Grizli hvala ti, to me zanimalo! Isla bi jos jednom pvt, dok cekam pregled u Ri… da ne gubimo vrijeme jer minje doktor rekao sa ne preporuca duze od mjesec dana pauzu! Nemamo neki poseban uzrok, ja 37god, nizi AMH 12,4, i manja endometrioticna cista na lijevom jajniku! Drugo od pretraga uredno! Nismo radili pretrage na trombofilije, niti kariogram… mozda sam to trebala jos….
Oprosti jel si ti sad bila u stimuliranom pa doktor kaze ne veca pauza od mjesec dana za novu stimulaciju ili je sad bio fet? Ne znam ali stimulirati se odmah pogotovo sa endimetrioricnom cistom.. Hmmm… Meni su uvijek govorili minimalno 3 mjeseca pauze između stimuliranih…
Sto se tice dodatnih pretraga par postova ranije sam nabrojala sto sam ja sve radila no to je bilo nakon vise ne uspjelih transfera..
Trombofiliju bi mozda mogla dobiti upitnici zavisi kaav ti je soc ginekolog ili doktor opce prakse ti moze dati upitnici, mozes i privatno mislim da je onaj osnovno panel za najcesce mutacuje cca 1200kn,a kariogram je jako skup mislim da cca 10000kn i to oba partnera moraju napraviti i zbilja sumnjam da ces dobiti u putnicu na temelju jednog neuspjeha nazalost, jer to je stvarno rijetkost da kariogram nisu uredni, naravno nazalost ima i toga no mislim da se time ne trebas vec sad zamarati iskreno…
Mozda da trombofiliju, stitnjacu, antitijela stitnjace, inzulin, guk profil, pokoji vitamin.. Za to bi mogla dobiti uputnice….znam da si se nadala kao i sve mi no nazalost uspjeti od prve je kao dobitak na lutriji a i same znamo da nakon 35 opada kvaliteta stanica, mislim da ti eto taj put nije uspjelo jer uspjeh je cca 30 posto a ja bih rekla i puno manje…
Sad sam bas gledala cjenik.. Kariotip je cca 2100kn po partneru a kariogram je mislim jos skuplji nisam mogla sad naci cjenik no znam da sam prije nasla pa se sokirana kad sam vidjela cjenik i s tim da to moraju oba partnera obaviti je vas bas skupa pretraga…
No mi smo dobili uputnice nakon brdo transfera i spontanog…
Kod Podobnika je 3500kn kariotip za oba partnera
Kako se daje fraxiparin? Da li se mora zrak istisnuti iz šprica ili onako kako je?
Šta je fraxiparin? prvi put čujem za to
Grizli hvala ti, to me zanimalo! Isla bi jos jednom pvt, dok cekam pregled u Ri… da ne gubimo vrijeme jer minje doktor rekao sa ne preporuca duze od mjesec dana pauzu! Nemamo neki poseban uzrok, ja 37god, nizi AMH 12,4, i manja endometrioticna cista na lijevom jajniku! Drugo od pretraga uredno! Nismo radili pretrage na trombofilije, niti kariogram… mozda sam to trebala jos….
Oprosti jel si ti sad bila u stimuliranom pa doktor kaze ne veca pauza od mjesec dana za novu stimulaciju ili je sad bio fet? Ne znam ali stimulirati se odmah pogotovo sa endimetrioricnom cistom.. Hmmm… Meni su uvijek govorili minimalno 3 mjeseca pauze između stimuliranih…
Sto se tice dodatnih pretraga par postova ranije sam nabrojala sto sam ja sve radila no to je bilo nakon vise ne uspjelih transfera..
Trombofiliju bi mozda mogla dobiti upitnici zavisi kaav ti je soc ginekolog ili doktor opce prakse ti moze dati upitnici, mozes i privatno mislim da je onaj osnovno panel za najcesce mutacuje cca 1200kn,a kariogram je jako skup mislim da cca 10000kn i to oba partnera moraju napraviti i zbilja sumnjam da ces dobiti u putnicu na temelju jednog neuspjeha nazalost, jer to je stvarno rijetkost da kariogram nisu uredni, naravno nazalost ima i toga no mislim da se time ne trebas vec sad zamarati iskreno…
Mozda da trombofiliju, stitnjacu, antitijela stitnjace, inzulin, guk profil, pokoji vitamin.. Za to bi mogla dobiti uputnice….znam da si se nadala kao i sve mi no nazalost uspjeti od prve je kao dobitak na lutriji a i same znamo da nakon 35 opada kvaliteta stanica, mislim da ti eto taj put nije uspjelo jer uspjeh je cca 30 posto a ja bih rekla i puno manje…
Sad sam bas gledala cjenik.. Kariotip je cca 2100kn po partneru a kariogram je mislim jos skuplji nisam mogla sad naci cjenik no znam da sam prije nasla pa se sokirana kad sam vidjela cjenik i s tim da to moraju oba partnera obaviti je vas bas skupa pretraga…
No mi smo dobili uputnice nakon brdo transfera i spontanog…
Kod Podobnika je 3500kn kariotip za oba partnera
Strasno da.. A kariogram je jos skuplji ne mogu sad nikako naci cjenik.. Jer kariotip i kariogram nije ista pretraga...
Ma divno Gelice, navijam za tebe kao i za sebe (a i za svaku curku ovdje) 💚 držim fige za bracu ili seku smrzlića 😊
Napuhana sam, sluzava i kenjkava, tako da da, jedva čekam da ih izvade 😂
Hvala draga, a kaj ja znam za bracu ili seku, sad imam 42 godine 😂 Ali tko zna. Ali sad me frka fraxiparina!!! Sad sam si dala i već paničarim 😂
I zašto mi je dao i Aspirin i fraxiparin?? Kaj nije dosta samo fraxiparin?? Pogotovo jer nisam baš pravi kandidat za fraxiparin nego je ovo preventivna doza.
Jenn hvala, znaci mi puno iskustvo! Najblize i najjednostavnije je u Ri mi ipak, tako da ako su ok, isla bi tu preko hzzo!
Huuuuu, koliko u mojoj femili ima rodilja sa 45, sve stigneš 😁
ja '92. mm '82.
teški oat
u mpo od 2018
1. postupak škvorc - 5 blastica
2. postupak repromed - 3 blastice
3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
11/20 fet 🤖
Što se ležanje nakon transfera tiče, meni je rekao neka sad 4 dana malo usporim, šetnje lagane i sve u biti može ali da je najgore sjedenje a pogotovo 8 sati na poslu. Najbolje ležati ili hodati i stajat. Ali ne sad po cijele dane ležati nego ono kad osjetimo. I isto izbjegavati saginjanje u smislu nekih vježbi i podizanje tereta, vezati cipele i normalne stvari može. Baš mi je jako detaljno išao sve objasniti..I da je smedi iscjedak normalan ako se pojavi, i ne prekidat terapiju čak niti ako je poplava od krvi nego zvati njih. Jer da to ne znači uvijek loše. Ali kao ta 4-5 dana do implantacije da je bolje usporiti. E sad, nije svakome isto i također mislim da nema pravila ali ovaj put sam odlučila baš sve kako doktori kažu. Za razliku od prijašnjih puta gdje nisam baš pazila, i nisam si davala fraxiparin jer me bilo strah 😂
Kako se daje fraxiparin? Da li se mora zrak istisnuti iz šprica ili onako kako je?
Šta je fraxiparin? prvi put čujem za to
To je za razrjedivanje krvi, niskomolekularni heparin
Imala sam stimulaciju kratkim protokolom, letrozol od 2-6dc, 6-9dc menopur ( 3 ampule 225) i cetrotide... mislim da je tak 9.dan manje menopura bilo i folikulometrija... I rekao je da mjesec dana pauziram i ne cekamo dugo zbog mog niskog AMH... Jesam, iskreno mislila sam da cemo sigurno uspjeti da se samo ne poklopimo jer nismo skupa stalno ( odvojen zivot) i onda me sokirao skroz neuspjeh... u depresiji sam i bojim se da ce to sto mene toliko pogada ovo, utjecati na nas brak... svega me strah sada!
Cure, ima netko iskustvo sa Ri? Itko? Moram naci i opciju preko hzzo, jer preskupo ce biti sve postupke pvt placati! I ako itko zna, cu svejedno morati proci 3x inseminacije i sve to ili moze pdmah ivf sad nakon neuspjesnog?
Preko hzzo ti radi Škvorc u Samoboru i Betaplus u Zagrebu. Ali Betaplus ima jako malo postupaka preko hzzo za razliku od Skvorca gdje nije problem dobiti termin preko hzzo.
Sortiraj odgovore
Najstariji