Bok cure 😊
S0102, kakva je situacija?
Ja danas bila u Petrovoj na prvoj folikulometriji nakon kiretaže i situacija je dosta dobra osim tankog endometrija za sad. Def idemo u prirodnjak, hormoni su mi se drastično popravili (fsh sa 30 na 6..) i imam 3 možda i 4 folikula. U srijedu ponovno pa cemo vidjet za dalje. Ne Nadam se nesto puno previše jer mi je sve nekako brzo došlo...a možda je to tako i dobro 😊
Uživajte u danu
Situacija je nocas bila jaaako bolna... u jednom sam trenu pomislila da bi bilo najbolje na hitnu.. ali je ondabibuprofen poceo djelovat...
Uglavnom danas sam ok... malo me boli.. nista strasno..
Javili mi sutra je transfer ☺☺☺☺❤❤
Drage Klokanice, ja sam nova na forumu pa da evo opisem i ja svoje dogadjaje o IVF metodi.
Naime, moj suprug i ja smo zajedno vec 11 god i nismo planirali dijete (meni je 29) sve do prosle god kad mi je gin rekao da sam pocela ulaziti u menopauzu (premalo amh za zenu moje dobi). Nakon toga vec god dana smo pokusali prirodnim putem ali nazalost nista.
Odlucili smose za MPO i startali smo sa svim nalazima. Njegov spermiograf je pokazao da ima 89% plivaca (sve preko 36% je odlicno) pa smo malo ostali u soku oboje, aj dobra vijest. Slijedeci korak je bio nasopat me hormonima nebi li proizvela vise od jedne js. 7.6 sam primila stopericu i slijedeci dan sam bila na punkciji. Izvadili su 2 js te oplodili obe. Jucer (nedjelja) sam imala transfer obe jer su se obe pokazale ok. Jedna 8stanicn jedna 2 stanicna. Biologinja je rekla da to sta nakon 3 dana ima samo 2 stanice ne znaci da je losa, dok je ova druga savrsena. Sada drzimo fige da uspije iz prve. Transfer kao takav nije bio bolan a punkcije se ne sijecam jer su me nadrogirali 😂💪🏻. Idemo dalje!! Definitivna preporuka za dalmatinke je poliklinika Cito!! Sve koje prolaze kroz ovo drzim fige da vam uspije iz sto manje pokusaja!
👋🏻
Drage Klokanice, ja sam nova na forumu pa da evo opisem i ja svoje dogadjaje o IVF metodi.
Naime, moj suprug i ja smo zajedno vec 11 god i nismo planirali dijete (meni je 29) sve do prosle god kad mi je gin rekao da sam pocela ulaziti u menopauzu (premalo amh za zenu moje dobi). Nakon toga vec god dana smo pokusali prirodnim putem ali nazalost nista.
Odlucili smose za MPO i startali smo sa svim nalazima. Njegov spermiograf je pokazao da ima 89% plivaca (sve preko 36% je odlicno) pa smo malo ostali u soku oboje, aj dobra vijest. Slijedeci korak je bio nasopat me hormonima nebi li proizvela vise od jedne js. 7.6 sam primila stopericu i slijedeci dan sam bila na punkciji. Izvadili su 2 js te oplodili obe. Jucer (nedjelja) sam imala transfer obe jer su se obe pokazale ok. Jedna 8stanicn jedna 2 stanicna. Biologinja je rekla da to sta nakon 3 dana ima samo 2 stanice ne znaci da je losa, dok je ova druga savrsena. Sada drzimo fige da uspije iz prve. Transfer kao takav nije bio bolan a punkcije se ne sijecam jer su me nadrogirali 😂💪🏻. Idemo dalje!! Definitivna preporuka za dalmatinke je poliklinika Cito!! Sve koje prolaze kroz ovo drzim fige da vam uspije iz sto manje pokusaja!
👋🏻
Zelim ti svu srecu... i ubrzo veliku betu.. ☺☺
Situacija je nocas bila jaaako bolna… u jednom sam trenu pomislila da bi bilo najbolje na hitnu.. ali je ondabibuprofen poceo djelovat…
Uglavnom danas sam ok… malo me boli.. nista strasno..
Sretno sa transferom i zelimo ti uspjeh od srca!!! 💪🏻❤
Dobro došla i što prije otišla. Dali ti je nalaz amh izražen u istim mjernim jedinicama? Neki labosi izražavaju u pmol/l a neki u ng/l pa je možda u tome razlika? Ja bih ti savjetovala što manje čitanja, pogotovo o punkciji i sl. Svi smo mi različiti i drugačije sve podnosimo. U koju bolnicu ste krenuli na potpomognutu?
AMH sam vadila na Merkuru, prvi puta je bio 45.4 pmol/L nakon godinu dana isto tamo , rezultat 20.00 pmol/L. Sa 16 godina su mi otkrili policisticne jajnike, sada mi vise nista ne govore da su policisticni. Isto tako mi je prvi puta FSH bio 6,22 sada je 8,95 ( iznad granicne vrijednosti 8,78) LH prvi puta 8,11, sada 5,61. A ona mi dala da se pikam ovalepom 225ml sto je cisti hormon FSH?? A meni je FSH iznad granicne vrijednosti, ne znam, uzasno se bojim da ne bi doslo do hiperstimulacije. Operirana sam na sv. Duhu i tamo smo krenuli u postupak .
Hvala na dobrodoslici :*
Sve ovo prolazim prvi puta i ne znam sto misliti.
Kada sam ju pitala zasto tako visoka doza, rekla je zbog niskog AMH?
Situacija je nocas bila jaaako bolna… u jednom sam trenu pomislila da bi bilo najbolje na hitnu.. ali je ondabibuprofen poceo djelovat…
Uglavnom danas sam ok… malo me boli.. nista strasno..
Sretnoooooo !!!
Pozdrav svima :)
Da vam se i ja pridružim.
Naime, suprug i ja već tri i pol godine pokušavamo ostati trudni, međutim nikako da nam se poklopi. On ima 34, dok ja imam 27 godina. Lani u drugom mjesecu krenuli smo sa pretragama za mpo, bila sam na HSG testu (sve uredu, hvala bogu), suprug radio spremiogram (i uvijek do sada prikaže normozoospremiu). Tijekom lanjske godine imala sam tri inseminacije, nažalost neuspješne, ovu godinu sam imala jednu inseminaciju, također neuspješnu. Nakon toga, krenuli smo sa prirodnim, dok kojeg nažalost nije došlo, jer po primitku štoperice, moj folikul je puknuo. Izgleda da je sve to niz nesretnih okolnosti, jer me čak i moja ginićka pitala da ju podsjetim zbog čega je ona mene poslala uopće na humanu, kada na redovnim pregledima sada vidi da je sa mnom sve uredu (inače me poslala jer na redovnom pregledu, bar kako je rekla, nije vidjela da dolazi do ovulacije, pa mi je dala da pijem duphanstone tablete).
Ovaj mjesec krenuli smo hrabro sa stimuliranim. Deset dana sam se bockala sa Puregonom, jednom primila Orgalutran i 36h prije punkcije Brevactid 5000. Jučer sam imala punkciju, u općoj anesteziji. Izvadili su 13 jajnih stanica, i sad čekamo četvrtak i konzultacije da vidimo što će biti i koliko. Nadamo se najboljem, budući da smo odlučili da ćemo vratiti sve oplođene jajne stanice. Da napomenem, mi postupke radimo u Rijeci, kod doktora Manestra.
Svima vama želim od srca sreću i da čim prije sve mi vidimo čim, čim veću betu na nalazima.
Sortiraj odgovore
Najstariji