Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Supergirl
    25. Siječanj 2020. 18:40

A moram se dotaknuti i teme muskog dijela ekipe...oni su (bar moj) ponekad ko mala djeca, ponekad puni razumijevanja, a ponekad si mislim da bi ga lansirala na mars 😅 kad kazem da mi nest nije dobro, ponekad me zagrli, a ponekad s oprostenjem popizdi pa kaj sad meni OPET nest nije i redu
    Tak da, mislim da se tu sve kuzimo
    Al onaj ko kaze da se nikad ne posvađa, laže, a mi smo samo pod jos vecim pritiskom zbog svega. Al ako smo ih odabrale, ponekad ih moramo i otrpit. Ej Pinkfairy, i moj odnedavno pegla, super mi je to 😊😊

Anavi985
    25. Siječanj 2020. 19:29

Pozdrav curke! Pratim vas vec nekoliko mjeseci (od rujna) otkako ssm krenula na VV. 
    Pred mjesec dana obavila sam hsg i ispalo da su oba jajovoda bila začepljena. Naravno, antibiotici su trebali... Rečeno mi (telefonski) doći iz najavu s nalazima hsg-a 3.-5.dan sljedećeg ciklusa, ali do tad pokušati prirodno. Kandidat sam za inseminaciju, za početak... Zanima me kakva je dalje procedura? Prije hsg sam bila na uzv 3.dan ciklusa i na vađenju krvi (hormoni i to). Da nalazi krvi nisu ok bi mi javili? Jeste li isle 3.-5.dan na kontrolu nakon hsg ili 8.-12.dan ciklusa?

Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
    MM 86. - sve ok,
    VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
    20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
    Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)

25. Siječanj 2020. 19:54

hvala ti..ali ne nadam se ničemu..jednostavno zbog procedure se mora prvo na to..stvarno je skoro kao sami odnos
    veselim se IVF-U pa sam se došla malo informirati o njemu...kakva je tvoja dijagnoza?

Samo_Sanja
    25. Siječanj 2020. 20:06

Liora sretno 🤞 baš sam neki dan u Kbc-u srela curu koja je zatrudnjela iz 1. inseminacije 🙂
    Marta ja sam u Osijeku kod dr. Popovića..inače koliko sam skužila on je tamo jedini koji radi zahvate pa dobro ispalo što sam kod njega, jer mu ne moram ništa objašnjavati i prepričavat šta je bilo na ovim običnim pregledama i tako.. A protokol 1 inseminacija prirodna, 2. stimulirana.. Sad 3 sreća stimulirani IVF.. od 3 dc sam počela sa gonal injekcijama, a od 6 ili 7 dc sa Orgalutran injekcijama.. 12 dc dobila štopericu i 14dc išla na punkciju.. U papirima mi je pisalo ICSI ali pošto je spermogram bio odličan pustili su ih da se same oplode..
    Sad neznam da će bit i braco i seka jer oni preporučuju vraćanje samo jedne j.s al ona se može još u tjelu podjelit.. pa je sve moguće.. i mm mi je reko da bolje jednu, jer ako vratimo 2 i obadvije se podjele nosit ću četvorke a to je jako rizično i za mene i za bebe..

A što se tiče muževa i utjehe.. Meni je moj baš oslonac i podrška.. kad se u nešto ne kuži, pita i ja mu lijepo objasnim kao neka doktorica 😀 kad neznam sta bi mi rekao i kako bi me utješio samo me zagrli al ono dugoo.. On živi na dvije adrese vojarna i doma pa i nismo često skupa tako da se i ne svađamo puno, najviše se posvađamo kad idemo u trgovinu pa bi ja nešto kupila za kuću a on šta će ti to, to je bezveze i tako neke sitne bezvezne svađice.. Čak kad sam mu danas rekla za oplođena jajašca skočio je u zrak i digo ruke ko kad damo gol na utakmici haha bilo je statko..onda me stalno grlio i ljubio, baš se vidilo da je sretan 

https://lbdf.lilypie.com/LTOpp1.png

• Mala_martina1990
    25. Siječanj 2020. 20:51

LioraLiora

hvala ti..ali ne nadam se ničemu..jednostavno zbog procedure se mora prvo na to..stvarno je skoro kao sami odnos
    veselim se IVF-U pa sam se došla malo informirati o njemu…kakva je tvoja dijagnoza?

A mi ti isto nemamo dijagnozu,po svim nalazima sto smo napravili je sve ok...bili smo na 2 inseminacije, i dva stimulirana IVF-a, tj. Drugi IVF je trenutno u tijeku...neki dan sam imala transfer jednog embrija...A cuj mozda se vas vama posreci na inseminaciji,to se nikad ne zna...samo Hrabro i pozitivno.😃😃

vuky
    25. Siječanj 2020. 21:06

PinkFairydust

Cure, kak ste vi s razgovorima sa svojim muskarcima? Ja sam svojem sad maloprije rekla kak sam malo anksiozna oko sljedeceg tjedna, treba mi doci brdo nekakvih nalaza, ponavljam broseve, imamo te 2 konzultacije… Ono, svasta se dogada i naspanana sam malo. I generalno ne ocekujem nikakvu posebnu reakciju, oni, samo dijelim, malo me potapsaj po ramenu i sve ok. Na sto mene darling maltene napadne da kaj imam bit anksiozna i da sam si sama kriva jer "gledam najcrnije scenarije". Wtf, ne gledam nikakve scenarije, samo sam naspanana. I da sto imam svako malo spominjati cijelu situaciju i cijela neka drama. Umjesto potpore frajer se maltene dere na mene. Long story short, sad ne pricamo, ja odustala od bildanja js i pijem gemist na podu, a on demonstrativno pegla jer valjda ne zna sto bi drugo radio u drugoj sobi :D
    Na momente ne znam vise dal sam ja luda il je on toliko komunikacijski nesposoban (malo stvarno je) ili koji vrag. Ali se sve bojim ako se stvari ovako odvijaju sada, sto ce tek biti kad se fakat uhvatimo u kostac sa svim :/

Moj suprug mi je vecinom potpora i pun razumjevanja, ali kad se ja najvise lomim ( ovak unaprijed, zbog nekih prepostavki mojih i pizdim) to mi neda da padnem, i bude onak i ajmo reci grub... i nece ni pricati dok ne dodem u normalnu fazu, sto je dobro... Mislim da nam
    je dobra ta ravnoteza, mi emotivne, oni malo izbalansiraju, inace bi skupa sjeli i plakali.... Oni imaju to u genetskom kodu da se ko ne lome i budu jaki, moramo ih razumjeti.... ja sam
    jucer bila uzasno placljivo i nedokazano deriste....sad se mozemo pricati... i evo, mi oboje sa vinom ... 
    Ovo je tezak put, bas tezak... nisam mogla ni prepostaviti koliko, mislila sam kad pozelim dijete, prvi put se prestanem paziti, doci ce... Pazila sam se maximalno, ovo ono, i sad ne mogu.... lose je u nasem sustavu sto nemamo uz ovo psiholosku potporu, ali evo ni pvt nisu nesto obazrivi... dobro je sto pomazemo jedna drugu ❤️

sunshine probala sam ja sve to, ali uz sve to, mozak opet radi svoje... trebsle bi biti relax skroz, ali to ne ide kad smo skroz u tome....

25. Siječanj 2020. 22:20

Samo_Sanja

Liorasretno 🤞 baš sam neki dan u Kbc-u srela curu koja je zatrudnjela iz 1. inseminacije 🙂
    Martaja sam u Osijeku kod dr. Popovića..inače koliko sam skužila on je tamo jedini koji radi zahvate pa dobro ispalo što sam kod njega, jer mu ne moram ništa objašnjavati i prepričavat šta je bilo na ovim običnim pregledama i tako.. A protokol 1 inseminacija prirodna, 2. stimulirana.. Sad 3 sreća stimulirani IVF.. od 3 dc sam počela sa gonal injekcijama, a od 6 ili 7 dc sa Orgalutran injekcijama.. 12 dc dobila štopericu i 14dc išla na punkciju.. U papirima mi je pisalo ICSI ali pošto je spermogram bio odličan pustili su ih da se same oplode..
    Sad neznam da će bit i braco i seka jer oni preporučuju vraćanje samo jedne j.s al ona se može još u tjelu podjelit.. pa je sve moguće.. i mm mi je reko da bolje jednu, jer ako vratimo 2 i obadvije se podjele nosit ću četvorke a to je jako rizično i za mene i za bebe..

A što se tiče muževa i utjehe.. Meni je moj baš oslonac i podrška.. kad se u nešto ne kuži, pita i ja mu lijepo objasnim kao neka doktorica 😀 kad neznam sta bi mi rekao i kako bi me utješio samo me zagrli al ono dugoo.. On živi na dvije adrese vojarna i doma pa i nismo često skupa tako da se i ne svađamo puno, najviše se posvađamo kad idemo u trgovinu pa bi ja nešto kupila za kuću a on šta će ti to, to je bezveze i tako neke sitne bezvezne svađice.. Čak kad sam mu danas rekla za oplođena jajašca skočio je u zrak i digo ruke ko kad damo gol na utakmici haha bilo je statko..onda me stalno grlio i ljubio, baš se vidilo da je sretan

To su jako rijetki slucajevi da se embrij podijeli a pogotovo da se oba dva podijele.. Koliko sam ja vec mogla imati beba da je to tako ah.. 
    Ako ste mladi i bojite se blizanacka trudnoce naravno i ja bih tad vracaka 1 no mislim da neki  doktori malo previse napuhuju tj oglase s tim pticama o dijeljenju embrija.. Citam ovaj forum godinama 1001 tena je pisala me znam dal sam i za 5 zena  procitala da im se embrij podijelio... 

25. Siječanj 2020. 22:22

marijaiva

Samo_Sanja

Liorasretno 🤞 baš sam neki dan u Kbc-u srela curu koja je zatrudnjela iz 1. inseminacije 🙂
    Martaja sam u Osijeku kod dr. Popovića..inače koliko sam skužila on je tamo jedini koji radi zahvate pa dobro ispalo što sam kod njega, jer mu ne moram ništa objašnjavati i prepričavat šta je bilo na ovim običnim pregledama i tako.. A protokol 1 inseminacija prirodna, 2. stimulirana.. Sad 3 sreća stimulirani IVF.. od 3 dc sam počela sa gonal injekcijama, a od 6 ili 7 dc sa Orgalutran injekcijama.. 12 dc dobila štopericu i 14dc išla na punkciju.. U papirima mi je pisalo ICSI ali pošto je spermogram bio odličan pustili su ih da se same oplode..

To su jako rijetki slucajevi da se embrij podijeli a pogotovo da se oba dva podijele.. Koliko sam ja vec mogla imati beba da je to tako ah..
    Ako ste mladi i bojite se blizanacka trudnoce naravno i ja bih tad vracaka 1 no mislim da neki doktori malo previse napuhuju tj oglase s tim pticama o dijeljenju embrija.. Citam ovaj forum godinama 1001 tena je pisala me znam dal sam i za 5 zena procitala da im se embrij podijelio…

Plaše s pričama htjedoh napisat 😂

peggy95
    25. Siječanj 2020. 22:41

PinkFairydust

Cure, kak ste vi s razgovorima sa svojim muskarcima? Ja sam svojem sad maloprije rekla kak sam malo anksiozna oko sljedeceg tjedna, treba mi doci brdo nekakvih nalaza, ponavljam broseve, imamo te 2 konzultacije… Ono, svasta se dogada i naspanana sam malo. I generalno ne ocekujem nikakvu posebnu reakciju, oni, samo dijelim, malo me potapsaj po ramenu i sve ok. Na sto mene darling maltene napadne da kaj imam bit anksiozna i da sam si sama kriva jer "gledam najcrnije scenarije". Wtf, ne gledam nikakve scenarije, samo sam naspanana. I da sto imam svako malo spominjati cijelu situaciju i cijela neka drama. Umjesto potpore frajer se maltene dere na mene. Long story short, sad ne pricamo, ja odustala od bildanja js i pijem gemist na podu, a on demonstrativno pegla jer valjda ne zna sto bi drugo radio u drugoj sobi :D
    Na momente ne znam vise dal sam ja luda il je on toliko komunikacijski nesposoban (malo stvarno je) ili koji vrag. Ali se sve bojim ako se stvari ovako odvijaju sada, sto ce tek biti kad se fakat uhvatimo u kostac sa svim :/

Isto tako uvijek ima neki kratki odgovor i isto se uglavnom "posvadamo" kad pocnem pricat kako mi je tesko. Sta da vam kazem cure, mislila sam da cu vam se pridruziti na ovoj temi jer je mm prvo rekao da nebi na mpo,pa zatim da bi pod uvjetom da idemo u privatnu kliniku. Da bi ga nedavno pitala kad cemo ici na konzultacije da se znam izorganizirati, da bi mi rekao da on ipak nebi ili mozda nebi trenutno sad. 

🙋🏻29god / 🙋🏼‍♀️27god / Pokušavamo od 2./2018.
    Ja: AMH 76.6
    Muž: 6./2021. Oligozoospermia
    Missed ab. 7tt 3./2020. 💔 (prirodna trudnoća)
    AIH 05/21 ❌
    IVF klomifen,oplođene 2 JS 07/21 svježi trodnevni ET ❌
    28.7. punkcija - 15 jajnih stanica,od toga 13 oplođeno-4 blastociste
    2.8. - 2 vraćena, 2 🐧🐧
    11.08. - beta 6,4 biokemijska 💔
    FET 🐧🐧- 21.12.
    31.12.'21 beta 127 ❤️ srce imamo 12.1.'22❤️
    💙Dečkić💙
    KBC Osijek

25. Siječanj 2020. 22:58

peggy95

PinkFairydust

Isto tako uvijek ima neki kratki odgovor i isto se uglavnom "posvadamo" kad pocnem pricat kako mi je tesko. Sta da vam kazem cure, mislila sam da cu vam se pridruziti na ovoj temi jer je mm prvo rekao da nebi na mpo,pa zatim da bi pod uvjetom da idemo u privatnu kliniku. Da bi ga nedavno pitala kad cemo ici na konzultacije da se znam izorganizirati, da bi mi rekao da on ipak nebi ili mozda nebi trenutno sad.

Ti zakazi konzultacije i gotovo.. Tako je i kod nas bilo, malo bi malo ne bi tj. idemo pa kad ja pitam kad on 101 izgovor pa ajd iduci mjesec pa ajd poslije ljeta bla bla dok ja nisam poppp otisla kod ginekologa trazila uputnicu i narucila se na konzultacije..skoro 2 godine sam ja nacekivala i potajno se naravno nadala prirodno... To je bilo... Davnoooo🤦‍♀️
    Sad kad to gledam.. Koji jarac on ima se tu mislit kad je SVE na nama zenama, sta sam ja cekala kad ce njemu  'odgovarat' kad sve ali sve je na nama, oni samo daju svoj doprinos i bok... 
    Sad kaze da smo trebali i ranije.. Ma daaa🤷‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.