Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Zoja31
    12. Lipanj 2017. 12:35

Dobro došla i što prije otišla. Dali ti je nalaz amh izražen u istim mjernim jedinicama? Neki labosi izražavaju u pmol/l a neki u ng/l pa je možda u tome razlika? Ja bih ti savjetovala što manje čitanja, pogotovo o punkciji i sl. Svi smo mi različiti i drugačije sve podnosimo. U koju bolnicu ste krenuli na potpomognutu?

Sophie
    12. Lipanj 2017. 12:44

Bok cure 😊
    S0102, kakva je situacija?
    Ja danas bila u Petrovoj na prvoj folikulometriji nakon kiretaže i situacija je dosta dobra osim tankog endometrija za sad.  Def idemo u prirodnjak, hormoni su mi se drastično popravili (fsh sa 30 na 6..) i imam 3 možda i 4 folikula. U srijedu ponovno pa cemo vidjet za dalje. Ne Nadam se nesto puno previše jer mi je sve nekako brzo došlo...a možda je to tako i dobro 😊
    Uživajte u danu 

s0102
    12. Lipanj 2017. 14:21

Situacija je nocas bila jaaako bolna... u jednom sam trenu pomislila da bi bilo najbolje na hitnu.. ali je ondabibuprofen poceo djelovat...
    Uglavnom danas sam ok... malo me boli.. nista strasno..
    Javili mi sutra je transfer ☺☺☺☺❤❤

• Sabi13
    12. Lipanj 2017. 17:33

Drage Klokanice, ja sam nova na forumu pa da evo opisem i ja svoje dogadjaje o IVF metodi.
    Naime, moj suprug i ja smo zajedno vec 11 god i nismo planirali dijete (meni je 29) sve do prosle god kad mi je gin rekao da sam pocela ulaziti u menopauzu (premalo amh za zenu moje dobi). Nakon toga vec god dana smo pokusali prirodnim putem ali nazalost nista.
    Odlucili smose za MPO i startali smo sa svim nalazima. Njegov spermiograf je pokazao da ima 89% plivaca (sve preko 36% je odlicno) pa smo malo ostali u soku oboje, aj dobra vijest. Slijedeci korak je bio nasopat me hormonima nebi li proizvela vise od jedne js. 7.6 sam primila stopericu i slijedeci dan sam bila na punkciji. Izvadili su 2 js te oplodili obe. Jucer (nedjelja) sam imala transfer obe jer su se obe pokazale ok. Jedna 8stanicn jedna 2 stanicna. Biologinja je rekla da to sta nakon 3 dana ima samo 2 stanice ne znaci da je losa, dok je ova druga savrsena. Sada drzimo fige da uspije iz prve. Transfer kao takav nije bio bolan a punkcije se ne sijecam jer su me nadrogirali 😂💪🏻. Idemo dalje!! Definitivna preporuka za dalmatinke je poliklinika Cito!! Sve koje prolaze kroz ovo drzim fige da vam uspije iz sto manje pokusaja!

👋🏻

s0102
    12. Lipanj 2017. 20:08

Sabi13

Drage Klokanice, ja sam nova na forumu pa da evo opisem i ja svoje dogadjaje o IVF metodi.
    Naime, moj suprug i ja smo zajedno vec 11 god i nismo planirali dijete (meni je 29) sve do prosle god kad mi je gin rekao da sam pocela ulaziti u menopauzu (premalo amh za zenu moje dobi). Nakon toga vec god dana smo pokusali prirodnim putem ali nazalost nista.
    Odlucili smose za MPO i startali smo sa svim nalazima. Njegov spermiograf je pokazao da ima 89% plivaca (sve preko 36% je odlicno) pa smo malo ostali u soku oboje, aj dobra vijest. Slijedeci korak je bio nasopat me hormonima nebi li proizvela vise od jedne js. 7.6 sam primila stopericu i slijedeci dan sam bila na punkciji. Izvadili su 2 js te oplodili obe. Jucer (nedjelja) sam imala transfer obe jer su se obe pokazale ok. Jedna 8stanicn jedna 2 stanicna. Biologinja je rekla da to sta nakon 3 dana ima samo 2 stanice ne znaci da je losa, dok je ova druga savrsena. Sada drzimo fige da uspije iz prve. Transfer kao takav nije bio bolan a punkcije se ne sijecam jer su me nadrogirali 😂💪🏻. Idemo dalje!! Definitivna preporuka za dalmatinke je poliklinika Cito!! Sve koje prolaze kroz ovo drzim fige da vam uspije iz sto manje pokusaja!

👋🏻

Zelim ti svu srecu... i ubrzo veliku betu.. ☺☺

• Sabi13
    12. Lipanj 2017. 21:14

Puno puno hvala!!! 🤗🤗

• Sabi13
    12. Lipanj 2017. 21:17

s0102

Situacija je nocas bila jaaako bolna… u jednom sam trenu pomislila da bi bilo najbolje na hitnu.. ali je ondabibuprofen poceo djelovat…
    Uglavnom danas sam ok… malo me boli.. nista strasno..

Sretno sa transferom i zelimo ti uspjeh od srca!!! 💪🏻❤

• Gulsica
    13. Lipanj 2017. 08:53

Zoja31

Dobro došla i što prije otišla. Dali ti je nalaz amh izražen u istim mjernim jedinicama? Neki labosi izražavaju u pmol/l a neki u ng/l pa je možda u tome razlika? Ja bih ti savjetovala što manje čitanja, pogotovo o punkciji i sl. Svi smo mi različiti i drugačije sve podnosimo. U koju bolnicu ste krenuli na potpomognutu?

AMH sam vadila na Merkuru, prvi puta je bio 45.4 pmol/L nakon godinu dana isto tamo , rezultat 20.00 pmol/L. Sa 16 godina su mi otkrili policisticne jajnike, sada mi vise nista ne govore da su policisticni. Isto tako mi je prvi puta FSH bio 6,22 sada je 8,95 ( iznad granicne vrijednosti 8,78) LH prvi puta 8,11, sada 5,61. A ona mi dala da se pikam ovalepom 225ml sto je cisti hormon FSH?? A meni je FSH iznad granicne vrijednosti, ne znam, uzasno se bojim da ne bi doslo do hiperstimulacije. Operirana sam na sv. Duhu i tamo smo krenuli u postupak .
    Hvala na dobrodoslici :* 
    Sve ovo prolazim prvi puta i ne znam sto misliti.
    Kada sam ju pitala zasto tako visoka doza, rekla je zbog niskog AMH? 

• Gulsica
    13. Lipanj 2017. 08:54

Ovaleapom, pardon :)

mono1111
    13. Lipanj 2017. 09:13

s0102

Situacija je nocas bila jaaako bolna… u jednom sam trenu pomislila da bi bilo najbolje na hitnu.. ali je ondabibuprofen poceo djelovat…
    Uglavnom danas sam ok… malo me boli.. nista strasno..

Sretnoooooo !!!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI