Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Babylove
    14. Ožujak 2019. 10:05

Kengu... taman uđem da vidim dali si sta pisala .. drqgo mi ke da je krvarenje stalo i zelim ti su srecu svijeta 💖
    Sunshine lijep rezultat i drzimo 🤞🤞 do velike bete
    Nikitta kako cure kazu jedna tableta nema veze 😎
    Grizli cekamo sta kaze profa 💖

Grizli
    14. Ožujak 2019. 10:31

Nikita ako sam ja dobro skuzila ti si popila u utorka pilulu, al od krivog dana i trebala bis sada popit tu neku koja je namocena slinom? Ako je tako mozes slobodno. Ako si preskocila u utorak onda vise nema ni smisla ti ju piti, jer si jucer popila uredno. I sad dalje nastavis bez te preskocene. Tako su meni rekli jos dok sam (glupaca) pila pilule da ne zatrudnim. Preskočena pilula povecava sanse za trudnocu, al to tebe ne brine.
    MimicaRi dobila ja profu. Zena bolesna da jedva govori, pa se nije uspjela derat al imam osjecaj da sam tamo da bi me bila zavrnula glavu. Nju uopce ne muci sta ja imam kratke cikluse jer sam na progesteronu. Ona biljezi dan ovulacije ponedjeljak a ne subotu jer je onda vidjeno zuto tijelo i imam transfer 7.dana nakon i da sta bi ja htjela. I ja joj kazem da ja na progesteronu prokrvarima ranije. I zena mi izjavi onda vama nema pomoci i mi necemo vise raditi nista kod vas po tom pitanju ako je tako i ako prokrvarite 2-3 dana nakon FET-a. I da dodjem u ponedjeljak i da po njoj je to pravi termin jer sam ja peije postupaka (prije 13 mjeseci) imala cikluse 28 dana. Reko ok hvala na obrazlozenju, vremenu i svemu. Ja dodjem pa cemo vidit dalje. A ako prokrvarim onda idući fet zelim 5.dana od ovulacije jer imam svoju blastocistu koji sto god vi mislili ili rekli ja napustiti necu! Dakle nadrkala se sta sam i ocekivala, al ne zanima me, i ja sam nadrkana pa nju ne briga! I za deugi fet ako moram drugi mjesec traziti cu termin kod dr. Tine. Znaci umjesto da kaze vidit cemo zasto vi na progesteronu prokrvarite jer koliko ja znam nisam jedina neee nego odmah ja sam slucaj za otpisat! A kao nalazi svi savrseno uredni. Mrš... No dobro kako god sad da izreduciram si mozak i misli i cekam ponedjeljak. Srecom pa mi je vikend krcat obavezama pa necu ni primjetiti koliko cekam.
    Sunshine sretno! 🤞🤞🤞🤞
    Kengu ma kako je meni drago da ne krvaris vise i da je plus postojan. Navijam za tebe da uskoro javis predivnu betu i urednu trudnocu! Veselim se ko da se meni to dogodilo! 

• Blacky89
    14. Ožujak 2019. 11:07

Jao Grizli... sad sam se i ja nazivcirala... čekaj, to znaci da si dosla u srijedu, ona bi srijedu bilježila kao dan ovulacije jer bi onda vidjela žuto tijelo? WTF? 
    Nek si joj odbrusila, nekad se oni malo primite kad pokažeš zube... inače znaju mislit da mogu levatit pacijente kako hoce jer su eto liječnici. Pa ko nas pita sta smo mi?!? Ja poludim na takav pristup. Hvala Bogu ovi moji su super, ne znam sta bih da se jos s njima moram borit. 
    Čekaj, a mi kao ne bi trebale prokrvarit pod progesteronom? Still learning... 
    ja sam sada bila dobila mengu na točan dan ciklusa koji i inače dobijem unatoč progesteron. 

Grizli žao mi je da te tako otpilila. Oni jesu stručnjaci ali svaka od nas dobro pozna svoje tijelo i naše sugestije bi itekako trebali uvažiti kod donošenja odluka o liječenju jer svaki organizam je različit. I to da nema pomoći ako prokrvariš na progesteronima...pa koliko žena ima kojima se to dogodi! Uh..baš mi je žao da je tako odreagirala, shvaćam tvoju ljutnju jer bi se osjećala isto. Probaj se smiriti i probaj u ponedjeljak još jednom s njom smireno porazgovarati o svemu. Nadam se da će shvatiti i pokazati razumijevanje. Znam da su u gužvi i da im je ludnica tamo svaki dan, ali Bože moj nismo tamo zato jer nam se sviđa nego jer trebamo pomoć. Ako ne uspiješ više naći s njom zajednički jezik onda traži da pređeš kod doktorice Sušanj. Ja za nju stvarno imam samo riječi hvale jer uvijek uvaži sva pitanja, prijedloge, strahove i bude mi lakše. Profesorica mi je bila par puta na uzv i ne mogu ni za nju reći ništa loše- bila je ljubazna, objasnila je sve ali ima taj neki direktniji pristup koji meni ne odgovara.
    Kengurice super nek je krvarenje stalo! Ajme kako predivan obrat kod tebe! Želim ti svu sreću svijeta i da beta bude sve veća i veća 
    Ninna super za stanice! Javi kako se razvijaju...

• Blacky89

Sunshine sretno!!!!! 🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞😊

Lilypie
    14. Ožujak 2019. 11:14

Zvali su me iz laboratorija. Ona tri zametka od jučer lijepo napreduju.
    Transfer je sutra ujutro. Ići ćemo s dva zametka

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

• Babylove
    14. Ožujak 2019. 11:38

Ajme Grizli koja je to krmaca kada se tako.moram izraziti.. uzas.. ne znam sto bi rekla... sve i da je pon bila O ne kuzim cemu 7 dan FET ako nema adekvatnog obrazloženja..  Ne znam sto bi ti rekla.. pokusaj ostati sto pozitivnija i nadam se da ce ipak ovo biti dobitan ciklus...
    Lilypie sretno 🤞
    Gelice ima li kod tebe mozda ipak pomaka?

• ninna1804
    14. Ožujak 2019. 11:52

Grizli mogu mislit koliko te uzrujala, ali zbog sebe i transfera probaj se sad za vikend smiriti. Mozda na kraju ova promjena bude dobitna, jer do sada je sve islo školski, a ipak neuspjesno....zelim ti punooo srece, nadam se da cemo zajednicki docekati plusice, moj transfer je isto u ponedjeljak.
    Novim curama zelim dobrodoslicu 😘
    Zvala me biologinja, od 14 js 10 je bilo zrelo, a 9 ih se oplodilo 💪 .
    Sad cekanje transfera do ponedjeljka pa cemo vidjeti koliko ce ih otici do blastica.

Grizli
    14. Ožujak 2019. 11:54

Blacky ma ne valja se nervirat vise! Ona je odlucila da je O bila u ponedjeljak i adio! Jer u subotu nije bila, a to sta je meni u subotu folikul bio 22-24mm nema veze. Ocito da sam danas dosla valjda bi danas bila ovulacija. A neka je prehladjena i jedva govori pa je valjda i zbog toga jos dodatno nadrkana. Inace volim kad su dr direktni i kazu kako stvari stoje, al mislim da danas je to rekla vis eu afektu nego drugo jer sam preispitivala u pitanje njenu odluku. U nacelu zena ne bi nikako smjela prokrvariti 14 dana na progesteronu ako mu je doza dostatna u krvi. Kod stimulacija se dogadja da se progesteron krene luciti vec od stoperice i onda nam ranije mogu doc menge. Ja sam ovih dana bas studiozno proucila svoje cikluse. I dosla do zakljucka da uvijek, al doslovno uvijek u zadnjih 2 god. i 7mj imam uzasnu glavoobolju tocno 8 dana od ovulacije. Nisam ju imala jedino kad sam zatrudnila. Nasla na internetu da 8 dana od O pocinje opadat progesteron a rast FSH. Matematicki gledano u idealbom ciklusu taj momenat bi bio tocno unutar 4 dana kad je endo najreceptivniji. Ja po simptomu svakog dana mogu znat kakav mi je ciklus. I daj boze da je ona u pravu da ne prokrvarim 3 dana nakon FET-a. Po mojoj racunici vodjena tim mojim podacima meni 20dc zavrsava implantacijski prozor. Tako da nije da bas nema nikakve sanse al da su smanjene jesu j to dosta. Jer to znaci da bi taj embrij u pon trebao vec bitj u fazi kad se moze implantirat. Inace ta dr je jako njezna na pregledu i ja zaista nemam zamjerke i odgovori kad ju se pita, al nema takta. Meni to ne smeta jer ne dopustam da me diraju takvi, i svakom odgovorim ako se osjetim napadnuto pa tako i njoj. Rekla sam joj da sam ja procitala svih njenih 89 znanstevnih radova koje je objavila i da vjerujem u njezinu strucnost, al da u ovom slucaju mislim da sam ja u pravu jer ja osjetim O, a ona moju ne moze osjetiti. Pa se malo iznenadila. No kako god, za vikend zvala si necake da idemo u kino i druziti se  igrat i to ce mi bit najbolja antistres terapija za ponedjeljak. 

Grizli
    14. Ožujak 2019. 11:57

Lilypie bravo za malce! I nek je sretno na et! 🤞🤞Za betu!
    Ninna super rezultat! Jesi vec odlucila vracas 1 ili 2? Nek svi dodju do blastice pa da imas i za druge trudnoce! Znaci skupa brojimo dane... Ajde super! Sestra me tjesi da kod mene je sve uvijek naopako pa da valjsa to tako mora biti ovaj put. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.