Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ninna1804
    13. Ožujak 2019. 14:55

Zenice moje, evo me.... 14 js  cekam sutra poziv da vidimo koliko ce se oploditi. 

• Gelica
    13. Ožujak 2019. 14:59

4 puta, a zašto je meni ostalo u sjećanju samo jednom 😀  Betaplus ne prima, oni su puni, zvala sam njih prije Škvorca . Ali razmišljam o Šimunicu ako idem privatno.
    A Petrova ako idem na teret HZZO-a. Šta mislite?

Vaki
    13. Ožujak 2019. 14:59

Gelice - ja sam imala sličan fijasko na VV, ali prije nekih 6 godina. Bila sam mlada pa nije do godina... Dobili smo 15 jajnih stanica, a ništa za transfer. Doktor je zaključio da meni ne odgovaraju jače stimulacije i idući put smo išli na polustimulaciju s klomifenima + Puregon od 8. dc. U tom ciklusu sam dobila 6 jajnih stanica. Sve su se oplodile, dva embrija su mi vratili i ostala sam trudna. Moguće da i tebi ne odgovaraju takve stimulacije. Znam točno kako se osjećaš, no treba pronaći odgovarajuću stimulaciju za tebe.

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

Grizli
    13. Ožujak 2019. 15:01

Norules sad smisljam taktiku kako da me muz zamjeni na poslu pokusavam se izkemijat da ako mi se ne javi do 10.30 za vrijeme marende odem ca sa posla i pravac Ri. Al me muci da ce mi doc bas na sastanak onda ljudi pa necu moc zbrisat. Ja sve nade polazem na to da ce se javiti trenutno. Al pao mi je kamen sa srca kad je sestra rekla pa ako bi i bio u petak ima jos vremena sutra da se cujete sa svojom dr.
      Ninna odlican rezultat i da ih se puno oplodi i razvije dalje. 

• Blacky89
    13. Ožujak 2019. 15:02

Ninna 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

• Gelica
    13. Ožujak 2019. 15:02

Vaki

Gelice - ja sam imala sličan fijasko na VV, ali prije nekih 6 godina. Bila sam mlada pa nije do godina… Dobili smo 15 jajnih stanica, a ništa za transfer. Doktor je zaključio da meni ne odgovaraju jače stimulacije i idući put smo išli na polustimulaciju s klomifenima + Puregon od 8. dc. U tom ciklusu sam dobila 6 jajnih stanica. Sve su se oplodile, dva embrija su mi vratili i ostala sam trudna. Moguće da i tebi ne odgovaraju takve stimulacije. Znam točno kako se osjećaš, no treba pronaći odgovarajuću stimulaciju za tebe.

Vaki  baš mi je drago što se tebi tako lijepo završilo :)  Eto, znaš kako se osjećam i Da, mislim da treba pronaći stimulaciju koja meni odgovara a to znači i doktora koji bi se oko toga potrudio..

• Gelica
    13. Ožujak 2019. 15:04

Ninna cestitam!!! Super rezultat, neka bude što više oplodenih! :) 😘

• Gelica
    13. Ožujak 2019. 15:41

Nikitta

Gelica do navršene 42. godine žena ima pravo na 10 postupaka mpo, 4 inseminacije, 6 IVF postupaka, od toga 2 IVF postupka moraju biti u prirodnom ciklusu (bez lijekova). Kada ti puniš 42? Jesi primila sad full stimulaciju? Ako da, morat ćeš uzet 3 mjeseca pauzu da se jajnici odmore.

Vaki totalno imaš pravo! Kod nekih žena manje je više. Tako je i sa mnom, više smisla imaju blage stimulacije, što mi je super jer mogu iz mjeseca u mjesec na postupak. Samo sad nikako krenuti 😂

Nikitta 17.09. ću napuniti 42 godine. Ja mislim da je to bila ful stimulacija, prva mi je pa ne kužim se baš. Puregon 200 i Orgalutran 125

• Gelica
    13. Ožujak 2019. 16:27

Nikitta

I da, u Zakonu piše da žena može ostvariti pravo na postupke na teret HZZO i nakon navršene 42. godine života ako za to postoje medicinski opravdani razlozi. Mislim da tako nekako ide članak, možeš si proguglat Zakon o mpo. Nisam sigurna koji sve razlozi dolaze u obzir, pretpostavljam u slučaju ako je žena ili njen mm liječeni od raka u fertilnom razdoblju, ali možda i u nekim drugim slučajevima. Provjeri si. Što se tiče stimulacije, ako si svaki dan dobijala Puregon 200, onda je to full stim. Koliko dana si točno sve dobijala?

Nikitta :
    Da, znam da u nekim slučajevima može i nakon 42-ge godine, ali kažem ti, ne zmnam da li državne bolnice imaju vremena posvetiti se pojedincu. Razmisljam o privatnicima, konkretno o Šimunicu. Pitala sam tu koga bi mi preporučili i šta misle ili znaju o Šimunicu ali nitko me baš nije doživio 😀. Od državnih mislim da bi jedino u Petrovu.

• Gelica
    13. Ožujak 2019. 16:28

E Da, puregon sam si davala 9 dana i Orgalutran 5

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.