nekakvo univerzalno pravilo ili smo na milost soc.ginu? 😂
♀️ 25, svi nalazi uredni.
♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.
3/2019 prvi spermiogram 0.
Kasniji spermiogrami 3x 0.
9/2019 M-Tese 0.
Sofi ja isto nisam blizu zagreba i imala sam pravo na bolovanje na dane kad sam bila na uzv a otvorila sam onda na duže kad sam išla na punkciju
pozdrav,cure!
Samara i flower
ja sam bila u poliklinici Škvorc ,ali kod dr. Lane i imam samo rijeci hvale.
ne znam jel to bila sreca,ali nakon godinu i pol neuspjeha,dosli smo na konzultacije ( muski sterilitet) i ubrzo u postupak icsi. uspjeli od prve i sad evo 12. tjedan trudnoće.
Ovo daje neku nadu, hvala puno na odgovoru :)
nema na cemu,dostupna i za vise informacija.
iako stvarno pokusat ne razbijat glavu. mi nismo o nikome nista znali nti istrazivali,otisli pa kud puklo. I stvarno nisam polagala nade obzirom na jako los ejakulat i to su upozorili,od 17 folikula oplodilo se 8,vracena 2 trodnevna i evo jedno srce kuca.
stvarno sreca
Sofi oprosti sto pitam ako si iz Istre sta ti ne bi bilo lakše da idete u Rijeku na mpo ili idete privatno? Koliko znam samo na dane kad ides na folikulometriju možeš dobiti sto znaci svaki drugi dan. Na dan punkcije i onda od transfera do bete.
Hvala cure! Da,da privatno idemo, zato tamo.
Logično za dane između uzv, razumijem..
Nekako ne bih htjela navoditi na poslu točan razlog, pa gledam kako bih im to upakirala barem ovaj prvi put 😂😂 mislim da ću do punkcije GO, pa od transfera do bete BO ako daju bez problema :)
♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.
9/2019 M-Tese 0.
Sofi znam da gin daje bolovanje na osnovu nalaza mpo doktora koji navodi potrebno mirovanje i onda ide bolovanje do bete ili dok ne prokrvaris u slucaju neuspjelog transfera. Al gin navodi po sifri dijagnoze da je u pitanju neplodnost odnosno ppstupci/komplikacije. Eventualno mozes se dgv sa gin da pise nesto drugo al mislim da je onda max 7 dana. Nemoj me uzet za rijec cure c3 bolje znat koje su otvarale bolovanja. Realno meni je trebalo samo od punkcijr do transfera iza transfeta nema prepreke da se radi osim ako nemas neki teza fizicki posao, u doticaju sa nekim kemikalijama ili tako nesto. Ja sam 2 put bila na godisnjem nakon transfera, a bas iza postupka koji je uspio sam odmah iduci dan isla raditi i bas dosta radila tih dana. Tako da dpsta ovisi kakav posao imas.
Morati ću se dogovoriti sa gin, svakako... vidjet ću zapravo i kakva bude situacija, nakon koliko dana bude transfer, i kako ću se osjećati.. čisto da imam neke smjernice šta se inače može, kako i koliko...
Posao nije fizički,ali nam je tada još jako velika gužva i psihički je 😧😧😧 budemo vidjeli situaciju! Hvatam informacije zasad. Hvala 😊😊
9/2019 M-Tese 0.
Sofi Imas pravo traziti bolovanje od ginekologa po sifri :
N97 zenska neplodnost do 14 dana
N98 Komplikacije povezane s mpo do 21 dan
Z31 postupci u vezi s oplodnjom do 7 dana.
Vec duže vremena na doznakama ne piše MKB šifra, baš iz tog razloga sto onda svi imaju uvid od čega bolujete ili koja vam je dijagnoza.
Za navedeno se treba traziti preporuku mirovanja od mpo doktora od punkcije. Tako je ginic pokriven zasto ti je dao bolovanje u slucaju kontrole HZZO-a.
S obzirom da ste se odlucili za privatnu varijantu mpo u Zagrebu, a putujete iz drugog grada mislim na nemate pravo na putne naloge za vrijeme lijecenja, da je državna bolnica priznali bi. Ali to se još raspitajte.
Cao, curke, ne znam jel bilo vec pitanje, ali zanima me dal je itko imao stimulaciju ovulacije? . Ja bi trebala ici sad prvi dan ciklusa. Zanima je dal je ikom bilo uspijesno? Hvalaa😁😘
Cao, curke, ne znam jel bilo vec pitanje, ali zanima me dal je itko imao stimulaciju ovulacije? . Ja bi trebala ici sad prvi dan ciklusa. Zanima je dal je ikom bilo uspijesno? Hvalaa😁😘
I da nekakva stoperica mi je spomenuta🤔
Sortiraj odgovore
Najstariji