Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Hani
    17. Ožujak 2019. 15:30

Ketica

Pozz, zenice drage nova sam na forumu i puna pitanja. Ukratko ovo je moja prica.imam pocs,hiper štitnjaču od th uzimam Euthyrox 50 mg. inzulinska rezistencija,Glucopage 50mg, aovulatorne menstruacije, suprug zdrav, pokusavsmo dobiti bebicu vec 9 god😢ali bez uspjeha. Menstruacije nikad redovite,napuhana vječno. 2015 propuhana oba jajovoda, dr. Grgic Petrova bolnica. 2016.tu me preuzima pod svoje krilo najradosnija pticica i po meni najotvoreniji dr. ikad dr. Karlo Tomičič💪👏, 2016 prva inseminacija iz pr. cikl. nema +, 2017 druga inseminacija.. beta 1300 vanmaternicno d. jajovod, 2017 9 mj. prvi ivf iz prirodnog ciklua, negativna beta… 2018 2 mj. moje srce iskace iz prsnog koša.. Samo od sebe… (dobro Marijo i ja😀) meni je zlo, mucnine.. Ja napravih 5 testova od onog za 15 kn do onog za 99 i svi pokaziju +, ne vjerujem sama sebi… Beta 2194.6.. ❤️❤️❤️2 dan od bete bolovi, krvarenje.. Opet vanmaternicna 6 tj, operacija u OBK, jajovod ex, sad imam samo ljevi, u međuvremenu sam dala otkaz(rekao dr. u Petrovoj da ako zelim biti mama da zaboravim noćni rad… 12 h staracki dom). Ajde probat cemo i to.. Nebum crkla od gladi a cipela ionako imam previse😆. 5 mj. stimulirani ciklus, dobimo 12js,11 se oplodi a opstanu 4 do stadija blastica, zbog ogromne HS, smrzavaju ih. 2018 9 mj. vracene 2,beta niska… U periodu od 9mj.2018 do dns, svaki ciklus izazivali su mi sa duphastonom jer ni prokrvariti ne mogu nornalno,,,, 26.2.zadnja mens(duphaston) i idemo u novi ivf…od th. za pripremu Estrofem 3x1,i utrogestan 3x2 U cetvrtak 14.3.2019.endometrij 10 mm, vratili su mi moja dva❤️, i sad cekamo i 🙏, ali ova agonija… malo probada koda da cu dobiti svaki cas… malo bole leđa, pa malo smeckaste krvi 1x dnevno (jucer) vise sam luda placem mislim neznam kako i kaj… Svaka riječ podrske i utjehe dobro bi mi došla, tj trebam je. Hvala Vam svima lavice moje unaprijed.

Pozz, Ketice!
    Tu smo negdje po stažu, i mi pokusavamo skoro 10 god, s tim da ja imam iza sebe samo dvije inseminacije i 1 stimulirani.
    Drzim fige za tvoje blastice i zelim ti od sveg srca da ti se napokon ostvari zelja! Prosla si svasta, a Bog nagraduje hrabre, neka te doceka veliki plusic!!! A malo krvi je odlican znak, kako sam citala tu po forumu 

• Kengurica
    17. Ožujak 2019. 15:31

Ketica stvarno si kalvariju prosla. Drzim ti i rucne i nozne fige da je sad ovo napokon jedna zdrava trudnoca. Ako ti sto znaci meni je vec negdje 5. Dnt krenulo kao mengasto grcenje, 6. I 7. Dnt bas strasno grcenje, 8. Dnt krv. Na kraju dvije bete pozitivne, uredno duplanje. Cekam uzv da vidimo jel sve ok, al vjerujem da ce biti, a tebi zelim da su intebi menstrualni grcevi implantacija. Zeznuto je jer su isti pms simtomi sa simptomima trudnoce, a i od stimulacije osjecamo svakakve senzacije. Inace ja sam na dan transfera kurila 38, razbolila se 38 i doktor mi je rekao da nema veze pa eto ako se netko prepao prehlade cisto da ovo procita.

• Kengurica
    17. Ožujak 2019. 15:38

Pardon 9dnt krv i test pozitivan.

Ketica
    17. Ožujak 2019. 15:49

Ajme cure, Hvala Vam od ❤️, na riječima poderske odma mi srce jace kuca.... I dobar je osjecaj..💪💪💪💪.  
    Hani, nema predaje nikad..💪❤️. 
    Lilypie 28.3.je 14 dana, a ici cu 29.3.na betu.. Prije ne... Bez obzira na testić, dr. KARLO, kaze da se po beti vodimo....., ono sto želim sebi zelim i Vama, da napokon imamo ❤️ ispod srca svog💕

Ketica
    17. Ožujak 2019. 16:06

Nikitta, iz tvojih usta u Bozje usi, neka i meni pogodiš,... glupo je za rec.. ali moj Marijo kaze, ako i nema 👶bebice imamo  jedno drugo i 🐶i🐱i🐟 i 🏍️,a to je suport,uspije svaku moju suzu pretvoriti u osmjeh, a to je dobro za mene. Ovo je prvi forum da sam se uopće u 9 godina negdje ulogirala, uvijek sam mislila o Boze, sto bum vise citala ponoriti cu. Sad vidim da sam bila u krivu..kaj na um to na drum...i stvarno je lakse da s  nekim djelim iskustva... Ovako kad dođemo u Petrovu.. Samo tonu istih pogleda i još vise upitnika iznad glava, svih nas boraca tamo i u svakoj drugoj bolnici ili klinici u Hrvatskoj...   I neznam kaj bi vise mogla poželjeti za rođendan (10.4.)nego samo jedan + Hvala Vam svima. 🤗

• Gelica
    17. Ožujak 2019. 16:14

Nikitta

Gelice tako je, trnovit je ovo i vijugav put odnosno putovanje za koje ne znamo kad kome završava, i završava li sretno ili ne. Ono što nam ostaje je nada, koja umire zadnja. Onaj tko to nije prošao jednostavno ne može razumijeti, može pokušati suosjećati, ali i to je prilično plastično. Zato je meni ovaj forum jedino mjesto podrške, nitko iz okoline (osim moje mame i mm, ali ni mama ne kuži kak to sve ide i koji je to udar na tijelo i na psihu). Mi brojimo 5 godina neplodnosti, a od toga 4 neuspjela IVF-a, svaki put beta negativna ili niska (to je vjerojatno od boostera bilo, jer sam nestrpljivo radila betu ranije, a primala sam hcg). Uglavnom, nikad trudna, nikad ništa, jajovodi prohodni, endometrioza je problem, pojela mi rezervu js, amh mi je 3.6 pmol ili tak nešto. Naizgled nije neki veliki bed, jer i žene s endo ostaju trudne i prirodnim putem, a i žene s manjim AMh, ali eto, ne ide i točka. Uopće ne mogu zamisliti da će itijedan postupak biti dobitan, mogu za sve vas tu imati više nade i vjere nego sama za sebe, što je pogrešno, ali radim na tome. 💆🏼‍♀️

Nikitta sve si napisala šta i ja mislim i osjećam, a ovo zadnje da za sve nas imaš  vise nade nego za sebe, e pa isto tako i ja ..i to nije dobro. Ali teško je nadati se nakon neuspjeha, međutim moramo biti jače od toga i pozitivne  :) . Ovaj forum je najveća podrska,  jer  sve se kuzimo kako nam je i kroz šta prolazimo. 
    A sada glavu gore i razmišljamo pozitivno :)
    Bilo je puno lijepih vijesti tu na forumu, i to nam daje nadu i hrabrost! :) 😘

Lilypie
    17. Ožujak 2019. 16:20

Nikitta

Grizli dakle ako se prva ne odmrzne, imaš još jednu? Ma odmrznut će se, odnosno preživjet će odmrzavanje, mora. A onda druga blastica za bracu ili seku ❤️
    Lilypie čekaj, od 11 samo 1? Koma, vjerujem da si razočarana, i ja bih bila. Gdje si, isto kod škvorca?
    Ketica bože dragi kako si ti sve to prošla stoički, svaka ti čast! Iz onog što čitam, imam osjećaj da su ti jajovodi radili najviše problema i nekako imam osjećaj da se sad malac/mala ugnijezdilo gdje treba. Simptomi su ti 🤞🏻😃 Ja ovdje još nisam nikom fulala da je trudna, uvijek dobro namirišem, osim sebi 🙉

Da, kod Skvorca. Stvarno sam ovaj put očekivala vise. 

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

Ketica
    17. Ožujak 2019. 16:21

Ja cu 35,u 4 mj. Muz 40,al uvjek se tjesim mene je moja mama rodila u 39(kao jos imam vremena) kao 3 curu, imam dvije strrije seke 12 i 9 god. razlike među nama, i one su to rjesile tak skolski kad su htjele ostsle su trudne, uglavnom necaci, se mogu teti s glave najest... Kakvi su to decki,,, (al sam se napeglala gazenih pelena) 😆😄

Ketica
    17. Ožujak 2019. 16:25

Lilypie, ako meni ova sad ne uspije, ja mislim preci kod Škvorca,,,, mpja kolegica iz prirodnog ciklusa i deckina je tu, znaci samo 1 i uspjeli su... Kazu za njega za je super uspjesan

Grizli
    17. Ožujak 2019. 16:25

Curke moramo biti hrabre i ustrajne! Cuda se dogadjaju u najludjim situacijama pa vec kad nam nece iz nekog standarda nek dodje iz ludosti. Hani i Ketica zaista imate vec puuuno godina staza i vrijeme je da krene vas staz u majcinskim vodama. Ketice zelim da ti se ostvari zelja za rodjendan, ja sam jako emotivno vezana za taj datum pa ti zeli da ti bude najsretnii na svijetu. Ja ako sutra imam FET imam isto za vaditi betu oko tog datuma pa se nadam da ceno skupa proslaviti pozitivne bete i tvoj rodjendan u radosti.
    Nikita tako je jedan bi trebao smrzlic biti za sutra, a drugi za slijedeci FET. Daj boze da bude 2.za drugog bebija. To bi bilo skroz ludo. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.