Malimaj, ja sam se tamo krivo izrazila da sam SI povecala dozu, doktor mi je tako sugerirao nakon zadnjeg nalaza. Apsolutno se slazem s tobom da se s tim nije igrati! Ja inace pratim stitnjacu od 18.godine ali ovo je prvi put da su mi uveli terapiju jer je u principu u granicama normale. Jedino mi nije jasno kako kod trudnica koje prirodnim putem dodju do trudnoce-kod njih nema provjere u ranim fazama kao kod nas i opet uredno iznesu trudnoce! Da ne govorim da prvih 8 tjedana ni ne narucuju na preglede i kontrole. Imam dojam kao da je to sve lutrija
Sve trudnice, bilo one koje su zacele prirodnim ili mpo putem trebale napraviti kontrolu hormona štitnjace u prvim mjesecima trudnoće, jer na to imaju pravo. Druga je stvar da nam je zdravstvo takvo kakvo je pa onda ginici moraju birati među pacijenticama koje će na koju pretragu poslati. A pošto smo mi malo "posebnije" nas moraju slati jer je dokazano da štitnjača ujteče na razvoj nuralne cijevi. To ti je isto kao i za trudnički dijabetis. Trebala bi svaka trudnica ići na test oGTT a ide samo ona za koju ginekolog procijeni da postoji rizik. Ili ti je slično i s cervikalnim brisevima. Sve je u procijeni tvog primarnog ginekologa nažalost.
Moj slučaj je da čim sam počela sa planiranjem trudnoće (TSH mi je bio 2,5), dobila sam tablete.. a dok mi je prijateljici koji je bila u istoj situaciji, (drugi dok.), rečeno da dođe kad ostane trudna. Sada kada je trebala krenuti na postupak TSH joj je 6 i odgođeno joj je. Meni je to tako suludo i neodgovorno.. Jer ako znaš da netko ima problema sa začećem i to traje, pa valjda ideš na to da sve moguće faktore koji utječu na to riješiš..

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
*2021. Stigao 💙👶
Ja imam Hašimoto i tsh mi je bio 2.97 i onda sam pitala doktora da mi poveca terapiju i nakon misec dana mi se spustilo na 2.9 znaci skoro pa nista al Poljak je reka da se u postupak moze ako je tsh do 3 i da mi nece vise podizati terapiju jedino ako ostanem trudna

Trudilice moje drage prvo vas sve pozdravljam.Ovako da vas upitam dali netko od vas ima trombofiliju?Jucera mi je nalaz doša da imam genetsku.Pa me zanima dal to triba ista piti prije postupka ivf .iduci mjesec krećem u postupak.hvala vam na odgovoru😙
Trudilice moje drage prvo vas sve pozdravljam.Ovako da vas upitam dali netko od vas ima trombofiliju?Jucera mi je nalaz doša da imam genetsku.Pa me zanima dal to triba ista piti prije postupka ivf .iduci mjesec krećem u postupak.hvala vam na odgovoru😙
A imala sam tri pobacaja dosad
Ja ju osobno nemam ali koliko sam skuzila po ranijim postovima tu na forumu trebala bi s tim nalazom kod ginekologa da ti da uputnicu za hematologa. I uvodi se heparin koji se onda koristi cijelu trudnocu, ali tek nakon pozitivne bete. Iako ima cura ovdje kojima je uveden i ranije.
Može li mi netko reći, tko je to doživio, koliko traje ova hipersimulacija? Nikad se u životu nisam gore osjećala i ne prolazi, svaki dan isto ništa bolje nego jučer. Boli me stomak kao da me netko pretukao i stalno sam umorna i spavam. Grozno! Aspiracija jajnih stanica je šala mala naspram ovoga. Tako želim vratiti svoje mrvice prekosutra…
Ja sam i prošli put završila u hiperstimulaciji (veljača 2016.). To sam skužila kad sam išla na transfer a jedva sam uspjela izdržati čekanje s punim mjehurom. Kad su skužili zamrzuli su 2 stanice a mene poslali na bolovanje. Za par dana je bilo bolje. Idući ciklus sam došla na transfer. Ovaj put sam skuzila iste simptome i otisla na hitnu jer sam znala da nece biti tranfera a to znaci da me nitko ne bi pogledao.

S obzirim da si imala tri pobacaja obavezno sto prije se naruciti hematologu da vam uvedu heparin\fragmin nakon transfera...a do tad nije naodmet preventivo piti andol 100.
waithing
S obzirim da si imala tri pobacaja obavezno sto prije se naruciti hematologu da vam uvedu heparin\fragmin nakon transfera…a do tad nije naodmet preventivo piti andol 100.
Znaci odma piti andol 100 svaki dan.hvala ti puno.a jel mi mozes reci jos ovo.jel te ginekolog salje hematologu ili lijecnik opce prakse
Ja ju osobno nemam ali koliko sam skuzila po ranijim postovima tu na forumu trebala bi s tim nalazom kod ginekologa da ti da uputnicu za hematologa. I uvodi se heparin koji se onda koristi cijelu trudnocu, ali tek nakon pozitivne bete. Iako ima cura ovdje kojima je uveden i ranije.
Hvala ti malimaj😗malo me je potreslo sada to.jedno sredim drugo dodje pa mi je ajme
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji