Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dolores123
    13. Lipanj 2017. 10:51

Gulsica

Zoja31

Dobro došla i što prije otišla. Dali ti je nalaz amh izražen u istim mjernim jedinicama? Neki labosi izražavaju u pmol/l a neki u ng/l pa je možda u tome razlika? Ja bih ti savjetovala što manje čitanja, pogotovo o punkciji i sl. Svi smo mi različiti i drugačije sve podnosimo. U koju bolnicu ste krenuli na potpomognutu?

AMH sam vadila na Merkuru, prvi puta je bio 45.4 pmol/L nakon godinu dana isto tamo , rezultat 20.00 pmol/L. Sa 16 godina su mi otkrili policisticne jajnike, sada mi vise nista ne govore da su policisticni. Isto tako mi je prvi puta FSH bio 6,22 sada je 8,95 ( iznad granicne vrijednosti 8,78) LH prvi puta 8,11, sada 5,61. A ona mi dala da se pikam ovalepom 225ml sto je cisti hormon FSH?? A meni je FSH iznad granicne vrijednosti, ne znam, uzasno se bojim da ne bi doslo do hiperstimulacije. Operirana sam na sv. Duhu i tamo smo krenuli u postupak .
    Hvala na dobrodoslici :*
    Sve ovo prolazim prvi puta i ne znam sto misliti.
    Kada sam ju pitala zasto tako visoka doza, rekla je zbog niskog AMH?

Kod koje si doktorice? I ja sam bila na sv duhu. Da, mislim da ti se ne gleda za svaki hormon posebno nek se gledaju amh, fsh i lh zajedno, pa se onda određuje terapija.I ja sam ti koristila Ovaleap, pa orgalutan i na kraju ovitrele štopericu.

13. Lipanj 2017. 11:21

lala2412

Pozdrav svima :)

Da vam se i ja pridružim.
    Naime, suprug i ja već tri i pol godine pokušavamo ostati trudni, međutim nikako da nam se poklopi. On ima 34, dok ja imam 27 godina. Lani u drugom mjesecu krenuli smo sa pretragama za mpo, bila sam na HSG testu (sve uredu, hvala bogu), suprug radio spremiogram (i uvijek do sada prikaže normozoospremiu). Tijekom lanjske godine imala sam tri inseminacije, nažalost neuspješne, ovu godinu sam imala jednu inseminaciju, također neuspješnu. Nakon toga, krenuli smo sa prirodnim, dok kojeg nažalost nije došlo, jer po primitku štoperice, moj folikul je puknuo. Izgleda da je sve to niz nesretnih okolnosti, jer me čak i moja ginićka pitala da ju podsjetim zbog čega je ona mene poslala uopće na humanu, kada na redovnim pregledima sada vidi da je sa mnom sve uredu (inače me poslala jer na redovnom pregledu, bar kako je rekla, nije vidjela da dolazi do ovulacije, pa mi je dala da pijem duphanstone tablete).
    Ovaj mjesec krenuli smo hrabro sa stimuliranim. Deset dana sam se bockala sa Puregonom, jednom primila Orgalutran i 36h prije punkcije Brevactid 5000. Jučer sam imala punkciju, u općoj anesteziji. Izvadili su 13 jajnih stanica, i sad čekamo četvrtak i konzultacije da vidimo što će biti i koliko. Nadamo se najboljem, budući da smo odlučili da ćemo vratiti sve oplođene jajne stanice. Da napomenem, mi postupke radimo u Rijeci, kod doktora Manestra.
    Svima vama želim od srca sreću i da čim prije sve mi vidimo čim, čim veću betu na nalazima.

Bok lala...Ne znam sto si mislila pod tim da cete vratiti sve oplodjene stanice...po zakonu je dozvoljeno vracanje najvise dva embrija, u iznimnim slucajevima 3 no to je vecinom kod zena iznad 38i nakon vise neuspjelih postupaka, dok svi ostali embriji idu na smrzavanje. Dobro je da si jos mlada, nek ih bude sto vise a ostatak smrzlica bude za bracu ili seku☺. Sretno...

waithing

13. Lipanj 2017. 11:23

Dolores123

Gulsica

Zoja31

Dobro došla i što prije otišla. Dali ti je nalaz amh izražen u istim mjernim jedinicama? Neki labosi izražavaju u pmol/l a neki u ng/l pa je možda u tome razlika? Ja bih ti savjetovala što manje čitanja, pogotovo o punkciji i sl. Svi smo mi različiti i drugačije sve podnosimo. U koju bolnicu ste krenuli na potpomognutu?

AMH sam vadila na Merkuru, prvi puta je bio 45.4 pmol/L nakon godinu dana isto tamo , rezultat 20.00 pmol/L. Sa 16 godina su mi otkrili policisticne jajnike, sada mi vise nista ne govore da su policisticni. Isto tako mi je prvi puta FSH bio 6,22 sada je 8,95 ( iznad granicne vrijednosti 8,78) LH prvi puta 8,11, sada 5,61. A ona mi dala da se pikam ovalepom 225ml sto je cisti hormon FSH?? A meni je FSH iznad granicne vrijednosti, ne znam, uzasno se bojim da ne bi doslo do hiperstimulacije. Operirana sam na sv. Duhu i tamo smo krenuli u postupak .
    Hvala na dobrodoslici :*
    Sve ovo prolazim prvi puta i ne znam sto misliti.
    Kada sam ju pitala zasto tako visoka doza, rekla je zbog niskog AMH?

Kod koje si doktorice? I ja sam bila na sv duhu. Da, mislim da ti se ne gleda za svaki hormon posebno nek se gledaju amh, fsh i lh zajedno, pa se onda određuje terapija.I ja sam ti koristila Ovaleap, pa orgalutan i na kraju ovitrele štopericu.

U pravu si dolores, amh se ne gleda zasebno nego zajedno sva ta tri hormona pa se po tome nekako odredjuje terapija..e sad zasto ti je tako pao amh zbilja ne znam..jesu li ti sto rekli u bolnici

waithing

• Dolores123
    13. Lipanj 2017. 12:43

Moguče da taj smanjen AMH ima veze s operacijom. Nije isto imati sve ili kad ti nešto fali,pa po mojem mišljenju ne mogu biti ni iste vrijednosti.

13. Lipanj 2017. 12:58

Ja takodjer nemam lijevi jajovod a zaliha mi je i vise nego dobra tako da..ne znam o cemu to ovisi...

waithing

s0102
    13. Lipanj 2017. 13:10

lala2412

Pozdrav svima :)

Da vam se i ja pridružim.
    Naime, suprug i ja već tri i pol godine pokušavamo ostati trudni, međutim nikako da nam se poklopi. On ima 34, dok ja imam 27 godina. Lani u drugom mjesecu krenuli smo sa pretragama za mpo, bila sam na HSG testu (sve uredu, hvala bogu), suprug radio spremiogram (i uvijek do sada prikaže normozoospremiu). Tijekom lanjske godine imala sam tri inseminacije, nažalost neuspješne, ovu godinu sam imala jednu inseminaciju, također neuspješnu. Nakon toga, krenuli smo sa prirodnim, dok kojeg nažalost nije došlo, jer po primitku štoperice, moj folikul je puknuo. Izgleda da je sve to niz nesretnih okolnosti, jer me čak i moja ginićka pitala da ju podsjetim zbog čega je ona mene poslala uopće na humanu, kada na redovnim pregledima sada vidi da je sa mnom sve uredu (inače me poslala jer na redovnom pregledu, bar kako je rekla, nije vidjela da dolazi do ovulacije, pa mi je dala da pijem duphanstone tablete).
    Ovaj mjesec krenuli smo hrabro sa stimuliranim. Deset dana sam se bockala sa Puregonom, jednom primila Orgalutran i 36h prije punkcije Brevactid 5000. Jučer sam imala punkciju, u općoj anesteziji. Izvadili su 13 jajnih stanica, i sad čekamo četvrtak i konzultacije da vidimo što će biti i koliko. Nadamo se najboljem, budući da smo odlučili da ćemo vratiti sve oplođene jajne stanice. Da napomenem, mi postupke radimo u Rijeci, kod doktora Manestra.
    Svima vama želim od srca sreću i da čim prije sve mi vidimo čim, čim veću betu na nalazima.

Pozdrav.... dobro dosla.. jos prije otisla s ovog foruma... ☺
    13 js je super... mislim da si malo krivo shvatila dr.. oni ce vjerovatno sve oploditi, a s obzirom na godine ne vjerujem da ce ti vratiti vise od 1.. pogotovo u rijeci..
    Inace i ja sam tamo bila... i jedva su mi na 3cem postupku 2 vratili.. a i to su vratili iz razloga jer nisu bas najbolje bile...
    U svakom slucaju sretnoo.. brzo ce doci cetvrtak.. a s obzirom na veliki broj docekat ces ti vjerovatno transfer u subotu...  sretnoòo

s0102
    13. Lipanj 2017. 13:17

Cure da se i ja javim... transfer 2 lijjepe-najbolje blastice... ostale jos 3 za smrz... jedna nije bas naj.. ali nema veze..
    Dobila sam jos za bockati se danas,sutra i ned-brevactid i decapeptyl... tako da nista od prijevremenih testica...
    Jedino.... mogla bi probati da vidim kako pozitivan test izgleda 😂😂😂
    Dr kaze da sam na rubu hipera.. jajnik me jos boli... sada mirujem 2 dana... iako je rekao da ne moram samo lezati.. da mogu normalno za ruckom sjest za stol i jest😂😂 
    Sve u svemu... za sada najuspjesniji i najbolniji-najtezi postupak 😊😊😊😊samo da se zavrsi dobro ❤❤

Sophie
    13. Lipanj 2017. 13:25

s0102, super!!!! 😍😍😍 sad držim fige za lijepe vijesti i dalje!
    Joj sjećam se kad je meni reko " jede se za stolom" 😂😂😂

s0102
    13. Lipanj 2017. 13:31

Sophie

s0102, super!!!! 😍😍😍 sad držim fige za lijepe vijesti i dalje!
    Joj sjećam se kad je meni reko " jede se za stolom" 😂😂😂

Ha ha ha... valjda se zene ne zele pomaknuti pa zato kaze "jede se za stolom" 😂😂😂😂

Zoja31
    13. Lipanj 2017. 13:31

Draga moja S0102 najtezi, najbolniji ali nadamo se zadnji i najuspjesniji. Drzim ti fige od srca da ti je ovo zadnji na koji si isla 😘😘. Bila si stvarno hrabra, prosla si stvarno bolnu punkciju i zasluzujes da beta ovaj put bude ko kuca 😃😃.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.