Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kika22
    12. Travanj 2019. 16:17

Nada čekam FET jedne blastice. Preskocit cu jos jedan ciklus pa idem u postupak. 
    Lemon bit ce zdravih! Statisticki gledano mora barem jedan 😊

12. Travanj 2019. 16:34

Kika draga držim fige !!! Ja cu isto preskočiti još jedan ciklus i onda u nove pobjede

• Jenn
    12. Travanj 2019. 17:04

Meni je profa objasnila isto kao i Grizli. Ne bih riskirala blizanacku trudnocu jer su cesce komplikacije i iz jos nekih drugih osobnih razloga..
    Godina imam 39 
    Ja sam iz Rijeke pa zaboravim da neki od vas naprave puno kilometara da bi dosle na humanu, zato sam komentirala ovo za hitnu.
    Netko me pitao za posao..danas sam uzela slobodno, za sutra sam se zamijenila s kolegom pa ce on odraditi moju subotu a j njegovu i u ponedjeljak idem raditi. Nisam uzimala GO, samo dan za punkciju i danas, ovo ostalo sam se mjenjala za smjene da mogu ujutro odraditi folikulometriju..

• Jenn
    12. Travanj 2019. 17:06

Lemon drzimo fige za ponedjeljak da jave dobre vijesti 😉

sofi
    12. Travanj 2019. 17:13

Hvala Nada88 :) nedavno, ali smo odlucili sve preglede raditi privatno, pa su hormoni,zar.bolesti,i mikrodelecije vec gotovi. Obzirom da su moji nalazi i pregledi  i brisevi svi uredni, po tom pitanju mene vise nismo dalje radili nista. Njegovi su nalazi takoder svi uredni, stitnjaca, inhibin, sve sve, nijedan nimalo previsok ili prenizak. Ostalo nam je jos provjeriti retrogradnu ejakulaciju.. 

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

• ifka
    12. Travanj 2019. 17:14

Pomoc, koliko se jajnih stanica punktira i koliko ih se oplodi? Koji je uopce proces mpo?

12. Travanj 2019. 17:17

Sofi jel kod vas isto dijagnosticirana azoo? 

Ketica
    12. Travanj 2019. 17:23

Pozz cure sam da javim , ja danas napokon nadam se dobila,od tog nesretnog utorka neka tamosmeđa do crna cak i tamnocrvena, sluzava neznam niti sama, sta, a bolovi koda da ce mi sve odozdo ispasti van. Umirem. 😣😣Valjda je to tako normalno, nadam se, još smirujem dojmove i pitanja, a puno ih je iznad glave,. Dr. je samo rekao da nema tu nikakovig krivca i da se to tako jednostavno dogodi, cista ironija i apsurd je da je svaka vanmaternicna u jajovodu bujala i rasla, tolko da mi je jajovod prsnuo, a ova sad u maternici, bas tamo di treba  da bude je otišla 😢🙁,i nikad se necu moći naviknuti da je i ova loše zavrsila...  sad radim malo pauzu  i obaviti cu si  sve te pretrage za trombofiliju... Pa cemo dalje vidjeti. Hvala Vam svim na rjecima utjehe i podrške. Sretno svim beto čekalicama i trudnicama.💕❤️

sofi
    12. Travanj 2019. 17:32

Nada88, da,da azoo. 0 spermica na nalazu.

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

Grizli
    12. Travanj 2019. 17:43

Kengurice bas tako su i meni rekli bolje da iznesem trudnocu s 1 bebom zbog svega, iskreno do nedavno sam si prizeljkivala 3 djece, pa cak i da imam blizance, al sad sam nekako misljenja nek imam barem 1 zdravo i zivo. S obzirom da kod mene je probl3m implantacija ocito mislim da vracanje vise embrija ne bi bila garancija nego uzaludno vracanje 2 embrija, a i tako nisam imala nesto previse blastica pa mi je draze da smo za sad ovako. Sto bi Nikita rekla odlucujem u momentu kako mi moje emocije i srce nalazu.
    Jenn najvaznije da ostvaris trudnocu, a smrzlici da su za drugu trudnocu za bracu ili seku. 😉 Ako ti posao nije pretezak bolje je raditi lakse prodje vrijeme. Bar meni. Super da si u Ri pa ne moras se jos drndat nego ti je ipak malo lakse sve to podnjeti. 🤞 Za veeeliku betu!
    Ketica drzi se i nazalost jaki bolovi su normalni. Najbolje pomaze katonal rapid mozes traziti dr opce prakse recept za to. Najvaznije je da se oporavis. Nazalost tako je ispalo, sudbina nije htjela da uspije, al nemoj samo sebe kriviti to je jednostavno zbog nekog faktora x tako ispalo. Ako osjecas da trebas pauzu ili odraditi neke pretrage odradi si ih biti ces mirnija pa cak i ako ti dr tvrdili da ne treba, inzistiraj jer miras iduci put biti smirena i vjerovat u dobar ishod.
    Ifka koliko se stanica punktira i koliko ih se na kraju oplodi to ne postoji odgovor. Mogu ti punktirat 1 i da se ono oplodi i razvija dalje i trudnoca uspije, a mogu ti ih punktirat 20, oploditi mogu Zakonski najvise 12 i da na kraju niti jedna se ne razvije i ne zatrudnis. Mpo vode su kao loto puno faktora utjece na uspjeh. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.