Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lunina_mama
    27. Ožujak 2018. 07:56

Pozdrav curke,
    Evo mene nakon godinu dana opet u borbi. U petak sam bila na sv.duhu na punkciji (dobiveno 6 stanica) nakon terapije gonalima. Jucer zovem lab. i nije se oplodila niti jedna stanica :(..Malo sam razocarana jer mi je biologica napricala kako nisu bile dobre stanice i da je to sve mozda od stitnjace (imam hashimoto). Ono sto meni nije bilo normalno je da me dr. nije poslala vaditi hormone stitnjace prije postupka vec me kao na traci samo ubacila i kao app. Dodato, zavrsila sam u blagoj hiperstimulaciji (opet) iako sam je upozorila da se to desilo prosli put. Evo sad lezim doma i mislim se kako dalje. Imam skoro 38 godina, koliko jos pokusaja trebam raditi i gdje. Nisam sretna njihovim pristupom, ali sumnjam da je bilo gdje bolje. Ima li jos koja na sv.duhu i kako ste vi zadovoljne njihovom protokolima?  

• Manuella
    27. Ožujak 2018. 10:24

Nemoj gubiti nadu vec sama napravi neke pretrage koje mislis da su kljucne..pregledaj Stitnjaca ( antitijela tsh..) .probaj dovest stitnjacu u red..ne znam jeli imas kojih drugih problema..ja isto imam Hašimoto..samo treba hormone dovesti u red..Tuzno je kako zena prode svu tu stimulaciju pa punkciju pa na kraju ne bude nista ali neka te ohrabri cinjenica da je taj problem rijesiv i samo naprijed do god imas snage😘😘

m.girl6
    27. Ožujak 2018. 12:08

hope1234

Evo da podijelim s Vama da ni drugom postupku nismo uspjeli….Dns vađena beta,13.64-pozitivno je da je ostvarena trudnoća…Nazalost biokemijska,dns dosla i vjestica.Zanima me ako netko ima svjeza iskustva s Petrovom bolnicom.Naime do sada sam isla privatno,a sad razmisljam da idem u Petrovu.Pa kako ide procedura ,i kako je s nalazima? Tj da li priznaju pretrage iz drugih laboratorija? 0Za spermiogram znam da traze svoj.

A kod koga si bila privatno ako se smije znati? Žao mi je zbog bete, znam kako se osjećaš jer sam i sama to prošla 
    Ovak, ja sam u Petrovoj. Evo sada u drugom postupku. Jučer su nam zamrznuli dvije blastice i čekamo transfer u sljedećem ciklusu (ako ne bude žuto tijelo prisutno). Priznaju ti oni i spermiogram od drugih, moj muž je imao od IVF poliklinike i bilo je ock. A čeka se oko kojih mj dana na konzultacije i ukoliko imaš sve potrebne nalaze, sljedeći mjesec si već u postupku. A jesi razmišljala kod kojeg dr.ćeš se prijaviti?
    I da li ti je ovo bio prvi postupak?

Noa 💙

En@
    27. Ožujak 2018. 12:42

Curke evo i mene nisam dugo dolazila pa dok sam sad sve popratila.ja sam u cekanju bete nakon stresnih par dana izmedu punkcije i transfera jer je bilo nece doc do transfera da bi me u sri zvali da dodem da mi vracaju moju bebu.tako da sad uzivam setam ju vec je vidjela i zg i st i svoju makarsku ceka utorak da ju predstavimo svima.
    Du sta je s tobom,koji je plan sad?
    A petrova...ja imam samo pozitivno iskustvo.
    Moj savjet je privatno ic kod dr.vrcica na sve dog i sredivanje nalaza.ja sam u 9mj krenula i tek kad je ustimao stitnjacu i prolaktin koji su meni bili poviseni smo isli u postupak.on mi je sve dog u petrovoj tako da sam ko torba dosla 1.dc.

Ja 32,AMH 26,8, hipotireoza, endometriom L.j 1,8
    On 41,oligoasthenozospermia
    3.mj/18 Petrova (dr.Vrcic 😍)
    menopur 150,225, cetrotide
    14 oocita,icsi 4,transfer 2 blastice,beta 0
    7.mj/18 Petrova dr.😍
    Ovaleap 225,150, cetrotide
    18oocita,icsi 12,smrznuta 1 blastocista Fet 2.mj/19 uz estrofem,beta 0
    9mj/2019 kbc ST(dr.Marusic 🤮)
    Bemfola 150,225,150, Cetrotide
    transfer 8stanicnog beta 0
    2/20 fet (dr.Budimir) blastociste beta 0
    Vracam se kod dr.😍

• Tencii
    27. Ožujak 2018. 13:52

Hope zao mi je. Doktori  obicno kazu da je to dobar znak sto ipak dodje do toga, da je ipak mali napredak, ali znam da je tesko i da covjek potone.
    Beba pazi na mrvicu
    Lunina_mama ja sam na Sv Duhu kod dr T. Imam Hashimoto i pola god sam izgubila zbog stitnjace i profuckala jedan Ivf.
    Ne znam kako ti nisu trazili nalaz, to mi nije jasno.
    Ja sam imala 2.9 i dobila najmanju dozu tableta da se kao jos smanji. Tad se nije znalo da imam problem sa stitnjacom. Za to nikoga ne krivim. Al ih krivim, jer suipak vjerovatno nakon nekog vremena prije postupka trebali provjeriti jel ok vrijednost. A nisu. Malo sam se cudno osjecala i nakon postupka sama isla vaditi i vidim 5.7. Tad su rekli da je to previsoko za postupak i da ne iskljucuju da  smo zeznuli jedan pokusaj. Ali jbg, meki je terapija trebala spustiti, a umjesto tog je podigla. To stvarno pazi i ako treba uzmi vremena da ti stitnjaca bude ok i da ti je dobra terapija.
    Zao mi je zbog toga sto ti se dogodilo, to je veliki propust

du1988
    27. Ožujak 2018. 14:54

Lunina_mama neki doktori jako paze na vrijednosti TSH prije samog postupka, a neki odokativno uvedu terapiju...npr.moj TSH kad sam dosla na prve konzultacije je bio 4.420 s tim da sam u dogovoru sa svojim doktorom opce prakse krenula uzimat 25mg euthyroxa. Dosla sam nakon mozda dva tjedna od uvodjenja terapije i samo su komentirali "da ce to biti dovoljno" i da ponovim TSH jos jednom prije samog postupka. Tako sam i napravila i bio je 3.50 (za neke MPO-ovce jos uvijek previsok) ali ja sam ipak pustena u stimulirani. Dosli smo do cetiri blastice i biokemijske ali me kopka jesu li losije kvalitete zbog TSH. Iako me svi razuvjeravaju da ne bi ni dosli do tog stadija da je u tome stvar. E sad budi pametan.. 

url=https://lilypie.com]

du1988
    27. Ožujak 2018. 14:57

beba1

Curke evo i mene nisam dugo dolazila pa dok sam sad sve popratila.ja sam u cekanju bete nakon stresnih par dana izmedu punkcije i transfera jer je bilo nece doc do transfera da bi me u sri zvali da dodem da mi vracaju moju bebu.tako da sad uzivam setam ju vec je vidjela i zg i st i svoju makarsku ceka utorak da ju predstavimo svima.
    Du sta je s tobom,koji je plan sad?
    A petrova…ja imam samo pozitivno iskustvo.
    Moj savjet je privatno ic kod dr.vrcica na sve dog i sredivanje nalaza.ja sam u 9mj krenula i tek kad je ustimao stitnjacu i prolaktin koji su meni bili poviseni smo isli u postupak.on mi je sve dog u petrovoj tako da sam ko torba dosla 1.dc.

Beba kad ces raditi betu? Zasto su ti rekli da nece bit transfera? Ja sam opet isla kontrolirati TSH, sad je pao na 3.080 ali sam povecala dozu da jos smanjim.  Beta je pala tako da sad cekam sljedecu M i zovem Petrovu dogovoriti FET.

En@
    27. Ožujak 2018. 15:24

Betu radim iduci utorak.u sri mi je bio transfer.
    Puno ih je bilo nezrelo a ove 4 koje su se oplodile su malo upavane na mamu ;) pa su se sporije dijelile tako da su mi u prvo rekli ako koja dode do blastociste da ide na zamrzavnje da bi me zvali u sri da jesam u zg jos da su se probudile i da dodem. Mm je rekao znao sam da ce bit na tebe, samo da im je spavat, jadan ja s vama.a tsh 9.mj 4.5/12.mj 2.5/1.mj 1.2 

Ja 32,AMH 26,8, hipotireoza, endometriom L.j 1,8
    On 41,oligoasthenozospermia
    3.mj/18 Petrova (dr.Vrcic 😍)
    menopur 150,225, cetrotide
    14 oocita,icsi 4,transfer 2 blastice,beta 0
    7.mj/18 Petrova dr.😍
    Ovaleap 225,150, cetrotide
    18oocita,icsi 12,smrznuta 1 blastocista Fet 2.mj/19 uz estrofem,beta 0
    9mj/2019 kbc ST(dr.Marusic 🤮)
    Bemfola 150,225,150, Cetrotide
    transfer 8stanicnog beta 0
    2/20 fet (dr.Budimir) blastociste beta 0
    Vracam se kod dr.😍

du1988
    27. Ožujak 2018. 15:32

Super! Drago mi je da je ipak sve bilo dobro! Koliko su ih vratili? Jesi imala smrzlica? I koliku terapiju uzimas da ti se tako lijepo spustao TSH? Kod mene to pomalo, pravo dalmatinski 

• Kengurica
    27. Ožujak 2018. 16:45

Cure s Vuka, kad zovem prvi d.c. za naruciti se 3. d.c. u koje doba zovem i kaj ak ih prvi d.c. Nisam dobila

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.