Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    31. Siječanj 2020. 21:10

avama

Marta ja idem u pon na fet. I sve me strah jer je od 8 ostao samo taj 1 za smrznuti. Kao nisu bili kvalitetni. A i bojim se ici u novi postupak, uopce ne znam da li da opet idem ovdje. Najvise me brine ako mi ostane za smrznuti da mi nece htjeti smrznuti po 1.

Zasto ti ne bi smrznuli po 1? Mene su i na vv i R. uvijek pitali kako zelim da nam zamrznu embrije, oni mogu predložiti tipa ako je jedan losiji pa onda znaju predložiti da se 2 stave u 1 slamki da se ne ostane bez transfera... Vase je pravo tratiti da vam zamrznu po 1 pogotovo jer ako se netko boji blizanacke trudnoce.. Mene je na vv doktorica ispocetka i nagovarala da mi po 1 zamrznu.... No ja sam htjela uvijek 2... 

31. Siječanj 2020. 21:12

Bozma

marijaiva

Bozma

MakiST, mislim da ću i ja sad probat preko HZZO jer vidim da i tu na forumu i oko mene ima puno više trudnoća iz bolnica nego od privatnika,

Ma ima i kod privatnika samo sto bolnice ipak imaju veci broj pacijenata… No ja osobno ne bih isla privatno ako imam pravo preko hzzoa jer i sama sam se eto uvjerila da privatno nije nikakva garancija, a sto je najbitnije privatno UVIJEK stignete dok iskoristite svoja prava preko hzzoa.. Po meni je steta to ne iskoristiti jer nije da je to odes privatno i zatrudnis, ma kakvi.. Faktor srece svugdje treba, a meni osobno je nekak i bilo 'lakse' progutati neuspjeh u bolnici jer kad taj neuspjeh platis skoro 4000 eura poludis 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Istina, jedino što privatno imaju hatching, embryoglue i scratching, samo više ne znam pomaže li to uopće.

Meni scraching nije nista pomogao.. 

Lemon
    31. Siječanj 2020. 21:17

PinkFairydust

Lemon

PinkFairydust to si zvala Prag? Mislim da detalji odlučuju, tko ti bolje legne, a već dugo cure pišu po drugim temama da je to sve postalo kao po traci nažalost. Nadam se da koju god da odaberete bude bio uspjeh.
    Brita mislim da ima nade i za 6 mm, meni je bio 7 mm 8 dana prije feta i rekli su na FETu da je dobar i primilo se. Samo i dalje pij ciklu imaš još dosta dana i bude još debljao se

Da, odnosno iz Praga su zvali mene:) Mislim da gdje god da dodes na kraju bude ko na traci. Ne znam, bas mi se tesko odluciti. A dragi oprao ruke, kao ja se vise kuzim pa nek ja odlucim. Ne pomaze mi to bas :/

Da teška odluka, ima tamo dvije tri razvikane klinike jer se može s njima na hrv ali treba vidjeti i ostale i odlučiti prema dojmu. Netko će negdje uspjeti pa hvaliti baš tu a tko ide prvi put treba napraviti težak izbor 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

Samo_Sanja
    31. Siječanj 2020. 21:44

avama

Samo_Sanja

marijaiva

Samo_Sanja

Hej ženice mene nema par dana a vi ispisale 20 stranica 😀
    Ugl sve sam vas pročitala, al neznam koliko sam zapamtila..
    Sve koje čekajubetupuno sreće želim!
    Haniccaone gubi nadu, držimo fige za malog borca 🤞🍀
    Supergirl i Blackyi ja sam pušač, samo neznam koliko na dan spada pod normalnu granicu.. ja ne bi mogla 3 na dan..toliko ujutro uz kavu popušim 🤷‍♀️
    Eh sad da vam se pohvalim.. bila ja na transferu.. vraćena mi je jedna blastica jer kažu s obzirom na godine jedna je dovoljna.. mada ja i dalje navijam za blizance 😂 od onih 10 oplođenih j.s imali smo 5 blastica i 4 su zamrznuli..i tak sam bila sretna što ih ima za zamrznuti jer mi je užasno bilo ono pikanje za anesteziju.. Beta 11.2.. Uhh tko će je dočekati

Ajme odlican rezultat! Super super!
    A koliko imas godina pa nisu htjeli vracat 2? Onda su i ova 4 zamrznuli po jedan u slamki ili?
    Sretnooo!
    Marijaiva
    24 godine.. 25 ću napunit za mjesec ipo dana.. zamrznuli su ih 1, 1, 2.. i to me je biologinja pitala kako hoću pa ja se u to nisam kužila, onda je uskočila doktorica i rekla tako.. da ovaj zadnji stave po dvije.. Jel to sad znači da imam još za 3 transfera? Jer ako zamrznu 2 zajedno onda i moraju 2 vratit jel tako?
    Supergirl jesi ti bila na transferu?

Gdje si bila u postupku? Mene na sv duhi nisu pitali. Jos su mi rekl ida je smrzavanje skupo, pa ono platit cu ako treba da smrznu po jedan.

Ja sam u Kbc-u Osijek.. meni nitko nije rekao da se plaća, to sam kasnije saznala kad sam došla u sobu, jer kod njih ležiš 2 sata šta god da ideš.. Ugl cure iz sobe su mi rekle da se po godini plaća 1000 kn što ti čuvaju smrzalice.. 

https://lbdf.lilypie.com/LTOpp1.png

Tigrica
    31. Siječanj 2020. 21:57

Bozma

marijaiva

Bozma

MakiST, mislim da ću i ja sad probat preko HZZO jer vidim da i tu na forumu i oko mene ima puno više trudnoća iz bolnica nego od privatnika,

Ma ima i kod privatnika samo sto bolnice ipak imaju veci broj pacijenata… No ja osobno ne bih isla privatno ako imam pravo preko hzzoa jer i sama sam se eto uvjerila da privatno nije nikakva garancija, a sto je najbitnije privatno UVIJEK stignete dok iskoristite svoja prava preko hzzoa.. Po meni je steta to ne iskoristiti jer nije da je to odes privatno i zatrudnis, ma kakvi.. Faktor srece svugdje treba, a meni osobno je nekak i bilo 'lakse' progutati neuspjeh u bolnici jer kad taj neuspjeh platis skoro 4000 eura poludis 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Istina, jedino što privatno imaju hatching, embryoglue i scratching, samo više ne znam pomaže li to uopće.

Mislim da daju na VV embryoblue, nešto mi se vrti po sječanju. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

31. Siječanj 2020. 22:08

Samo_Sanja

avama

Samo_Sanja

marijaiva

Samo_Sanja

Hej ženice mene nema par dana a vi ispisale 20 stranica 😀
    Ugl sve sam vas pročitala, al neznam koliko sam zapamtila..
    Sve koje čekajubetupuno sreće želim!
    Haniccaone gubi nadu, držimo fige za malog borca 🤞🍀
    Supergirl i Blackyi ja sam pušač, samo neznam koliko na dan spada pod normalnu granicu.. ja ne bi mogla 3 na dan..toliko ujutro uz kavu popušim 🤷‍♀️
    Eh sad da vam se pohvalim.. bila ja na transferu.. vraćena mi je jedna blastica jer kažu s obzirom na godine jedna je dovoljna.. mada ja i dalje navijam za blizance 😂 od onih 10 oplođenih j.s imali smo 5 blastica i 4 su zamrznuli..i tak sam bila sretna što ih ima za zamrznuti jer mi je užasno bilo ono pikanje za anesteziju.. Beta 11.2.. Uhh tko će je dočekati

Ajme odlican rezultat! Super super!
    A koliko imas godina pa nisu htjeli vracat 2? Onda su i ova 4 zamrznuli po jedan u slamki ili?
    Sretnooo!
    Marijaiva
    24 godine.. 25 ću napunit za mjesec ipo dana.. zamrznuli su ih 1, 1, 2.. i to me je biologinja pitala kako hoću pa ja se u to nisam kužila, onda je uskočila doktorica i rekla tako.. da ovaj zadnji stave po dvije.. Jel to sad znači da imam još za 3 transfera? Jer ako zamrznu 2 zajedno onda i moraju 2 vratit jel tako?
    Supergirl jesi ti bila na transferu?

Gdje si bila u postupku? Mene na sv duhi nisu pitali. Jos su mi rekl ida je smrzavanje skupo, pa ono platit cu ako treba da smrznu po jedan.

Ja sam u Kbc-u Osijek.. meni nitko nije rekao da se plaća, to sam kasnije saznala kad sam došla u sobu, jer kod njih ležiš 2 sata šta god da ideš.. Ugl cure iz sobe su mi rekle da se po godini plaća 1000 kn što ti čuvaju smrzalice..

Svasta, u bolnici da se placa?? Prvi put to cujem pa zar nije PO ZAKONU preko hzzoa cuvanhe e briga BESPLATNO 5 godina? Koliko ja znam je a to se dobro raspitate, nikad u bolnici ni kune nisam dala! 

31. Siječanj 2020. 22:12

Zakon o mpo se mijenjao nije, s po zakonu vam bolnica cuva BESPLATNO embrije 5 godina i to je 100 posto tako! Jedino se u privatnim klinikama placa svaka godina 1000kn slamka... 
    Kako ispostave taj racun za zamrzavanje  bolnice bas me zanima? To istina nije a ako to su i nekom na platili to je protiv zakona i treba prijaviti! 

31. Siječanj 2020. 22:13

Marta, i mi upravo cugamo na trosjedu 🍻.
    Sljedeci tjedan se narucujem u petrovu....mislila sam u postupak tamo krajem 3.mj jer sam planirala u 04.mj dat otkaz, pa ako slucajno zatrudnim da ga ne dajem 😂😂😂

31. Siječanj 2020. 22:17

Marijaiva, ni meni embryoglue 😁, ali mi se bas nekako cini da bi mi ovaj hatching pomogao, kad gledam svoje blastice i one na netu i jednom je sunshine stavila slike svojih, moje imaju bas debeli omotac🙈 

31. Siječanj 2020. 22:18

Cure kako se ono staviti sliku? Sad sam vam htjela zaljepit zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji dio o zamrzavaju embrija gdje jasno pise da se embriji zamrzavaju na teret hzzoa 5 godina... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.