In@ nema to veze sa kolicinom lijeka nego sa amh. Ako ti je amh nizak gotovo je nemoguce otici u hiper a ako ti je amh povisen onda ces sigurno u hiper ako si primala full stimulaciju.
S0102 od tramala te sigurno popustilo malo ali obavezno pij puno tekucine i odmaraj. Obzirom na tvoju reakciju u zadnja dva postupka rekla bih da ti sigurno nalaz amh nije dobar.
Ma da... i ja mislim da moj nalaz nije ok... niski amh a zadnja dva postupka bas dosta stanica... sutra cu valjda znat koliko ih se oplodilo... nadam se da cu barem jednom od svih postupaka imati i eskimice... ☺
Jedino ako ne budem bas ok..vjerovatno ce mi odgoditi transfer.. a ja bi da bude sada.. ha ha ha..☺
Rekao mi je dr strogo mirovanje..
mislim da tramal djeluje jer mi je sada ok..samo malo osjecam...pijem puno tekucine.. jedino me boli kad mi mjehur valjda jajnik taj pocne stiskati 😂😂
Eee... ovaj postupak mora biti dobitan... 😂
S0102 prati samo kolicinu tekucine koju si popila i koju si popiskila. I procitaj si malo o hiperu i isosportu, znam da su ga cure u hiperu pile.
S0102,
Sretnooo !!!
Ja sam bila na prvom uzv u sub, 6 dc i 10 folikula.
Endo mi je samo 5,4 mm.
Koliko je vama bio endo u to vrijeme cca..?
Ja inace imam ok AMH, doduse, cak mi je i povisen, iznad ref.vrijednosti je, da li cu ja biti u hiperstimulaciji???
Samo mi to jos treba !
Mono koju dozu primas? Ali obzirom da ti je amh tako visok pripremi se na mogucnost hipera. Ja znam da je meni 6dc endo bio oko 8mm ali ok je i ovo jer za transfer ne smije biti manji od 7mm mislim a jos ce ti se zadebljati do transfera. Superbje sto vec imas 10 folikula, vjerojatno ce se do kraja stimulacije pojaviti jos koji.
Zoja,
Primala sam mislim prva tri dana ili dva dana ne znam sad tocno- menopur 3 ampule, 225, a sad svo ovo vrijeme 2 ampule 150.
Zoja,
Primala sam mislim prva tri dana ili dva dana ne znam sad tocno- menopur 3 ampule, 225, a sad svo ovo vrijeme 2 ampule 150.
Super je 10 folikula na pocetku..
Meni se terapija s menopurima nije proslavila.. to je zbog onog bockanja u trbuh😂..
Meni je isto dr rekao da endo treba biti oko 7 na transferu... ja uglavnom kad sam u postupcima pijem dosta soka od cikle i jedem ananas... ☺
Hiperstimulacija je posljedica poticanja stimulacije s humanim gonadotropinima. Ocituje se povecanjem jajnika, pojavom slobodne tekucine u trbusnoj supljini, tekucine u prsištu, zgrusavanja krvi, neravnoteze elektrolita i smanjene funkcije vitalnih organa.
Sve mi koje ulazimo u stimulirani postupak smo u hiperu samo neke u blazem neke u tezem obliku jer je u svakom cikusu 'normalno' sazrijevanje jednog folikula dok drugi propadaju a stimulacijom 'budimo' i ostale sto za posljedicu ima povecanje jajnika.
Povecani rizik je za zene sa policisticnim jajnicima, sa brzim porastom ili visokom kolicinom estrogena u krvi, brojem folikula oko 15 od kojih je vecina veca od 9mm...Lijecenja je mirovanje, davanje visokomolekularnih infuzija, pracenje kolicine izmokrene tekucine, ponekad odstranjivanjem slobodne tekucine iz trbusne i prsne supljine( no to je kod tezeg oblika hipera), regulacijom razine eliktrolita i cimbenika zgrusavanja.
waithing
S0102,
Sretnooo !!!
Ja sam bila na prvom uzv u sub, 6 dc i 10 folikula.
Endo mi je samo 5,4 mm.
Koliko je vama bio endo u to vrijeme cca..?
Ja inace imam ok AMH, doduse, cak mi je i povisen, iznad ref.vrijednosti je, da li cu ja biti u hiperstimulaciji???
Samo mi to jos treba !
Meni je u to vrijeme bio oko 6 a na dan transfera 9.5.
Ne brini stigne ti jos narasti do transfera...meni su rekli da ispod 8 ne bi smio biti iako ima mnogo urednih trudnoca i sa manjim endicem na dan transfera, dakle..nije pravilo.
waithing
Waiting,
Hvala !
Nadam se da necu uci u tu bas hiperstimulaciju.
Sutra idem opet na uzv pa cu vidjeti kakav je endo.
Jojj, pijem sok od cikle litru dnevno cca. I neki dan sam jela ananas,.i onda sam u Konzumu kupila dva i onak truli iznutra, tako da ta nisam ni pojela.
Ali da, jesti cu svaki dan !
Sortiraj odgovore
Najstariji