Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sunshine25
    27. Ožujak 2019. 21:16

Lilypie 💚 drago mi je da si bolje! Evo meni je danas krenula prava M, sigurno će i tebi skoro. Nastavljate kod Škvorca? Ma mora biti treća sreća 😊

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

Nasty
    28. Ožujak 2019. 00:07

medo2711

Citala sam sve 19 mi je fsh,narucila sam dhea tablete sta je i dr predlozila,zanimaju me iskustva!

Medo ja sam spuštala fsh i lh sa terapijom femoston 2/10 i podizala estradiol i prolaktin što mi je predložila doktorica da mogu u postupak. Fsh mi je skoro bio 15, sad mi je oko 11, lh mi je bio oko 9 sad mi je oko 8.,a estradiol mi je bio oko 90 sad mi je oko 130. Amh mi je 2,87 pmol/L. 
    Sad krećem u postupak polovicom 4.mj. Terapiju sam pila dva ipo mjeseca. Sad održavam fsh i estradiol shatavari prahom i uzimam suplemente za kvalitetu j.s. koje si mogla pročitati na rodinom forumu. Osim Dhea. Dhea-s mi je na gornjoj granici. 
    U kojim je mjernim jedinicama tvoj amh? Kakvi su ti ostali hormoni? Što ti preporučuje tvoj dr.? Gdje se liječiš? 

hejbaburibu
    28. Ožujak 2019. 06:27

I ja krećem s pikanjem od idućeg tjedna kad dođe m.. (Ipak su me primili ovaj ciklus i jako sam sretna zbog toga) Dobila sam Bemfolu 150IU od 2dc. 
    Nasty i ja sam na Femostonu ali zbog regulacije ciklusa (ja ih bez terapije nemam). Dodatno pijem Novalac i magnezij s D vitaminom. Da li ste prekidale dodatne vitamine kada ste krenule u stimulaciju. Prošli put nisam prekidala ali mi je zena u ljekarni rekla da u drugoj polovici ciklusa (dok se čeka beta) ne uzimam ništa osim prepisanih duphastona i folnu

Svim novim plusićima od srca čestitam. Svima nam dajete nadu da ćemo i mi doživjeti isto,
    Curama kojima ovaj pokušaj nije bio uspješan želim svu snagu da prebole i hrabro krenu dalje. 

DG: ja: sekundarna amenoreja, terapija Femoston 2/10 između postupaka mm: ok
    11/2018: stimulacija Gonalima 25-75IU, IUI, neuspješno
    04/2019: stimulacija Bemfola 150-225IU + Cetrotide, IVF, bez transfera
    09/2019: stimulacija Gonal + Menopur + Cetrotide, 7js, IVF, bez transfera
    01/2020: stimulacija Gonal+Menopur+Cetrotide, 3js, IVF; bez transfera
    07/2020: Pergoveris 300+cetrotide; 1js; IVF bez transfera

Lilypie
    28. Ožujak 2019. 06:34

Nikitta

Lilypie ti si imala sad neuspješan FET? Pitam radi pauza između stimulacija koliko ti je… Trebalo bi proći minimalno 3 mjeseca između stimuliranih. Neka si malo odtugovala, kad dođe menga često ide još jedan val tuge, ljutnje, razočaranja - a onda nova nada se budi i nova snaga uz nju. Mi smo žene nevjerojatna bića, možemo sve, sretno! ☘️🥰

Nije bio FET, svježi transfer. Navodno se preporučuje dva do tri ciklusa pauze. Meni će to biti treći ciklus. A ne znam, isto sam negdje čitala da veću pauzu rade isključivo zbog redova čekanja.

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

• Ema1987
    28. Ožujak 2019. 07:38

Lilypie meni su isto rekli da napravim pauzu od 3 cijela ciklusa, čak i da 4. preporučaju da se ipak jajnici i organizam odmore od svega. Ti si kod Škvorca oba puta bila? 

Lilypie
    28. Ožujak 2019. 07:58

Ema1987

Lilypie meni su isto rekli da napravim pauzu od 3 cijela ciklusa, čak i da 4. preporučaju da se ipak jajnici i organizam odmore od svega. Ti si kod Škvorca oba puta bila?

Da, jesam. A sto se tiče pauze, meni je sasvim dovoljna ova pauza. Inače nemam nikakvih problema s ničime i stvarno se brzo oporavim poslije stimulacije. Da se ja tako ne osjećam, ne bi me nijedan doktor nagovorio. Jedino mi je TSH 0,96 i njega moram ponoviti prije postupka. Na kraju krajeva, imam 38 godina i nije na sad da imam vremena na bacanje

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

Grizli
    28. Ožujak 2019. 08:14

Hejbaburibu prvo da ti kaze da sam prste i mozak polomila na tvoje ime nikako ga tocno zapamtiti i upisat. Haha... Malo sale. Novalac inace ima vec dnevnu dozu vit D sto ako ti ne fali u tijelu ga je sasvim dovoljno. Koliko ga ima u toj kombinaciji sa Mg? Recimo ja sam 2 godine pila Novalac uz povremene pauze i vitamin D mi je svejedno bio smanjen. Zato bi bilo dobro da si ga provjeris pa ako je smanjen pojacas dozu jer vit D je jako vazan za plodnost i trudnocu, a moze biti los ako se s njim predoziras. Meni je mpo cak sad zadnji stimulirani preporucila da nista ne uzimam od suplemenata cak ni prenatale ni andol nista nakon transfera. Rekla je da zbog svih tih stimulacija je tijelo vec dovoljno nafilovano svime i svacime i da ga samo opetercujen jos i tim dodacima koji onda mogu vise odmoc nego pomoc. Doduse ja nikog drugog nisam cula da munje mpo to rekao osim moje koja ima tu ideju i znam da vecina cura koja je kod nje nije na nikakvim terpaijama dodataka dok se ne potvrdi beta. Nakon razgovora i proucavanja mislim da to cak i ima smisla tako da ja uzimam suplemente izmedju postupaka, najkasnije do ovulacije/punkcije.
    Sta se pauze tice mislim da je 3 mj minimalno. Cak sam misljenja da nakon stimulacije se 1 ciklus treba pauzirat pa ici na FET ako se ima smrzlica. Neznam kakva su vasa iskustva po tom pitanju, al ja sma sa 2 cure razgovarala obe su odmah nakon stimulacije i neuspjelog et isle u fet. Jedna je u fetu imala ovulaciju tek 22dc a inace ina normalno 14dc, sto je dokaz da je tijelo jos bilo u disbalansu. Da bi sad ovaj mj izostala joj ovulacija tako da su otlazali fet. Druga je u mjesecu nakon imala normalno ovulaciju al endo joj je na et bio jedva 8mm, sad ovaj mjesec isto otkazuju fet jer joj je danas 17dc a endo 4mm. Kad sam njih cula odmah mi je bilo drago sto sam pauzirala mjesec nakon stimulacije przije FET, bez obzira sto je neslavno zavrsilo moje tijelo treba odmor i vrijeme da se vrati u staro stanje jer dokle god nam je tijelo uneravnotezeno mislis da nece biti niti nekog uspjeha. To je samo moje misljenje kazem nisam provjeravala dal to ima i znanstvenih dokaza. 

Nasty
    28. Ožujak 2019. 08:32

hejbaburibu

I ja krećem s pikanjem od idućeg tjedna kad dođe m.. (Ipak su me primili ovaj ciklus i jako sam sretna zbog toga) Dobila sam Bemfolu 150IU od 2dc.
    Nasty i ja sam na Femostonu ali zbog regulacije ciklusa (ja ih bez terapije nemam). Dodatno pijem Novalac i magnezij s D vitaminom. Da li ste prekidale dodatne vitamine kada ste krenule u stimulaciju. Prošli put nisam prekidala ali mi je zena u ljekarni rekla da u drugoj polovici ciklusa (dok se čeka beta) ne uzimam ništa osim prepisanih duphastona i folnu

Svim novim plusićima od srca čestitam. Svima nam dajete nadu da ćemo i mi doživjeti isto,
    Curama kojima ovaj pokušaj nije bio uspješan želim svu snagu da prebole i hrabro krenu dalje.

Heeej Hejbaburibu
    Da femostone se prepisuje kod anovulacije ili izostanka menstruacije. Kakvi su ti ostali nalazi hormona? 
    Drago mi je da krećeš. 😀 Točno te razumijem.. I sama sam dosta dugo čekala zeleno svjetlo. E sad što se dodataka tiče mislim shatavari prekunuti odmah 2dc jer u sebi sadrži tvari koje utječu na hormone. A ove prenatale i omegu ću možda nastaviti piti do punkcije a možda i ne. To ću još procijeniti. 

Nasty
    28. Ožujak 2019. 08:40

I ja krećem sa bemfolom ali 300. Pa zbog full stim. možda ipak stanem sa svim dodacima taj ciklus. 

• Ema1987
    28. Ožujak 2019. 09:13

Grizli, potpuno se slažem s tobom i pauzom od minimalno 3 mj. Ja sam sad zadnji put išla na kontrolu kod svoje ginek. i rekla mi je da su mi jajnici normalni. Ciklus iza toga išla kod prof. Vrčića na konzulatcije koji je potvrdio isto to ali rekao je ne još u postupak, neka prođu još dva ciklusa da se tijelo odmori.Što se tiče ciklusa i ovulacija, ja sam imala zadnji put biokemijsku s tim da je to mučenje trajalo 2 tjedna, beta je stalo rasla po malo i cijelo vrijeme sam krvarila i nakon toga, taman dan prije nego su mi zakazali čišćenje, otišlo je samo ali evo već 4. ciklus od 28 dana imam nakon toga što mi nikad u životu nije bilo. sad neznam do čega je, kaže mi ginek. da to može biti još i od stimulacije. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.