Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    04. Veljača 2020. 09:59

maltezer

Cure opet ja… 😟 nemam s kim…
    Ovako, sutra mi je peti dan od punkcije i transfer.
    Relativno dobro sam podnijela punkciju. Prvi , drugi dan sam bila bez bolova, samo sam lagano osjetila jajnike. Ali kako dani odmiču mene sve više i jače boli!!! Toliko da se bojim da neće bit punkcije! Kao da mi neko gnjeci crijeva i jajnike i utrobu… jel nekom bilo slicno ? 😔
    E da, počela sam i s utrogestanima dan nakon punkcije. Znam da i oni nose nuspojave, ali tako nešto nisam pročitala …
    Tnx 😚

U najgorem slucaju embrije ce ti zamrznuti tako su meni jednom iako sam se ja dobro osjecala doktorica mi je rekla da je to hiper i da cemo sve zamrznuti i da s iducom ciklusom idemo u fet...
    Odmaraj, pijpuno tekućine, kazu da je isisport dobar za hiper, pazi da normalno mokris i da ti trbuh ne raste... Ostalo ce u bolnici vidjet mozda ce i tebi sve zamrznuti ako se stanje ne smiri ili šogora.. 
    Nazalost hiper najcesce i nastupa tek nakon punkcije.. 

04. Veljača 2020. 10:01

marijaiva

maltezer

Cure opet ja… 😟 nemam s kim…
    Ovako, sutra mi je peti dan od punkcije i transfer.
    Relativno dobro sam podnijela punkciju. Prvi , drugi dan sam bila bez bolova, samo sam lagano osjetila jajnike. Ali kako dani odmiču mene sve više i jače boli!!! Toliko da se bojim da neće bit punkcije! Kao da mi neko gnjeci crijeva i jajnike i utrobu… jel nekom bilo slicno ? 😔
    E da, počela sam i s utrogestanima dan nakon punkcije. Znam da i oni nose nuspojave, ali tako nešto nisam pročitala …
    Tnx 😚

U najgorem slucaju embrije ce ti zamrznuti tako su meni jednom iako sam se ja dobro osjecala doktorica mi je rekla da je to hiper i da cemo sve zamrznuti i da s iducom ciklusom idemo u fet…
    Odmaraj, pijpuno tekućine, kazu da je isisport dobar za hiper, pazi da normalno mokris i da ti trbuh ne raste… Ostalo ce u bolnici vidjet mozda ce i tebi sve zamrznuti ako se stanje ne smiri ili šogora..
    Nazalost hiper najcesce i nastupa tek nakon punkcije..

Pogorša ne šogora joj moj mobitel 🤦‍♀️

• ZaZa
    04. Veljača 2020. 10:09

marijaiva

ZaZa

Znači kod mene je stanje takvo da imam samo 1. folikul. Sutra idem ponovo na pregled i doktorica kaže da možda do sutra naraste još jedan. Čitajući sve vas ovdje vidim da je to jako loše. I sama sam toga svjesna.
    U petak bi mogla biti punkcija. Jako sam tužna jer nisam uopće optimistična.
    Da li ja kako mogu utjecati na razvoj folikula (u smislu da ih bude više)? 10. dan ciklusa mi je danas. U dugom postupku sam.
    🙏🙏🙏🙏🙏

Nazalost ti nikako utjecati ne mozes to je sve do stimulacije i odgovora tvojih folikula na nju…
    Koliki ti je amh, koliko imas godina?
    Ovo je pretpostavljam prvi postupak?

AMH mi je 23,7. To je bilo vađenje prije postupka (u 11. mjesecu). Vadila sam hormone prošli utorak (kad mi je bio 3. dan ciklusa) i danas. Nitko mi nije rekao rezultate od prošlog utorka. To vjerojatno doktorica dobije direktno iz laboratorija. Imam 31 godinu (u 10. mjesecu navršavam 32).
    Da, ovo je 1. postupak. 2015. sam operirala endometriozu. 
    Ja nekako mislim da do transfera neće ni doći. 
    Da li se čeka jedan ciklus za idući postupak ili kako to ide? 

• maltezer
    04. Veljača 2020. 10:13

marijaiva
    Pala mi je na pamet i hiperstimulacija, da, ali mislila sam da nisam bas kandidat za to, 36godina, AMH 13, 8 Js.
    Ne znam ! Čudno mi je sve ...
    Hvala ti ...

vuky
    04. Veljača 2020. 10:16

ZaZa kakvu stimulaciju si dobila? Kad je pregled? Ja sam 5dc imala 3 folikula, danas cemo vidjeti ako se jos nesto pojavilo... 🤞🏻

PinkFairydust
    04. Veljača 2020. 10:17

maltezer

marijaiva
    Pala mi je na pamet i hiperstimulacija, da, ali mislila sam da nisam bas kandidat za to, 36godina, AMH 13, 8 Js.
    Ne znam ! Čudno mi je sve …
    Hvala ti …

Manja je sansa za hiper s tim nalazima, ali ne znaci da nije moguc. Mjeri opseg trbuha, pij tekucine... sve sto su cure rekle. Ako se pogorsava pravac bolnica da bace oko

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

04. Veljača 2020. 10:18

ZaZa, šta si primala od stimulacije? Možda su ti dali slabiju stimulaciju jer su se bojali hiperstimulacije pa zato samo 1, jer ovo je malo za toliki AMH

vuky
    04. Veljača 2020. 10:35

Meto ti sutra sluzbeno radis betu?
    Pink bude tvoj dragi sve to, samo nije lako sve to probaviti... ni nama ni njima... kos nekako mi bar vise o svemu pricamo mi se cini.. a oni puno toga u sebi drze... bitno da se drzimo zajedno u svemu ovome ❤️

• Blacky89
    04. Veljača 2020. 10:38

Zaza a mozda ti jednostavno ne odgovara dugi protokol... mozda su previse smirili jajnike. Sta dobivaš od terapije? 
    Maltezer moze i s tim AMH bit hiper... mislim da smo imali takav slučaj tu na forumu, al ne znam to je bio. 
    Mrva jel ti bolje danas? 

• Blacky89
    04. Veljača 2020. 10:41

U subotu sam dobila brevactid (booster), i od subote grizem!!! Nisam ni pit bull nego civava!!! One su gore 😂 do sada nisam reagirala na HCG al sam ga uvijek dobivala s drugim lijekovima, al ovo sada... ajmeee... 
    strah me čisto sta ce bit ako ostanem trudna 🙈 
    Sve mi diže zivce i na sve skačem u oci... nepodnošljiva 🤪

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.