Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    s0102
    11. Lipanj 2017. 15:28

Zoja31

In@ nema to veze sa kolicinom lijeka nego sa amh. Ako ti je amh nizak gotovo je nemoguce otici u hiper a ako ti je amh povisen onda ces sigurno u hiper ako si primala full stimulaciju.
    S0102 od tramala te sigurno popustilo malo ali obavezno pij puno tekucine i odmaraj. Obzirom na tvoju reakciju u zadnja dva postupka rekla bih da ti sigurno nalaz amh nije dobar.

Ma da... i ja mislim da moj nalaz nije ok... niski amh a zadnja dva postupka bas dosta stanica... sutra cu valjda znat koliko ih se oplodilo... nadam se da cu barem jednom od svih postupaka imati i eskimice... ☺
    Jedino ako ne budem bas ok..vjerovatno ce mi odgoditi transfer.. a ja bi da bude sada.. ha ha ha..☺
    Rekao mi je dr strogo mirovanje.. 
    mislim da tramal djeluje jer mi je sada ok..samo malo osjecam...pijem puno tekucine.. jedino me boli kad mi mjehur valjda jajnik taj pocne stiskati 😂😂

Eee... ovaj postupak mora biti dobitan... 😂

Sophie
    11. Lipanj 2017. 15:42

s0102, bit će dobitan 😊😊😊

Zoja31
    11. Lipanj 2017. 16:08

S0102 prati samo kolicinu tekucine koju si popila i koju si popiskila. I procitaj si malo o hiperu i isosportu, znam da su ga cure u hiperu pile.

mono1111
    11. Lipanj 2017. 16:33

S0102,
    Sretnooo !!!

Ja sam bila na prvom uzv u sub, 6 dc i 10 folikula.
    Endo mi je samo 5,4 mm.
    Koliko je vama bio endo u to vrijeme cca..?
    Ja inace imam ok AMH, doduse, cak mi je i povisen, iznad ref.vrijednosti je, da li cu ja biti u hiperstimulaciji???
    Samo mi to jos treba !

Zoja31
    11. Lipanj 2017. 17:19

Mono koju dozu primas? Ali obzirom da ti je amh tako visok pripremi se na mogucnost hipera. Ja znam da je meni 6dc endo bio oko 8mm ali ok je i ovo jer za transfer ne smije biti manji od 7mm mislim a jos ce ti se zadebljati do transfera. Superbje sto vec imas 10 folikula, vjerojatno ce se do kraja stimulacije pojaviti jos koji.

mono1111
    11. Lipanj 2017. 18:01

Zoja,
    Primala sam mislim prva tri dana ili dva dana ne znam sad tocno- menopur 3 ampule, 225, a sad svo ovo vrijeme 2 ampule 150.

s0102
    11. Lipanj 2017. 18:44

mono1111

Zoja,
    Primala sam mislim prva tri dana ili dva dana ne znam sad tocno- menopur 3 ampule, 225, a sad svo ovo vrijeme 2 ampule 150.

Super je 10 folikula na pocetku..
     Meni se terapija s menopurima nije proslavila.. to je zbog onog bockanja u trbuh😂..
    Meni je isto dr rekao da endo treba biti oko 7 na transferu...  ja uglavnom kad sam u postupcima pijem dosta soka od cikle i jedem ananas... ☺ 

11. Lipanj 2017. 18:53

Hiperstimulacija je posljedica poticanja stimulacije s humanim gonadotropinima. Ocituje se povecanjem jajnika, pojavom slobodne tekucine u trbusnoj supljini, tekucine u prsištu, zgrusavanja krvi, neravnoteze elektrolita i smanjene funkcije vitalnih organa.
    Sve mi koje ulazimo u stimulirani postupak smo u hiperu samo neke u blazem neke u tezem obliku jer je u svakom cikusu 'normalno' sazrijevanje jednog folikula dok drugi propadaju a stimulacijom 'budimo' i ostale sto za posljedicu ima povecanje jajnika.
    Povecani rizik je za zene sa policisticnim jajnicima, sa  brzim porastom ili visokom kolicinom estrogena u krvi, brojem folikula oko 15 od kojih je vecina veca od 9mm...Lijecenja je mirovanje, davanje visokomolekularnih infuzija, pracenje kolicine izmokrene tekucine, ponekad odstranjivanjem slobodne tekucine iz trbusne i prsne supljine( no to je kod tezeg oblika hipera), regulacijom razine eliktrolita i cimbenika zgrusavanja.

waithing

11. Lipanj 2017. 18:58

mono1111

S0102,
    Sretnooo !!!

Ja sam bila na prvom uzv u sub, 6 dc i 10 folikula.
    Endo mi je samo 5,4 mm.
    Koliko je vama bio endo u to vrijeme cca..?
    Ja inace imam ok AMH, doduse, cak mi je i povisen, iznad ref.vrijednosti je, da li cu ja biti u hiperstimulaciji???
    Samo mi to jos treba !

Meni je u to vrijeme bio oko 6 a na dan transfera 9.5.
    Ne brini stigne ti jos narasti do transfera...meni su rekli da ispod 8 ne bi smio biti iako ima mnogo urednih trudnoca i sa manjim endicem na dan transfera, dakle..nije pravilo.

waithing

mono1111
    11. Lipanj 2017. 19:08

Waiting,
    Hvala !
    Nadam se da necu uci u tu bas hiperstimulaciju.
    Sutra idem opet na uzv pa cu vidjeti kakav je endo.
    Jojj, pijem sok od cikle litru dnevno cca. I neki dan sam jela ananas,.i onda sam u Konzumu kupila dva i onak truli iznutra, tako da ta nisam ni pojela.
    Ali da, jesti cu svaki dan !

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.