Bozma - dobit stanice je tek prvi korak. Onda ovisi dal su stanice okej (i js i spermici), u kakvom stanju im je genetski materijal, koliko imaju ostecenja na drugim strukturama... Pa kako ce se to sve skupa spojiti, dal ce se negdje neki kromosom potrgati u procesu, jel svega ima na broj koliko treba... Pa imunoloski jel postoje nekakva antitijela koja mogu smrdati zametak prije nego se krene ukopavati... Pa jel endometrij lijepo fluffy kako treba biti i jel hormonski, imunoloski i na sve druge nacine poslozen... Ma 100 stvari. Nisam 100% sigurna sto se sve moze napraviti u Hr, vjerojatno samo ERA od pametnijih stvari. Pogubila sam se koliko je vec bilo transfera, ali ako ih je bilo puno, ako su zametci super izgledali, vracane blastice, a beta uvijek neg. - to bi trebalo napraviti. Ako zametci u startu ne izgledaju super, onda je pitanje sto je sa stanicama i dal su zametci kromosomski okej. A to mozes vidjeti samo ako napravis PGS, a to u Hr na zalost ne rade.
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Marty2009pa to je divno 😍 naravno da je moguće, želim ti svu sreću ovog svijeta 🙏
Nadalicabit će sve ok sigurna sam 😊
Piccolasretno sutra 🤞
Marta moram otići kod dr.A pa ću vidjeti kaj dalje. Bio mi je reko nakon operacije pričekat bilo prirodno bilo ivf.
Pa moram vidjeti kolko dugo. Al svakako kad ćemo moć pokušavat ćemo prirodno, a za ivf ćemo onda vidjet.
Hvala cure na savjetima oko dodataka i vitamina. 😊
Ne znam ni sama kaj ću…puno je to novaca kad se sve zbroji, a upitno dal pomaže al opet bolje se osjećaš kad nešto poduzimaš.
Za sada uzimam matičnu imam od prije 1 i 1/2 i mislim još kupit taj Q10 od solgara kaj ste pisale i folnu neku.
Imam onu mutaciju MTHFR pa trebam pit drugačiju folnu?
Ima Solgar isto takvu? Znate kak se zove?
Bila sam još na ljeto kupila gynositol al nisam ga baš pila i jako mi je skup tak da ga neću nastavit uzimat.
Ostalo mi skoro pola kutije pa ak netko hoće dam mu ga, u Zg sam. Mogu i poštom poslati.
Onaj iherb kaj spominjete mene strah naručiti od tam nekaj pa ću morat plaćati više u apoteci. 🙈
Uglavnom odlučila sam se za kombinaciju Q10 Solgar, folna ta za mutaciju i matična mliječ.
Pa će nadam se stanice bit bolje 🤞
I to mi je preveć tableta uz terapiju za štitnjaču, tablete za alergiju i probiotike koje svaki dan pijem.
Brijem da će i meni trebat ona neka kutija za lijekove kaj je netko pisao da je kupio. 😂
Meto kako si ti? 😊 Kada je punkcija? Oprosti ako si već pisala al puno je cura teško mi je sve zapamtiti.
Nymeria i ja sve pijem od Solgara iz apoteke, i isto imam MTHFR mutacije i uzimam aktivnu folnu od Solgara, na bočici piše FOLATE ( as metafolin) skužiti ćeš i po cijeni jer je nešto malo skuplji od obične folne od Solgara.
Marta da, naručila sam matičnu iz Bjelovara od obitelji Koler. Pijem sad već 10 dana zajedno sa Q10.
Hvala Pink na odgovoru.
Cure koje su danas imale punkciju javljate...
Pink a zasto vecinom ako nema vise js vracaju 3d vec i ne cekaju do blastica? jer bolje ako se stanu razvijati vec do blastice to bude vani a ne da nas dodatno muce....
Evo moj nalaz stitnjace gotov
TSH 1,144
fT4 10,90
Anti Tg <0,9
AntiTPO 25,55 ovo je malo poviseno pise do 9. E sad ne znam jel to lose ili???
Pink a zasto vecinom ako nema vise js vracaju 3d vec i ne cekaju do blastica? jer bolje ako se stanu razvijati vec do blastice to bude vani a ne da nas dodatno muce….
Jer kao idemo vratiti u prirodno okruzenje pa mozda ipak upali. Iako generalno, ako je zametak dobar i misli izdrzati, razvit ce se i vani, a ako nije dobar nema nikakve naznake da ce mu transfer bilo kako pomoci. Tako da je generalno trend u svijetu pustiti sve do blastica i vracati samo blastice. Moguce i da je linija manjeg otpora - lakse je reci a jeziga, nije se implantiralo, nego objasnjavati zasto uopce nije bilo transfera, pogotovo u slucajevima kad bi se moglo desiti da je to vec ne znam koji ciklus stimulacije a da nista ne dogura do blastice
TSH 1,144
fT4 10,90
Anti Tg <0,9
ma to je neznatno poviseno, a buduci da su hormoni dobri sumnjam da ce itko s tim ista raditi. ali imalo bi smisla svako toliko provjeriti sve skupa opet, da ne bi u nekom trenu podivljalo
TSH 1,144
fT4 10,90
Anti Tg &lt;0,9
ma to je neznatno poviseno, a buduci da su hormoni dobri sumnjam da ce itko s tim ista raditi. ali imalo bi smisla svako toliko provjeriti sve skupa opet, da ne bi u nekom trenu podivljalo
Glavno da nije nista
Avama, moj je antitpo 70, a antitg negativan. Jednom godišnje prekontrolirati antitijela i to je to, nema nikakve terapije. Možeš eventualno prehranu regulirati (ja ni to). Jesi li radila uzv štitnjače možda?
ja '92. mm '82.
teški oat
u mpo od 2018
1. postupak škvorc - 5 blastica
2. postupak repromed - 3 blastice
3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
11/20 fet 🤖
Sortiraj odgovore
Najstariji