E drage moje, kako se vi nosite sa trudnicama oko vas? Kod mene evo jedni vjenčani kumovi trebaju sljedeći tjedan dobiti bebu, pa se sad dogovaramo kako ćemo im raditi feštu i ukrasiti stan. A drugi vjenčani kumovi, odnosno moja vjenčana kuma mi je prije dva tjedna obznanila da je trudna. Uspjelo im iz prve.
I jedni i drugi se vjenčali poslije nas.
Ja se ne družim više s nikim sve me živcira i baca u bed, muž ode na druženje ja ne, imam pesa kojeg obožavam i s njim trčim po cijele dane 😊 i to je ono što me ispunjava i čini sretnom a sve drugo što me tlači sam otpisala. Ne znam možda 🤷♂️ nisam ok ali ne mogu glumatati i sebe mučiti.
Ovako i ja, jednostavno se nikako ne nosim s time, i još mi je sve frisko od gubitka i trudila sam se ali ne ide, glumatati neću. Udaljila sam se od svih ali šta mogu..vježbam, trčim i dok to radim dobro sam. Kad odem nekuda i vidim bebu tri dana plačem ili odem i sa tog druženja jer ne mogu izdržati. Ne želim si to raditi, ipak sam si ja važnija nego što će netko misliti da šta me nigdje nema
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Pinki kako te Marta zove (slatko) ja nezz sta bi ti rekla. Mene dr nije htio staviti u stimulaciju prije tj istovremeno dok se biopsija ne napravi. Rekao je u slucaju da se nista ne nadje da je glupo stimulirati zenu onda. . Nitko ne zeli taj scenarij samo moram i to spomenuti 😨
Glupo mi je to uopce napisati jer svi drzimo 🤞🤞 da bude uspjesno i biti ce! 💪
A sto se same stim tice meni je prva bila ajme majko, ova sad odlicna, tek iza punkcije sam se napuhala al nista sto haljina nece sakriti😁
Hejbaburibu def promjena klinike i vjeruj da je spontani nesto najteze sto sam dozivjela, a imala sam s**nja u zivotu, ne daj Boze nikom vise a opet drago mi je da sam bila trudna jer ta trepetava mrva na uzv je bila predivna. .
Mrva vrijeme je tako, jos ove vijesti od danas jednostavno tvoja psiha tako reagira. . Zvucim ko baba🤦♀️
Netko je rekao da ima fet u pon, sretno sa smrzlicima, nisam upamtila nick, sorry🙈
👩🦳'90 🙋♂️'85
👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
ET 🌻-neuspjesan
Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
ET 🌻🌻-biokemijska
FET🐧🐧- biokemijska
FET🐧🐧- neuspjesan
3. postupak- 02/21
ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
5+6tt imamo ❤️
Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸
Martas Vinogradskom sam u pravilu zadovoljna. Doktor koji vodi moje postupke je vrlo topao i da si vremena da ti sve lijepo objasni. Drugi doktor je dosta škrt na riječima i imam osjećaj da radi po nekom svom protokolu i manje uzima u obzir mene kao individualni slučaj. Možda je to damo moj dojam, al takav je kakav je. Sestre si iznimno drage!
Na filikumetriji i punkciji ti može biti jedan od ta dva doktora. Punkcija je pod anestezijom, za lijekove postoji lista i čeka se otprilike 2 mjeseca. Kaj se tiče transfera i zamrzavanja ne znam kako rade jer nisam nikad došla do tog stadija 😫
Ovaj zadnji postupak me u pravilu razočarao jer je bio dogovoren ICSI, a radili su klasični IVF.
Zašto je tome tako saznati cu u četvrtak kad odem na konzultacije.
Razmišljam o promjeni klinike zbog eventualno drugih lijekova, biologa… kaj ja znam, nisam pametna 🤷🏻♀️
Evo da se i ja ovdje nadovežem.. Znači bila sam dva puta u vinogradskoj.. Manje više me vodio Bolanča, bila sam zadovoljna jer je prije svega bio čovjek.. A onaj drugi ajme majko.. S obzirom na muževu dijagnozu dolazilo je u obzir samo icsi.. Transferi su uvijek bili sa trodnevnim embrijima.. Prvi puta beta negativna, drugi puta molarna trudnoća, tu sam psihički otišla malo 🤭.. Nakon godinu i pol krenuli ope ali u Petrovu bolnicu.. Skroz drugačiji pristup.. Npr u vinogradskoj ti od oka rade punkciju, dok u petrovoj vadis hormone da budu sigurni. Tamo smo došli do blastica, ali beta nula.. Ali evo ići ću opet tamo
1.postupak vinogradska beta 0
2.postupak molarna trudnoća
3.postupak beta 0
4.postupak jednojajčane trojke
Muž ima izrazito loš spermiogram, kod mene sve uredu
Jednojajčane trojke 💙💙💙
Meto, naravno, ne bi ni ja samu sebe stavila u stimulaciju ako ima nesto sumnjivo. Ali sam onak 99% sigurna da nece bit nis na toj kolposkopiji (koja je zakazana za sljedeci ponedjeljak), ponovit cu papu nakon toga (ovaj put cu bit pametnija i platiti privatno da ne cekam 2 mjeseca nalaz) i nakon toga bi trebalo biti sve 5:)
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Meto aha pricas o njegovoj biopsiji🙈 Ako radimo u Pragu donor je kao back up. Ako kod darlinga nema nista, ispunktiraju mene i oplode sa donorom. Kod nas to uopce nije opcija buduci da nemamo banku.
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Simba slažem se s tobom sto se doktora tiče. B. je super pristupačan, a od doktora T. uvijek idem doma u suzama jer ne znam kaj je.
Meni su vadili hormone prije punkcije zadnja dva puta, ali da, mislim da im to nije uvijek praksa
DG: ja: sekundarna amenoreja, terapija Femoston 2/10 između postupaka mm: ok
11/2018: stimulacija Gonalima 25-75IU, IUI, neuspješno
04/2019: stimulacija Bemfola 150-225IU + Cetrotide, IVF, bez transfera
09/2019: stimulacija Gonal + Menopur + Cetrotide, 7js, IVF, bez transfera
01/2020: stimulacija Gonal+Menopur+Cetrotide, 3js, IVF; bez transfera
07/2020: Pergoveris 300+cetrotide; 1js; IVF bez transfera
Simba slažem se s tobom sto se doktora tiče. B. je super pristupačan, a od doktora T. uvijek idem doma u suzama jer ne znam kaj je.
Meni su vadili hormone prije punkcije zadnja dva puta, ali da, mislim da im to nije uvijek praksa
Tomić mi je prisjeo kada sam ga pitala jel sve u redu sa bebama jer vidim da to nešto sve kasni.. Odgovor je bio točno ovakav A ŠTO BI HTJELI DA VAM VEĆ VIČU MAMA.. znači ono daj malo ljudskosti.. Ne dajte da vam trati netko vaše šanse.. Meni je ostal još jedan pokušaj stimulirani u nitko mi ne može garantirati uspjeh ali...
1.postupak vinogradska beta 0
2.postupak molarna trudnoća
3.postupak beta 0
4.postupak jednojajčane trojke
Muž ima izrazito loš spermiogram, kod mene sve uredu
Jednojajčane trojke 💙💙💙
Pinki prije svadbe sve odradi sve što možeš da se možeš opustiti što više i taj dan misliti samo na vas💕. Što se tiče tena ja sam u prvom postupku nakon spontanog imala priš na prištu ali mislim da je i zbog ljeta i vrućine ali dobar puder sve sredi 😉. Cure hvala za info za vinogradsku znači njih izbjegavati. Meto kako si mi ti jeste danas uživali. Lemon💕
❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️
Tomić mi je prisjeo kada sam ga pitala jel sve u redu sa bebama jer vidim da to nešto sve kasni.. Odgovor je bio točno ovakav A ŠTO BI HTJELI DA VAM VEĆ VIČU MAMA.. znači ono daj malo ljudskosti.. Ne dajte da vam trati netko vaše šanse.. Meni je ostal još jedan pokušaj stimulirani u nitko mi ne može garantirati uspjeh ali…
Strašno!!!! 😡
Nadam se da će ti taj zadnji biti posljednji 😘
DG: ja: sekundarna amenoreja, terapija Femoston 2/10 između postupaka mm: ok
11/2018: stimulacija Gonalima 25-75IU, IUI, neuspješno
04/2019: stimulacija Bemfola 150-225IU + Cetrotide, IVF, bez transfera
09/2019: stimulacija Gonal + Menopur + Cetrotide, 7js, IVF, bez transfera
01/2020: stimulacija Gonal+Menopur+Cetrotide, 3js, IVF; bez transfera
07/2020: Pergoveris 300+cetrotide; 1js; IVF bez transfera
@lucija987 Da li si morala primiti cjepivo prije postupka?
Martina 14 dan c. Lucija sretno 😊 😊 😊 😊 gdje ste u postupkuMarta…prva dva su bila u Cita(St) a sad san u Njemackoj
Sortiraj odgovore
Najstariji