Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Terra
    07. Lipanj 2019. 14:06
  • Terra
    07. Lipanj 2019. 14:09

I da, meni je na sve to situacija s poslom još totalno u klincu, ukidaju moje radno mjesto i samim tim što sad nisam ostala trudna mislim da će mi za tjedan dana pokrenuti otkazni rok, tako da sad moram paziti još da ne ostanem trudna (!) jer u probnom roku trudnice nisu zaštićene, provjeravala sam s pravnom... I još sav stres počinjanja ispočetka negdje, dokazivanja i ostajanja do kasno... i onda to automatski znači da ću imati 37,5 kad sljedeći put krenem uopće u to... 

Grizli
    07. Lipanj 2019. 14:39

Terra kao sto je i Nikita rekla imas 2 blage mutacije niskorizicne. Trebala bi piti po meni andol 100 nakon transfera i obavezno folnu u aktivno sto ti je Nikita već napisala. Prvi set pretraga bio je kariogram oboje, muz je dodatno obavio uzv testisa, hormone spolne i stitnjace i briseve, ja trombofliju stecenu i nasljednu. Stitnjacu komplet pretrage sa antitijelima, uzv stitnjace. Krvne pretrage: vitamin D, folna kiselina, B12, dhea-s, kortizol, adenostendion, ogtt sa inzulinom, amh, antinuklearna antitijela - ANA, ENA screen, anti dsDNA, C3, C4, ANCA, reumatoidni faktor. Muz je isto vadio folnu, b12 i vitamin d jer je imao jako mali postotak pokretnih spermija. 🤔 Moram razmislit dal sam jos sto zaboravila. Ima jos mogucnost NK stanica al se ne isplati jer je skupa pretraga tesko daju za nju uputnicu to mora bas specijalist preporuciti, al se dobi vecina odgovora iz antinuklearnih tijela pa sam planirala ako nesto od toga dodje lose onda cemo forsirat NK. 

Meto
    07. Lipanj 2019. 14:58

Cure dobila sam nalaz bete, danas 13dpt- beta 1334! 🙈🙈
    Presretna sam, bez vase potpore ne bih ostala zdrave pameti, ludila sam zadnja tri dana🙉
    Jenn, Karla sretno u cekanju i 🤞 da bude uspjesno! 
    Simba, Bela, zao mi je cure. .🌧🌈☀️
    Nita cestitke! 
    Blink sretno i uspjesno. Transfer ne boli nista, cure su ti vec rekle, kao obican pregled.

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

• Terra
    07. Lipanj 2019. 15:00

Super, hvala vam puno cure, divne ste.. bilježim sve i sve ću pazit to onda kad se ponovno pokrenem.. :*

Meto
    07. Lipanj 2019. 15:05

Terra draga, isplaci se i glavu gore. . Tesko je, znam ali bar ovdje mozes olaksat dusu jer smo sve to prosle i razumijemo te u potpunosti. 😘

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

• Terra
    07. Lipanj 2019. 15:27

thinkpink1

@Babylove duzna sam ti odgovor, nisam stigla prije…
    Da, nakon prve trudnoce se nisa usudila ponovno ostati trudna jer je PHD djeteta, pupkovine i posteljice bio u redu. Onda sam nategnula žnjoru da me se obradi jer po HZZO-u bi mi se to trebalo dogoditi 2-3x da me obrade, a do tada bi zavrsila na psihijatriji. I onako, nakon tog prvog iskustva nisam bila sva svoja i trebalo mi da dođem k sebi, em fizicki em psihicki… Uglavnom, potvrdi se trombofilija (mutacije na 3 faktora), hipo-hashi, i mislim si to je to. Po uputi hematologice krenut s niskomolekularnim heparinom od pozitivne bete. Tako i bi, krenem i pokrivena sa svom th.(clexan+euthyrox+progesteron) i svaka sljedeca trudnoca opet zavrsi sa spontanim. Pregledavali me specijalisti , od bolnica pa do privatnika, cak i u Sloveniju isla, al nitko nije nasao uzrok. Na kraju sam popi….. i otisla k jednom kojeg znam da je 🔝, ali ga zene ne vole jer je brutalno iskren. Stisnem zube i pripremim se psihicki da me opere. To je i napravio, rekao je da su me skrarili za glavu jer sam izgubila vrijeme sa svim pregledima i natezanjima, mozda ovo, mozda ono… On je JEDINI vidio septum i submukozni miom koji je bukunuo od svi tih silnih trudnoca. Rekao, ovo cemo rješiti, ali njega brine najvise moj endometrij jer se ne zadebljava, cak ni pod terapijom. Na kraju se potvrdila njegova dijagnoza. Septum i miom uklonjeni, ali muku mucim s endometrijem, i ja i mpo ginici. Vise se ne usudim ni prirodno ostati trudna jer se bojim ishoda s obzirom na moj endometrij i na kraju krajeva godina, jer su me sad stisle…

thinkpink1 - Koji je to brutalno iskreni doktor? :D

• Terra
    07. Lipanj 2019. 15:31

nymeria

Terra nije moj dr tražio dodatne pretrage ja ih idem raditi na svoju ruku. Sve se čekaju…meni godine ne idu u korist ne želim kako je Grizli rekla čekat da ne znam nakon kolko neuspjeha skuže da imam nekaj.
    Tako da sad imamo uputnice za kariogram i planiram hemofiliju napraviti al moram po uputnice moja ginićka nije znala za kaj mi treba pisati. Al vidim sad da je netko pisao za hematologa pa ću probat preko opće prakse da mi napišu.
    Ok su mi ginićka i opća nisam do sada imala problema da mi daju uputnice.
    Mjesec dana prije postupka ću i vit D izvaditi isto na svoju ruku. Pa ako treba krenut ga uzimat.
    Ne osjećam se dobro ništa ne poduzimati sada 3mj…vrijeme leti…bar dok čekam da neke pretrage napravim.
    Tako da eto u pon se idem naručiti za to genetsko savjetovanje i kariogram pa ću pitati i za kariotip, cističnu i kromosom y (to plus hemofilija traže u Pragu) mislim da su to sve genetske pretrage i da se na istom mjestu rade. Tak mi je i ginićka rekla da pitam gdje i kaj treba pa će mi napisati uputnicu.
    Kad sam telefonom zvala za karigram naručivanje sad naručuju za 9.mj. tak da čim prije krenem tim bolje.
    Nemam vremena za gubljenje…i ovak me šora na momente panika da sam predugo čekala i znaju me spopast crne misli. 😔

Cure jako mi je žao zbog negativnih beta…nema utjehe…odtugujte. Samo vrijeme pomaže pa se lakše s time nosimo.
    Teško je…i slažem se s ovim što je netko pisao čim manje ljudi zna da idete u postupak manji je stres.
    Par frendica i roditeljima sam prošli put rekla, a sljedeći mislim da neću ni to. Probat ćemo to sami odraditi bez da itko zna.

Sretno, držim fige da ti sve prođe ok i da čak u međuvremenu ispadne prirodna trudnoća! I napraviti ću i ja sad iz svih vaših komentara popis što dodatno mogu napraviti pa direktno hzzo doktorici... 
    Fakat sretno curke drage, imat ću vas u mislima i molitvama... a vama s plusićima "mirnu plovidbu" do kraja... :) 
    i @Meto... hvala ti!! 

Boa35
    07. Lipanj 2019. 15:45

Meto

Cure dobila sam nalaz bete, danas 13dpt- beta 1334! 🙈🙈
    Presretna sam, bez vase potpore ne bih ostala zdrave pameti, ludila sam zadnja tri dana🙉
    Jenn, Karlasretno u cekanju i 🤞 da bude uspjesno!
    Simba, Bela,zao mi je cure. .🌧🌈☀️
    Nitacestitke!
    Blink sretno i uspjesno. Transfer ne boli nista, cure su ti vec rekle, kao obican pregled.

Čestitkee!! 🤩🤩😘 
    Ovo je stvarno prava beturina!! 
    Jeste to dvije vraćali kad je beta tako velika 13dt?

Lemon
    07. Lipanj 2019. 15:50

Jenn sretno iščekivanje i da dani što prije prođu do nekog testića 
    Mimica meni je amh 9 i nešto i isto sam bila zabrinuta, imam 29 god ali mi je dok u Belgiji rekao da to i nije od presudne važnosti, važniji su mu spolni hormoni koji su mi ok tako da nemoj zbog toga biti negativna 
    Karla sretno sa transferom! 
    Meto super beta, bravo za embrij! 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.