Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • maalena88
    08. Rujan 2016. 22:19

Pozdrav svima. 
    Prije svega onima koji su uspjeli u ovoj bitki cestitam a onima koji se jos uvjek bore zelim puno pozitivnih testica i visokih beta. Nadam se da ce ova jesen bit plodna.
    Evo i mene nakon pauze od 5 mjeseci. Trebamo sljedece sedmice na fet. Pocela dam 31 augusta pit progynon 3 tablete navecer. Sutra imamo ultrazvuk nadam se da ce materica bit ok i da ce mrzica prezivit odmrzavanje.
    Imam jedno pitanje za vas: inace imam problema sa zatvorom a kad pocnem uzimat neke hormonske ljekove onda je jos gore nista ne pomaze. Eh sad sam nasla rijesenje, vec 2 mjeseca svako jutro kad ustanem popijem casu vode sa medom i jabukovim sircetom. Vjerujte da mi pomaze. Zanima me da li mogu to da koristim poslje transfera i u trudnoci.

Izvinite na dugom postu 

• maalena88
    08. Rujan 2016. 22:19

Pozdrav svima. 
    Prije svega onima koji su uspjeli u ovoj bitki cestitam a onima koji se jos uvjek bore zelim puno pozitivnih testica i visokih beta. Nadam se da ce ova jesen bit plodna.
    Evo i mene nakon pauze od 5 mjeseci. Trebamo sljedece sedmice na fet. Pocela dam 31 augusta pit progynon 3 tablete navecer. Sutra imamo ultrazvuk nadam se da ce materica bit ok i da ce mrzica prezivit odmrzavanje.
    Imam jedno pitanje za vas: inace imam problema sa zatvorom a kad pocnem uzimat neke hormonske ljekove onda je jos gore nista ne pomaze. Eh sad sam nasla rijesenje, vec 2 mjeseca svako jutro kad ustanem popijem casu vode sa medom i jabukovim sircetom. Vjerujte da mi pomaze. Zanima me da li mogu to da koristim poslje transfera i u trudnoci.

Izvinite na dugom postu 

Dahlia
    10. Rujan 2016. 11:32

Pozdrav curke!
    Nedavno sam se registrirala i imala par pitanja vezanih za bt, "da li sam trudna" i slično, no sada sam se prebacila na ovu temu zbog jucer dobivenog spermiograma i briseva.
    Naime MM ima jako loš nalaz 
    Grade A motility 2 %
    Grade B 7 %
    Grade C 33%
    Grade D 58 %  :(

Volumen je bio poprilično mali 0,8 ml  
    U napomeni piše da je u ejakulatu povećan broj leukocita i da se učini mikrobilo. obrada urina i ejakulata.

Odmah sam s tim nalazom išla kog svog ginića zajedno sa brisevima koje sam radila i nalaz isto nije dobar. Imam ureplazmu, što znači da nije ni cudno da je kod MM povećan broj leukocita.
    Stavio me na antiobiotike i vaginalete. Muž ide kod svoje dr. i pon da i on obavi te pretrage.
    Ginekolog mi je rekao da kada odradim kuru antibiotika da ću ponoviti bris i da će me onda poslati na daljnju obradu u bolnicu jer da je "mala šansa sa ovim spermiograma začeti prirodnim putem" :(

Jučeranji dan mi je bio baš reality check! :/ Cijelu noć sam se budila i imala hrpu scenarija u glavi. Od entuzijastičnog mjerenja temp. zadnjih par mjeseci i nekog nadanja da je "ovaj mjesec baš taj mjesec kad smo pogodili" do antibiotika i bolnice.
    Znam da puno vas prolazi kroz iste stvari i nadam se da će i meni ova kriza kratko trajati i da ću uzdignute glave krenuti u daljnju borbu. Vikend je pa si dajem pravo za kukanje i samosažaljenje.

Hvala svima na čitanju.

• maalena88
    10. Rujan 2016. 12:29

U cetvrtak 15.09 imamo fet. Nadam se da ce ovaj bit dobitni

id20
    10. Rujan 2016. 20:15

Curke, samo cu vas pozdraviti, bila sam na moru pa sam vas samo citala, u ponedjeljak cu sjesti za racunalo i iscitati tih par stranica sto ste napisale.. Vidi se da je jesen tu, postupci su krenuli.. Veseli me to i vjerujem u puno uspjesnih postupaka! 
    Ja sam ovih dana psihicki dosta potonula pa nisam bas neka osoba trenutno za ohrabrivanje, ali sutra cu ja vec biti bolje! Morate biti hrabre o vjerovati u svaku svoju mrvicu!! 
    Odgovorit cu Dhalii jer njezin post vidim na ovoh stranici! Nalaz zvuci lose, ne znam odakle si i gdje ste ga radili.. Ne znam ni koliko godina imate, ali moj savjet vam je da ne cekate, ako je s tobom sve ok, bit ce to dobro, moj doktor kad pitam za spermiogram uvijek kaze da je dobro dok se ima s cin raditi.. Kupite muzu neke vitamine nek pije, maticnu mlijec, imunobombu ili nesto slicno, naravno ako imate mogucnosti, i budite svjesni da moze pomoci, ali i da ne mora! Zatim, zasto i suprug nije dobio antibiotik? I nek ode odnese uzorak na mikrobiologiju da moze i on dobiti terapiju! Jesi ti radila hormonsku obradu? Ciklusi su ti uredni?
    Malenaa, super da si nasla ista da ti pomaze! Ja muku mucim s probavom kad nisam trudna, a kamoli kad jesam, cim krenem s nekim oblikom progesterona, problemi! Meni pomogne ribana jabuka ili kruska s mljevenim lanom.. I smoothie s puno raznog voca.. Moram kobinirati jer uvijek nesto drugo "upali"! Pitaj doktora, reci problem, i on ce ti reci jel to ok, tako ti ej najlakse  i najsigurnija si! I vidim da je fet brzo, sretno, nek se lijepo odmrzne i dode kod mame na cuvanje i tu ostane dugo, dugo!

3/15 - prirodni, bez js
    4/15 - stimulirani, beta=0
    11/15 - stimulirani, beta 11dt=186.07, 14 dt=1053.13, missed ab 10tt
    5/16 - FET, beta=0
    6/16 - stimulirani, beta 11dt=450.86, 13dt=1093.57, missed ab 10tt

DoraAR
    11. Rujan 2016. 13:30

Puno srece curama koje kreću sa protokolima 

Ja se trenutno teško nosim s cekanjem...Imam osjećaj da predugo tapkamo na mjestu bez pomaka.
    Inače u Skvorcu su mi rekli da je dr na bolovanju i da se postupci planiraju za 11.mj dok će u 10.mj drugi dr pripremati pacijentice.

Suncokretica
    11. Rujan 2016. 17:15

maalena88, probaj unositi što više vlakana u prehranu i piti što više tekućine. Možda da probaš sa suhim šljivama? Sretno s odmrzavanjem i tranferom, držim fige ! 

Dahlia, znam da je teško u početku, svi smo to prošli. Ali zato postoji način da se ostvari trudnoća, zato je medicina pružila priliku i onima koji to ne mogu prirodno. Treba se voditi mišljenjem da ipak postoji načini rješenje i truditi se to postići. Možda će vas doktor slati na ICSI zbog lošeg spermiograma, ali postoji način da do trudnoće dođe! Ureaplasmu sam imala i ja, riješila je se antibiotikom i vaginaletama. MM je isto pio antibiotike tako da mora i tvoj partner s obzirom da se vjerojatno i na njega prenijelo. Obavezno kondom dok se ne potvrdi da se bakterija maknula!
    Nekako mi se čini da se u Petrovoj najmanje čeka na postupke pa ti preporučujem da se tamo naručiš ako još niste odlučili gdje želite. Uvijek imate i privatnu opciju. Javi nam se i glavu gore, svi zajedno smo u borbi 

id20, nadam se da si se odmorila na moru. Vjerujem da ti je trebalo nakon svega. Ne mogu znati kako ti je teško, ali skupi snage za dalje, doći će bolji dani i za tebe! 

doraAR, i meni se nekad čini cijela vječnost. Evo krećemo u 10-tom mjesecu i nikako dočekati. Treba se zaokupirati s nekim aktivnostima i druženjem da ne mislimo o tome 

Evo kod nas nestrpljenje raste jer nam je prvi IVF i ne znamo što nas čeka. A nekad se pitam dal je možda bolje da što manje znam 

DoraAR
    12. Rujan 2016. 09:55

Suncokretice koliko je tebi prošlo od prvog pregleda u Petrovoj do postupka, koliko se čeka? I da li priznaju nalaze napravljene drugdje ili treba sve kod njih ponoviti kao u vv? Hvala 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.