Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Suncica135
    27. Ožujak 2018. 19:11

Može li mi netko reći, tko je to doživio, koliko traje ova hipersimulacija? Nikad se u životu nisam gore osjećala i ne prolazi, svaki dan isto ništa bolje nego jučer. Boli me stomak kao da me netko pretukao i stalno sam umorna i spavam. Grozno! Aspiracija jajnih stanica je šala mala naspram ovoga. Tako želim vratiti svoje mrvice prekosutra...

• Kengurica
    27. Ožujak 2018. 19:34

Suncica odi na hitnu. Mora te netko pregledati. Pod hiperom se strogo miruje, moze doci do torzije (uvrtanja) jaknika. Hiper nije zafrkancija. Ako je iz dana u dan losije umjesto bolje ja bih svakako otisla doktoru.

malimaj
    27. Ožujak 2018. 21:31

Kenguric, zovi ih i sutra ali nakon 11. Ili im samo dodes 3 dan oko 10 pa cekas. Tako su meni rekli kada sam bila kod njih.
    Suncica 135, ovo nisu lijepi simptomi koje si nabrojala. Odi na hitnu da se stvari dodatno ne zakompliciraju. Drzi se. Mrve ce vratiti ili sada ili sa sljedecim ciklusom neka te ne brine. Sada je najbitnije da da ti budes dobro i da se dobro pripremi teren za malene..
    Za ostale koje se raspituju za TSH. On nije toliko bitan u prvom dijelu protokola vec u onome ako dođe do transfera jer direktno utjece na razvoj nuralne cijevi kod fetusa. Zato je i praksa vecine mpo-ovaca da da bude ispod 2.5, to je neka gornja granica kod vecine. Ne bi vam preporucila da si same dozirate terapiju jer u slucaju da ne odgovara stitnjaca moze skroz podivljati i onda imate vise stete nego koristi.
    Sretno svim trudilicama

du1988
    27. Ožujak 2018. 21:36

Malimaj, ja sam se tamo krivo izrazila da sam SI povecala dozu, doktor mi je tako sugerirao nakon zadnjeg nalaza. Apsolutno se slazem s tobom da se s tim nije igrati! Ja inace pratim stitnjacu od 18.godine ali ovo je prvi put da su mi uveli terapiju jer je u principu u granicama normale. Jedino mi nije jasno kako kod trudnica koje prirodnim putem dodju do trudnoce-kod njih nema provjere u ranim fazama kao kod nas i opet uredno iznesu trudnoce! Da ne govorim da prvih 8 tjedana ni ne narucuju na preglede i kontrole. Imam dojam kao da je to sve lutrija 

url=https://lilypie.com]

• Suncica135
    27. Ožujak 2018. 22:00

Nema baš smisla ići na hitnu (razmišljala sam o tome) jer će mi samo dati infuziju. Nema lijeka za hipersimulaciju, mogu mi samo napraviti drenažu koju opet neće htjet raditi dokle god mogu izmokravati. Ovo je situacija trpi i moli boga da što prije prođe. Na meni je samo da odlučim jesam li u stanju nastaviti sa transferom jer ako ostanem trudna od HCG-a hiper se pogoršava

• Suncica135
    27. Ožujak 2018. 22:02

Prekosutra prije transfera ću ih zamoliti da mi na ultrazvuku pogledaju jajnik a da vidimo što se dešava i koliko su uvećani.

Nina2512
    27. Ožujak 2018. 23:29

beba1

Curke evo i mene nisam dugo dolazila pa dok sam sad sve popratila.ja sam u cekanju bete nakon stresnih par dana izmedu punkcije i transfera jer je bilo nece doc do transfera da bi me u sri zvali da dodem da mi vracaju moju bebu.tako da sad uzivam setam ju vec je vidjela i zg i st i svoju makarsku ceka utorak da ju predstavimo svima.
    Du sta je s tobom,koji je plan sad?
    A petrova…ja imam samo pozitivno iskustvo.
    Moj savjet je privatno ic kod dr.vrcica na sve dog i sredivanje nalaza.ja sam u 9mj krenula i tek kad je ustimao stitnjacu i prolaktin koji su meni bili poviseni smo isli u postupak.on mi je sve dog u petrovoj tako da sam ko torba dosla 1.dc.

Bok cure..ja sam iz Jesenskih beba 2017.,Ivf trudnoca,uspjelo iz prve..od dvije izvadene jajne stanice,samo jedna se oplodila i hvala bogu bila dobitna..nego,ja sam isto isla u petrovu kod dr vrcica,i to preko veze..samo sam htjela ti reci beba1 da imas velike sanse da ti uspije kod njega..ja sam zbog visokog tlaka lezala u bolnici par dana prije poroda i upoznala 4 cure koje su isle kod njega i svakoj uspjelo od prve,a sad i moja frendica takoder..sretno😊😊

malimaj
    28. Ožujak 2018. 07:09

du1988

Malimaj, ja sam se tamo krivo izrazila da sam SI povecala dozu, doktor mi je tako sugerirao nakon zadnjeg nalaza. Apsolutno se slazem s tobom da se s tim nije igrati! Ja inace pratim stitnjacu od 18.godine ali ovo je prvi put da su mi uveli terapiju jer je u principu u granicama normale. Jedino mi nije jasno kako kod trudnica koje prirodnim putem dodju do trudnoce-kod njih nema provjere u ranim fazama kao kod nas i opet uredno iznesu trudnoce! Da ne govorim da prvih 8 tjedana ni ne narucuju na preglede i kontrole. Imam dojam kao da je to sve lutrija

Sve trudnice, bilo one koje su zacele prirodnim ili mpo putem trebale napraviti kontrolu hormona štitnjace u prvim mjesecima trudnoće, jer na to imaju pravo. Druga je stvar da nam je zdravstvo takvo kakvo je pa onda ginici moraju birati među pacijenticama koje će na koju pretragu poslati. A pošto smo mi malo "posebnije" nas moraju slati jer je dokazano da štitnjača ujteče na razvoj nuralne cijevi.  To ti je isto kao i za trudnički dijabetis. Trebala bi svaka trudnica ići na test oGTT a ide samo ona za koju ginekolog procijeni da postoji rizik. Ili ti je slično i s cervikalnim brisevima. Sve je u procijeni tvog primarnog ginekologa nažalost.

student13ica
    28. Ožujak 2018. 09:52

Moj slučaj je da čim sam počela sa planiranjem trudnoće (TSH mi je bio 2,5), dobila sam tablete.. a dok mi je prijateljici koji je bila u istoj situaciji, (drugi dok.), rečeno da dođe kad ostane trudna. Sada kada je trebala krenuti na postupak TSH joj je 6 i odgođeno joj je. Meni je to tako suludo i neodgovorno.. Jer ako znaš da netko ima problema sa začećem i to traje, pa valjda ideš na to da sve moguće faktore koji utječu na to riješiš.. 

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

• Manuella
    28. Ožujak 2018. 10:14

Ja imam Hašimoto i tsh mi je bio 2.97  i onda sam pitala doktora da mi poveca terapiju i nakon misec dana mi se spustilo na 2.9 znaci skoro pa nista al Poljak je reka da se u postupak moze ako je tsh do 3 i da mi nece vise podizati terapiju jedino ako ostanem trudna

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.