Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vaki
    06. Travanj 2019. 13:17

Ja sam nekako skroz negativna. Znam da je svaka žena drugačija, ali ja sam si nekako zamislila da FET kod mene nikako ne uspijeva. Do sad se uvijek nešto dešavalo kad je bio ET, makar spontani, ali kod FET-a nikad ništa. Oprala me danas doktorica jer sam bila bezvoljna. Još kad mi je rekla da napravimo pauzu jedan ciklus kako bi se jajnici odmorili, odmah sam potonula.
    Nikitta - čestitam! 
    Grizli - tebi nisu predlagali pauzu prije FETA? Druge cure?
    Betočekalice - držim palčeve! 
    Ostale curke - baš je super vaša pozitiva, kad bih barem i ja mogla biti malo zen. 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

Vaki
    06. Travanj 2019. 13:22

Jenn - meni tako doktorica uopće nije vidjela lijevi jajnik, a na kraju 4 stanice na tom jajniku. 
    Babylove - miriše mi na trudnoću. 
    Mateo - 😪

🤞❤️🙏

• Kengurica
    06. Travanj 2019. 13:23

Beba hvala ti od srca! I ja sam imala dobar predosjecaj, ali ipak se pojavi malo straha. Nadam se da uzivas u svom najdrazem i on u svojoj divnoj mamici.
    Grizli i ja sam PAi heterozigot u pijem folate zbog MTHFR. Ne znam jesi me shvatila poantu, nisam ja htjela reci da je to vadjenje skroz bez koristi medjutim toliko su postrozili davanje heparina da eto pouzdano znam da za dvije mthfr plus pai mutaciju ne daju. A i heparin obicno uvode od pozitivne bete, a Malagarava trazi odgovore zasto ne moze zanijeti. I bojim se da ce potrosti novce, a nalaze moci okaciti macku o rep. Ja na kraju s tim trombo nalazima zaista nista nisam dobila nego odgovor da sam mogla i ne vaditi to. Zato sam rekla da mozda da ustedi izvadi samo one koji su indikacija za heparin, ali opet to je glupo jer oni gledaju sve te mutacije u kombinaciji. Kad bi barem mogla preko zdravstva, ja jesam, ja sam to na uputnicu vadila.

Vaki
    06. Travanj 2019. 13:23

Johan - nisu ti to loši znakovi... 

🤞❤️🙏

• Wolfie
    06. Travanj 2019. 13:24

Lemon

Wolfie hvala, bojim se da ću od tih lijekova biti jako omamljena prilikom punkcije i da neću čuti ako će mi nešto važno reći, sad mi se lagano javljaju strahovi.. A koliko si imala stanica i koliko ti ih je bilo zdravo nakon pgd-a?

Nikitta to je super, još da transfer dobro prođe i kreće odbrojavanje

Draga Lemon strah je skroz normalan,nekad hrvatske lijecnike ne razumijes a kamoli kad ti pricaju na engleskom. No,doista sve ponove,ja sam valjda sto puta pitala kad nisam bila sigurna jesam li razumjela sto su rekli tako da pitaj u sto god nisi sigurna. Na kraju punkcije ti kazu koliko su jajnih stanica izvadili te prije nego te puste iz bolnice ti daju papir s datumom i vremenom kad ce te doktor zvati. Bar je kod nas tako bilo.
    Moje putovanje je islo ovako.
    Prva stimulacija,puregon + orgalutran te decapeptyl - izvadjeno 8 js,niti jedna zdrava. Druga stimulacija menopur+orgalutran te ovitrell - 10 js izvadjeno, tjedan dana nakon smo saznali da ima 1 zdrav emrij koji su onda zamrzli. Nazalost imala sam ciscenje sa tabletama nedavno tako da sad cekam da se tijelo oporavi da mogu krenuti sa 3.stimulacijom
    Pitanje za druge cure koje su nakon neuspjesne trudnoce kretale ponovno,jel treba dugo tijelu da se resetira? Rekli su mi pauza od nekoliko mjeseci pa me zanima ako je netko prosao mozda slicno nesto kakva su vam iskustva. Hvala vam unaprijed.

Vaki
    06. Travanj 2019. 13:53

Hani - kako si nam ti? 

🤞❤️🙏

• Hani
    06. Travanj 2019. 14:04

Lose. Nervozna i ljuta. Ne rade nedjeljom odjednom. Stoperica veceras i aspiracija u pon, ali treci doktor koji me danas pregleda misli da ce bit kasno. 

• Malenaa88
    06. Travanj 2019. 14:13

Kengu ja sam bila zanjela blizance iz prvog ivf i prvi put prokrvarila u 5tt i ostao mi drugi plod za koji sam saznala u 9tt da nema srcane akcije i isla na inducirani pobacaj i sad radili fet nije uspjelo. I trazila sam neke pretrage da radim i dali su mi te vezi trombofilije i vitamin d i folnu da provjerim. Inace pijem folacin od 5mg i andol mi uvedu prije transfera . E sad ja sam citala da trombofilija ne utice na implantaciju ali zbog pobacaja bi volila odraditi trombofiliju cisto da na tom polju budem mirna ako opet zatrudnim da se ne mislim. Ici cu u bolnicu rekli su mi da imaju reagense za neke od ovih pretraga pa sta mi mognu vise odradit bolje za mene sto nemognu sta cu odradit cu privatno. Sto je najgore ja ni neznam koje pretrage daju u slucaju neuspjele implantacije 

Lemon
    06. Travanj 2019. 14:38

Wolfie meni su već rekli da će mi se javiti nakon mjesec dana od punkcije, nisu uspjeli razviti test kada smo dali krv na konzultacijama pa sad će to probati na embrijima, tako da mi nismo ni sigurni da će moći napraviti pgd, a rekli su mi da nažalost nisu sigurni ni oni.. Žao mi je što je došlo do spontanog i što nemaš smrzlice, što daju za terapiju nakon transfera? Želim ti svu sreću sljedeći put

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• Hani
    06. Travanj 2019. 14:46

Jenn, kazu da jajnik zaspi ako folikuli ostanu iste velicine, tj. prestanu rast, ali nikad ne znas sto ce na kraju bit. Sretno na punkciji u pon!
    Meto, zao mi je zbog menge i neka bude uspjesno odmah sljedeci put. U kojoj si klinici?
    Blacky, Johan i Babylove, ja ne bih mogla izdrzat a da ne napravim testic
    Nikitta, bas mi je drago sto sve ide kako treba. Zar mogu zamrznit trodnevne? Hoces li inzistirat ili...?
    Vaki, zasto fet ne bi bio dobitan?? Bit ce tu djecice. Pustaju li tvoje embrije do blastica ili...!
    Mala garava, jesu li te pretrage trazili u Cita ili?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.