Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    28. Studeni 2019. 20:20

Rose1

Grizli hvalaaaa puno. Jesi ti tamo vodila trudnocu ili samo na neke preglede jer je meni rekla da mogu kod njih ili kod svoje, ali da obavezno dođem između 20i22 tjedna kod nje. I ja sam kod profe

Trudnocu vodim kod svoje soc.gin kod nje sam sila na taj tzv anomaly scan koji se radi izmedju 18-24tt, al najcesce te naruce oko 20tt i taj uzv radi preko trbuha i bas detaljno sve gleda i mjeri. I sad bila 3.put kod nje u 30tt isto uzv i ctg. Ona bas detaljno onda radi uzv, oba puta bila po 45 min kod nje. Poznanica bila isto sad u 30tt pa bas se ne drzi dijete zbog gestacijskog dijabetesa sto bi trebala pa ju je poslala da ponovi nalaze i dodje opet za 3 tjedna kod nje. Tako da ako je nesto njoj sumnjivo ili nalaz neki losiji ona te prati i trazi nalaze da se ponove/naprave. 

Rose1
    28. Studeni 2019. 20:41

Grizli

Rose1

Grizli hvalaaaa puno. Jesi ti tamo vodila trudnocu ili samo na neke preglede jer je meni rekla da mogu kod njih ili kod svoje, ali da obavezno dođem između 20i22 tjedna kod nje. I ja sam kod profe

Trudnocu vodim kod svoje soc.gin kod nje sam sila na taj tzv anomaly scan koji se radi izmedju 18-24tt, al najcesce te naruce oko 20tt i taj uzv radi preko trbuha i bas detaljno sve gleda i mjeri. I sad bila 3.put kod nje u 30tt isto uzv i ctg. Ona bas detaljno onda radi uzv, oba puta bila po 45 min kod nje. Poznanica bila isto sad u 30tt pa bas se ne drzi dijete zbog gestacijskog dijabetesa sto bi trebala pa ju je poslala da ponovi nalaze i dodje opet za 3 tjedna kod nje. Tako da ako je nesto njoj sumnjivo ili nalaz neki losiji ona te prati i trazi nalaze da se ponove/naprave.

Hvalaa puno na odgovoru. Tako sam i ja mislila kod svoje, a kod nje te preglede. Ma meni je ona skroz ok. Stvarno zna žena. 

💙

vuky
    28. Studeni 2019. 20:56

Rose bio je prvi transfer, ali je problem sto ja nigdje nikako nisam pomislila da bi mogao biti neuspjeh, moj doktor o tome nije uopce ni govorio, i jednostavno sam si ufurala u glavu da to bude to...i onda me bas uffff... Ali sloziti cu se ja vec! 
    Bozma nemoj odustajati, pogotovo nemoj odustajati od svog braka! Moramo sada proci ovu šizu, pa cemo biti još jače... Ja nisam ni na trening isla, i ni ne fali mi... toliko sam down! No od drugog tjedna startam! 
    Netko mi je rekao da poradim na kvsliteti js, pa imate neki savjet!? Redovito treniram, ne pijem, ne pusim, ne jedem šećere, bijelo brašno ( skoro nikskvo brasno ) nikakvu procesuiranu hranu... jedem vecinom domace... uzimala sam maticnu mliječ... pijem sad samo folacin... ako imate savjet dodatni... pokusati cu sve....

• Gelica
    28. Studeni 2019. 21:07

vuky

Rosebio je prvi transfer, ali je problem sto ja nigdje nikako nisam pomislila da bi mogao biti neuspjeh, moj doktor o tome nije uopce ni govorio, i jednostavno sam si ufurala u glavu da to bude to…i onda me bas uffff… Ali sloziti cu se ja vec!
    Bozma nemoj odustajati, pogotovo nemoj odustajati od svog braka! Moramo sada proci ovu šizu, pa cemo biti još jače… Ja nisam ni na trening isla, i ni ne fali mi… toliko sam down! No od drugog tjedna startam!
    Netko mi je rekao da poradim na kvsliteti js, pa imate neki savjet!? Redovito treniram, ne pijem, ne pusim, ne jedem šećere, bijelo brašno ( skoro nikskvo brasno ) nikakvu procesuiranu hranu… jedem vecinom domace… uzimala sam maticnu mliječ… pijem sad samo folacin… ako imate savjet dodatni… pokusati cu sve….

Koenzim Q10 je dobar za kvalitetu j.s. Ja uzimam od Solgara nano Q10, kao i matična mlijec, vitamin D, zeljezo ako ti je nisko, mlada pšenica...

Grizli
    28. Studeni 2019. 21:19

Joj da nesto jos vam zaboravila napisat prije. Laripgram i kariptip... Nije isto al ovako laicki opisano karigram je prikaz kromosoma. Znci svaki posebno se vidi njihov izgled isl., a kariotip je skup svih tih kariograma. Dakle sasvim je svejedno sto cete raditi ili sto ce pisat na uputnici vas nalaz ce doc na slika koja ce na sebi imati 23 slicice odnosno kariograma kromosoma. Bit ce prikazano svih 46 kromosoma zadnji u nizu je onaj koji predstavlja vas spol, ako nesto ne valja onda neki od njih ima neku manu i to onda u nalazu pise na kojem genu je greska. Tako da ne zamarajte se sto pise nije isto, al u konacnici dobijete isti rezultaz odnosno saznate dal ima kakvih mutacija ili ne. 

• Gelica
    28. Studeni 2019. 21:34

Grizli

Joj da nesto jos vam zaboravila napisat prije. Laripgram i kariptip… Nije isto al ovako laicki opisano karigram je prikaz kromosoma. Znci svaki posebno se vidi njihov izgled isl., a kariotip je skup svih tih kariograma. Dakle sasvim je svejedno sto cete raditi ili sto ce pisat na uputnici vas nalaz ce doc na slika koja ce na sebi imati 23 slicice odnosno kariograma kromosoma. Bit ce prikazano svih 46 kromosoma zadnji u nizu je onaj koji predstavlja vas spol, ako nesto ne valja onda neki od njih ima neku manu i to onda u nalazu pise na kojem genu je greska. Tako da ne zamarajte se sto pise nije isto, al u konacnici dobijete isti rezultaz odnosno saznate dal ima kakvih mutacija ili ne.

To smo mi dobili za napraviti, u Rebru nas naručili za kraj 4-og mjeseca sljedeće godine

28. Studeni 2019. 22:36

Vuky, i ka stalno treniram, trcim, zdravo se hranim, ne pijem, ne pusim...ali sad tek vidim da mi to nista nije pomoglo niti ista dobra donijelo.
    Od dodataka obavezno uzmi Q10 od sto vise mg, ja sam uz njega uzimala i melatonin , L-arganin i zeljezo i stanice su u drugom postupku bile puno bolje.
    Mene je postupak ivf/isci dosao 11.000+ 8700 na terapiju(menopur, orgalutran i brevactide) malo previse za jedan postupak, i bez icega za FET.....zato cu prije sljedeceg napravit jos nesto od pretraga, bar histeroskopiju....mozda bezveze bacam lovu na postupke, a ni ne moze se implatirati....je da imam samo dva ET iza sebe, ali i toliko godina se nista prirodno nije desilo sam uvjerena da imam jos neki problem.

Rose1
    28. Studeni 2019. 22:47

Vuky ma tek ti je 1.put, ma rijetko uspije iz prve. Odmori, poslozi se i dalje. Stvarno se bezveze bediras, bit ce, samo treba vremena, sve se treba potrefiti. Samo pozitiva 

💙

Rose1
    28. Studeni 2019. 22:52

Bozma nemoj misliti negativno, obavi sve pretrage i bit ces puno pametnija. I kad je sve savršeno zna potrajati, slozen je to proces. Mi bismo cim prije, normalno, ali ne mozemo to nikako ubrzati i stvarno se treba opustiti i ici u to bez presinga

💙

sunshine25
    28. Studeni 2019. 23:28

Ja sam tek sad otvorila štopericu, dobila sam brevactide. Mislila sam da je to kao ovitrelle, samo piknem, ali ovo se mućka 😮😮 
    Marijaiva, jel to problem smućkati (pretpostavljam da si i ti imala istu)? Nisam pametna jel da odem na hitnu u subotu da nešto ne zeznem.

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.