Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    malagarava13
    27. Kolovoz 2016. 20:25

Lela dobrodosla  mi smo na Vuk Vrhovcu i imam samo rijeci hvale..od doktora, sestara, svega.. nakon 1god.pokusavanja i preporuke moje gin.smo se odlucili za dalje. Kod njih ti je sistem da se javljas 1.dan ciklusa i narucuju te sa uputnicom (ako se odlucis javi da ti broj dam)😉. Ja sam imala briseve i papu..sve ostalo inzistiraju kod njih da se radi. Partner treba doci na eventualne preglede, za prvi dolazak nije potrebno (naravno sve ovisi o problemu). Nama je 3mj proslo od prvog pregleda do postupka. Nista ne placas. Eto ukratko najbitnije..ako treba sto jos pitaj..i sretno 

ono što jako želiš, dobit ćeš <3

• lela0106
    28. Kolovoz 2016. 09:57

Curke,hvala Vam na dobrodošlici. Naravno,puno ste pomogle.Sada barem imam predodžbu od kuda krenuti. Inače idem ginekologu privatno,jednom godišnje na papu. Po nalazima,kod mene je sve ok. Dakle,sada trebam pronaći soc.ginekologa ( moj davno otišao u mirovinu ) i s njime vidjeti za preporuku,navele ste još i hormonsku obradu i svašta nešto što će još iskrsnuti.  Da  Vas pitam kako ste sve te pretrage i poslije kada ste u postupku,uskladile s poslom ?

lela

DoraAR
    28. Kolovoz 2016. 13:02

Pozdrav svima,

evo kao i lela0106 i ja već neko vrijeme razmisljam da se priključim ovoj temi, pratim vas već neko vrijeme, vesele me dobre vijesti i rastužuju one loše...dijelim iste želje i nade kao i vi.
    Moja priča je sljedeća...prošle godine ostala sam trudna prirodnim putem, no u 9 tt to je nažalost završilo spontanim. Neopisivu tugu i šok zamijenila je silna želja da opet uspijemo..no nažalost iza mene je već godina dana pokušavanja, tempiranja, minusića...
    Imamo 38 g tako da vrijeme baš i nije na našoj strani, mm ima astenozoo, ja sam nekoć imala PCOS ali sad su mi hormoni u granicama, štitnjača granična (hipo) i pod nadzorom, dr kažu da je kod mene sve ok ali sumnjam na anovulacijske cikluse. Zato sam počela s mjerenjem bazalne.
    Zadnja 2 mj sam na klomifenu, prvi mj sam ovulirala (potvrđeno fm), ali nije se ništa primilo, a sad čekam hoće li biti O i mjerim LH s trakicama...
    Uglavnom, zbog mm dijagnoze nažalost jako su nam male šanse da ćemo išta ovako postići tako da već imam uputnicu za IVF/ISCI.
    Dvoumim se između Škvorca i VV i ne znam gdje da krenem...dio nalaza sam prikupila, nešto mi još nedostaje.
    Imam dosta pitanja i nedoumica ...cure koje ste se odlučile za Škvorca preko HZZO, da li su vam vaši soc gin htjeli dati uputnice za ova testiranja (hormone i tsl...) i da li se plaćaju lijekovi? Jer mi je moja dr rekla da ako idem kod privatnika, da mi ne može dati uputnicu za hepatitis/hiv i tsl?

Uglavnom svima još jedan veliki pozdrav i neka nam se svima što prije ostvare želje 

DoraAR
    28. Kolovoz 2016. 13:53

malagarava kažeš da za vv treba zvati prvi dan ciklusa da te naruče. Možeš li mi reći u kojem dijelu ciklusa naručuju, koji dc otprilike? Idući mj moram na put, a ne bih htjela da za prvi pregled moram čekati još skoro 2 mj

id20 da li za škvorca trebaju sve one pretrage sa popisa prije pregleda? Ili prije postupka? Već sam vadila dosta toga, ali vidim da nemam sve što treba 

Oprostite mi na toliko pitanja odjednom...

malagarava13
    28. Kolovoz 2016. 15:21

Dora narucuju te ako se dobro sjecam za 1.pregled negdje od 7-10.dc.. za ostale pute vec 2-3 dc i pripremi se za "neugodne" preglede.. ja se tom nisam nadala pa sam se iznenadila 😄

malagarava13
    28. Kolovoz 2016. 15:25

Za VV imate poseban forum pa koga zanima..😊

http://forum.roda.hr/threads/87551-Potpomognuta-na-VUK-VRHOVCU

• ana232
    28. Kolovoz 2016. 20:25

lela i dora dobro došle. mi na mpo idemo u petrovu. Tamo sam prošle godine bila na operaciji pa smo se odlučili za njih. stvarno su ljubazni, sve ti objasne. Za početak ti treba mužev spermiogram( priznaju samo njihov), svježi papa, novi cervikalni brisevi i spolni hormoni. Nakon toga ti zakažu termin, mi čekamo 3 mjeseca, a do tada moraš izvaditi još neke nalaze: krvnu grupu i rh faktor, hormone štitnjače. uputnicu tražite od socijalnog ginekologa i mora vam ju dati za gdje god da ju tražite i naručite se prvo na info razgovor. ako imate još kakvih pitanja, tu smo...

id20
    28. Kolovoz 2016. 21:39

Dora, i tebi dobrodoslica! Prvo cu ti reci da si bila trudna i to je vec nekakav znak! Naoruzajte se strpljenjem i hrabro naprijed! To svima zelim! Ja sam kod skvorca, i za prvi razgovor ne moras imati sve nalaze, bilo bi dobro da imas hormonsku obradu i spermiogram! I mozes dobiti uputnicu za hiv, hepatitis, to nema veze isla ti kod privatnika ili ne!

3/15 - prirodni, bez js
    4/15 - stimulirani, beta=0
    11/15 - stimulirani, beta 11dt=186.07, 14 dt=1053.13, missed ab 10tt
    5/16 - FET, beta=0
    6/16 - stimulirani, beta 11dt=450.86, 13dt=1093.57, missed ab 10tt

sjuskica3007
    29. Kolovoz 2016. 01:22

Pozdrav svima! 
    Evo ja sam na Klokanici već neko vrijeme no ne na ovoj temi....htjela sam malo prvo pročitati vaše pričice prije nego se priključim...
    Situacija sljedeća: na bebi radimo 2,5g....Lani krajem ožujka sam ostala trudna (spontani u 9tt zbog nesposobne doktorice koja me nije prije trudnoce uputila vaditi hormone i imala sam probleme sa niskim progesteronom)...promjenih doktora koji me upucuje vaditi hormone i otada sam na utrogestanima (probali smo i duphastone koji mi ne djeluje i clomifene na koje sam jako intezivno reagirala)...i tako vec 9.mj.
    U lipnju ove godine napokon me upućuju u KBC Rijeka na humanu na HSSG;rezultat pretrage totalno iznenađujući s obzirom da sam vec bila trudna,kako za nas tako i za doktora; potpuno neprohodan lijevi jajovod i minimalna prohodnost desnog tj.gotovo je ni nema...
    Doktor se odmah odlučio za IVF jer smatra da sam samim čudom prvi put ostala trudna...sad zovem Rijeku krajem 9.mj. pa idemo početkom listopada na dogovor za postupak...nadam mu se krajem 11.mj.
    Spermiogram imamo (uredan),papa će mi taman stići u to vrijeme,za ostalo mi treba jedan ciklus da obavim...
    Čitam vaše komentare o punkcijama i o boli...neznam više dali me strah ili nije...nakon HSSG-a mi je pozlilo jer sam pretrpila strašne bolove radi neprohodnosti i morala sam tamo ležati...pa sad živim u nadi da to ne boli u tolikoj mjeri 

Dosta sam natipkala,ali tako je to uvijek u uvodnoj poruci!
    Čestitam curama koje su uspjele, šaljem riječi utjehe onima koje su izgubile svoje anđele i širim nadu onima koje tek kreću poput mene u borbu sa postupcima!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.