Ovu terapiju od 2.2 koristim jos uvijek i prestajem kad budem 12+0
Na ovom gornjem su radili tu metodu
Gelica klanjam se zeno, ovo je fenomenalan rezultatMagica i Maja cestitam!!!! Zelim vam najbezbriznije trudnoce!!!!
Beba cestitam na sincicu, neka mu je sretno, veselo i bezbrizno djetinjstvo!!!! Uzivajte u zasluzenom daru!!
Blacky89 zao mi je zbog bete, glavu gore i hrabro dalje! Hoces odmah u fet?
Nemasekirancije i ninna84 hvala Haha, ja još uvijek ne vjerujem 😀 Sad samo strepim šta će mi sutra biologica reći, ali nadam se dobrom rezultatu :)
Gelica reci mi koju si stimulaciju imala kod Skvorca molim te?
Gelica klanjam se zeno, ovo je fenomenalan rezultatMagica i Maja cestitam!!!! Zelim vam najbezbriznije trudnoce!!!!
Beba cestitam na sincicu, neka mu je sretno, veselo i bezbrizno djetinjstvo!!!! Uzivajte u zasluzenom daru!!
Nemasekirancije i ninna84 hvala Haha, ja još uvijek ne vjerujem 😀 Sad samo strepim šta će mi sutra biologica reći, ali nadam se dobrom rezultatu :)
Nika5555 Bila sam na Puregonu 200 jedinica na dan 9 dana, zadnjih 5 dana Puregon + Orgalutran i stoperica Ovitrelle na 11 dan ciklusa. Punkcija 13 dan ciklusa.
Jutro cure... Evo proucavajuci za svoju situaciju dosla sam do nekih info iz najnovijih istrazivanja. Toliko sam zapela ovaj put za tu neobicnunsituaciju u kojoj sam se nasla da sam izmaltertirala kolegu iz USA da mi se raspita o novim istrazivanjima na podrucju IVF. Pa dijelim info s vam ovdje u skracenicama jer sumnjam da vas zanimaju bas cijela istrazivanja.
1. Dokazali su da u svijezem et kod stimulacije implant. prozor nasrupi 2-4 dana ranije jer se zbog stoperice krene prpgesteron luciti prije nego kod prirodnog ciklusa.
2. U velikim broju slucajeva impl.prozor nastupa 8-4 dana prije menstruacije bez obzira na duljinu trajanja ciklusa (ova studija je ogromna bila i dugo trajala sta je zapravo jako bitno)
3. Vecini zena impl.prozor je 3 dana no kod mladjih zena moze trajati i do 4, dok nakon 38+ se pocinje smanjivat.
4. Ako od implantacije do menstruacije prodje manje od 8 dana onda su implantacije 100% uspjesne, 9-13 dana 62%, a vise od 13 dana svega 4.5%. Taj period se strucno oznacava skracenicom TETEMC. To ide u prilog trajanju lutealne faze od 10-14 dana.
5. Previsoka razina progesterona moze imat toksikoloski utjecaj na receptivnost endometrija. Zato se vecinom et predvidja kad je suprit progesterona 5-6 dana od ovulacije za 5.dnevne embrije.
6. Kod zena kojima impl. prozor kasnije se javlja u ciklusu vece su sanse za spontani pobacaj ca 5 puta vise, dok je 3 puta veci kod zena kojima je on prerano. Odnosno ako se laicki receno fula prpzor implantacije dolazi do spontanog jer u preranom embrij nije dovoljno razvijen, a u drugom slucaju embrij vec krene u propadanje kada se implantira.
Napominjem da su to istrazivanja novijeg datuma od 2017-2018. Jer nasla sam dosta starijih iz 90-tih i 2000-tih koja su u totalnoj suprotnosti oveme.
Mozda kojoj od vas to pomogne stogod, ako nista da bolje razumijemo sve sto se dogadja u nasim tijelima nakon ovulacije.
Malizvrk cestitke od 💖 neka trudnoca bude po ps-u 🤞
Grizli draga bas mi je zao da se toliko stresiras nakon svega... bez obzira na ovo sto si napisala kontaktiraj doktoricu da budes mirnija 💖
Nina sretno sa punkicijom javi rezultat...
Jos je netko imao punkciju.. cini mi se Gelica i predivan rezultat js.. neka se sto vise oplode i lijepo razvijaju 🤞🤞
Kod mene bemfola krece sa tulumom.. ranije nego prosli put... lagano krecu glavobolje i mucnine.. ali sve se to da izdrzati 💪
Pozdrav cure :)
Nova sam ovdje, ali već neko vrijeme sam u ovome. Pa da vam ukratko ispričam svoju priču. Pokušavamo tri godine i početkom prošle smo krenuli skupljati nalaze. Ugl. mužev spermiogram uredan, meni anovulacijski ciklusi.
22.10.2018. - 1. AIH - ništa
16.11.2018. - 2. AIH - ništa
Pa smo krenuli na IVF u stimuliranom
09.02.2019. sam išla na aspiraciju, izvađeno 18 oocita, od toga 8 zrelih js, a 4 ih se oplodilo i došlo u stadij blastociste i zamrznute su sve zbog opasnosti od hiper...
15.03.2019. idem na prvi FET
Eto ukratko, sretna što će uskoro doći taj dan, ali opet strah me neuspjeha.
Svim curama koje se još uvijek bore želim puno uspijeha, sreće i snage.
01/19 prvi postupak (4 blastociste)
03/19 I.fet (dvije blastociste)-🩵👶boy(11/19)
09/23 II.fet (dvije blastociste) - ❌️
08/24 - test pozitivan, spontano-🩵👶 boy(04/25)
flower, sretno za dva dana! koliko ih vraćate?
gelica, jesu te zvali, koliko ih se oplodilo?
Grizli, jel se javio tko u bolnici?
Flower dobrodosla i nadam se da ce FET biti uspjesan. Drzim ti fige da uspije ti! Kolike blastice vracas?
Babylove zapravo to sve sto sam nasla malo ide meni i mojoj situaciji u prilog. No hladim glavu danas iskreno receno.
Ninna kako je prosla punkcija?
Gelica imas info koliko ih se oplodilo?
flower, sretno za dva dana! koliko ih vraćate?
gelica, jesu te zvali, koliko ih se oplodilo?
Grizli, jel se javio tko u bolnici?
Nista jos ni traga ni glasa od njih. A sta je najgore krenuli mi vec nuspojave od crinone uobicajeni - mokrenje svako malo, nesanica, glavobolja! I pored svega danas me pocelo tako nesto ko grciti u jajniku di je bila ovulacija. Nikad do sad nisam imala taj osjecaj tako da bas mi je sve nesto zbrda zdola ovaj put... 🤪😒 Probat cu jos zvat izmedju 12-14 kad se obicno znaju javiti. Iako sam poslala opet mail sa potvrdom primitka i da su otvorili mail, no dobila sam samo da su ga dobili, al ne i otvorili.
Hvala vam cure
Dvije mi vraćaju...jednu odličnu, a drugu vrlo dobru, tako su mi rekli iz laboratorija.
I to radim u Petrovoj.
01/19 prvi postupak (4 blastociste)
03/19 I.fet (dvije blastociste)-🩵👶boy(11/19)
09/23 II.fet (dvije blastociste) - ❌️
08/24 - test pozitivan, spontano-🩵👶 boy(04/25)
Dobrodosla flowe i sretno.
Grizli kako si ti to lijepo sve nama objasnila. Odmah sam si print screenove sacuvala.
Sortiraj odgovore
Najstariji