Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    13. Ožujak 2019. 16:48

Gelica to je onada puna stimulacija. Mozda mozes otic u drugu klinikuni traziti da onda u 3 mj pauze od stimulcije iskoristis prirodnjake. Kazu da nakon stimulacije zna u prirodnom ciklusu biti vise folikula. Ja bi ti savjetovala da iskoristis sto vise mozes na hzzo. Vazno je da prije 42.rodjendana udjes u stimulaciju nece ti prekinut ako si vec u postupku kao ni ako imas smrznute embrije. Mozda ti mogu dati klomice da bude koja stanica vise. Nemoj odustat, smao bi trebala se odluciti što prije da vec od iduceg ciklusa krenes. Mozda bi ti bas prirodnjak donio uspjeha jer bis imala 1 js samo i kvaliteta bi bila u tom slucaju bolja. A do onda bi ti se mozda i tsh popravio. Deal o do 9 mj ako imas volje mogla bis iskoristiti prirodnjake, stimulaciju i eventualno fet-ove ako bi bilo sto za smrznuti u najgorem slucaju ako nista ne bi imala nista za FET uvijek an kraju ti preostaje probat inseminaciju. Sansa s njom je mala al postoji.
    Dobila ja sad i mail iz Rijeke. Diplomatski odgovor: uvidom u evidenciju moramo postupiti prema odredbama profesorice. Zamolila ih bila da nju pitaju al nista mozda ju nisi ni pitale. Ja cu svejedno sutra zvat. Ako ne valjda cu u ponedjeljak dobiti odgovor! Iako mi muz sugerira da ako ne dobim odgovor da se niti na dan FET-a ne nerviram i natezem s njima nego da ih to pitam ako ne uspije kad budem isla drugi put na FET. 

Grizli
    13. Ožujak 2019. 17:09

Blacky89

Gelice… stvarno uzas… vjerujem da te isokiralo… mislim svi mi budemo svjesni da na velik broj folikula ce biti i lošijih stanica, al mislim da su se kod tebe bas zaj…
    No glavu gore, mozda se koja trgne.
    Flower sretno u FETu
    Grizli zovi i budi dosadna dok ti se ne jave… nekom ce dosadit 🙈
    Ninna kako je prosla punkcija?
    Evo ja danas krenula sa estrofemom, tako da pripreme za FET on! 🤞
    Grizli enciklopediji nasa, koja je svrha estrofema osim utjecaja na endometrij? Jel on na jos nesto utječe ili? 😘

Evo da odgovorim Blacky na tboje pitanje. To je zapravo estradiol i pomaze u debljanju endometrija i da se on zgusne odnosno da bude optimalan za implantaciju. Posebno vazno da se primjeni kao potpora endo kod FET-a ako endo ne zadebljaje dovoljno kod zena u prirodnom cikusu. Opcenito sluzi za ppdizanje doze estradiola u krvi sta je bitno ne samo za implantaciju nego i stvaranje posteljice kasnije tako da se zna s njime ako je potrebno nastaviti i u trudnoci. Eto to sam nasla i nista vise uglavnom su istrazivanja vise o dozama koje se daju i dal putem injekcije, oralno ili flaster, al mislim da kod nas nemamo toliko mogućnosti. Možda se varam al uglavnom nisam nasla za nis dodatno vise da je estradiol tj lijek estrofem bitan. 

• Kengurica
    13. Ožujak 2019. 17:18

Cure, ja ne bih Skvorca optuzila za ovaj Gelicin fijasko. Prvo, nadam se da ce te sutra nazvati s nekom dobrom vijesti.
    Dakle, ja imam amh 30. Na puregon 225 jedinica sam dobila 12 folikula 7 stanica, 4 zrele. Na Bemfoli 7 stanica 2 zrele. Na gonalu 7 stanica i vise ni ne znam koliko zrelih. Prva dva puta oplodjena samo jedna. Zadnji 4. Promijenili smo urologa i biologa i dobili vise oplodjenih. Ono sto zelim reci je da na tvoj AMH nije ni doktoe vjerojatno mogao pomisliti da ces dobiti 19j.s. Onda pak kad tako burno reagiras se boje pojacavati doze sto nekoga spasi od teskog hipera, ali nekome bude slaba doza da nahrani tu silinu folikula. Uvijek su neki nezreli jer se stoperica daje kad su 2-3 preko 18-19mm i onda naravno maleni ostaju nezreli. Ja vjerujem da je u MPO prvi stimulirani postupak neke žene nepoznanica doktoru kao i pacijentici. Npr na moj AMh se svi bojali neke burne reakcije, a gle koji bezvezan odaziv. Imala sam doze i 200 i 225 i 150. Uvijek podjednak broj j.s. Na klomifenu dobila dvije dobre i zrele pa aj sad ti reci. Nama se pokazalo da su spermiji jednako vazni, a bome i biolog.
    Ja vjerujem da ce ti vec sljedeci postupak ako dodje do njega, ako te ovaj ne iznenadi biti puno bolji. Osobno bih ti preporucila da odes na konzultacije kod bar dva doktora, Vrčića i jos nekoga. 
    A sad da izadjem iz ormara da sam imala postupak. U privatnoj klinici. Nije mi se dalo pisati jer mi je muka kasnije kad javim da je negativna beta pa me tjesite (iako na tome hvala) sto me to jos vise slomi. Danas mi je 9dnt trodnevnih embrija i prokrvarila sam. Zadnja dva dana grcevi najgore menge. Jadna sam da jadnija ne mogu biti.

Grizli
    13. Ožujak 2019. 17:23

Kengurice pa kako tako rano prokrvarila? Zao mi je! Drzi se! 

• Kengurica
    13. Ožujak 2019. 17:28

Pa daj zamisli. Pod terapijom. Prvi puta imamo zametke koji se razvijaju kak spada i dobili A1 ocjenu. Jest da su trodnevni pa tko zna da li bi dosli uopce do blastice, ali.. Danas odem na wc i sok i nevjerica. Isla sam pogledat kad sam na zadnjem stimuliranom prokrvarila. 13.dp punkcije sam smedje dobila, 14 dpp krv. U prvom nisam do prestanka terapije. Sad me jos i to zabrinjava. Zapravo danas uopce vise nemam vjere da mi mozemo dobiti dijete. 

• Kengurica
    13. Ožujak 2019. 17:57
    Cure ovaj čas. Zvat cu doktora.
    Cure ovaj čas. Zvat cu doktora.

• Gelica
    13. Ožujak 2019. 18:10

Grizli hvala na savjetima :) Sad ni sama ne znam šta dalje. Prvo ću vidjeti šta će mi sutra biologica reći pa onda vidjeti šta će biti sa 4 smrzlića. I onda ću neki plan napraviti.

Kengurica i tebi hvala, ali znaš doktor mi je odmah rerkao da očekuje oko 15 folikula posto su mi antralni 12 kom bili. Ali ionako sad nebitno... 
    Žao mi je jako jer si prokrvarila, ali nemoj gubiti nadu i prepisati se crrnim mislima, naravno da ćete dobiti bebu!! 

13. Ožujak 2019. 18:17

Pa Kengurice to je pozitivan test!2 embrija su u pitanju,pa moguce da jedan nije uspio pa zato krvaris,drzim fige da je to to!

• nemasekirancije
    13. Ožujak 2019. 18:27

Toooooo Kenguriceeeee :)!!!!!!!!

• nemasekirancije
    13. Ožujak 2019. 18:28

Kengurice kod kojeg si bila biologa odnosno kod kojeg ste urologa?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.