Nekima ne bi uspjelo ni u 5+ pokusaja u privatnika, svaka prica je drugacija, tebi se posrecilo odmah iz druge. Pojasni malo kako su ti krivo tempirali protokol u 1. Ivfu..
Nikitta, o ovome sam vam pričala gore i s namjerom sam napisala da ne slušate druge. Svatko ima drugačiji protokol, to ovisi o doktoru. To što sam ja primala, ne znači da će pomoći i tebi. Bitno je da se jako jako dobro pogodi dijagnoza u startu i da se dobro tempira protokol. Ja sam mislila da kod mene ne valjaju ni jajne stanice dok nisam saznala da mi je fulan protokol. Ništa te ne košta otići na drugo mišljenje.. Meni je savjest govorila da nešto ne štima i da moram ići dalje, na drugom razgovoru u drugoj klinici sam saznala više informacija koje su imale smisla i jednostavno, to je bilo to.
Ono što mogu preporučiti je da idete ako imate bilo kakvu i sitnu mogućnost, privatno. To je cijena jednog manjeg auta ali se isplati, ne žalim za niti jednom lipom. Drugo što preporučujem je akupunktura za plodnost i treće je profertil za muškarce. Iako je moj imao odličan spermiogram, ne može mu štetiti, skup je (onaj originalni) ali isplati se.
Terapija je bila: Puregon, Menopur, Orgalutran, (duphaston i estrofem prije početka postupka zbog cisti) s time da sam išla i na histeroskopiju koja se radi ako ne uspije neki postupak da se vidi da li je problem u maternici jer se samo tim pregledom mogu utvrditi neke infekcije koje su skrivene i koje se ne vide niti jednim brisom. To sam napravila i uspostavilo se da je bila neka mala infekcija što je isto moglo utjecati na implantaciju. To sam također išla privatno i preporučam vam svima ići privatno cijeli postupak. Vjerujte, novce koje ćete potrošiti nisu vrijedni vašeg zdravlja ako idete na 5+ postupaka u državnoj…
Još da napomenem: normalno je osjetiti bockanja u jajnicima i ako zatrudnite. Zaokupirajte se nekim drugim stvarima koje se vesele i nemojte misliti o tome… Opustite se malo <3
Kengurica - čestitam! Baš mi je drago!!
Ja znam nekolicinu cura koje su bili kod privatnika, potrosili brdo para, otisli u drzavnu bolnicu i iz prvog ivf ostale trudne... tako da pravila zbilja nema, nego je onako kako je suđeno i kako se potrefi... a i nisu svi u mogucnosti tolike novce skupiti i odvaziti se i otici kod privatnika, koliko god da je želja jaka..
Meni je drago da je tebi uspijelo i zelim ti uredan ostatak trudnoce i da sto prije ugledas svoju mrvicu 💖
Nikita bas mi je zao da te tako boli jbm mu misa. drzim fige da te ovaj postupak obraduje i da za par dana mrvice budu u pupi . Hani ja prekosutra radim testic pa budemo vidjeli . Ostalim cekalicama takodjer sretno i da vide plusic. Noisete cestitam.
Nekima ne bi uspjelo ni u 5+ pokusaja u privatnika, svaka prica je drugacija, tebi se posrecilo odmah iz druge. Pojasni malo kako su ti krivo tempirali protokol u 1. Ivfu..
Mislim da to zbilja nema veze kako su mi krivo tempirali. Tu ima hrpa detalja koje bi morala pisati, a nema smisla jer to doktor treba sam prepoznati.. Jednostavno, vidiš i sama kad folikuli krenu rasti i kad stanu da nešto nije ok. Ja to nisam znala.. Ma znam da je svaka priča drugačija ali velim, ako vam osjećaj kaže da to nije to, idite dalje. Bilo to privatno ili državno.. Nama je ispalo da je bilo privatno i eto, bez obzira što je prva klinika rekla da se takav slučaj viđa jednom u 10 godina, druga je rekla da će biti teško ali da nije nemoguće. Da ne pričam da sam skoro završila na donaciji bespotrebno..
Sam da još pitam jel normalno da me moze stalno boliti na ljevoj strani... Sjedila lezala hodala stalno me probada na ljevoj strani. Ne kuzim kaj bi osjetila ljevi jajnik a desni ne. Bas me je strah te bete sutra.
Mene je probadalo jedno vrijeme u jednom, jedno vrijeme u drugom i dosta dugo je to trajalo čak i nakon što sam saznala za dobru betu.. Opusti se, ne razmišljaj o tome, proći će kako će proći, samo pozitivno!
Nikitta, tebi svaki put vade estradiol da vide kad ce stoperica? Rade li to i u drugim bolnicama?
Hani - eto, draga pripremam se za aspiraciju. Sutra ujutro u 6.50h. Ne moram uopće govoriti koliko sam uzbuđena... 😁
Slažem se da je i sreća dosta bitna, stvarno se mora puno toga poklopiti... Kad sam bila na samom početku, bilo mi je puno lakše. Mislila sam da je normalno dobiti puno stanica, da se sve oplode, da se dođe do transfera... Eh, kad bi barem to tako funkcioniralo!
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Nikitta, tebi svaki put vade estradiol da vide kad ce stoperica? Rade li to i u drugim bolnicama?
Meni su u prvoj radili pa je nastala pomutnja jer nisu znali šta je, očito nije bilo tipično, a u drugoj nisu i sve je prošlo u redu..
Sortiraj odgovore
Najstariji