Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vaki
    15. Travanj 2019. 14:53

Hrabrice - pobrkala sam dane. Valjda ćeš nekako izdržati, a da ne prolupaš dok čekaš 5.dan. Probaj se nečim okupirati da ne razmišljaš previše o tome. Biti će sve o. k.! ❤️
    Ivanabo - čestitam! Gdje si točno bila u postupku? 
    Curke - trebala sam dobiti prije 4 dana, a nemam baš nikakvih naznaka da ću dobiti (osim gladi, to me uvijek lovi prije nego što procurim). Inače dobijem par dana nakon što prestanem s utrogestanima. Ima netko da mu je menga kasnila duže vrijeme od toga? 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

• ivanab0610
    15. Travanj 2019. 15:10

Vaki, hvala 🥰 još nisam svjesna, ja sam bila kod Dr Poljaka u poliklinici Cito. 😀

• Hani
    15. Travanj 2019. 15:15

Ivanab0610, cestitam! Ovo je bio fet u Cita? Koja je dijagnoza bila u pitanju, ako nije problem? I dobitni protokol?
    Princessann, vjerojatno ces sutra dobiti stopericu, znaci aih ce ti biti 14. dan ciklusa najranije, to je tu negdje. Imala sam dvije inseminacije, oba puta stoperice otprilike oko te velicine, ali meni je ovulacija ranije, 12. dan. Zasad ti je sve ok, sretno!
    Vaki, uvijek ta menga kasni kad je bas iscekujes Ja sam dobivala najkasnije dva dana nakon prestanka, ali znas da je jedna od nuspojava utrogestana da malo smrda ciklus

• ivanab0610
    15. Travanj 2019. 15:23

Hani, protokol je bio antagonist. Mislim iskreno da mi prvi put nije uspilo jer je nastupila hiperstimulacija, 16 jajnih stanica razvijeno, 6 blastica, jedna je bila vraćena, 5 zamrznuto. Sad su 2 vraćene. Suprug je prebolio rak testisa, nakon 2 god samo 10 posto pokretnih 🤷🏻‍♀️

• princessann
    15. Travanj 2019. 15:24

Hvala Hani na odgovoru.. kako su završile tvoje inseminacije? jel postupak bolan? 

• princessann
    15. Travanj 2019. 15:25

Zaboravila sam napomenuti da je danas endometrij bio 7, koliko znam i to je vrlo bitno. Iako on se stigne još podebljati do ovulacije? ili mi oni mogu nešto dati za podebljanje?

Boa35
    15. Travanj 2019. 15:37

princessann

Pozdrav svima. Dugo vas već čitam ali evo i da se ja prvi puta pridružim u pisanju.
    Naime pokušavamo skoro godinu dana, napravili smo sve nalaze i mm 2x spemiogram. Kod mene je relativno sve uredu dok mm ima dijagnozuoligoasthenozoospermia ali doktorica kaže da nije tako kritično ali da probamo inseminaciju.
    Ovaj mjesec smo se prvi puta upustili u postupak inseminacije. Od 3 do 7 dana sam bila stimulirana femarom 2x1. Danas na 11 dan ciklusa na folikumetriji na lijevom jajniku folikuli 16-17 mm desni ništa (odnosno svi su mali)
    Naručena sam ponovo za sutra. E sad neznam dali to ima ikakve veze s obzirom da sam ovaj mj stimulirana terapijom(do sada nikad nisam bila) inaće cikluse imam 30-31 dan da ovulacija bude prije ili ne.
    Dali netko tko je u skorašnje vrijeme radio inseminaciju zna možda na koju veličinu se radila te dali uvijek se dobije štoperica prije?
    Inaće postupak se vodi na Sv. Duhu.

Hvala

Ja sam imala prvi postupak inseminacije u 11.mjesecu bez ikakve stimulacije.
    10 dc su folikuli bili: na lijevom jajniku 19mm, desnom 12mm - 11 dc je bila štoperica i 13 dan inseminacija.. ciklus 28-30dana
    test pozitivan, beta se duplala, ali u 7.tj plod se prestao razvijati, srce nije kucalo, pa sam završila u 9.tj na kiretaži.

Drugi postupak inseminacije je bilo u četvrtak.
    Ovaj put sam uzimala femaru od 3.-7. dc
    na folikulometriji 9.dc dva folikula na desnom jajniku bila 18 i 19mm, na lijevom 13.
    10.dc navečer štoperica i 12.dc inseminacija..
    Kad me pregledavala doktorica prije postupka, rekla je da je rana ovulacija nastupila (prije kojih sat vremena).. a to je istina, jer me nekih sat-sat i pol prije postupka počeo boliti desni jajnik..

Štoperica se dobije 36 sati prije samog postupka da se ne bi dogodila ovulacija prije, da ne puknu folikuli.

• Hani
    15. Travanj 2019. 15:39

Ooo, ivana, pa vas ceka jos djecice. Odmah ste isli privatno, ili? Koliko dugo se ceka da se uđe u postupak nakon konzultacija i kako se placa cuvanje smrzlica kod njih? Malo se raspitujem jer bih i ja kod njih ako ne upali u bolnici.
    Princessann, najbolnije je iscekivanje, boli najvise psiha, sve drugo je macji kasalj. Moras znati da je uspjesnost aih 7%, ali netko popuni i to. Kod mene tri i cetiri folikula, spermio odlican, neuspjesno. Ali moja jaja su losa, sto se vidilo tek na ivf-u. 

• Hani
    15. Travanj 2019. 15:43

Karla89, zasto nisi u bolnici napravila aih ako se kod skvorca placa?

• ivanab0610
    15. Travanj 2019. 15:49

Hani, odmah sam privatno, a možete odma u postupak čim prva mjesečnica dođe. Odma sam drugi dan počela primat inekcije, 6 dan uzv. Nakon njega dvi inekcije svaki dan. Štoperica, i s obzirom na količinu jajnih morala sam ic na opću anasteziju to je još plus 2500,00 kn. Cijeli postupak je cca 10000,00 kn. Inekcije se odvojeno plaćaju. I mislim da se smrzavanje oko 2500-3000 plaća nisam sigurna. Al iskreno zbog odnosa Dr pacijent, Dr kojeg možeš dobit podne ponoć. Ne da je cijena zanemariva nego 🤷🏻‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.