Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    19. Siječanj 2020. 22:13

PinkFairydust

Bozma

Marta...

Bozma

Zna li netko zasto preko hzzo-a ne primaju u stimulaciju ako je povisen FSH, nego ga spustaju pa tek onda stimulacija, dok privatnicima taj poviseni FSH ne smeta, cak mi se cini da se ni ne obaziru njega?

Meni se čini da privatnicima ništa ne smeta… 🤦‍♂️

A bas me zanima cemu on smeta kad ovi prvi ne primaju u stimulaciju dok se ne spusti, jer valjda necem smeta?
    Pink, znas li ti mozda?

A gle, cim je visi FSH, manja je sansa za uspjeh. Pretpostavljam da drzavni na taj nacin pokusavaju selekcionirati slucajeve i sparati, buduci da mjesecno imaju odredenu svotu love koju mogu potrositi, pa daju vjerojatno prednost onima kojima je vjerojatnije da postupak uspije. Dok je privatnicima svejedno jer im platis u svakom slucaju.
    Mislim, ne znam za 100%, ali to mi zvuci najvjerojatnije

Tako sam nekako i ja mislila, nego sto dobiju onda time da nam ga snizavaju Femostonom ili Yazom osim sto nas zavlace?  

PinkFairydust
    19. Siječanj 2020. 22:22

Bozma

PinkFairydust

Bozma

Marta...

Bozma

Zna li netko zasto preko hzzo-a ne primaju u stimulaciju ako je povisen FSH, nego ga spustaju pa tek onda stimulacija, dok privatnicima taj poviseni FSH ne smeta, cak mi se cini da se ni ne obaziru njega?

A bas me zanima cemu on smeta kad ovi prvi ne primaju u stimulaciju dok se ne spusti, jer valjda necem smeta?
    Pink, znas li ti mozda?

A gle, cim je visi FSH, manja je sansa za uspjeh. Pretpostavljam da drzavni na taj nacin pokusavaju selekcionirati slucajeve i sparati, buduci da mjesecno imaju odredenu svotu love koju mogu potrositi, pa daju vjerojatno prednost onima kojima je vjerojatnije da postupak uspije. Dok je privatnicima svejedno jer im platis u svakom slucaju.

Tako sam nekako i ja mislila, nego sto dobiju onda time da nam ga snizavaju Femostonom ili Yazom osim sto nas zavlace?

Moguce je da to fakat povecava uspjeh kasnije, morala bih to istraziti po bazama studija, nemam pojma :)

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

Meto
    19. Siječanj 2020. 22:26

Bozma ono sto ja znam je da FSH govori o rezervi jajnika, doktori i rade uzv da vide antralce jer im to "na oko" govori puno vise nego brojka na papiru. . Sad sve ovisi i o dr hormonima i svasta nesto, al u principu taj uzv im daje uvid u trenutno stanje bez obzira kakva brojka bila. . Onda oni po tome sto vide daju odredjenu terapiju i stimulaciju. Tako je meni receno🤷‍♀️
    Nymeria stoperica mi u 23h, u utorak aspiracija🙈
    Trema udara na veliko 😁 Sto se folne tice, trazi aktivni folat, ja pijem Novalac i u njemu je taj a nemam mutacije nikakve. 😘
    Mara234 javit ce se cure koje su gore. Koliko znam mozes traziti opcu i ovisi o broju folikula. . Sretno! 
    Kako napreduje postupak?

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

19. Siječanj 2020. 22:29

PinkFairydust

Bozma

PinkFairydust

Bozma

Marta...

Bozma

Pink, znas li ti mozda?

Moguce je da to fakat povecava uspjeh kasnije, morala bih to istraziti po bazama studija, nemam pojma :)

ma sad me to sve zanima prije nego bacim lovu na sljedeći postupak, jer moguće da stvarno na još nešto utječe. Na početku sam mislila da će to lako ići, bitno da dobijem stanice jer sam mislila da s obzirom na FSH ni njih neće bit, ali stanica ima, samo implatacije nema.

• avama
    19. Siječanj 2020. 22:36

Marta...

avama

Cure ja jucer zavrsila na hitnoj zbog migrenei vrtoglavice, opet mi je palo zeljezo. Sad sam dobila da napravim pretrage vezano uz zeljezo. I cekam nalaz od stitnjace i antitijela. U cet idem na folikulometriju i na dogovor za fet.

O Bože mili koliko ti je željezo i ja ti imam taj problem, a znaš da je moguć i spontani zbog željeza 😥meni su zalihe i oni kaj vežu željezo su koma.. Ovaj tjedan idem kontrolirati da vidim gdje sam i inače pijem kendural C i on je ok ali čim stigne menga kod mene je kaos.. Kako si danas

Danas sam bolje, ali vrtoglavice su me mucile ovih dana bas dosta. Kao 104 mi je hemoglobin, a kad dobijem sam bas koma. Da li taj nalaz od zeljeza bude brzo gotov? Sad trebam.isto izvaditi zalihe i sve vezano uz zeljezo. Nisam znala da i spontani ima veze s tim.

• MarijaLena
    19. Siječanj 2020. 22:55

MarijaLena

Lemon

MarijaLena

Cure pozdrav jel mi možete reći koliko se čeka rješenje s hzzo? unaprijed hvala!!

Misliš za postupak vani? Mi smo čekali samo dva tjedna za Belgiju.

Da na to mislim, i kako to funkcionira u Belgiji kako se zove klinika?

Lemon jel te mogu privatno kontaktirati ikako? 

• maltezer
    20. Siječanj 2020. 01:13

Pozdrav svima...
    Nova sam tu . Zanima me koji je optimalan TSH za IVF?

PinkFairydust
    20. Siječanj 2020. 06:50

maltezer

Pozdrav svima…
    Nova sam tu . Zanima me koji je optimalan TSH za IVF?

ispod 2,5. Ima jedno istrazivanje koje je pokazalo da nije bitno koliko ispod, odnosno zene koje su imale recimo 1 ili 1,5 nisu imale nista bolje ishode od onih koje su imale nesto vise. Ali je jasna razlika u kategorijama ispod 2,5 i iznad toga. Naravno, trebao bi ostati iznad doljnje granice (ovisno o labosu, recimo da je granica oko 0,5), da ne odemo u hiper. 

PinkFairydust
    20. Siječanj 2020. 06:52

avama

Marta...

avama

Cure ja jucer zavrsila na hitnoj zbog migrenei vrtoglavice, opet mi je palo zeljezo. Sad sam dobila da napravim pretrage vezano uz zeljezo. I cekam nalaz od stitnjace i antitijela. U cet idem na folikulometriju i na dogovor za fet.

O Bože mili koliko ti je željezo i ja ti imam taj problem, a znaš da je moguć i spontani zbog željeza 😥meni su zalihe i oni kaj vežu željezo su koma.. Ovaj tjedan idem kontrolirati da vidim gdje sam i inače pijem kendural C i on je ok ali čim stigne menga kod mene je kaos.. Kako si danas

Danas sam bolje, ali vrtoglavice su me mucile ovih dana bas dosta. Kao 104 mi je hemoglobin, a kad dobijem sam bas koma. Da li taj nalaz od zeljeza bude brzo gotov? Sad trebam.isto izvaditi zalihe i sve vezano uz zeljezo. Nisam znala da i spontani ima veze s tim.

Isti dan je gotov nalaz, i za serumsko zeljezo i za feritin i za sve to skupa:)

Lemon
    20. Siječanj 2020. 07:00

MarijaLena

Lemon

MarijaLena

Cure pozdrav jel mi možete reći koliko se čeka rješenje s hzzo? unaprijed hvala!!

Misliš za postupak vani? Mi smo čekali samo dva tjedna za Belgiju.

Da na to mislim, i kako to funkcionira u Belgiji kako se zove klinika?

UZ Brussel. Prvo odaberes kliniku, pa ti mpo ginekolog potpise zahtjev za liječenje i njega i sve ostale nalaze šalješ u zavod na odobrenje. 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.