Nemasekirancije pitala ja nju pa isla i provjeriti ti to sve… Ovako ona je prije inseminacije uzimala jadrankine kapi (onaj jod sa svim dodacima koje preporucaju - selen, Mg, vit c) uz to uzimala je vitamin D. Prije druge trudnoce koja je dosla spontano uzimala je vit D 2000 ui, mioinozitol 1 vrećicu ne sjeca se koja je to doza, selen 200 mcg, cink 30 mg. I dodatno je kupovala na web stranici tvornica zdrave hrane prah od neke biljke ashwagandha i to je stavljala u smoothie koje stalno pije. S time da je taj prah uzimala samo prije ovulacije nikako nakon jer se u trudnoci ne smije. E sad ja ti isla to i provjeriti da ne bude pokvareni telefon informacija… I zaista sva istrazivanja potvrdjuju da cak 92% zena sa hashi imaju manjak vit D i da povećanjem doze se smanjuju antitijela i tsh. Selen i cink djeluju antioksidativno i poboljsavaju sintezu hormona stitnjace. Inozitol dokazano je da 600 mg/dan u kombinaciji sa selenom smanjuje znacajno antitijela tpo i tg i hormon tsh. A ta biljka je zapravo dio ayurvedske terapije utjece na jetru u kojoj dolazi do sinteze hotmona t3 i t4 pa samim time i utjece na njih. I zaista tokom dojenja se moze uzimat al u trudnoci ne. Ostale sve nadomjestke sam nasla da mogu i u trudnoci sve te doze. Jesi ti kad vadila vitamin D? Jos bis migla napraviti pretrage B6 vitamin, homocistein, anti dsDna, folnu kiselini, ako nisi trombofiliju.
Hvala ti draga puno na ovome. Sorry kaj nisam odgovarala, malo se odmarala od foruma :)! Meni je od tsh, anti tpi uredan. Jedino mi je anti tg povecan. Mene je sam strah da uzimanjem necega cu zeznuti te hormone tioa tsh. Ove pretragr cu def traziti ukoliko bude neuspijesan postupak.
Ja sam inace 5dnt, nemam neke simptome, tu i tam manji pritisak, bolne cice, al sve isto kao i u pmsu.
Studeni89, i meni je to čudno za Cito, ali sve je moguće. Moj suprug ima azoospermiju i nikad nam nisu rekli da odustanemo, čak ni sad kad nema više tkiva za oplodnju. Čak štoviše optimistični su. A mi definitivno spadamo u teže slučajeve. Jednom sam na nekom od foruma pročitala (što me jako naljutilo) kako Cito radi samo lagane postupke, odnosno lagane slučajeve sa mladim parovima, najviše mladim neukim curama jer da mladi u Dalmaciji ne idu na daljnja školovanja nakon srednje škole već se odlučuju na majčinstvo, za razliku od ostatka Hrvatske. Pa da zato imaju najveći postotak uspješnosti. Mislim toliko primitivizma!!! U Cita sam u svim postupcima (4 postupka ivf/icsi, Micro Tesa i histeroskopija) često susretala parove s dijagnozama azoo, endometriozom, uglavnom parove izmučene postupcima. Jednom prilikom kad sam imala punkciju su isti postupak prolazili još tri para koji su imali također zaleđena tkiva s biopsije.
Branca_i i studeni89 ako cemo iskreno, svaki put kad dodem dole u cekaoni sam pricala s vise cura, jedna je zdrava, ali muzu joj spermije uzimaju kiruski, oboje imaju 32. Drugoj, jajnici rade u 5.brzini dok ostatak maternica i ostalo tijelo u 3.brzini, pa je plodna 15 dana u misecu i folikuli se stvaraju tako puno dana, godina 36. Takodjer, cura koja je u njemackoj isla na 5 ivf, a vamo je uspila iz drugog puta, 34 godine. Tako da definitivno nebi rekla da je to istina. Probaj popricati s curama u cekaoni..
I mislim da je Poljak lik koji je vec zaradio i viska novaca, a da posa radi jer mu je sve to zanimljivo i misterii rjesit toliko raznih dijagnoza.
Meni je barem takav dojam.
Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
05/19 fet, beta 0 polik.Cito
**od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
23.01.21. AIH
Grizli imas zamrznute ili? Ako da, transfer se radi ovisno kad je zamrznut embrij. Znači, ako je zamrznut 3.dan, 3.dan od ovulacije će ti i biti transfer..
"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
*2021. Stigao 💙👶
Mi smo u Citu, i samo ću reći da imamo sve riječi hvale za njih..
"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
*2021. Stigao 💙👶
Ma to su gluposti da uzima samo blage parove pardon s balgim problemima, pa ne bi ulagali u jednu od najboljih oprema da je tako. Ne bi iz Zagreba isli tamo da je tako, ali po nekim statistikama prethodnih godina ima najmladji prosijek pacijenata. To ne znaci da su ljudi primitivni ili ne znam sto, ali natalitet u Dalmaciji je najvisi i ranije se parovi odlucuju imati djecu. To sam davno nesto citala tako da ne mogu potkrijepiti dokazima. Mislim da je zaposlenost veca nego u recimo Slavoniji, a u ostalo ne bih ulazila.
Cure vadila sam kompletne hormone štitnjače (tsh, t3, t4, anti tpo, antitg). Pisala sam već ovdje da mi je na nalazu krvi tsh došao malo povišen- 3,2, pa mi je moja mpo doktorica dala uputnicu da izvadim sve ove hormone kako bi kompletno provjerili štitnjaču. Sad gledam u nalaz i koliko vidim sve je unutar referentnih vrijednosti,čak je i tsh sad pao na 2, dali to onda znači da je štitnjača ok ili? Neznam puno o tome, pa vas molim ako koja zna da mi odgovori..
Da da blastica je zamrznuta. Onda ocekujem 5.dan znaci fet. Inace imam ranije ovulacije obicno budu izmedju 10-14 dc kako koji mjesec. A posto prosli mi je bila neobicno kasno znala sam da ce sad biti ranije. A i obicno mi bude tako kad ovulira desni jajnik. Nadam se da ce endo jos lijepo odebljati pa da ce to biti sve skolski kako si Nikita rekla. Bas sam neka uzbudjena danas bila kad sam zavrsila kod dr.
Mimicari po meni je to ok, moze stitnjaca imati neke oscilacije tokom dana, ciklusa, ovisno o stresu, poslu is svemu. Tako da bitno da je ispod 2.5
Sortiraj odgovore
Najstariji