Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    du1988
    20. Ožujak 2018. 22:34

m.girl6

du1988

Cure, ima li koja iskustva s FET-om u Petrovoj? Prate li da prodje ovulacija u tom ciklusu ili isto ide uz neke lijekove? Meni je krvarenje napokon jucer stalo, ujutro idem vaditi betu, ali vjerujem da se nulirala nakon 8 dana krvarenja! Iduci ciklus idem u FET pa ne znam sto me ocekuje!

Ja sam imala FET u 12.mj, dvije blastice. Čekaju da ti prođe ovulacija i tek je onda transfer, bez ikakvih lijekova,potpuno prirodno. Nažalost, ja sam imala biokemijsku, ni jedna blastica nije opstala. :(
    Nisam imala ni ništa smrzlica, tak da smo u 3.mj išli sve ispočetka, evo sutra imam aspiraciju. 😊

Kod mene isto biokemijska s dvije blastociste! Vidjet cemo kako ce iduci proci...Tebi sretno sutra!! 

url=https://lilypie.com]

• Tencii
    20. Ožujak 2018. 23:49

Ivana, ja sam bila toliko “pametna” da sam i pred sestrom izvalila da se nadam da mi ne moze nista ispasti 😂😂😂

Malimaj koliko si ti trudna? Jesi ti mozda imala kakav iscjedak ili krvarenje?
    Ja sam danas isla na hitnu, jer se pojavio iscjedak. Dobila utrogestan, ne znaju sta je. Moze biti ok,a i ne mora. Ja luuuda.
    Dobila sam i injekciju za Rh faktor jer sam -0 grupa

malimaj
    21. Ožujak 2018. 03:37

Tencii

Ivana, ja sam bila toliko “pametna” da sam i pred sestrom izvalila da se nadam da mi ne moze nista ispasti 😂😂😂

Malimajkoliko si ti trudna? Jesi ti mozda imala kakav iscjedak ili krvarenje?
    Ja sam danas isla na hitnu, jer se pojavio iscjedak. Dobila utrogestan, ne znaju sta je. Moze biti ok,a i ne mora. Ja luuuda.
    Dobila sam i injekciju za Rh faktor jer sam -0 grupa

Tencii, trudna sam 27tt. Isla sam na hitnu nekoliko puta jer sam prava frikuša. Prvi put zbog užasnih bolova u jajnicima i to negdje 20 dan nakon transfera i pozitivne bete i kao ludaca ih tamo trazila da nadu mrve. Naravno da nisu mogli. Iscjedak nisam imala. Onda sam drugi put isto zbog bolova na hitnoj docekala i Bozic da bi u prvom mjesecu bila i hospitalizirana na 5 dana zbog komplikacija i povisenih leukocita i CRPa. Pravi šou program samnom i mojim iracionalnim strahovima. I sada strogo mirujem jer mi opasno prijeti prijevremeni porod.
    Sto se tice iscjedka postoji mogucnost hematoma na maternici, da li su ga mozda vidjeli na UVZu. Znam i vjerujem ti da si luda ali, pazi sad kad bubnem glupost, probaj se sto vise opustiti, nastaviti s koristenjem terapije a ako imas dobrog ginekologa mozda da i kod njega kroz par dana ponovis UVZ cisto radi sebe i svoje smirenosti. Super za injekciju kako tijelo i tvoj imunosustav ne bi odbacili mrvicu. Koliko si ti sada trudna?

Diana30
    21. Ožujak 2018. 07:45

Rayna

hej drage, jucer sam prvi put bila na VV. Pisala sam prije nekoliko dana i povadila sve moguće nalaze sto se mene tice tako da dođem na VV sa svim mogućim. No, naravno to tako nije …nije mi priznala moje spolne hormone koje sam vadila u svom gradu pa kad procurim moram kod njih naraste. lijevi jajnik mi nije mogla naći ( a moja ginekologija mi ciklus prije rekao da je lijevi jajnik uredne veličine i ispusta folikul 18mm 10-ti dan), i Jukićka mi rekla da imam uz maternicu prema lijevim adneksima izrazito naglasen venski splet. Ja neznam sto to znaci? Jel čuo kad tko za to?
    i muž mora ponoviti spermiogram kod njih? Pa se nadam da cu uci u postupak u 5 mjesecu.
    Bas me sve rastuzilo jer sam valda previse očekivala 😌

Ides na inseminaciju ili ivf? Ja sam gore iduci mj.idem na dogovor ali sigurno inseminacija jer sam 2prosla...pa treca sreca mozda upali.

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

• Rayna
    21. Ožujak 2018. 08:13

Didi28, neznam hoćemo li na inseminaciju ili ivf. Ja sam u ponedjeljak bila prvi puta gore i bića sam napisala da sam sve napravila od nalaza ali nisu joj dovoljno precizni spol.hormoni sto sam vadila. Muž ima dosta los spermiogram ali ga mora ponoviti gore na VV sad početkom 4 mjeseca kad budemo išli a ja isto ponovit hormone. Ja imam 31 godinu a muž 36 tako da neznam sta ce nam predložiti. Ja bih željela odmah na ivf i zbog godina a i sto vec dugo želimo bebu pa neide... Sad me zafrknuo i taj jajnik pa umjesto da se smirim i cekam drugi odlazak na VV ja sam iz Zagreba otisla doslovno popisana i sa milijun upitnika iznad glave. Zasto opet inseminacija? 

• Rayna
    21. Ožujak 2018. 08:18

Beba

Rayna

Kengurica, idem vaditi ponovno hormone kod njih jer ne priznaje mi sto sam ja vadila ovdje, nisu dovoljno precizni. Brine me jako sto mi nije mogla vidjeti lijevi jajnik jucer. kolko sam puta bila i nakon spontanog kod ginekologa nikad mi nitko nije rekao da nemoze vidjeti lijevi jajnik 😪😌 u cetvrtak mi moja ginekologija radi pa idem kod nje da vidim hoce li ga ona naći 😌

Rayna nemoj se puno pilat oko toga jajnika ,meni ga jednom isto moja gin nije vidjela jer sam jela grašak i crijeva su bila puna zraka😀,meni je isto trebalo godina da počnem i to samo prirodni postupak

Ma ja nisam nista ni jela od nervoze i čekanja 😁 Idem ujutro kod svoje ginekologice da mi napravi ulutrazvuk i po uputnice za zg za hormone. Dobra mi je ginekologija, ona je isto nekoliko puta isla na potpomognutu oplodnju i nisu uspijeli...posvojili malu bebu pa na kraju ostala trudna😀
    zasto si isla na prirodni? Jel ti nisi htjela ivf ili?

malimaj
    21. Ožujak 2018. 09:24

Rayna

Didi28, neznam hoćemo li na inseminaciju ili ivf. Ja sam u ponedjeljak bila prvi puta gore i bića sam napisala da sam sve napravila od nalaza ali nisu joj dovoljno precizni spol.hormoni sto sam vadila. Muž ima dosta los spermiogram ali ga mora ponoviti gore na VV sad početkom 4 mjeseca kad budemo išli a ja isto ponovit hormone. Ja imam 31 godinu a muž 36 tako da neznam sta ce nam predložiti. Ja bih željela odmah na ivf i zbog godina a i sto vec dugo želimo bebu pa neide… Sad me zafrknuo i taj jajnik pa umjesto da se smirim i cekam drugi odlazak na VV ja sam iz Zagreba otisla doslovno popisana i sa milijun upitnika iznad glave. Zasto opet inseminacija?

Rayna, oprosti sto se ubacujem. Ali ako ce njihov spermiogram biti isto los kao i prethodni, a tvoji su hormoni u redu najvjerovatnije ce biti IVF. barem je tako bilo u mom slucaju kada sam bila na VV. Koliko znam inseminaciju vecinom rade kada su kod oba partnera nalazi zadovoljavajuci. Porazgovaraj s Jukićkom ako bude dobre volje taj dan onda bu ti sve objasnila.

Diana30
    21. Ožujak 2018. 09:34

Rayna

Didi28, neznam hoćemo li na inseminaciju ili ivf. Ja sam u ponedjeljak bila prvi puta gore i bića sam napisala da sam sve napravila od nalaza ali nisu joj dovoljno precizni spol.hormoni sto sam vadila. Muž ima dosta los spermiogram ali ga mora ponoviti gore na VV sad početkom 4 mjeseca kad budemo išli a ja isto ponovit hormone. Ja imam 31 godinu a muž 36 tako da neznam sta ce nam predložiti. Ja bih željela odmah na ivf i zbog godina a i sto vec dugo želimo bebu pa neide… Sad me zafrknuo i taj jajnik pa umjesto da se smirim i cekam drugi odlazak na VV ja sam iz Zagreba otisla doslovno popisana i sa milijun upitnika iznad glave. Zasto opet inseminacija?

Mozda cete odmah na ivf,a moji su jajovodi prohodni a i mlada sam ja 28,muz30,pa kao da probamo inseminaciju, trudimo se vec 4god pa neide,mozda da sam odmah nakon 1 god . dana pokusavanja išla na potpomognutu a ne ovako mi se oduzilo mislila sam mozemo mi to prirodno kad ono nista.,imam velikog decka koji ce 8god,i stvarno bih jos htjela roditi,vec sam luda i tesko mi je,mozda da i ja predlozim ivf neznam ni sama,a suprugov nalaz nisam bas dobro proucila.,9% normalih i 92% abnormalnih, jel to tako lose ili?

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

• Rayna
    21. Ožujak 2018. 09:48

Didi28

Rayna

Mozda cete odmah na ivf,a moji su jajovodi prohodni a i mlada sam ja 28,muz30,pa kao da probamo inseminaciju, trudimo se vec 4god pa neide,mozda da sam odmah nakon 1 god . dana pokusavanja išla na potpomognutu a ne ovako mi se oduzilo mislila sam mozemo mi to prirodno kad ono nista.,imam velikog decka koji ce 8god,i stvarno bih jos htjela roditi,vec sam luda i tesko mi je,mozda da i ja predlozim ivf neznam ni sama,a suprugov nalaz nisam bas dobro proucila.,9% normalih i 92% abnormalnih, jel to tako lose ili?

i kod moga muza je koma spermogram 22% zivih ali nepokretnih i sljepljeni a 78% mrtvih. I sad je pio doksiciklin tako da mu je i taj antibiotik vjerojatno ubio ostatak (tako je rekla Jukićka, da nakon tog antibiotika spermiogram budu jos gori nalazi). I ponoviti ce ga ponovno kod njih ali budu nalazi odmah taj dan. Željela bih odmah na ivf jer malo kome uspije inseminacija ili prirodni... Tražit cu  da napravim hsg ali prohodni su mi jer sam imala trudnoću koja je zavrsila spontanim pa kiretazom pa rekiretazom. 
    Ne znam sto bih ti rekla jeli to los spermiogram ali mislim da ne. ima puno gorih koje sam uspijela pročitat na forumima.

• Rayna
    21. Ožujak 2018. 10:02

malimaj

Rayna

Rayna,oprosti sto se ubacujem. Ali ako ce njihov spermiogram biti isto los kao i prethodni, a tvoji su hormoni u redu najvjerovatnije ce biti IVF. barem je tako bilo u mom slucaju kada sam bila na VV. Koliko znam inseminaciju vecinom rade kada su kod oba partnera nalazi zadovoljavajuci. Porazgovaraj s Jukićkom ako bude dobre volje taj dan onda bu ti sve objasnila.

Ma ne ubacujes se😀 svaka informacija zlata vrijedi i puno znaci pa zelim cuti tuđa iskustva. Mislim da je Jukićka bila dobre volje ali sto god sam je pitala rekao je "polako, polako...sve cu ti napisat" a napisla mi je samo da uzmem uputnice za sebe i muza, ponovim bris i da nemoze naći lijevi jajnik. Konkretno sto sm je pitala koliko cega puta imam pravo mi je rekla: 6 puta inseminacija,2 prirodna i 2 stimulirana.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.