Marijaivavjeruj mi iz iskustava ti kažem, postupak radim u Njemačkoj u jednoj od boljih klinika, sve bih dala da mogu doći u hrvatsku i to odraditi ! Do bola sam razočarana u njihove doktore , bez imalo empatije i detaljnosti! Mi smo svijet zw njih izmislili, jedini problem je sto možda nemamo toliko naprednu tehnologiju ko ovi vani !
Da.. Nisam ja razočarana u nase doktore.. U Mpo vodama sam Nazalost jako dugo i iskreno nemam zamjerke.. Dobila sam i objasnjenja i razgovora i zagrljaj i suza od sestara, doktorice..
Nikad necu zaboravit kad se sestra na vv rasplakala kad sam imala drugi spontani.. Kad je doktorica uzbudheno u trecoj t. rekla kuca srce i zvala mog muza da udje gledat ultrazvuk… Bila je uzbudjenija nego ja… Na meni nisu nikad skrtarili niti na lijekovima niti rijecima a nemam nikakve veze niti sam im ikad cokoladu obicnu kupila primjer kazem…
Nisu ni doktori ni sestre krive što nam je zdravstvo takvo kakvo je,,,
Mi idemo zbog naših dijagnoza van granica u postupke i tražili smo od zdravstvenog osiguranja financijsku pomoć i lijekove jer nemamo mogućnost da sami platimo i vjerujte mi traže toliko toga da je to katastrofa…
Iz klinike u koju idemo su im poslali predračun na cjelokupni iznos koliko košta postupak i napisali im da oni moraju platiti 70% i ovi njima na to odgovore da moraju točan iznos napisati koliko mi plaćamo a koliko oni jer vjerojatno neznaju izraćunati koliko je 70%…
Za svaki postupak ista stvar i isto natezanje koje traje po 2 mj radi jednog papira…
Ajme uzasno.. Da... U Hrvatskoj je to puno bolje organizirano... 4 stimulirana postupka na teret HZZO nije malo pogotovo na nas standard🙄
Delfina draga tako ti je i ovdje mala i nikakva razlika ! Ja ovdje pisanim putem uz potpise moram zatražiti svoje obične nalaze (hormone i ostale sitnice koje mi je klinika radila) ! Sve nešto kao do bola profesionalno a niđe veze
Strasno.. Ja sam toliko puta vadila nalaze na teret hzzoa... Meni je pun fascikl papira..
Puno puta mi dodje mi da sve pobacam jer mi muka kad pogledam te sve hrpetine nalaza a djeteta nigdje...
Neke po 3-4 puta iste..prije svakog postupka ispocetka.. Ponekad mi na zivce idu Sta me stalno pikaju a opet vi se i s tim mucite...samo Npr obicnu stitnjacu sam sigurno 5 puta vadila svaki put sve u redu a opet ju provjeravat moram.. Ne da Zelim.. Nego traze.. I daju... Nemamo se stvarno Sta zaliti
Marijaiva kod vas je idiopatska ili? To je jedina dijagnoza koju ne mogu nikako shvatiti, šta doktori kažu ??
Marijaiva kod vas je idiopatska ili? To je jedina dijagnoza koju ne mogu nikako shvatiti, šta doktori kažu ??
Da. . A nemaju Sta reci.. Kod mene sve uredno kod muza isto tako...
Kazu mi da idemo dok i ako imamo snage..
Ili put Ceske na PGD ili donaciju embrija...
A cure moje pa ni i Hrvatskoj nisu svi doktori suosjecajni ni simpaticni. U Vinogradskoj ima jedan mpo doktor zbog čije komunikacije nerijetko zene suze liju, a tamo ne mozes birati jednog doktora nego svaka folikulometrija moze biti drugi doktor. Daleko smo mi od super i radijebih ja Njemacku tehnologiju nego to sto mi je dr na Vuku bila suosjecajna. Nista mi to nazalost nije pomoglo. Znam da je ovo i osjetljiva grana i da je jos teze ako je doktor hladan, ali govorim iz iskustva. Organizacija i nije bas tako super. Ja sam za nalaze slala pismenu molbu i nisam ih dobila na vrijeme niti sam dobila sve nalaze. Dobila sam polovicno i naganjala ih ko luda. Onda u nekim bolnicama se cekaju lijekovi i do 6’jeseci. Pa sesalju na imseminacije parovis losimspermiogramima itd.. nije to nista kod nas bajno vec je daleko od toga.
A da ne kazem da je Mariborska bolnica jedne godina imala vise ostvarenih trudnoca iz MPO nego sve hrvatske bolnice zajedno. Sve zajedno! Maribor mali gradic, a mi imamo centre u Zagrebu, Splitu i Rijeci. To je porazavajuce.
A cure moje pa ni i Hrvatskoj nisu svi doktori suosjecajni ni simpaticni. U Vinogradskoj ima jedan mpo doktor zbog čije komunikacije nerijetko zene suze liju, a tamo ne mozes birati jednog doktora nego svaka folikulometrija moze biti drugi doktor. Daleko smo mi od super i radijebih ja Njemacku tehnologiju nego to sto mi je dr na Vuku bila suosjecajna. Nista mi to nazalost nije pomoglo. Znam da je ovo i osjetljiva grana i da je jos teze ako je doktor hladan, ali govorim iz iskustva. Organizacija i nije bas tako super. Ja sam za nalaze slala pismenu molbu i nisam ih dobila na vrijeme niti sam dobila sve nalaze. Dobila sam polovicno i naganjala ih ko luda. Onda u nekim bolnicama se cekaju lijekovi i do 6’jeseci. Pa sesalju na imseminacije parovis losimspermiogramima itd.. nije to nista kod nas bajno vec je daleko od toga.
Znam sve.. Ja sam zato vinogradsku preskočila.. Kad su mi rekli kolika je lista za lijekove mislila sam da se sale 🙄Tad je bilo 7 mjeseci.. Vise se ajd toliko tamo ne ceka.. Ceka se 'samo' 2-3 mjeseca sad😄😂
I onda sam otisla na vv i istu mj. Isla u postupak sto mi je bilo nevjerojatno.. Kako i jednoj bolnici tolika lista u drugoj ides odmah u postupak nit postoji pojam 'lista za lijekove'..
A ne znam... Ja sam 3 trudnoce ostvarila na vv a to sto sam ja imala spontane nisu oni krivi..
Dali su mi sto mi dati mogu, nikad se doktorica nije zurila i bila bezosjecajan i ja stvarno nemam od tamo losa iskustva...
Otisla sam i privatno i eto nije nista bolji rezultat niti sam poslana na ikakve dodatne pretrage iz vec navedenih razloga niti sam dobila neku terapiju posebnu koju u bolnici nisam tako da...
Kad pogledam sve je to isto s.... 🙄🙄🙄
Znam sve.. Ja sam zato vinogradsku preskočila.. Kad su mi rekli kolika je lista za lijekove mislila sam da se sale 🙄Tad je bilo 7 mjeseci.. Vise se ajd toliko tamo ne ceka.. Ceka se 'samo' 2-3 mjeseca sad😄😂
I onda sam otisla na vv i istu mj. Isla u postupak sto mi je bilo nevjerojatno.. Kako i jednoj bolnici tolika lista u drugoj ides odmah u postupak nit postoji pojam 'lista za lijekove'..
A ne znam… Ja sam 3 trudnoce ostvarila na vv a to sto sam ja imala spontane nisu oni krivi..
Dali su mi sto mi dati mogu, nikad se doktorica nije zurila i bila bezosjecajan i ja stvarno nemam od tamo losa iskustva…
Otisla sam i privatno i eto nije nista bolji rezultat niti sam poslana na ikakve dodatne pretrage iz vec navedenih razloga niti sam dobila neku terapiju posebnu koju u bolnici nisam tako da…
Kad pogledam sve je to isto s…. 🙄🙄🙄
I da.. Niti sam ja dobila/trazila dokumentaciju no niti ju je privatnik teazio.. Morala sam ponovit njemu bitne nalaze za ulazak u postupak i to je to.. stitnjacu, antitijela stitnjace, fsh i lh...
Drugo nista... Tako da ni dokumentaciju nemam ali imam sve za pisano sto sam koristila ali eto nitko me nije ni pitao🙄
Pozdrav curke..
Cini mi se ca me Hani pitala sto cu.. sutra idem u zg na dogovor pa cu znati..
Nadovezala bi se za listu cekanja u vinogradskoj..
Je duga je i mora se cekati.. ali lista postoji iz razloga sto je odjel jako jako mali... malo ih i radi.. a i sto se tice punkcija u stimuliranom ne mogu odraditi vise od 6 punkcija dnevno jer toliko kreveta ima.. tj 5 je u sobi i imaju jos jedan posebno u slucaju da zatreba.. doktori rade i dolje na ginekologiji i gore.. ali i dalje ja nisam dozivjela da ne netko od njih gore bio neljubazan.. a sto se tice tog doktora sto kazu da natjera zenama suze... ne znam ja nisam dozivjela to... ok nisam najsretnija kada zapadnem kod njega malo je grub.. ali on je dobar doktor.. njegov je problem komunikacija jer ne prica.. sve ga moras pitati i mozda ce ti odgovoriti nesto na neki svoj nacin sa nekim tim svojim odbojnim stavom ali opet sve ovisi od zene kako ce to prihvatiti... ja ne mogu reci da nisam ljuta na njih ponekad sto mi mozda nisu dali neki drugi lijek nego su eksperimentirali sa dozama bemfole.. ali opet onda zapravo i je svaki put sve bolje bilo nije da su pogorsali situaciju.. i onda zapravo kad razmislim nisu oni svemogu.. ni oni niti i jedan drugi doktor da znaju kako ce koja od nas odreagirati.. jer sve se u sekundi moze okrenuti.. prosli put za pretrage bas taj kojeg zene ne vole mi je bez pogovora napisao preporuku.. isti taj me je i prvi put primio kada sam dosla gore i sve mi objasnio sto i kako ide.. ne znam vidjet ceno sto ce sutra biti.. dali ce mi pristati dati klomifem u prirodnom.. dali ce htjeti napisati sve preporuke za pretrage koje cu ga traziti.. a sto se tice pretraga ako i nece dati sve, za sad bolnicu necu mijenjati jer nitko mi ne garantira da ce mi druga blolnica dati..
Sortiraj odgovore
Najstariji